Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2009, 02:12 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default New born kittens......

Paparkan anak kucing saya yang lahir pada 26th Oct 2009. Kali ini pelik sikit...mak kucing lahirkan anak pertama pada 25th Oct 2009 malam pukul 9.00. Tunggu tunggu sampai besok pagi pun tak beranak lagi tapi memang sure perut dia ada anak lagi. Pada pukul 10 pagi, i have no choice kena lah pergi kerja n tinggalkan mak kucing dengan anak nya sendiri yang seekor tu kat rumah....kat office lah sempat call June, private message hatemetoday n bareen pasal mak kucing yang tak beranak anak lagi. Thanks to mereka kerana sempat lah saya meluahkan stress saya n sempat lah mereka mendengar saya cerita....so pukul 5 petang dah tak boleh tunggu lagi pun balik lah rumah tengok keadaan mereka.....

Sampai rumah jer dah tengok mak kucing tu baru selamat lahirkan kesemua anak kucing dia....bertambah empat ekor lagi. semua dalam keadaan basah....that meant anak pertama yang dilahirkan berbeza selama lebih kurang 18 jam....boleh ke itu berlaku?

Sayang nya anak pertama yang dilahirkan cuma dapat hidup sehari sebab kecik sangat...pada mula nya mak kucing tu langsung tak menghirau kan nya. Lepas dua jam baru bagi susu nya jilat jilat n sayang sayang nya waktu tengah menunggu kelahiran anak yang kedua.....sempat lah juga mesra dengan maknya sebelum meninggal...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2009, 02:24 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Gambar mereka yang baru dilahir kan sehari.....





Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2009, 02:29 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Gambar personal mereka pada hari pertama.......















Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2009, 03:18 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: New born kittens......

lawa marking yg 1st tu....
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2009, 03:20 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by imann View Post
lawa marking yg 1st tu....
Macam nenek nya Chitara.....
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2009, 04:42 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: New born kittens......

Wahhh....tahniah Daniel.
Hijra beranak 4 ekor kul 1145 pagi semalam. Sebelum beranak berkelahi dengan anak2 lelaki dia yang umo 1 tahun. Lepas beranak pun masih marah lagik.
Macam-macam perangai kucing bila nak beranak.
__________________

Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2009, 05:13 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Wahhh....tahniah Daniel.
Hijra beranak 4 ekor kul 1145 pagi semalam. Sebelum beranak berkelahi dengan anak2 lelaki dia yang umo 1 tahun. Lepas beranak pun masih marah lagik.
Macam-macam perangai kucing bila nak beranak.
Tahniah....tahniah.....Rasa rasa kucing you kat rumah lebih banyak daripada kucing saya...Dah berapa jumlah sekarang?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2009, 05:29 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Gambar mereka yang diambik pada hari yang ketiga......









Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2009, 09:04 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: New born kittens......

congrats pak dani!!dpt cucu lagik!!(ke dah cicit?) semoga mereka membesar dgn sihat!mcm kak iman ckp yg 1st tuh marking dia cntik!yg lain pon tak kurang comelnya!
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 11-03-2009, 09:37 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
congrats pak dani!!dpt cucu lagik!!(ke dah cicit?) semoga mereka membesar dgn sihat!mcm kak iman ckp yg 1st tuh marking dia cntik!yg lain pon tak kurang comelnya!
Cicit Pak Dani lah.....Semua sihat sihat belaka....nampak tak the first day ambik photo mereka, ada yang dah paling angkat kepala lah.....yang marking cantik tu hari ini baru buka mata....yang lain belum lagi....
Reply With Quote
  #11  
Old 11-04-2009, 12:21 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 11
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: New born kittens......

Fuh, comel... Ni mak dia bersihkan ke Pak Dani yang bersihkan?
Reply With Quote
  #12  
Old 11-04-2009, 01:47 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Fuh, comel... Ni mak dia bersihkan ke Pak Dani yang bersihkan?
Mak nya yang bersihkan semua....pada mulanya ingatkan mak dia tak pandai jaga sebab anak yang pertama dilahirkan tu langsung dia tak nak menyusu...rupa rupanya mak dia dah agak lah anak nya tak hidup lama...tapi sempat lah juga manja manja kan anak nya n bagi susu juga sebelum yang lain empat dilahirkan....
Reply With Quote
  #13  
Old 11-04-2009, 01:54 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Satu dah buka mata lah... yang lain tiga masih belum lagi.....paparkan gambar mereka yang diambik pagi ini..........













Reply With Quote
  #14  
Old 11-04-2009, 05:20 PM
afzan afzan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
afzan is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

, alalala comeynye anak2 kucinnnn...marking cantiknye...ingin bela lagi, tapi apa kan daya..mak marah...

tahniah3x...
Reply With Quote
  #15  
Old 11-04-2009, 05:53 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 10
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Smile Re: New born kittens......

comeyynyeee..tahniah..
Reply With Quote
  #16  
Old 11-04-2009, 07:06 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by afzan View Post
, alalala comeynye anak2 kucinnnn...marking cantiknye...ingin bela lagi, tapi apa kan daya..mak marah...

tahniah3x...
Thank you Afzan....apa pula mak marah...dah berapa ekor Afzan ada?
Reply With Quote
  #17  
Old 11-04-2009, 07:11 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by ayumisha View Post
comeyynyeee..tahniah..
Thank you ayumisha...kucing you pun apa kurang nya.....yang oren putih tu adik beradik ke? Muka sebiji sama jer....
Reply With Quote
  #18  
Old 11-05-2009, 12:03 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 10
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: New born kittens......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Thank you ayumisha...kucing you pun apa kurang nya.....yang oren putih tu adik beradik ke? Muka sebiji sama jer....
haah, adik beradik.. jmp kat pasar malam..ksian sgt..bru sebulan rasenye umur dorg waktu tu..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3 DLH kittens to give away (born 16May09) Maskman1985 General Discussion 109 05-14-2010 03:47 PM
New born bengal kitten (3 marbel & 1 black sppoted) xsynie Cats & Kittens 38 01-16-2009 09:31 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.