Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-12-2009, 03:56 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default automatic self-cleanin litter-box.

Petsafe Simply Clean Automatic Self-Cleaning Litter Box

Simply Clean™


The Continuous Self-Cleaning Litterbox System

Features:

* Continuously cleans without disturbing your cat
* Economical and environmentally safe, uses recycled plastic shopping bags
* Quiet and simple to use
* Easy to clean, reduces odor and odor-causing bacteria
* No tools - some assembly required
* Safe - no visibly exposed moving parts
* No batteries required - uses low-voltage AC adapter
* Just plug into a standard wall outlet and the unit is ready for use

Product Specifications:

* Model Number PAL17-10786
* Width: 18.8" / 47,5 cm
* Length: 25.8" / 65,5 cm
* Height: 10.0" / 25,5 cm
* Product Weight: 10.4 lbs
* Cat Weight Limit: up to 12 lbs
* Cat Age Limit: 6 months or older and able to use a traditional litter box
* Litter Requirements: premium clumping cat litter

General Info:

The Simply Clean Litter Box System has no visibly exposed moving parts. The litter bowl rotates slowly at a rate of one rotation per hour. So, the system is quiet, safe and convenient for you, your family and your pet. The Simply Clean™ Litter Box System reduces odor-causing bacteria by continuously removing waste from the litter bowl and moves it up the conveyor system. The waste is then discarded into a built-in receptacle automatically, 24 hours a day. So, your cat's litter box is always fresh and ready for use.






p/s: diz way put sng gk kn. xyah gadoh ngn poopee dorg hari2. odor also less. ini tuk less energy,effort n time da price realy menarikla kot!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2009, 08:46 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

xde gambar ker???
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2009, 10:34 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

ha ah..gmbr plsss...
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2009, 11:02 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

jap2. nak kne g search balik. semalam copy the pic xdpt. aih
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2009, 11:15 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

this is the picture


pasir tue akan sentiasa berpusing,tp very2 slow. then yg cm kepala tue akn sedut poopee dorg yg clumping aje. so,same cam kte scoop all dat la,bezanye,mesin tlg watkan,n msuk trus ke kontena die. so,no odor! hehe.juz bila kontena penuh,tka je,kontena plak lapik ngn plastic bag je,save jugak! tp rsenyer macam mahal,the price is dlm dolar,tp klu convert xtaw bp,wawa xpndai kire. hikhik
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	petsafesimplyclean.jpg
Views:	141
Size:	13.0 KB
ID:	7832  

Last edited by wawa; 11-12-2009 at 11:18 AM. Reason: add info
Reply With Quote
  #6  
Old 11-12-2009, 11:24 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

another pic





Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2009, 11:47 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Cute

Tapi kalau kucing cinonet and cute cam sophie tu boleh la. kalau kucing gedabak mcm MCO EJ tu tak boleh hehehe. Cos lebih 10lbs.

Berapa dalam USD? harga dia tu Wawa kali kan dengan 3.4 - itulah approximate FOREX USD.

Rupa dia mcm cake mixture pulak
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2009, 11:54 AM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 11
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

invention yang menarik,
just thought its effectiveness over anak bulu nye pee...
kalo anak bulu pee, pasir yang clumping tu akan jadi keras, even scoop saya dah patah masa sodok pee yang mengeras tu.
boleh ke dia sedut tuh..
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #9  
Old 11-12-2009, 11:56 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Cute

Tapi kalau kucing cinonet and cute cam sophie tu boleh la. kalau kucing gedabak mcm MCO EJ tu tak boleh hehehe. Cos lebih 10lbs.

Berapa dalam USD? harga dia tu Wawa kali kan dengan 3.4 - itulah approximate FOREX USD.

Rupa dia mcm cake mixture pulak
jgn k.fareen,skali sophie da lumat kne mix ngn mende alah nih. cari2,xjumpe,duk lam kontener dier rupenyer
klo kucing MCO EJ, alamat bontot je kt dlm,yg len kne kt luar sbb xmuat.

so,hrge die.is rm268. haha. same je ngn litter kwitter k.fareen baek used litter kwitter kn. much easy. tp tuk uma cm wawa yg ade 1 tandas,xlh kot. kang berebut ngn ank2 bulu.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-12-2009, 12:01 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
jgn k.fareen,skali sophie da lumat kne mix ngn mende alah nih. cari2,xjumpe,duk lam kontener dier rupenyer
klo kucing MCO EJ, alamat bontot je kt dlm,yg len kne kt luar sbb xmuat.

so,hrge die.is rm268. haha. same je ngn litter kwitter k.fareen baek used litter kwitter kn. much easy. tp tuk uma cm wawa yg ade 1 tandas,xlh kot. kang berebut ngn ank2 bulu.
Alaa Wawa, terkekek2 kak Fareen tergelak pasal kucing MCO EJ masuk bontot ke. Mesti EJ tersedak2 kat rumah tu. Prince dan Rania (eh betul ke) pun tersedak mkn kibbles

Tapi kalau problem cam Wawa ni, maybe boleh consider kot. Cos maybe dlm 2 hari Wawa tak de.

Tapi cam Farah tu cakap. Tak tau effective ke tak yek? Mmg betul kalau pakai clumping litter ni, bila pee dia keras cam batu yang belah bawah tu. tapi so far, sodok I belum patah lagi

So sekarang I pakai yang non clumping although mahal sikit
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #11  
Old 11-12-2009, 12:07 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 11
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Hehehe, Fareen pakai non clumping ok keh?
ada bau bau tak?
pee nye kemana?

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Alaa Wawa, terkekek2 kak Fareen tergelak pasal kucing MCO EJ masuk bontot ke. Mesti EJ tersedak2 kat rumah tu. Prince dan Rania (eh betul ke) pun tersedak mkn kibbles

Tapi kalau problem cam Wawa ni, maybe boleh consider kot. Cos maybe dlm 2 hari Wawa tak de.

Tapi cam Farah tu cakap. Tak tau effective ke tak yek? Mmg betul kalau pakai clumping litter ni, bila pee dia keras cam batu yang belah bawah tu. tapi so far, sodok I belum patah lagi

So sekarang I pakai yang non clumping although mahal sikit
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #12  
Old 11-12-2009, 12:15 PM
shareena's Avatar
shareena shareena is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melaka
Posts: 67
Rep Power: 11
shareena is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareena
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
this is the picture


pasir tue akan sentiasa berpusing,tp very2 slow. then yg cm kepala tue akn sedut poopee dorg yg clumping aje. so,same cam kte scoop all dat la,bezanye,mesin tlg watkan,n msuk trus ke kontena die. so,no odor! hehe.juz bila kontena penuh,tka je,kontena plak lapik ngn plastic bag je,save jugak! tp rsenyer macam mahal,the price is dlm dolar,tp klu convert xtaw bp,wawa xpndai kire. hikhik
ena da tgk hage die..$98.99...klu convert RM jadi RM334.63...
Reply With Quote
  #13  
Old 11-12-2009, 12:21 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Hehehe, Fareen pakai non clumping ok keh?
ada bau bau tak?
pee nye kemana?
Fareen pakai Breeders Select.

tapi kena pakai litter pan yang ada tray kat bawah tu. Nanti, bila litter tu berat, dia akan jatuh seketul2 kat dalam tray tu. Yang kering tinggal atas. Bila beli litterpan dia ada 2 jenis. Satu yang kecik sikit harga dalam RM30 plus. Yang tu, pee dia akan di tapis ke bawah. So yang kat tray tu ada pee je. Yucky sikit.

Kalau tray mahal sikit harga RM60 plus - ada jual kat Pet..pet...lovers kot yang kat Ikano tu, yang jatuh ke bawah, litter tu seketul2 so dia kurang geli and senang bersih.

Breeders Select ni is made from recycled paper. dah pakai boleh flush kat toilet and environmentally friendly sikit :) Ketulan dia tu mcm rupa kalau kita beli litter yang jenis pine or woodchips tu.

Bau memanglah kuranggggg sangat and tak de tracking cos dia kertas kan. Fareen dah try byk tapi so far this the best. its RM48 for the smaller pack (lupa berapa weight dia). Tapi kalau nak pakai ni, poo kucing kena solid. Kalau lembik sikit dia akan yucky la cos non clumping kan.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #14  
Old 11-12-2009, 12:22 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
invention yang menarik,
just thought its effectiveness over anak bulu nye pee...
kalo anak bulu pee, pasir yang clumping tu akan jadi keras, even scoop saya dah patah masa sodok pee yang mengeras tu.
boleh ke dia sedut tuh..
rasenyer boleh je sbb die continuesly progress,means,pee die xsempat nk keras lme sgt,da kne sedut.
Reply With Quote
  #15  
Old 11-12-2009, 12:22 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

boleh ke nak sedut poo yang berat2 tu...
tapi nampak mesin ni,dh smart dh ..
Reply With Quote
  #16  
Old 11-12-2009, 12:34 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Fareen pakai Breeders Select.

tapi kena pakai litter pan yang ada tray kat bawah tu. Nanti, bila litter tu berat, dia akan jatuh seketul2 kat dalam tray tu. Yang kering tinggal atas. Bila beli litterpan dia ada 2 jenis. Satu yang kecik sikit harga dalam RM30 plus. Yang tu, pee dia akan di tapis ke bawah. So yang kat tray tu ada pee je. Yucky sikit.

Kalau tray mahal sikit harga RM60 plus - ada jual kat Pet..pet...lovers kot yang kat Ikano tu, yang jatuh ke bawah, litter tu seketul2 so dia kurang geli and senang bersih.

Breeders Select ni is made from recycled paper. dah pakai boleh flush kat toilet and environmentally friendly sikit :) Ketulan dia tu mcm rupa kalau kita beli litter yang jenis pine or woodchips tu.

Bau memanglah kuranggggg sangat and tak de tracking cos dia kertas kan. Fareen dah try byk tapi so far this the best. its RM48 for the smaller pack (lupa berapa weight dia). Tapi kalau nak pakai ni, poo kucing kena solid. Kalau lembik sikit dia akan yucky la cos non clumping kan.
macam menarik k.fareen punyer litter sand. tapi si kumbang lepas buat bisnes,mesti menguis nk tutup poopee die. sampai ciki pon ikut da pandai wt cmtu da. bru duk skali 2mggu tue. da dpt 1 ajaran.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-12-2009, 12:38 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by rock View Post
boleh ke nak sedut poo yang berat2 tu...
tapi nampak mesin ni,dh smart dh ..
haha. wondering gk. tue la.. nmpk smart,tue yg post kt cnie,xplan nk gune pon actually. terjumpe mase search auto feeder smlm
Reply With Quote
  #18  
Old 11-12-2009, 12:43 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
macam menarik k.fareen punyer litter sand. tapi si kumbang lepas buat bisnes,mesti menguis nk tutup poopee die. sampai ciki pon ikut da pandai wt cmtu da. bru duk skali 2mggu tue. da dpt 1 ajaran.
menguis tu mmg. cos dia nak tutup bau poo and pee dia.

Menguis tu tak de hal. Dexter tu lagi kuat menguis sampai nak rak lah bilik air tu hehehe. Tapi sbb dia buat dari kertas, litter tu berat, so yang bertabur tu, kita sapu and masuk balik dalam litter pan tu. Dia tak berpasir langsung. Sedap je kaki pijak

Lagisatu, kak fareen kena clear poo je. Cos pee dia akan jadi berat and jatuh bawah. So, bila dah kurang, kak fareen tambah sikit je. Tapi once a week kak fareen cuci semua and ganti litter yang baru. So mmg x bau.

Tapi harga dia kira double jugakla litter yang buat dari pasir tu - tengok brand apalah yang Wawa pakai. Kak Fareen terpaksa beli yang tak de tracking cos litter pan kat dlm rumah and tak cage. Dulu habis berpasir satu rumah. Sekarang tak lagi Eh, dah mcm iklan pulak
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #19  
Old 11-12-2009, 12:46 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by rock View Post
boleh ke nak sedut poo yang berat2 tu...
tapi nampak mesin ni,dh smart dh ..
errkk!!ni anak bulus ke,or kak rock yg nak pakai???
Reply With Quote
  #20  
Old 11-12-2009, 12:48 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: automatic self-cleanin litter-box.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
menguis tu mmg. cos dia nak tutup bau poo and pee dia.

Menguis tu tak de hal. Dexter tu lagi kuat menguis sampai nak rak lah bilik air tu hehehe. Tapi sbb dia buat dari kertas, litter tu berat, so yang bertabur tu, kita sapu and masuk balik dalam litter pan tu. Dia tak berpasir langsung. Sedap je kaki pijak

Lagisatu, kak fareen kena clear poo je. Cos pee dia akan jadi berat and jatuh bawah. So, bila dah kurang, kak fareen tambah sikit je. Tapi once a week kak fareen cuci semua and ganti litter yang baru. So mmg x bau.

Tapi harga dia kira double jugakla litter yang buat dari pasir tu - tengok brand apalah yang Wawa pakai. Kak Fareen terpaksa beli yang tak de tracking cos litter pan kat dlm rumah and tak cage. Dulu habis berpasir satu rumah. Sekarang tak lagi Eh, dah mcm iklan pulak
wahhhhh... ade bakat wt iklan nih. sophie n dexter jd model yer. mommy u tlg cakapkan. umah wawa pon byk pasir bertabur2 cuz dikuis oleh kumbang n dimaen oleh ciki. da la litterbox dlm umah. sehari berkali2 duk sapu tue aje. mmg xberterabur yea boleh try apply,tp,kt mn nk dpt litter pan tue?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
World's Best Cat Litter - Where to buy? lynielime Pet Products 66 05-24-2013 01:59 AM
Pet Automatic Feeder Chitam Pet Products 28 05-23-2012 08:56 AM
Cat Litter (Pasir kucing) sue_nax Cats & Kittens 325 02-23-2011 11:03 PM
Litter Box For Sale June Pet Products 59 12-17-2008 05:36 PM
Cat Litter and Cat Boxes lynielime Cats & Kittens 9 11-18-2008 05:23 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.