Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 11-13-2008, 11:36 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

wadduuuhhh...dengan adik beradik pon taram ke? maknanyer i kena spay them by end of d year ni. i tengok abang2 dieorg dah suka humping the female stooges ni..skarang kecik2, nampak macam main2 la..kang satu hari,time sejuk2 angin sepoi sepoi, naik sheikh plak..habis lar i!!!

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
diorang bedal jer mate ngan sesaper yang diorang x suka.... bukan dia tau pon adik beradik ker tak.. sebab tuh la... manusia berakal.. haiwan x berakal...kiter tau mana baik buruk diorang susah sket....tapi apa pon diorang tetap haiwan2 yang cerdik....!~
betol june! harus ni. bila mommy dieorg yg sekor tu tgh ber-opera pon i tak larat nak dengar. menyendeng2 ponggong je kejer..ni kan pulak nak tambah lg 2 ekor tuhh...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sarah,durang akan mate walau dgn adik beradik bukan mcm kita ni manusia

I suggest you spay durang skrg.jgn tunggu 1 thn.bila durang dah 5-6 bln,umur dah cukup utk di neuter.My cats suma umur 5-6 bln I hantar neuter.tak larat nak dengar opera kat rmh.
Reply With Quote
  #42  
Old 11-13-2008, 11:40 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
yeahhhh!!!! im looking for those cheap2 blind...harus pegi ni! smalam hujan, balik tengok basah lantai2..memang kena ada something to cover it up. rumah minangkabau tu tak cukup hahahahaha thanks for the info fk!
ermmm..ape kata akak belikan pelapik getah yang ade lubang2 tu...xde la basah sgt..alaa..lapik yg slalu ade kat masjid tempat amik air wudhuk tu..jgn akak rembat kat situ sudah..hehehehe
Reply With Quote
  #43  
Old 11-13-2008, 11:45 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

hahahahaa..akak ada beli dah..tapi..tak cukup nak cover smua hahahhahaa tuhlar tuh..kena gak beli ni..tapi nik dah cakap kat masjid ada..nak rembat masjid nye lah hahahahahaha takdelaa memain ajee

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ermmm..ape kata akak belikan pelapik getah yang ade lubang2 tu...xde la basah sgt..alaa..lapik yg slalu ade kat masjid tempat amik air wudhuk tu..jgn akak rembat kat situ sudah..hehehehe
Reply With Quote
  #44  
Old 11-13-2008, 11:55 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

makin besar la bajet akak lpas nie eh...nie yg wat tak sabar2 nak ade umah sendri...
Reply With Quote
  #45  
Old 11-13-2008, 12:05 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

takpe nik...buat amal jariah *ayat penyedap ati ni walopon poket dah kering tang tang*

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
makin besar la bajet akak lpas nie eh...nie yg wat tak sabar2 nak ade umah sendri...
Reply With Quote
  #46  
Old 11-13-2008, 12:32 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
yeahhhh!!!! im looking for those cheap2 blind...harus pegi ni! smalam hujan, balik tengok basah lantai2..memang kena ada something to cover it up. rumah minangkabau tu tak cukup hahahahaha thanks for the info fk!
Beli yang wooden blind 1 inci comel, stop the force of the wind tapi masih ada udara masuk. Gives good shade and privacy too. Cepat pergi. Yang 2 kaki lebar punya murah diskaun. Yang lebih lebar tu kurang diskaun. 2 kaki pun tak aper la, cuma taruh lebih utk join-up ajer.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #47  
Old 11-13-2008, 12:36 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

hahahahah!! tau takpe.eh,so Sarah,jd ke u amik si Superblack atau si Calico?? nak adjust2 sebab nak buat profile utk adoption the rest of the kittens.

betol june! harus ni. bila mommy dieorg yg sekor tu tgh ber-opera pon i tak larat nak dengar. menyendeng2 ponggong je kejer..ni kan pulak nak tambah lg 2 ekor tuhh...[/QUOTE]
Reply With Quote
  #48  
Old 11-13-2008, 12:38 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ermmm..ape kata akak belikan pelapik getah yang ade lubang2 tu...xde la basah sgt..alaa..lapik yg slalu ade kat masjid tempat amik air wudhuk tu..jgn akak rembat kat situ sudah..hehehehe
Kalau plastic dia kurang absorp heat, wooden blinds akan absorp some heat and keep the cattery cool. Lawa pulak tu.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #49  
Old 11-13-2008, 02:51 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

okay..me will go and see it this weekend. as long as tak masok ujan and ada air ventilation! oh, good price too!

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Beli yang wooden blind 1 inci comel, stop the force of the wind tapi masih ada udara masuk. Gives good shade and privacy too. Cepat pergi. Yang 2 kaki lebar punya murah diskaun. Yang lebih lebar tu kurang diskaun. 2 kaki pun tak aper la, cuma taruh lebih utk join-up ajer.
si calico lar..meriah sikit kampung minangkabau kucing tuh..ni kebanyak warna satu tona ajeee..

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahah!! tau takpe.eh,so Sarah,jd ke u amik si Superblack atau si Calico?? nak adjust2 sebab nak buat profile utk adoption the rest of the kittens.

betol june! harus ni. bila mommy dieorg yg sekor tu tgh ber-opera pon i tak larat nak dengar. menyendeng2 ponggong je kejer..ni kan pulak nak tambah lg 2 ekor tuhh...
[/QUOTE]
Reply With Quote
  #50  
Old 11-13-2008, 03:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Enclosure

woh!! nak yg calico ye.so bila nak amik?? kena kasih lawa2 mekap dan bedak2 dulu sebab nak jumpa mummy baru


si calico lar..meriah sikit kampung minangkabau kucing tuh..ni kebanyak warna satu tona ajeee..

[/QUOTE][/QUOTE]
Reply With Quote
  #51  
Old 11-13-2008, 05:07 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

amboishhh..siap pakai make up tuh...weekend 22nd-23rd nov bole tak june? this weekend i fully booked pulak..jangan lupa pakai kan micro miniskirt dekat si calico tu tau ala britney spears gitu

Quote:
Originally Posted by June View Post
woh!! nak yg calico ye.so bila nak amik?? kena kasih lawa2 mekap dan bedak2 dulu sebab nak jumpa mummy baru


si calico lar..meriah sikit kampung minangkabau kucing tuh..ni kebanyak warna satu tona ajeee..
[/QUOTE][/QUOTE]
Reply With Quote
  #52  
Old 11-13-2008, 05:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Enclosure

boleh,boleh.cuma ahad 23/11 petang je I free.sebab pagi tu kena duty.

I ksh pakai mikro mini dan baju nampak pusat

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
amboishhh..siap pakai make up tuh...weekend 22nd-23rd nov bole tak june? this weekend i fully booked pulak..jangan lupa pakai kan micro miniskirt dekat si calico tu tau ala britney spears gitu
[/QUOTE][/QUOTE]
Reply With Quote
  #53  
Old 11-17-2008, 03:48 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
thanks imann..ekceli tak finely made sangat sebab surface dia kasar lagi. tapi takpelar..sikit2 i modify lar "villa" si kenits ni. yeah nanti umah u siap bole buat villa your kids pulak tapi lagi canggih.
lambat lg la sarah...tp niat hati tu very the gedikness to buat my kenits villa......dlm my brain ni dah mcm2 idea ada...cuma tatau boleh implement ke tak...bajet cukup ke tak...kalau 'villa' dah siap...leh buat villa warming....
menu utama...kibbles perlbagai brand....hahhahaah...

tak kisah lah sarah...surface kasar ke...halus ke..yg penting...the cage tu mmg cantik dan selesa for your kenits....

like me...kena wat besar lg kot...coz penyewa2 'villa' ku itew ada 13kenits semuanya......so mommy kena adil dan saksama la....adessss
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cat enclosure, cat house, cat run

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.