Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-23-2010, 10:19 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Babycat untuk yg sudi

Salam kawan2

Jumpa baby female ni di tepi kantin makan HKL, mula2 tamo ambik peduli..tp dlm buat2 tak peduli tuh...tangan ni cepat aje sambar bungkus dlm paper terus bwk balik...tak sampai hati tengok dia sekor2 kat situ . Rasanya baru melepasi sebulan..tapi masih merindui ibu...sgt manja...sesiapa yg terer bela baby orphan sila lah sudi pm akak. tks











semoga ada yg sudi...mekasey
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2010, 10:45 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Alololo.....comey betuii.... gerammmssss.. Mesti ramai berebut nak budak ni nanti...
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2010, 11:06 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Kat kantin mana satu kak? Kalau kat Wisma Kayu pun ada. Tp yg tu ada ibu & sy tgk pekerja Radicare ada kasi mkn gak la. Sy pun kdg2 bg wet food kat 2 beranak tu. Dlm HKL tu sy bilang2 dkt 20, 30 ekor gak la ada. Tak tau la apa nasib semuanya. Tu tak campur yg kat medan selera lg. Buat masa ni ekonomi sy tak mengizinkan lg nak tambah2. Harap ada kwn2 lain yg sudi
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2010, 11:17 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Kat kantin mana satu kak? Kalau kat Wisma Kayu pun ada. Tp yg tu ada ibu & sy tgk pekerja Radicare ada kasi mkn gak la. Sy pun kdg2 bg wet food kat 2 beranak tu. Dlm HKL tu sy bilang2 dkt 20, 30 ekor gak la ada. Tak tau la apa nasib semuanya. Tu tak campur yg kat medan selera lg. Buat masa ni ekonomi sy tak mengizinkan lg nak tambah2. Harap ada kwn2 lain yg sudi
owh suhaimy keje hkl ye.....bila suhaimy sebut medan selera baru akak tepasan..bukan kantin tapi kat medan selera...belah belakang kat tangga seblah tu jalan kete/ambulan lalu lalang..akak mase tuh bediri kat tingkat atas kat Jab. Ultrascan...bwk mak akak p scan bladder...tunggu mak lama sangat lam wad tu so akak g la keluar amik angen..lps tu tenampak la si kecik ni meow2 mcm nak keluar tekak..kat tepi dia oang medan selara tu ada la letak nasik selonggok ngan ayam goreng...mula2 nak wat bodo...assume2 la yg postif2 jaa...lastnye bile nengok dia tegolek dog kat situ sbb dia tesenggok mengantok...teros akak turun pegi sambar dia sablom jadik apa2......tejebakkk terus
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2010, 11:18 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
Alololo.....comey betuii.... gerammmssss.. Mesti ramai berebut nak budak ni nanti...
tu le yg aku harap mlinda...ko tau le tangan akak ni 'panas' kalo bela2 yg tak ada induk nih...harap2 ada la oang sudi sablom bebi ni jadik tak sihat dibuat dek aku...sob sob sob
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2010, 06:29 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
owh suhaimy keje hkl ye.....bila suhaimy sebut medan selera baru akak tepasan..bukan kantin tapi kat medan selera...belah belakang kat tangga seblah tu jalan kete/ambulan lalu lalang..akak mase tuh bediri kat tingkat atas kat Jab. Ultrascan...bwk mak akak p scan bladder...tunggu mak lama sangat lam wad tu so akak g la keluar amik angen..lps tu tenampak la si kecik ni meow2 mcm nak keluar tekak..kat tepi dia oang medan selara tu ada la letak nasik selonggok ngan ayam goreng...mula2 nak wat bodo...assume2 la yg postif2 jaa...lastnye bile nengok dia tegolek dog kat situ sbb dia tesenggok mengantok...teros akak turun pegi sambar dia sablom jadik apa2......tejebakkk terus
Tak kerja HKL la kak. Tp selalu pergi. Kwn kerja sana. Lg pun ada projek tanam orkid secara 'haram' kat HKL tu. Bila sy bosan2 tunggu kwn habis kerja, sy jln2 la tgk orkid2 sy & sambil membilang kucing2 & bg mkn (biasa bawa 2, 3 pek je wet food-tak cukup ). Yg dlm HKL dlm 20 ke 30 ekor. Kalau kat medan selera tu, tak terbilang la. Kat situ walau org bg mkn tp yg risau, kot2 kucing2 ni lintas jln. Dah la situ sebok. Selalu kalau ke medan selera tu jd tak selera mkn kalau tgk kucing2 ni. Kesian & risau bila tgk dok main tepi jln. Plan nak tangkap yg jantan (ada 1, 2 yg otai situ) & nak spay la. Kurang la sikit bertambah yg baru. Akak jaga je la si comel tu. Kalau dah boleh mkn sendiri, senang je la.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-24-2010, 11:11 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Tak kerja HKL la kak. Tp selalu pergi. Kwn kerja sana. Lg pun ada projek tanam orkid secara 'haram' kat HKL tu. Bila sy bosan2 tunggu kwn habis kerja, sy jln2 la tgk orkid2 sy & sambil membilang kucing2 & bg mkn (biasa bawa 2, 3 pek je wet food-tak cukup ). Yg dlm HKL dlm 20 ke 30 ekor. Kalau kat medan selera tu, tak terbilang la. Kat situ walau org bg mkn tp yg risau, kot2 kucing2 ni lintas jln. Dah la situ sebok. Selalu kalau ke medan selera tu jd tak selera mkn kalau tgk kucing2 ni. Kesian & risau bila tgk dok main tepi jln. Plan nak tangkap yg jantan (ada 1, 2 yg otai situ) & nak spay la. Kurang la sikit bertambah yg baru. Akak jaga je la si comel tu. Kalau dah boleh mkn sendiri, senang je la.
oh ye ke...mujor le akak tak nampak yg lain2 tuh..kalo tak mau aku ikot mak akak masok lam bilik scan tu tamo kuar2...nanti mula la aku sebak sebik kat tepi tuh nengok yg kecik2 betaik2 mata ..yg kuros kering..mintak makan sana sini.......insyaAllah budak kecik ni dah ada oang ndak...harap jadik kenyataan la dia ke rumah baru yg lebih selesa...sorry le suhaimy..akak betul tak bedaya nak membela lagik...takpe kita jgn tamak..kita kasik kat dorang yg lebih capable dari segala segi..insyaAllah..semoga Allah merahmati suhaimy bgk makan kat yg lain2 di hkl tuh..gigih ko kesana kan...isk

Momod June, nanti aku update ye bila babycat ni dah diadopt...sementara ni mcm tak konfem so tak leh nak update lagik...tks
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2010, 11:21 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
oh ye ke...mujor le akak tak nampak yg lain2 tuh..kalo tak mau aku ikot mak akak masok lam bilik scan tu tamo kuar2...nanti mula la aku sebak sebik kat tepi tuh nengok yg kecik2 betaik2 mata ..yg kuros kering..mintak makan sana sini.......insyaAllah budak kecik ni dah ada oang ndak...harap jadik kenyataan la dia ke rumah baru yg lebih selesa...sorry le suhaimy..akak betul tak bedaya nak membela lagik...takpe kita jgn tamak..kita kasik kat dorang yg lebih capable dari segala segi..insyaAllah..semoga Allah merahmati suhaimy bgk makan kat yg lain2 di hkl tuh..gigih ko kesana kan...isk

Momod June, nanti aku update ye bila babycat ni dah diadopt...sementara ni mcm tak konfem so tak leh nak update lagik...tks
Hihi! Nasib baik akak tak lama kat area HKL. Kalau tak, sayu je tgk. Tak byk la yg kering2. Bdn sihat2 je. Cuma comot & bahaya sebab dkt dgn jln. Kakitangan HKL ada je yg bg mkn sy tgk. Cuma kalau boleh, nak tangkap yg jantan2 otai tu la. Nak zass sblm bertambah lg. Yg jinak2 biasanya kittens je. Yg besar2 susah sikit. Kalau yg melilau dlm bangunan, jinak pulak. Sebab dah selalu org sentuh kot. Bagus la kalau ada insan prihatin yg sudi jaga. Asal kebajikan si comel tu terjaga ok la. Lega mendengarnya .
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2010, 11:25 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Babycat untuk yg sudi

Klu ikutkan ati ku yg tamak ni,mau ku sambar si ekor kontot ni.lomah aku yg ekor kontot.tp sendiri pun dah lbh kuota,so tahan mata & ati mmg camtulah kita ni Ina.selalu nampak kucing yg kurus kering,mengiau2,runtuh ati Mudah mudahan jadilah org yg nak si kontot ni.

Ko ada buka profile dia kat main page Ina??

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
oh ye ke...mujor le akak tak nampak yg lain2 tuh..kalo tak mau aku ikot mak akak masok lam bilik scan tu tamo kuar2...nanti mula la aku sebak sebik kat tepi tuh nengok yg kecik2 betaik2 mata ..yg kuros kering..mintak makan sana sini.......insyaAllah budak kecik ni dah ada oang ndak...harap jadik kenyataan la dia ke rumah baru yg lebih selesa...sorry le suhaimy..akak betul tak bedaya nak membela lagik...takpe kita jgn tamak..kita kasik kat dorang yg lebih capable dari segala segi..insyaAllah..semoga Allah merahmati suhaimy bgk makan kat yg lain2 di hkl tuh..gigih ko kesana kan...isk

Momod June, nanti aku update ye bila babycat ni dah diadopt...sementara ni mcm tak konfem so tak leh nak update lagik...tks
Reply With Quote
  #10  
Old 01-24-2010, 11:48 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Hihi! Nasib baik akak tak lama kat area HKL. Kalau tak, sayu je tgk. Tak byk la yg kering2. Bdn sihat2 je. Cuma comot & bahaya sebab dkt dgn jln. Kakitangan HKL ada je yg bg mkn sy tgk. Cuma kalau boleh, nak tangkap yg jantan2 otai tu la. Nak zass sblm bertambah lg. Yg jinak2 biasanya kittens je. Yg besar2 susah sikit. Kalau yg melilau dlm bangunan, jinak pulak. Sebab dah selalu org sentuh kot. Bagus la kalau ada insan prihatin yg sudi jaga. Asal kebajikan si comel tu terjaga ok la. Lega mendengarnya .
sebenarnya jln terbaik kalo nak Zass tu elok zass yg betina.. sbb kalo zass yg jantan.. nanti jantan yg lain plak yg dtg. kalo kat situ semua jantan da kena Zass, nanti takut yg betina plak go merayau cr jantan yg kat tmpt lain... so jln terbaik ..Zass yg betina..tp kos nye lebeh sket lah...

hate- Alhamdulillah... da ade org sudi na adopt si comel tu.. hopefully yg nak adopt tu betul2 laa.. jgn ckp jerk... nanti jd mcm lin.. mcm2 org yg nk booking kitten 3 ekor lin tu.. org belum ready open for adoption pun dah beriya nak booking. bila kita reservekan.. tiba masa.. semua bg alasan ..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #11  
Old 01-24-2010, 11:52 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Babycat untuk yg sudi

betul,akak setuju.biasanya akak akan zass yg betina dulu baru diikuti yg jantan coz yg betina ni cepat bunting

akak setuju dgn Lyn.bila kita dah reserve,cukup time utk diantar 1001 alasan diberi.akak pun tak faham org begini.last2 kucing suma dgn akak coz takde org nak.

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
sebenarnya jln terbaik kalo nak Zass tu elok zass yg betina.. sbb kalo zass yg jantan.. nanti jantan yg lain plak yg dtg. kalo kat situ semua jantan da kena Zass, nanti takut yg betina plak go merayau cr jantan yg kat tmpt lain... so jln terbaik ..Zass yg betina..tp kos nye lebeh sket lah...

hate- Alhamdulillah... da ade org sudi na adopt si comel tu.. hopefully yg nak adopt tu betul2 laa.. jgn ckp jerk... nanti jd mcm lin.. mcm2 org yg nk booking kitten 3 ekor lin tu.. org belum ready open for adoption pun dah beriya nak booking. bila kita reservekan.. tiba masa.. semua bg alasan ..
Reply With Quote
  #12  
Old 01-24-2010, 12:05 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Aduh! Dlm kira2 kalkulator sy ni, betina tak terkira la kat HKL tu. Sy target jantan sebab ada few je yg nampak cam taiko2 situ. Yg kepala besar, yg ronda2 cam polis bantuan HKL pulak. Kalau nak target yg betina...kena tukar plan la. Seekor sebulan ke. Kalau jantan tu murah sikit. 2, 3 ekor sekali gus tak apa. Huhu! Baik punya plan, dpt tangkap pun ntah yg jantan2 tu. Kepala dia yg tak berbulu lebat tu lg besar dr kepala persian @ mc. Sebab tu sy panggil otai/taiko
Reply With Quote
  #13  
Old 01-25-2010, 08:51 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Salam kawan2

This is to inform Baby HKL dah pergi ke new owner...Yus nanti suruh member ko post pic ya...tks sob sob sob...

attached herewith is her last pic yesterday nite falling asleep while waiting for Yus to pick her up...so long Baby..hope you will have the best in your life...

mod boleh la close benang nih...tks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMGP5434.JPG
Views:	77
Size:	278.3 KB
ID:	8796  
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #14  
Old 01-25-2010, 02:05 PM
yana_lyn yana_lyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Rep Power: 0
yana_lyn is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

hi kak..
sy rase mgkin sy bleh tolong..sy ade sekor ibu kucing...mgkin die bleh tumpang.cian kt die sy tgok...pe2 akak bleh la contacy sy ye...profiel sy yana0601..thanks
Reply With Quote
  #15  
Old 01-25-2010, 02:18 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Quote:
Originally Posted by yana_lyn View Post
hi kak..
sy rase mgkin sy bleh tolong..sy ade sekor ibu kucing...mgkin die bleh tumpang.cian kt die sy tgok...pe2 akak bleh la contacy sy ye...profiel sy yana0601..thanks
mekasey yana atas keprihatinan..baby ni dah ke owner baru...takpe..nanti kalau ada problem menyusu akak carik yana ok..again, tks for the offer
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #16  
Old 01-25-2010, 03:10 PM
yana_lyn yana_lyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Rep Power: 0
yana_lyn is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

orait kak..no probs..pe2 juz pm me k..
Reply With Quote
  #17  
Old 01-26-2010, 04:29 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 12
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Babycat untuk yg sudi

sayunye tgok muke die ..mujur la da ade org adopt..syukur...
Reply With Quote
  #18  
Old 01-26-2010, 06:07 PM
gabriel gabriel is offline
...
 
Join Date: Jan 2010
Location: cheras
Posts: 83
Rep Power: 11
gabriel is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi


glad this lucky kitten has a new owner
Reply With Quote
  #19  
Old 01-26-2010, 09:33 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

Fuh! Lega Baby HKL dah ada org jaga skrg. Ni pun td masa nak punch card (kwn kerja mlm) nampak je kelibat bulus 3, 4 ekor kat parking OPD (Outpatient Dept). Ada siamese dr mana la pulak ni? Sblm ni tak ada. Br je Baby HKL org addopted, tambah yg baru pulak
Reply With Quote
  #20  
Old 01-27-2010, 09:13 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Babycat untuk yg sudi

ms pasola/gabriel..yes she is now having her best time of her life..living under the care of two hamba Allah ..semoga rezki korang bertambah

suhaimy..lumrah dek..satu masalah setel..dua tiga plak yg dtg...memang kita ni asyik di uji...satu family lagik...bepusing carik fosterer..bukan apa akak nak dorang ada shelter jek sementara ibu/anak2 dlm tempoh pantang nih..biar dorang membesar ngan bersih dan selamat..dari duduk blakang2 tangga tak semenggah mcm tuh...makan tak tentu arah..anak2 seme lawa (seriusly..bak kata akak kat June..mak dia jawa totok..anak2 dia seme pan asian..bulat2 /bulu panjang..semua kaler silver/blue and one unique tortie)...tapi taik mata dah penoh sampai tetutup mata...apapon semua dah setel..syukur legaaaaa

a big tks to Petknoders, June and also Prinze sbb sama2 prihatin...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kucing untuk Adoption abgraldo Cat TV and Photos 11 09-01-2011 03:33 PM
Salam untuk semua afwanhikmi Member Introductions 7 01-14-2010 03:48 PM
bolehkah baby wet tissue digunakan untuk kuceng? cookies4bulat Health, Disease & Diet 18 09-09-2009 12:03 PM
Makanan Yang Sesuai Untuk Kitten Yong Katana Ashica Cats & Kittens 48 07-17-2009 11:55 AM
RM3.00 untuk segelas teh o ais? abgraldo Coffee Room 27 04-01-2009 04:59 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.