Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 08-02-2010, 01:11 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post

saya tau ada dikalangan anda disini yg menghentam beliau tapi masih juga participate event yg dianjurkan oleh mcfa.. tu sebabnya anda semua tak berani untuk mendedahkan siapa identiti anda sebenarnya. bimbang akan diban oleh mcfa.
kak hani,banyak je orang hipokrit kat sini..
masing2 sibuk mencanang keburukan orang..
sudah2 lah tu.. kita tunggu je sampai hari show berlangsung..
dan hanya yang turut serta je akan dapat info..
yang tak join tuh perlu ke nak tahu?
Sabar ye semua..
tak baik nak hentam2 orang nie..
Reply With Quote
  #62  
Old 08-02-2010, 01:13 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
my friend dah bayar utk 2 ekor maine coons dan sekor persian utk show MCFA 8hb nie...if u join HHP category,maybe u x terasa sgt if kena tipu...tp 3 ekor penyertaan tu dah cecah rm900! itu lots of money...hope show betol2 berlangsung...tp diorg tertanya2 xkan xde langsung update dr pihak MCFA..tp Cik Hani, if u ade info tu, tolong PM kt i k...kesian kt my friends saja.
bukan your friend ke yg join this show wahai cik miamelissa??
Reply With Quote
  #63  
Old 08-02-2010, 01:17 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by RyokoDeIcchi View Post
bukan your friend ke yg join this show wahai cik miamelissa??
bukan kawan dialah.. diapun dah hantar 3 ekor pedigree lagi tu untuk event kali ni. tu yg susah hati sgt..
Reply With Quote
  #64  
Old 08-02-2010, 01:21 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
bukan kawan dialah.. diapun dah hantar 3 ekor pedigree lagi tu untuk event kali ni. tu yg susah hati sgt..
ouh yeke kak hani..
Reply With Quote
  #65  
Old 08-02-2010, 02:03 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Maybe it's a bit late..kalau lah i dgr dari awal nasihat my friend selaku ex-AJK MCFA..tp i berkeras nak join juga. sebab i nak tahu komen judges TICA ttg profile mco saya.
for now, just make sure the show is ON. kalo x, all including Ismail n kedai dia dan MCFA akan lingkup nanti kena dgn semua org...isk...isk..
Reply With Quote
  #66  
Old 08-02-2010, 02:42 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 11
hhplover is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
apa yg ingin saya maklumkan disini.. hanya perserta yg terlibat dalam event ini sahaja akan mendapat maklumat tersebut. harap FAHAM!!!!

..
Salam Cik Hani,
Ok la, saya nak tanya dan saya rasa berhak untuk bertanya :-
1. Bagaimana kalau saya, (salah seorang peserta) telah bertukar no hp? Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan info/update untuk show? Untuk pengetahuan, call telah dibuat kepada ajk (menggunakan nombor baru) tapi mereka tiada lagi memberitahu apa-apa update tentang show sehingga ke hari ini. Dalam WEB MCFA pun tiada apa2 update?
2. Kalau MCFA merasakan PF tidak adil dan tidak perlu dihebahkan update di PF ni, tapi Cik Hani pun menggunakan PF ini untuk mempertahankan Presiden MCFA dan promote show? Tak adil lagi ke PF?
3. Kalau MCFA berkeras tak mahu juga update di PF, KENAPA DI WEB MCFA PUN TIDAK DI UPDATE INFO SHOW? Presiden MCFA tak boleh update web sendiri ke atau Presiden dah tak ada control dengan web tu atau Presiden tak tahu nak update webnya sendiri atau Presiden ada maksud terselindung? UPDATE JER DALAM WEB, habis ceriter!.. orang pun tak boleh komen/komplen. Lepas dah tanggungjawab MCFA untuk memaklumkan/update (walaupun saya rasa updatenya terlalu la lewat) pasal show tu. Lagi jimat duit sms/call. Sebab saya rasa semua peserta akan tengok web MCFA sebab ini show MCFA.
APA GUNA WEB KALAU BUKAN UNTUK UPDATE INFO? TAK KAN LA WEB HANYA UNTUK PAPARKAN PIC KUCING YANG MENANG SAJA KAN?

Saya tak tahu lah nak cakap apa lagi. Saya sebagai salah seorang peserta merasa cukup bimbang dengan keadaan ini. Persiapan telah dibuat, aturan perjalanan telah dirancang, duit telah dibayar, cuti telah dipohon... jadi MCFA kenalah fikir semua tu. Bertindaklah secara profesional dan jangan menjadi budak-budak yang seboleh mungkin menyuruk kerana takut. Kalau MCFA berada di landasan yang benar, hebahkan/update la info show di WEB anda, anda semua tak perlu takut. itu saja permintaan saya.

Last edited by hhplover; 08-02-2010 at 03:05 PM.
Reply With Quote
  #67  
Old 08-02-2010, 02:51 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 12
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by hhplover View Post
Salam Cik Hani,
Ok la, saya nak tanya dan saya rasa berhak untuk bertanya :-
1. Bagaimana kalau saya, (salah seorang peserta) telah bertukar no hp? Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan info/update untuk show? Untuk pengetahuan, call telah dibuat kepada ajk (menggunakan nombor baru) tapi mereka tiada lagi memberitahu apa-apa update tentang show sehingga ke hari ini. Dalam WEB MCFA pun tiada apa2 update?
2. Kalau MCFA merasakan PF tidak adil dan tidak perlu dihebahkan update di PF ni, tapi Cik Hani pun menggunakan PF ini untuk mempertahankan Presiden MCFA dan promote show? Tak adil lagi ke PF?
3. Kalau MCFA berkeras tak mahu juga update di PF, KENAPA DI WEB MCFA PUN TIDAK DI UPDATE INFO SHOW? Presiden MCFA tak boleh update web sendiri ke atau Presiden dah tak ada control dengan web tu atau Presiden tak tahu nak update webnya sendiri atau Presiden ada maksud terselindung? UPDATE JER DALAM WEB, habis ceriter!.. orang pun tak boleh komen/komplen. Lepas dah tanggungjawab MCFA untuk memaklumkan/update (walaupun saya rasa updatenya terlalu la lewat) pasal show tu. Lagi jimat duit sms/call. Sebab saya rasa semua peserta akan tengok web MCFA sebab ini show MCFA.

Saya tak tahu lah nak cakap apa lagi. Saya sebagai salah seorang peserta merasa cukup bimbang dengan keadaan ini. Persiapan telah dibuat, aturan perjalanan telah dirancang, duit telah dibayar, cuti telah dipohon... jadi MCFA kenalah fikir semua tu. Bertindaklah secara profesional dan jangan menjadi budak-budak yang seboleh mungkin menyuruk kerana takut. Kalau MCFA berada di landasan yang benar, hebahkan/update la info show di WEB anda, anda semua tak perlu takut. itu saja permintaan saya.

Very well said!!!
Reply With Quote
  #68  
Old 08-02-2010, 03:16 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Puan Hani..eloklah siarkan saja ape2 info pasal MCFA show tuh..tengok dah kelam kabut skarng nieh....saya tak masuk show2 kucing nieh..mengarut...ada show pon nak bergaduh..hhp nampak mcm org nak hentam jer...apa kata korang ckp @ call terus gan mail tuh habis cita..tak payah nak tunjuk terer kat sini....Puan Hani pon..susah sgt ker nak kasi Info show tuh kat sini mybe boleh membantu sesiapa yang tak dpt info...{ good}
Reply With Quote
  #69  
Old 08-02-2010, 03:22 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

salam hhp lover..

disebabkan saya pun dah memaklumkan disini bahawa mcfa akan menghantar sms or email kepada semua participants yg terlibat, jadi tu kepada sesapa yg telahpun bertukar hp no., email address .. silalah maklumkan direct kepada en. mail or pihak ajk yg terlibat.

kalau maklumkan kat saya.. saya hanya boleh menyampaikan kepada beliau sahaja.

sekian, harap maklum.
Reply With Quote
  #70  
Old 08-02-2010, 03:27 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by MiaMelissa View Post
Maybe it's a bit late..kalau lah i dgr dari awal nasihat my friend selaku ex-AJK MCFA..tp i berkeras nak join juga. sebab i nak tahu komen judges TICA ttg profile mco saya.
for now, just make sure the show is ON. kalo x, all including Ismail n kedai dia dan MCFA akan lingkup nanti kena dgn semua org...isk...isk..
jgn bimbang mia.. event tetap ada. saya sendiri dah melihat segala persiapan yg telah diaturkan.
Reply With Quote
  #71  
Old 08-02-2010, 03:53 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 11
hhplover is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by TheDillingerEscapePlan View Post
hhp nampak mcm org nak hentam jer...apa kata korang ckp @ call terus gan mail tuh habis cita..tak payah nak tunjuk terer kat sini....Puan Hani pon..susah sgt ker nak kasi Info show tuh kat sini mybe boleh membantu sesiapa yang tak dpt info...{ good}
Dilinger,
Bukan nak tunjuk terror, tapi menyatakan keresahan dan kebimbangan saya. Saya rasa sebagai peserta saya berhak menyatakannya.
Baru tadi saya call MCFA menggunakan telefon pejabat, dan mereka kata info/update akan di sms kemudian. Untuk pengetahuan saya telah updatekan nombor telefon baru saya pada mereka dua minggu lepas, tapi sehingga ke hari ini, tiada satu sms/call dari mereka ke nombor saya. Saya bimbang mereka tak update nombor baru saya dan memungkinkan saya terlepas update terkini. Itu sebab, saya mencadangkan supaya update di web MCFA kalau tidak di PF ni, supaya saya tak terlepas info tersebut. Salah ke?

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
salam hhp lover..

disebabkan saya pun dah memaklumkan disini bahawa mcfa akan menghantar sms or email kepada semua participants yg terlibat, jadi tu kepada sesapa yg telahpun bertukar hp no., email address .. silalah maklumkan direct kepada en. mail or pihak ajk yg terlibat.

kalau maklumkan kat saya.. saya hanya boleh menyampaikan kepada beliau sahaja.

sekian, harap maklum.
Salam Cik Hani,

1. Sama seperti di atas.
2. Apa masalahnya untuk update di web MCFA? Update kan saja di situ, habis cerita! Berdolak dalih tak menyelesaikan masalah. Kata dah tengok persiapannya, dah tentulah dah tahu di mana dan bila? Come on! Kita semua bukan bodoh. Update je la! Atau tempat dan masa belum confirm lagi? Atau cuma persiapan roset dan hadiah je yang sedang dibuat? Saya rasa Cik Hani yang tak faham dan masih berdolak dalih. Apa yang peserta nak tahu confirmker show nya, kalau confirm di mana dan bila? nama judge? Itu saja! Macam Dilinger cakap, susah sangat ke? Ish.. tak faham betul la..
Reply With Quote
  #72  
Old 08-02-2010, 04:20 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

harap bersabar yer.. maklumat akan sampai kepada semua perserta dalam minggu ni. yg tak terima, boleh hubungi terus kepada en. mail.

yg tak berkenaan.. tolong jgn bising2 lagi. saya pasti anda memang tidak menyertai show ini. tak perlulah nak ambil tahu setiap perkembangan yg berlaku dalam show tersebut.

sekian, wassalam..

Last edited by hani14; 08-02-2010 at 04:26 PM.
Reply With Quote
  #73  
Old 08-02-2010, 04:42 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 11
hhplover is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
harap bersabar yer.. maklumat akan sampai kepada semua perserta dalam minggu ni. yg tak terima, boleh hubungi terus kepada en. mail.

yg tak berkenaan.. tolong jgn bising2 lagi. saya pasti anda memang tidak menyertai show ini. tak perlulah nak ambil tahu setiap perkembangan yg berlaku dalam show tersebut.

sekian, wassalam..
Salam Cik Hani,
aik... dah kena edit lak? jawapan sebelum edit tadi benar-benar menyinggung perasaan saya. Dah la salam tak dijawab, kena perli pulak. Kenapa? Kalau saya hantar dua ekor, saya tak boleh tanya ke Cik Hani? Macam ni ker cara Cik Hani menyelesaikan masalah?
Aik, orang lain tak perlu tahu ke show ini? Cik Hani pun, dulu nak tahu jugak kan pasal show MCC kan walaupun bukan sebagai peserta, siap komen2 lagi hadiah MCC... huhu. Atau show MCFA ni terbuka kepada ahli MCFA saja macam show MCC? Itu la, paku dulang paku serpih...
Eh orang lain nak tahu tak boleh ke? Mereka tak dibenarkan datang show ke? Peserta sahaja dibenarkan?
UPDATE JER LA KAT WEB MCFA! UPDATE JER LA KAT WEB MCFA!
APA GUNA WEB TU? TIADA ALASAN LAGI KALAU DAH CONFIRM!
Reply With Quote
  #74  
Old 08-02-2010, 05:13 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Guys,

This thread is spinning in circles, with nothing achieved. I suggest that everyone remain calm and wait for the info to be released.

Hani14,

Since the members here have requested for the info of the event to be published here, and you seem to be in contact with the President of MFCA, kindly post the following details when you have them.

Date:
Time:
Location:

Thank you.
Reply With Quote
  #75  
Old 08-02-2010, 05:35 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Guys,

This thread is spinning in circles, with nothing achieved. I suggest that everyone remain calm and wait for the info to be released.

Hani14,

Since the members here have requested for the info of the event to be published here, and you seem to be in contact with the President of MFCA, kindly post the following details when you have them.

Date:
Time:
Location:

Thank you.
You are right Blackie007..please everyone remain calm.just wait and see what happen and Hani we need you co operation to post event detail here..ok ..tak payah gaduh2 laa semua dah tua2 belaka..ok

Last edited by TheDillingerEscapePlan; 08-02-2010 at 05:46 PM.
Reply With Quote
  #76  
Old 08-02-2010, 07:08 PM
dog is my buddy's Avatar
dog is my buddy dog is my buddy is offline
PetFinder Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Penang
Posts: 2,359
Rep Power: 15
dog is my buddy has disabled reputation
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Forumer members just want to know the date and location. Make it simple and easy understand.
__________________
Please review Petfinder Forum Rules , or if you are new, or have not yet read them, please get familiar with them. Thanks. Petfinder Forum rules

Sometimes,things in life are out of our control. We just need to accept the fact.
Rocky, Ricky and Rusty is my best friend.

Last edited by dog is my buddy; 08-02-2010 at 07:18 PM.
Reply With Quote
  #77  
Old 08-02-2010, 07:27 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

kenapa la ramai sangat yang HIPOKRIT sgt kat sini.kalau xsuka buat la cara xsuka.xpayah nak join show nie..bukan apa.kalau kucing si HIPOKRIT yang menang nanti terpaksa pulak berhadapan dan bersalam dengan ismail tue..tak malu ke nanti.belakang kutuk2 bagai nak mati,nanti terpaksa berjabat tangan pulak..oppsss..lupa plak orang HIPOKRIT mane ada perasaan malu.
pada saya xsemestinya orang baru akan tertipu dengan ismail tue.saya pun baru tapi sebelum saya buat apa2 tindakan saya bertanya dulu,so xde la menjadi mangsa seperti orang2 lama yang kene dengan dia dulu.tu pun sebab salah masing2 sebab xselidik dulu.bila da kene baru nak memekak.xsalah nak memberi amaran or peringatan tapi amaran dan peringatan adalah berbeza daripada kutukan dan hinaan.KEPADA YANG BERKENAAN: kesian tengok "ORANG" mcm "ANDA" cerdik tapi xmemahami, penat da kak hani ckp yang de tu bkn AJK mcfa tp "ORANG2" nie sebuk nak ckp jugak yang kak hani nie AJK,xpaham bahasa ke apa???kak hani join mcfa sbb nak join show, itu saja.susah sgt ke nak terima bende nie.sendep tol la. sorang pun xda nak ucap terima kasih dekat kak hani sbb sanggup pergi ke tempat ismail tuk confirmkan show ada ke x dan beberapa kali kak hani hubungi en ismail untuk bertanyakan soalan yang sama. guna la otak untuk berfikir sbb "ANDA" bkn bodoh. Masalahnya ismail tu tak beritahu kak hani kat mana lokasi nya lagi sbb de kata de akan contact sumer peserta nanti.so jgn la salahkan orang yang xbersalah dlm hal nie.jgn la kak hani dijadikan mangsa..saya pun masuk jugak show nie n risau jugak tp berfikiran positif la jgn la asik negatif je n kalau betul show xde saya pun akan ikut sama untuk ambil tindakan sbb kita ada hak tp jgn la sampai menjatuhkan maruah orang.xelok.susah sgt ke nak paham "ORANG2" nie..kepada yang xmasuk show nie, xpayahla nak sebuk2 korang bukan dapat ape pun,n kepada yang HIPOKRIT tu xmalu ke anda nak join show nie??saya xberpihak dekat sapa2 cuma susah sgt ke untuk kita menunggu masanya then kalau xda kita pegi la ramai2 ke tempat ismail tu.baru boleh amek tindakan. jangan la asik nak hentam orang sbb "ORANG2" nie pun xsempurna n talam dua muka. so kita tnggu je info terbaru dari ismail n selagi belom 8/8 nie kepada yang hipokrit,talam dua muka,penghentam ismail,pembenci and sumer yang xelok2 tue bersabar ye.klu show xjalan anda boleh la menjalankan aktiviti kegemaran anda tu tuk mengutuk ke menghina ke nak saman ke.kalau show ada,anda boleh datang tp pakai la topeng takut nanti termalu diri sendiri...
Reply With Quote
  #78  
Old 08-02-2010, 09:29 PM
Ferris Wheel Ferris Wheel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
Ferris Wheel is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

some people are too cheap. just let them win something once, & they'll defend their master no matter what though they KNOW that they are all lies.
..
such sad & pathetic people who really need something to be part of... because without such "winnings" they know they have nothing & no where to go.

Last edited by Ferris Wheel; 08-02-2010 at 09:36 PM. Reason: .
Reply With Quote
  #79  
Old 08-02-2010, 09:57 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 12
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Quote:
Originally Posted by Ferris Wheel View Post
some people are too cheap. just let them win something once, & they'll defend their master no matter what though they KNOW that they are all lies.
..
such sad & pathetic people who really need something to be part of... because without such "winnings" they know they have nothing & no where to go.


mctabbywhite_exo Like This
Reply With Quote
  #80  
Old 08-02-2010, 11:05 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 11
hhplover is on a distinguished road
Default Re: MCFA (Mail-CFA wannabe) cat show.....8/8/10 - CANCELLED???

Dear All,
Please read my email and judge and evaluate for your self. As for me, some worries had been eased, but STILL until the show happended, ANYTHING CAN CHANGE! Those wordings in red are of concerned to me.
Some so called MCFA committee members had express their dissatisfaction with me for emailing direct to TICA, but let me tell you this : IF YOU HAVE DONE THIS MUCH EARLIER, nothing of this sort of queries will appear. I think, as a participant of the show, I have every right to know about the show.
So from now on, I will just wait and see. This would be my last post regards to this.

Date: August 2, 2010 4:06:02 AM CDT
To: regional.director.aa@tica.org
Cc: president@tica.org, judging.admin@tica.org
Subject: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Dear Sir / Madam,
I, one of Malaysia Cat Fancier Association member. I have paid entries to the above show, scheduled on 8th August, 2010 at Sunway Pyramid, Petaling Jaya.
My problem, until now there's still no update on the show and every email/call/text message has gone unanswered until today. I have heard from unconfirmed sources, the show will be postponed/moved to other venue, but MCFA still remained silent about the updates. This is MCFA web address : www.mcfa.com.my

So, to ease my worries, I would appreciate if you could confirm me the followings :-

1. Is the show confirmed?
2. If confirmed, who is the judges? (until now, no name of judges which is supposed to be 6 rings/6 judges).
3. If the show being cancelled or postponed, can the paid participant be refunded their entries?
Thanking you in advance and looking forward to your prompt reply.

From: Marylou Anderson [mailto:mirrikat@aol.com]
Sent: Monday, August 02, 2010 3:22 PM
To: VLACH Kurt
Subject: Fwd: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Can you respond to this inquiry re the Malaysia show?
Thanks!
Marylou
Sent from my iPhone

Monday, August 2, 2010 6:43 AM
From: "VLACH Kurt" <Kurt.Vlach@unicreditgroup.at>
To : ima8500@yahoo.com, regional.director.aa@tica.org
Cc: "Marylou Anderson" <mirrikat@aol.com>


Dear Catfancier,
thank you for your enquiry.
I am one of the judges who will judge next weekend in Malaysia. The show is confirmed by TICA.
Judges are -
Kurt Vlach - AB
Tomoko Vlach - AB
Hisae Tasaki - AB
Andreas Moebius - AB
Lesley Morgan-Blythe - AB
the sixth ring will be split between the five above mentioned judges.
What I heard from Ismail is that the venue of the show has changed, but I don't know the name/address of the new show-hall.
I think the best would be if you call him directly. His number is Ismail Mohd Ali, +6013-3881218
I hope that I could answer your questions and look forward seeing you on Sunday,

Kurt Vlach
TICA Allbreed Judge
Austria


Sent: Monday, August 02, 2010 4:20 PM
To: VLACH Kurt
Subject: RE: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Dear Sir,
Thanks so much for the info and prompt reply. Yup, really looking forward to see you this Sunday. We have been promised by organiser, it will be a 6 rings show. Can we get refund for the short of one judge? Thanks again.
From: VLACH Kurt <Kurt.Vlach@unicreditgroup.at>
Subject: RE: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Date: Monday, August 2, 2010, 7:16 AM
It will be a 6-Ring-Show.

It will work like follow - 5 judges will do their ring. Ring 6 will be split, which means that each of the 5 present judges will judge a group of cats. This is common and no reason to get a refund!

Kind regards,

Kurt Vlach

Sent: Monday, August 02, 2010 4:25 PM
To: VLACH Kurt
Subject: RE: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Oooh... Thanks so much Kurt! Thanks for the clarification and explanation. I had to ask these as this is my first time joining TICA show. See you and all the judges on Sunday. Welcome to Malaysia!

Monday, August 2, 2010 7:26 AM
From: "VLACH Kurt" <Kurt.Vlach@unicreditgroup.at>

Thank you for your kind words - I have the feeling everything is a bit disorganized, but I hope that everything will work out well and that everybody will enjoy the weekend...

Kurt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TICA or CFA or FiFe show - yes or no? starsport Cats & Kittens 4 01-02-2011 06:16 PM
MCFA CAT SHOW 8 August? Think Again... pedigreelover Events 23 06-02-2010 06:30 PM
MCFA CAT SHOW 25 April? Think Again... hhplover Events 40 04-06-2010 10:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 02:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.