Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-05-2011, 04:22 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Blackwood di JOHOR dan MELAKA

hi semua... saya nak meminta pandangan pembeli-pembeli Blackwood di Melaka dan Johor...

kita semua tahu yang Kak nurul jual nun jauh di KL sana kan? nak ambil stok aduh jauhnya...

saya ingin bertanya,sekiranya saya menjadi tukang-tolong-jual Blackwood di Melaka dan Johor,adakah anda akan beli?

Harga will be slightly different from Kak Nurul punya since kita kena bayar transportation cost...
tapi tak la mahal sangat....

concept akan sama dengan kak nurul's...
sharing, pick-up and no FUSSY buyers..

pick up will be in Pasir Gudang, Johor Bahru or Batu Pahat... or any place yang kita agree untuk meet up...
i will provide postage but postage on own cost ok..

kalau ramai yang setuju, saya akan mulakan order bulan May nanti..

Thanks!

*sorry if thread is posted at wrong area*
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2011, 08:04 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 12
casriex is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hi semua... saya nak meminta pandangan pembeli-pembeli Blackwood di Melaka dan Johor...

kita semua tahu yang Kak nurul jual nun jauh di KL sana kan? nak ambil stok aduh jauhnya...

saya ingin bertanya,sekiranya saya menjadi tukang-tolong-jual Blackwood di Melaka dan Johor,adakah anda akan beli?

Harga will be slightly different from Kak Nurul punya since kita kena bayar transportation cost...
tapi tak la mahal sangat....

concept akan sama dengan kak nurul's...
sharing, pick-up and no FUSSY buyers..

pick up will be in Pasir Gudang, Johor Bahru or Batu Pahat... or any place yang kita agree untuk meet up...
i will provide postage but postage on own cost ok..

kalau ramai yang setuju, saya akan mulakan order bulan May nanti..

Thanks!

*sorry if thread is posted at wrong area*
Good approach!
Moga ramai di Selatan tanahair yang dapat menggunakan produk berkualiti ini.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2011, 10:16 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Good approach!
Moga ramai di Selatan tanahair yang dapat menggunakan produk berkualiti ini.
thanks casirex....
i hope so... doakan la ye...
Reply With Quote
  #4  
Old 06-19-2011, 12:30 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hi semua... saya nak meminta pandangan pembeli-pembeli Blackwood di Melaka dan Johor...

kita semua tahu yang Kak nurul jual nun jauh di KL sana kan? nak ambil stok aduh jauhnya...

saya ingin bertanya,sekiranya saya menjadi tukang-tolong-jual Blackwood di Melaka dan Johor,adakah anda akan beli?

Harga will be slightly different from Kak Nurul punya since kita kena bayar transportation cost...
tapi tak la mahal sangat....

concept akan sama dengan kak nurul's...
sharing, pick-up and no FUSSY buyers..

pick up will be in Pasir Gudang, Johor Bahru or Batu Pahat... or any place yang kita agree untuk meet up...
i will provide postage but postage on own cost ok..

kalau ramai yang setuju, saya akan mulakan order bulan May nanti..

Thanks!

*sorry if thread is posted at wrong area*
salam aku_ais
saya hafiz from perak

awak yg link dgn kak nurul tu kan???
sya pun same
tp di bhg utara

saya nak tanye macam mane nak cont awak
sebb ad a few of my customer dr selatan
cam area selangor saya suruh dorg refer blk kat k nurul
kalo selatan senang cite saya promote dorg awak punya je la senang kan???
Reply With Quote
  #5  
Old 06-19-2011, 03:04 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

aku_ais dah mula jual ke?
__________________
[
Reply With Quote
  #6  
Old 06-19-2011, 04:34 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
salam aku_ais
saya hafiz from perak

awak yg link dgn kak nurul tu kan???
sya pun same
tp di bhg utara

saya nak tanye macam mane nak cont awak
sebb ad a few of my customer dr selatan
cam area selangor saya suruh dorg refer blk kat k nurul
kalo selatan senang cite saya promote dorg awak punya je la senang kan???
hai hafiz... ya betul.... link kak nurul tu...besar empayar kak nurul sekarang...

ok sure... ni blog saya www.blackwoodstore.blogspot.com
contact number 0177191024

tinggalkann contact number awak dekat saya boleh? ada gak orang perak tanya aritu...
Reply With Quote
  #7  
Old 06-19-2011, 04:39 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
aku_ais dah mula jual ke?
dah mula dah... dari Mac lagi...
Reply With Quote
  #8  
Old 06-19-2011, 05:25 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hai hafiz... ya betul.... link kak nurul tu...besar empayar kak nurul sekarang...

ok sure... ni blog saya www.blackwoodstore.blogspot.com
contact number 0177191024

tinggalkann contact number awak dekat saya boleh? ada gak orang perak tanya aritu...
mychildblackwood.blogspot.com
contact number 0125987438
setakat ni sambutan jualan saya kureng ckit. maybe ramai yg xtau kot
Reply With Quote
  #9  
Old 06-19-2011, 05:27 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
aku_ais dah mula jual ke?
laaaa....
cam ramai je xtau aku_ais da lama jual.
saya ni baru nak jual
tp sblh utara je
spe kt kl amek dr felix the cat
di selatan cont aku_ais
utara baru saya
Reply With Quote
  #10  
Old 06-20-2011, 09:30 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
laaaa....
cam ramai je xtau aku_ais da lama jual.
saya ni baru nak jual
tp sblh utara je
spe kt kl amek dr felix the cat
di selatan cont aku_ais
utara baru saya
huhu...maybe orang x perasan kot...
sebab ade bukak 2 threads... tapi lain tajuk.... kat situ yang meriah sikit...kot? hehehe

thanks ok...

iklankan la kat mudah....
bukak thread kat petfinder....

insyallah.... ada yang datang beli nanti...
Reply With Quote
  #11  
Old 06-20-2011, 11:01 AM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
huhu...maybe orang x perasan kot...
sebab ade bukak 2 threads... tapi lain tajuk.... kat situ yang meriah sikit...kot? hehehe

thanks ok...

iklankan la kat mudah....
bukak thread kat petfinder....

insyallah.... ada yang datang beli nanti...
insyaallah
sekarang ni tengah melalui fb gak
btw siapa punya fb 'kucing jalanan dan anjing terbiar' tu ye?
Reply With Quote
  #12  
Old 06-20-2011, 11:41 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Kenapa dgn FB tu hafiz?
__________________
[
Reply With Quote
  #13  
Old 06-20-2011, 12:57 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
Kenapa dgn FB tu hafiz?
xdek la
die bagus........
die tlg promote sama....
die org pf gak kan???
Reply With Quote
  #14  
Old 06-20-2011, 01:06 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
insyaallah
sekarang ni tengah melalui fb gak
btw siapa punya fb 'kucing jalanan dan anjing terbiar' tu ye?
ha ok great.... fb pun saya ada gak... blackwood store...

KTAJ tu salah seroang pemiliknya Tediber yang komen kat atas tu la... hehe
Reply With Quote
  #15  
Old 06-20-2011, 01:09 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
ha ok great.... fb pun saya ada gak... blackwood store...

KTAJ tu salah seroang pemiliknya Tediber yang komen kat atas tu la... hehe
owh....
yeke??
thanks tedibear
tedibear awak duk penang ke???
Reply With Quote
  #16  
Old 06-20-2011, 01:19 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
owh....
yeke??
thanks tedibear
tedibear awak duk penang ke???
huhu.... tediber promote katne? x jumpa pun...hihi
Reply With Quote
  #17  
Old 06-20-2011, 01:53 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di JOHOR dan MELAKA

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
huhu.... tediber promote katne? x jumpa pun...hihi
bukak ni

http://www.facebook.com/permalink.ph...t=feed_comment
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
blackwood, cat food, johor, melaka

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPCA in Johor/JB Naviblue SPCA 2 10-03-2011 09:36 PM
Blackwood di MELAKA dan JOHOR aku_ais Health, Disease & Diet 29 05-25-2011 11:16 AM
cats show at kulai Johor? milocute Events 4 03-30-2011 02:04 AM
Blackwood Di JB & Melaka casriex Pet Food 40 12-13-2010 02:19 PM
To PetFinder.my Penang & Johor Members AndyKoh Announcements, Notices and Contests 25 12-13-2010 01:19 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.