Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-28-2009, 03:01 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Important!! Check and disinfectant today!!

Dear All,
In view of the arise numbers of our forumers cats died due to acute FELV n FRP, Pakcu would like to advise all to thoroughly check all your cats health and thoroughly disinfectant all the toys, bowls, cages, play area (if its the whole house, then disinfectant the whole house). I just received a call (last nite) from one of our friends, saying that two of her cats, died suddenly after 48 hours of noticing some problems with the cats. This is very alarming and frightening!! I dont know wether the rise of H1N1-A has something to do with this, but surely there is no harm in taking precautions. This is what Pakcu would like to advise for all my dear friends to do, TODAY!! :-
1. Check all your cats today!! - act immediately if there's symptoms such as not eating, not active, vomit (green liquid), diarhea, flu, fever.... (should there's such symptoms, bring to vet immediately and dont (DONT) bath your cat!!)
2. Disinfectant all food bowls, litter box/tray, cages, toys, play area (whole house). If one of your cats has been confirmed to be infected, than I would suggest to change the whole small things and disinfectant the whole house very-very thorough. But, be careful if u use Clorox, read carefully on how to use it to prevent cats get overdose and might be fatal to them. I'm using Jeypine disinfectant, powerful yet gentle and nice smell too...
3. Stop adopting strays!! for the time being, if you have another cats at home. The above disease is highly contagious and very hard to detect at the beginning. FRP symptoms for examples are only visible at the critical stage and fatal just two days after showing!!. Should you still want to adopt strays, then before u take it home, bring to the vet first, have a thorough medical check up, vaccine the cat immediately and for the first few days, separate the cat from the rest of your cat. Please2!!, dont bring home sick strays or any cats to home.
4. Start up dating all your cats vaccine today!! Vaccine your cats immediately if the cat never being vaccinated before.
5. Please-please dont allow your cats roaming outside your home. There's so many security, safety and health issue outside.
Pakcu hope, all of us will do something good today and as the saying goes, be safe than sorry. Good Luck!!

Last edited by abgraldo; 07-28-2009 at 03:16 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2009, 03:20 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Arrow Re: Important!! Check and disinfectant today!!

pakcu. felv dan frp tu apa?sampai bawa mati! penyakit tu dari h1n1 ke atau h5n1. kucing saya dok umak je tak campur sesapa. (mcm katak bawah tmpurung je).bleh explain tak tentang felv dan frp tu. nak info sikit sikit.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2009, 03:21 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Thanks Pakcu for this very useful thread.. agaknye la ada hubung kait kot, kat masyarakat kucing ribut FeLV n FRP, masyarakat manusia ribut ngan H1N1.. nama pun masing2 susah nak sebut..
H1N1 kat Malaysia pun da ada 3 kes kematian.. haru.. huhuhu
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2009, 03:29 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
pakcu. felv dan frp tu apa?sampai bawa mati! penyakit tu dari h1n1 ke atau h5n1. kucing saya dok umak je tak campur sesapa. (mcm katak bawah tmpurung je).bleh explain tak tentang felv dan frp tu. nak info sikit sikit.
FELV n FRP tu sejenis penyakit... mcm leukamia or blood poisoning pada kucing. Sangat-sangat berjangkit dan merbahaya. Cuba balqis tengok kat web kalau nak tau detail nyer...hehe. Lama tak nampak Balqis kat Bangi nih, busy ker...hehe
Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Thanks Pakcu for this very useful thread.. agaknye la ada hubung kait kot, kat masyarakat kucing ribut FeLV n FRP, masyarakat manusia ribut ngan H1N1.. nama pun masing2 susah nak sebut..
H1N1 kat Malaysia pun da ada 3 kes kematian.. haru.. huhuhu
Uiikk... ada 3 kematian dah... Pakcu ingat takder..huhuhu... Tu la, kalau tak sebab Flu Virus, maybe sebab cuaca, banyak jerebu sekarang ni...
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2009, 03:30 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
pakcu. felv dan frp tu apa?sampai bawa mati! penyakit tu dari h1n1 ke atau h5n1. kucing saya dok umak je tak campur sesapa. (mcm katak bawah tmpurung je).bleh explain tak tentang felv dan frp tu. nak info sikit sikit.
Balqis,

Boleh baca thread FeLV yang di buka oleh Kak JUne and FRP boleh baca under tajuk Julie RIP tak silap by Zahrannur.
Both are very informative berkenaan both deadly illness.
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #6  
Old 07-28-2009, 04:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Important!! Check and disinfectant today!!

tulah pasal Pakcu.saya pun ngeri ni.mcm satu epidemic pula ada beberapa kwn2 kita yg kematian kucing disebabkan virus ni tp tak cerita kat thread coz sedih sgt.org kata yg dilaporkan blh kita kira berapa,tp yg tak dilaporkan ntah berapa so buatlah apa yg patut.saya dah buat apa yg patut Pakcu.abis seisi rmh saya diisinfect berapa kali ntah.semalam dah buat sekali lg. risau bebenor.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2009, 04:31 PM
eliss eliss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 108
Rep Power: 12
eliss is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

em risaunya dengar..pakcu kucing lis duk umah jer..mb ok kot ye...
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2009, 09:01 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah pasal Pakcu.saya pun ngeri ni.mcm satu epidemic pula ada beberapa kwn2 kita yg kematian kucing disebabkan virus ni tp tak cerita kat thread coz sedih sgt.org kata yg dilaporkan blh kita kira berapa,tp yg tak dilaporkan ntah berapa so buatlah apa yg patut.saya dah buat apa yg patut Pakcu.abis seisi rmh saya diisinfect berapa kali ntah.semalam dah buat sekali lg. risau bebenor.
Tu la June, dr forumers je dah ramai, yg kita tak tau lg la ramai. Memang Pakcu pun risau gak. Kedai Pakcu dua kali sehari disinfectant mop, cages tiap hari disinfectant. Alhamdulilah, takder lagi benda tu sampai dan mintak-mintakler dijauhkan. So, sekarang ni Pakcu dah tak accept lagi orang nak antar strays sakit untuk adoption, for treatment jer bole. Dulu, sakit ke tak, Pakcu accept jer, ada lebih 20 ekor rasanya. Now, all strays will be thoroughly vet by my vet and yang look and proven healthy je we all accept. Yang nampak macam sakit, we do treatment jer.
Quote:
Originally Posted by eliss View Post
em risaunya dengar..pakcu kucing lis duk umah jer..mb ok kot ye...
Maybe ok kut, tapi tak salah malah sangat digalakkan untuk Lis disinfectant benda-benda yang patut tu. Better be safe than sorry.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2009, 09:55 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Ho ho.. wiken ni saya angkut Bo sekali lagi ke vet pakcu... nak mintak Zu check kan dr hujung telinga sampai hujung ekor..
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2009, 11:50 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah pasal Pakcu.saya pun ngeri ni.mcm satu epidemic pula ada beberapa kwn2 kita yg kematian kucing disebabkan virus ni tp tak cerita kat thread coz sedih sgt.org kata yg dilaporkan blh kita kira berapa,tp yg tak dilaporkan ntah berapa so buatlah apa yg patut.saya dah buat apa yg patut Pakcu.abis seisi rmh saya diisinfect berapa kali ntah.semalam dah buat sekali lg. risau bebenor.
I realize that also... One of my cat mate here pun dah lost 2 cats to FeLv.. dalam last month...entahlah.. Betul Pakcu.. Jellypine disinfection.. I pun guna tueh jugak..kadang2 tukar ngan dettol disinfection..

It's sad to hear our furkids are dying one by one.. And please, we human, as we are capable of preventing it.. Please try to do your best..

Nway, takziah to those who has lost their dear furkids...May they RIP..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #11  
Old 07-29-2009, 01:14 AM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 12
Nana is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Reminder noted with thank you. action shall be taken.

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah pasal Pakcu.saya pun ngeri ni.mcm satu epidemic pula ada beberapa kwn2 kita yg kematian kucing disebabkan virus ni tp tak cerita kat thread coz sedih sgt.org kata yg dilaporkan blh kita kira berapa,tp yg tak dilaporkan ntah berapa so buatlah apa yg patut.saya dah buat apa yg patut Pakcu.abis seisi rmh saya diisinfect berapa kali ntah.semalam dah buat sekali lg. risau bebenor.
Yalah, kak june. Risau la dgr new mcm ni, after all measures taken still jd, that call for extra precautions. sorry for your lost.

my condolence for those who have also lost their beloved pets.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-29-2009, 07:03 AM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

tank q semua.dah tau sesikit pasal nak cegah penykit ni dan tanda2nya. tanks pakcu.info yg berguna.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-29-2009, 11:36 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Ho ho.. wiken ni saya angkut Bo sekali lagi ke vet pakcu... nak mintak Zu check kan dr hujung telinga sampai hujung ekor..
Yup...bagus la macam tu, berjaga2 sebelum kena....
Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
I realize that also... One of my cat mate here pun dah lost 2 cats to FeLv.. dalam last month...entahlah.. Betul Pakcu.. Jellypine disinfection.. I pun guna tueh jugak..kadang2 tukar ngan dettol disinfection..

It's sad to hear our furkids are dying one by one.. And please, we human, as we are capable of preventing it.. Please try to do your best..

Nway, takziah to those who has lost their dear furkids...May they RIP..
Yer laa... to those yang kematian kucing, takziah gak dari Pakcu n banyak-banyak sabar k. Teruskan usaha mengawal dan membersihkan apa2 yang patut k . Hehe... Jeypine ler Nur bukan Jellypine..
Quote:
Originally Posted by balqis View Post
tank q semua.dah tau sesikit pasal nak cegah penykit ni dan tanda2nya. tanks pakcu.info yg berguna.
No problem Balqis, sama2ler kita berusaha k..
Reply With Quote
  #14  
Old 07-30-2009, 08:16 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Hi semua! Saya org baru kat sini.
Just nak share info pasal ni...
Bila sebut pasal sakit ni, saya rasa salah satu sebab pun genetics...coz mama saya bela banyak kucing. Dan yes..mama saya memang sanagt pembersih. Hari2 disinfect kandang. Mop dan vacuum 2 kali sehari. Tak pernah miss. Kalau first time tengok kandang kucing2 dia, kita akan ingat dia baru beli. Kucing2 dia semua indoor. But sadly, some of the cats mati juga sebab sakit FELV ni la...satu kes tu, mama saya adopt stray yang mengandung. Bila beranak semua anak2 sihat tapi bila dah nak masuk setahun lebih, sekor daripada 4 beradik, mati. Yang 3 ekor vet check, sihat. Yang tu tak pe la, comman sensenya kucing stray. Tapi yang pelik dah 3 ekor kucing yang dibeli daripada breeder pun kena sakit ni...so kesimpulannya I rasa sebab genatics juga. Saya bukan nak discourage forumers nak jaga kebersihan. Kebersiahan tu penting...kena jaga untuk kucing2 dan kita sendiri...(yelah, untuk elakkan daripada berjangkit kepada kucing lain juga kan?)

Tapi apa2 pun, macam Pak Cu bagitahu tu, elok sangat2 la buat. Tapi sebenarnya sapa2 yang ada kucing ni kena buat disinfact tak kira ada sakit ke tidak. Jgn sebab bila dah sakit baru nak disinfact bagai. Kebersihan sangat penting!

P/S: Bagi sapa2 yang nak adopt stray tu, boleh, tapi macam pak cu sarankan, baik terus hantar ke vet dulu. Ini apa yang mama saya buat kalau nak adopt stray.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-30-2009, 11:19 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Bila sebut pasal sakit ni, saya rasa salah satu sebab pun genetics...coz mama saya bela banyak kucing. Dan yes..mama saya memang sanagt pembersih. Hari2 disinfect kandang. Mop dan vacuum 2 kali sehari. Tak pernah miss. Kalau first time tengok kandang kucing2 dia, kita akan ingat dia baru beli. Kucing2 dia semua indoor. But sadly, some of the cats mati juga sebab sakit FELV ni la...satu kes tu, mama saya adopt stray yang mengandung. Bila beranak semua anak2 sihat tapi bila dah nak masuk setahun lebih, sekor daripada 4 beradik, mati. Yang 3 ekor vet check, sihat.
Kuntum, tak semestinya kalau kita disinfect alat-alat dan persekitaran tempat kucing hari-hari dan beberapa kali sehari kita akan dapat 100% menjamin mencegah penyebaran virus. Dan vaccine FeLV juga tidak dapat menjamin 100% kucing dilindungi daripada penyakit ini. Satu lagi perkara yg kini dalam perhatian adalah pertumbuhan tumour dalam badan kucing yg diberi vaksin FeLV. FeLV bukan suatu penyakit keturunan melalui genetics tetapi boleh dijangkit melalui ibu yg mengandungi kepada anak dalam kandungan. Virus (begitu juga bakteria) juga telah menjadi resistant kepada kebanyakan jenis disinfectant dan kegunaan disinfectant perlu amat teliti kerana ianya sangat toksik utk kucing dan perlu dibilas secukupnya.
Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Yang tu tak pe la, comman sensenya kucing stray. Tapi yang pelik dah 3 ekor kucing yang dibeli daripada breeder pun kena sakit ni...so kesimpulannya I rasa sebab genatics juga. Saya bukan nak discourage forumers nak jaga kebersihan. Kebersiahan tu penting...kena jaga untuk kucing2 dan kita sendiri...(yelah, untuk elakkan daripada berjangkit kepada kucing lain juga kan?)
Saya kurang faham kenapa Kuntum rasa hairan kucing sumber daripada breeder boleh kena penyakit dan tidak hairan utk strays sebab saya ada jumpa banyak strays yg bersih, comel dan sihat tapi kucing dari breeders yg nampak kotor dan berpenyakit, mata merah berair, bengkak dan merah, telinga kotor tak terhingga. Vet saya selalu cakap my strays nampak lebih bersih dan sihat daripada kucing lain.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #16  
Old 07-30-2009, 11:29 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Bro,aku sokong ini statement. My strays pun bersih dan gemuk2 mcm kucing rmh.jiran2 yg baik dan tak benci kucing panggil itu my own cats tp I selalu betulkan kata2 durang itu stray.durang hairan,kata kenapa bersih & gemuk

Saya kurang faham kenapa Kuntum rasa hairan kucing sumber daripada breeder boleh kena penyakit dan tidak hairan utk strays sebab saya ada jumpa banyak strays yg bersih, comel dan sihat tapi kucing dari breeders yg nampak kotor dan berpenyakit, mata merah beair, bengkak dan merah, telinga kotor tak terhingga. Vet saya selalu cakap my strays nampak lebih bersih dan sihat daripada kucing lain.[/QUOTE]
Reply With Quote
  #17  
Old 07-30-2009, 11:53 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Kuntum, tak semestinya kalau kita disinfect alat-alat dan persekitaran tempat kucing hari-hari dan beberapa kali sehari kita akan dapat 100% menjamin mencegah penyebaran virus. Dan vaccine FeLV juga tidak dapat menjamin 100% kucing dilindungi daripada penyakit ini. Satu lagi perkara yg kini dalam perhatian adalah pertumbuhan tumour dalam badan kucing yg diberi vaksin FeLV. FeLV bukan suatu penyakit keturunan melalui genetics tetapi boleh dijangkit melalui ibu yg mengandungi kepada anak dalam kandungan. Virus (begitu juga bakteria) juga telah menjadi resistant kepada kebanyakan jenis disinfectant dan kegunaan disinfectant perlu amat teliti kerana ianya sangat toksik utk kucing dan perlu dibilas secukupnya.Saya kurang faham kenapa Kuntum rasa hairan kucing sumber daripada breeder boleh kena penyakit dan tidak hairan utk strays sebab saya ada jumpa banyak strays yg bersih, comel dan sihat tapi kucing dari breeders yg nampak kotor dan berpenyakit, mata merah berair, bengkak dan merah, telinga kotor tak terhingga. Vet saya selalu cakap my strays nampak lebih bersih dan sihat daripada kucing lain.
Mungkin Furkids salah faham, apa yang saya tulis tu, just nak bagitahu, macam mana pun kita jaga, kalau dah nak kena ia berjangkit juga. Cuma saya nak stress kan je, kita kena ada precaution. Kebersihan mesti diutamakan. Pasal genetics tu, maybe yang saya maksudkan ialah, daripada ibu yang kucing yang memang dah ada kuman tu. Betol la apa yang furkids cakap tu.

Pasal strays pulak, please don't misqoute me, I pun ambik strays tepi jalan....tolong faham betol2...I just ulas apa Pakcu kata, sebab dia consern pada sapa2 yang cadang nak adopt strays tu, kena terus hantar ke vet dulu. Yelah furkidz tahu ke history stray, or ibu stray sebelum kita adopt dia. Just an extra precaution. Mungkin saya dan furkids lucky, dapat kucing stray yang healthy. Unlike yang breeder yang betol2 bertanggungjawab, at least dia tahu serba sedikit pasal medical records kucing tu. Saya cakap macam tu, sebab kucing2 mama saya yang mati tu ada cert. Itu je...just my two cents!
Reply With Quote
  #18  
Old 07-30-2009, 12:29 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Pasal strays pulak, please don't misqoute me, I pun ambik strays tepi jalan....tolong faham betol2...I just ulas apa Pakcu kata, sebab dia consern pada sapa2 yang cadang nak adopt strays tu, kena terus hantar ke vet dulu. Yelah furkidz tahu ke history stray, or ibu stray sebelum kita adopt dia. Just an extra precaution. Mungkin saya dan furkids lucky, dapat kucing stray yang healthy. Unlike yang breeder yang betol2 bertanggungjawab, at least dia tahu serba sedikit pasal medical records kucing tu. Saya cakap macam tu, sebab kucing2 mama saya yang mati tu ada cert. Itu je...just my two cents!
Thanks, Kuntum. Tapi, you know ... actually tak kira stray ke, sumber breeder ke ... seringkali kita pun tak tahu latar belakang kucing tersebut ... dan saya ingin clearkan salah faham mengenai stray bahawa risiko mereka adalah lebih tinggi daripada kucing sumber breeder (banyak yg BYB pun): samada stray atau produk breeder, kucing tersebut latar belakang kita tak dapat pastikan dengan tepat (kenyataan adalah bukan semua breeder mulut boleh caya ... even so-called registered breeder) dan risiko adalah sama dan kedua-dua memerlukan pemeriksaan kesihatan yg sama ... kucing bukan lebih selamat sebab dia hasil breeder.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #19  
Old 07-30-2009, 02:04 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Tkasih sgt2 pd pakcu sbb alert perkara ni. I was deeply sad bila baca psl nasib kucing2 June.. Bila pakcu sebut psl ni, i immediately ambik cuti semalam, 1 whole day buat thorough check up dan pembersihan pd kucing, their cages dan sekitar mrk smpi husband pun pelik, gee ni kena angin apa lak tiba2 sekor2 kucing gee kerjakan.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #20  
Old 07-30-2009, 02:58 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Important!! Check and disinfectant today!!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Tkasih sgt2 pd pakcu sbb alert perkara ni. I was deeply sad bila baca psl nasib kucing2 June.. Bila pakcu sebut psl ni, i immediately ambik cuti semalam, 1 whole day buat thorough check up dan pembersihan pd kucing, their cages dan sekitar mrk smpi husband pun pelik, gee ni kena angin apa lak tiba2 sekor2 kucing gee kerjakan.
No problem Gee... sama2 la kita semua ni beringat dan berusaha, better be safe than sorry...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Important for every pet owner. vivi Coffee Room 9 04-18-2015 08:09 AM
How To Check And Clean Your Cats Ears dog is my buddy Cats & Kittens 9 01-21-2009 06:38 PM
cats and dogs name,check your pet on list dog is my buddy Coffee Room 1 01-10-2009 04:11 PM
Im so upset today! abgraldo Training & Behavioral Issues 62 11-18-2008 10:39 AM
Important For Cats... Penghulu Health, Disease & Diet 1 08-25-2008 02:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.