Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-20-2010, 02:06 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 11
shahcats is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

tq sharina for taking care of mimi..i believe she will bring u happiness..
:D im so touch...
Reply With Quote
  #22  
Old 12-20-2010, 02:36 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post


Mula2 sampai masuk dan hanya bau makanan..... Dahaga... Sangat Dahaga....



Air di tambah die minum sampai separuh.... Dahaga........


Makanan di usik sedikit je




Sedih, Penat..... Sampai terduduk x larat.........


Dah start makan tp sikit je......



Jangan tengok malu saya...




Monyok




Before







After



Mimi Makan non STOP!!!!!



Rumah mimi

Sorry jika tgk gambar mimi menjengkelkan sbb hampir 70% bulunya gugur tp lepas di shave mimi sangat active.. Die makan dan minum sungguh berselera.....
Reply With Quote
  #23  
Old 12-20-2010, 04:16 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 11
sharina is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

@ nana: uwahhh mesti armani sangat comel sekarang. kalau boleh post la gambar armani di sini. saya pun nak tengok armani. itula harap2 mimi pun cepat pulih macam armani. sekarang dah cergas cuma meow nya sungguh la kuat. mimi tak nak duduk sorang2 kalau dia perasan dia bersedirian dia akan meow sekuat kuatnya.

@adriann: setelah berbincang, bf saya setuju membawa mimi balik kerumahnya. sebab takut sandy terjangkit apa2, and dengan keadaan mimi yang tak stabil dan kuat meow bile sorang2 takut my housemate tak suka pulak. so sekarang ni sandy menguasai semula rumah saya.

@ shah: thanks shah...buat masa ni sharina cuma bagi sokongan moral je pada mimi sebab mimi tinggal di rumah bf sharina pulak.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-20-2010, 05:38 PM
adrianng87's Avatar
adrianng87 adrianng87 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 188
Rep Power: 11
adrianng87 is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Hi Sharina,

I guess Rizom here yang post gambar Mimi is your bf? Anyways, well done! Looks like Mimi memang busy makan je tak nak pandang camera. He he...

By the way, I like Mimi's shaved tail, macam Poodle plak.

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
@ nana: uwahhh mesti armani sangat comel sekarang. kalau boleh post la gambar armani di sini. saya pun nak tengok armani. itula harap2 mimi pun cepat pulih macam armani. sekarang dah cergas cuma meow nya sungguh la kuat. mimi tak nak duduk sorang2 kalau dia perasan dia bersedirian dia akan meow sekuat kuatnya.

@adriann: setelah berbincang, bf saya setuju membawa mimi balik kerumahnya. sebab takut sandy terjangkit apa2, and dengan keadaan mimi yang tak stabil dan kuat meow bile sorang2 takut my housemate tak suka pulak. so sekarang ni sandy menguasai semula rumah saya.

@ shah: thanks shah...buat masa ni sharina cuma bagi sokongan moral je pada mimi sebab mimi tinggal di rumah bf sharina pulak.
__________________
"Give a man a fish and you feed him for a day. Teach him how to fish and you feed him for a lifetime." - Lao Tzu
Reply With Quote
  #25  
Old 12-20-2010, 08:42 PM
GarfieldNana GarfieldNana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 44
Rep Power: 0
GarfieldNana is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
@ nana: uwahhh mesti armani sangat comel sekarang. kalau boleh post la gambar armani di sini. saya pun nak tengok armani. itula harap2 mimi pun cepat pulih macam armani. sekarang dah cergas cuma meow nya sungguh la kuat. mimi tak nak duduk sorang2 kalau dia perasan dia bersedirian dia akan meow sekuat kuatnya.

@adriann: setelah berbincang, bf saya setuju membawa mimi balik kerumahnya. sebab takut sandy terjangkit apa2, and dengan keadaan mimi yang tak stabil dan kuat meow bile sorang2 takut my housemate tak suka pulak. so sekarang ni sandy menguasai semula rumah saya.

@ shah: thanks shah...buat masa ni sharina cuma bagi sokongan moral je pada mimi sebab mimi tinggal di rumah bf sharina pulak.

amani pun mcm tu jugak. hehe kalau garfield masok rmh,msti dia bising2..

hajat nak buat album utk amani x sampai2

jgn risau,amani pulih after a month.. so mimi msti blh jugak
Reply With Quote
  #26  
Old 12-22-2010, 07:34 AM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 11
sharina is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

@adriann: aah yes rizom is my bf. mimi punya ekor tu dah cukur tertiba kembang gitu pulak ekornya macam bunya yela betina la pun..sekarang dah pandai main and nak manja2..

@nana: harap2 mimi pun pulih dalam masa sebulan, kesian tengok dia. aduh nak buat album tu, yang kat forum ni ke? saya pun nak buat juga untuk sandy tapi aduhai asyik tak sempat je
Reply With Quote
  #27  
Old 12-22-2010, 09:39 AM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 12
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

To Sharina & Rizom,

Great job great job! Saya suka je tengok Mimi gondol camtu. nampak lebih menyelesakan dari bulu panjang tapi badan bersopak berfungus. Nampak mudah di mata kita, dan nampak selesa pada dia.

Ekor dia cute!!! hahaha... A'a nampak mimi macam dah 'gah' sikit. nampak macam sihat sikit walaupun takde bulu. hahaha.

Betul tu buat album sangat best, especially macam kes Mimi ni. nanti boleh tgk perubahan dia dari sekor 'hantu kucing' kepada 'diva'.

Good job Sharina! Am proud of you and your bf!
Reply With Quote
  #28  
Old 12-24-2010, 10:59 PM
GarfieldNana GarfieldNana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 44
Rep Power: 0
GarfieldNana is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
@adriann: aah yes rizom is my bf. mimi punya ekor tu dah cukur tertiba kembang gitu pulak ekornya macam bunya yela betina la pun..sekarang dah pandai main and nak manja2..

@nana: harap2 mimi pun pulih dalam masa sebulan, kesian tengok dia. aduh nak buat album tu, yang kat forum ni ke? saya pun nak buat juga untuk sandy tapi aduhai asyik tak sempat je

sy time cuti sekolah ni free heheh now result dah keluar dah start bukak buku balek dah

andd jengjengjeng album dah siap hehe try2 la check kat profile sy. ada kot. kalau xda jgk,xtau la macam mana nak buat lagi dah.
Reply With Quote
  #29  
Old 12-25-2010, 10:35 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

ALhamdulillah,
dia sudah mendapat kehidupan dan kesihatan yang baik.
InsyaAllah.

kemaskini selalu pasal dia. =))
__________________
[
Reply With Quote
  #30  
Old 12-25-2010, 02:52 PM
nekoneko's Avatar
nekoneko nekoneko is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 49
Rep Power: 0
nekoneko is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

good job sharina n ur bf!!!

1st time i baca ur post...i excited nak tau apa progress mimi...happy tengok mimi
Reply With Quote
  #31  
Old 12-26-2010, 01:43 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 11
sharina is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

rakan2, sharina kini di kluang bercuti. tapi setiap hari dapat update cerita si mimi and sandy.

mimi sekarang dah pandai main lompat2 dengan lari2. lepas tu suka naik2 tilam si rizom bile kene marah buat2 muka merajuk. nak kasi pujuk senang je, kasi makanan kat dia..haha...

ada cerita 1 ni lagi best, beberapa kali die pee merata2, bf shan pun marahla dia, pastu bf shan geram tak tegur and main dengan mimi. si mimi datang kat bf saya, siap naik atas badan, meow gaya2 cute sambil cium2 hidung bf saya. gaya2 pujuk la tu. pandai pulak tu pujuk tuan dia.

lepas tu dah pandai belagak sikit2, kawan bf saya nak pegang dia, dia tengok lepas tu bangun duduk tempat lain, kemudian si mimi pandang balik kawan bf , saya tu gaya2 "hem tengok je boleh sentuh tak boleh,". yang kelakar tu kawan bf saya kata, "huh, sombong, sandy lagi best, menyejukkan hati, ni sombong, malas kawan,"

@ kak marrisa: dia ok sekarang nakal & degil. tak makan saman kalau orang marah. si sandy lagi senang jaga, kata tak boleh. dia terus tak buat lagi.


@ nana: ok pasni saya tgk album nana. saya pun nak buat la album tuk sandy

@ tedi: thanks for the support tedi. mimi pasti memerlukannya. buat masa ni bf saya mandikan die 2x seminggu dengan shampoo malaseb nak kasi buang semua itu kurap.

@ neko: hehe..ok u got it, saya pasti update till die berbulu semua. bf saya kate bulu die dah tumbuh sikit, sangat lembut. tapi saya belum dapat pegang lagi sebab kat kampung.

sandy, daku amat merinduimu~~~
Reply With Quote
  #32  
Old 01-26-2011, 03:18 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post

Before







After



Mimi Makan non STOP!!!!!



Rumah mimi

Sorry jika tgk gambar mimi menjengkelkan sbb hampir 70% bulunya gugur tp lepas di shave mimi sangat active.. Die makan dan minum sungguh berselera.....
21.12.2010













22.12.2010



25.12.2010









Reply With Quote
  #33  
Old 01-26-2011, 03:19 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post
21.12.2010













22.12.2010



25.12.2010









26.12.2010











28.01.2010









29.12.2010







30.12.2010











Reply With Quote
  #34  
Old 01-26-2011, 03:21 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post
26.12.2010











28.01.2010









29.12.2010







30.12.2010











1.1.2011 HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!



02.01.2011















03.01.2011











05.01.2011









06.01.2011



08.01.2011











10.01.2011



12.01.2011





13.01.2011







14.01.2011



Reply With Quote
  #35  
Old 01-26-2011, 03:24 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post
1.1.2011 HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!



02.01.2011















03.01.2011











05.01.2011









06.01.2011



08.01.2011











10.01.2011



12.01.2011





13.01.2011







14.01.2011



18.01.2011









20.01.2011








SANDY!!!!!! tumpang Iklan hehehehe

Last edited by rizom; 01-26-2011 at 03:25 PM. Reason: Wrong code
Reply With Quote
  #36  
Old 01-26-2011, 03:27 PM
rizom rizom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
rizom is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

Quote:
Originally Posted by rizom View Post
18.01.2011









20.01.2011








SANDY!!!!!! tumpang Iklan hehehehe
21.01.2011



22.01.2011





23.01.2011













24.01.2011





26.01.2011







Sorry saya lambat reply sebab saya sekarang tengah sibuk kerja biasala macam korang semua awal tahun and akhir tahun mesti sibuk dan ini semua progress mimi dalam masa sebulan sangat perit nak jaga dia.... tapi sabor jela....
die jenis playfull dan moody.... Feveret die 3M Makan Melepek Main.......

Last edited by rizom; 01-26-2011 at 03:29 PM. Reason: wrong spell
Reply With Quote
  #37  
Old 01-27-2011, 12:44 PM
miaomiao's Avatar
miaomiao miaomiao is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 52
Rep Power: 11
miaomiao is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

alamak lambat plak nak mencelah, cerita dah lama. kesian kucing tu. jahat orang2 yg anggap pets ni mcm barang tak bernyawa. bila dah rasa bosan, buang je.

my gf pun dulu ada experience mcm ni. jiran depan unit apartment dia, ada bela kucing. mula2 jiran dia pindah masuk unit tu, kucing simpan dlm rumah. bila suami/isteri tu dah dapat baby, kucing dia letak kat luar rumah. tapi makan n air letak kat luar pintu. lama2, makanan n air dah tak letak. my gf kesian, dia kasi makan kucing tu. sampai satu point, kucing tu terabai, sakit n kurap. my gf kesian, ambil n cuba selamatkan. kasi ubat n jaga elok2. tapi ajal dah sampai, kucing tu mati....

yeap, life is cruel.
Reply With Quote
  #38  
Old 01-27-2011, 06:28 PM
fazley fazley is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
fazley is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

may god bless you....
Reply With Quote
  #39  
Old 01-28-2011, 12:41 AM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: habis madu sepah dibuang

mimi dah gemuk dah, good for her dan semoga kamu diberkati dan dirahmati Ilahi.
mimi moody mungkin sebab kisah silam dia kot... kesian dia....
Reply With Quote
  #40  
Old 01-28-2011, 04:16 AM
Marcelleve's Avatar
Marcelleve Marcelleve is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pulau Langkawi
Posts: 249
Rep Power: 11
Marcelleve is on a distinguished road
Send a message via AIM to Marcelleve Send a message via Yahoo to Marcelleve Send a message via Skype™ to Marcelleve
Thumbs up Re: habis madu sepah dibuang

WELL DONE!!!!
__________________
"Non-violence leads to the highest ethics, which is the goal of all evolution. Until we stop harming all other living beings, we are still savages."~Thomas A. Edison
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.