Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 06-11-2011, 04:27 AM
miaomiao's Avatar
miaomiao miaomiao is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 52
Rep Power: 11
miaomiao is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Coony View Post
As an introduction of the cat food brands Brit & Nutri Souce, we will be offering 15% discount for Petfinder forumer who identified themselves at our outlet. From 20/2/11 - 31/03/11.

Home Pet Food & Care
41, Jalan 1/149J
Bandar Baru seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur.
alamak! didn't read this thread before.... just bought some stuff from your shop yesterday afternoon.
__________________
men own dogs. cats own men.
Reply With Quote
  #82  
Old 07-01-2011, 03:02 PM
zulamat zulamat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
zulamat is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Coony View Post
As an introduction of the cat food brands Brit & Nutri Souce, we will be offering 15% discount for Petfinder forumer who identified themselves at our outlet. From 20/2/11 - 31/03/11.

Home Pet Food & Care
41, Jalan 1/149J
Bandar Baru seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur.

brit?? the best!!
Reply With Quote
  #83  
Old 07-06-2011, 01:51 AM
elly's Avatar
elly elly is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2011
Location: kajang, selangor
Posts: 15
Rep Power: 0
elly is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

jarang jumpa brand brit ni... teringin jugak nak try
Reply With Quote
  #84  
Old 07-26-2011, 03:18 PM
Azrina Azrina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
Azrina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

mcm mana nak contact kak nurul & area mana ye?
Reply With Quote
  #85  
Old 07-27-2011, 10:09 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 11
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Azrina View Post
mcm mana nak contact kak nurul & area mana ye?
klo nk order..kene p sini...tp kene tnya kak nurul dulu
http://felixthecats.weebly.com/order-here.html
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #86  
Old 07-27-2011, 01:55 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Azrina View Post
mcm mana nak contact kak nurul & area mana ye?
kak nurul kat area KL....

saya jual blackwood utk area Selatan, hafiz blackwood untuk bahagian utara...
Reply With Quote
  #87  
Old 10-09-2011, 07:33 PM
elnafi elnafi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
elnafi is on a distinguished road
Question Re: Premium Food yang ok dan affordable?

nak tanyer pendapat... Cat food jenama Regal ok tak?

kalau ada pendapat sila bagi k...
Reply With Quote
  #88  
Old 10-09-2011, 08:58 PM
Maneki Neko's Avatar
Maneki Neko Maneki Neko is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Phnom Penh, Cambodia
Posts: 844
Rep Power: 13
Maneki Neko is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by elnafi View Post
nak tanyer pendapat... Cat food jenama Regal ok tak?

kalau ada pendapat sila bagi k...
Hi, Elnafi --

Regal looks ok. Tak ada jagung, tak ada gandum, soya, etc.
Reply With Quote
  #89  
Old 10-09-2011, 10:57 PM
elnafi elnafi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
elnafi is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Maneki Neko View Post
Hi, Elnafi --

Regal looks ok. Tak ada jagung, tak ada gandum, soya, etc.
is it? tapi.. tak silap dalam kandungan die ada ground corn?....
Reply With Quote
  #90  
Old 10-10-2011, 08:19 AM
Maneki Neko's Avatar
Maneki Neko Maneki Neko is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Phnom Penh, Cambodia
Posts: 844
Rep Power: 13
Maneki Neko is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by elnafi View Post
is it? tapi.. tak silap dalam kandungan die ada ground corn?....
Ooops, Regal ada ground corn? Kalau begitu, tak bagus. Cari makan kucing tanpa corn/maize, wheat, soya, etc. These foods are of no use to a cat, and some suspect they cause kidney failure. Minta maaf, saya boleh tulis BM sedikit sehaja.
Reply With Quote
  #91  
Old 10-10-2011, 01:41 PM
graceccy87 graceccy87 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
graceccy87 is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
kak nurul kat area KL....

saya jual blackwood utk area Selatan, hafiz blackwood untuk bahagian utara...
Hi,
Macam mana nak contact Hafiz?? I kat butterworth penang.
Reply With Quote
  #92  
Old 10-10-2011, 02:47 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by graceccy87 View Post
Hi,
Macam mana nak contact Hafiz?? I kat butterworth penang.
hi...search kt fb : hafiz blackwood
xpun my child blackwood... :D
Reply With Quote
  #93  
Old 10-10-2011, 04:24 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by elly View Post
jarang jumpa brand brit ni... teringin jugak nak try
I found Brit at Nazlin Pet Shop in Taman Sejati S.Petani, but my fussy diva, Cik Serai & Co don't really favour it... Juju, Kiki and Lala are okay.. Brit comes in different types/ flavours.. but I notice it also has corn..
Reply With Quote
  #94  
Old 10-10-2011, 05:15 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

aku ais: Bila nak bukak order utk bln oktober? Member tempat keje yg bg Aslan kat akak tanya. Dia nak beli buat utk parents dia kat kg kat N9. Ari tu dia beli 6 kg tak cukup. ayah dia suruh beli byk skit Dia nk beli 24kg sekaligus.
Reply With Quote
  #95  
Old 10-10-2011, 07:14 PM
elnafi elnafi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
elnafi is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Maneki Neko View Post
Ooops, Regal ada ground corn? Kalau begitu, tak bagus. Cari makan kucing tanpa corn/maize, wheat, soya, etc. These foods are of no use to a cat, and some suspect they cause kidney failure. Minta maaf, saya boleh tulis BM sedikit sehaja.
sorry... just checked regal's ingredients.. tak da ground corn. its ground milo... yang ground corn tu tak silap dalam ingredients lama die...
Reply With Quote
  #96  
Old 10-11-2011, 01:45 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
aku ais: Bila nak bukak order utk bln oktober? Member tempat keje yg bg Aslan kat akak tanya. Dia nak beli buat utk parents dia kat kg kat N9. Ari tu dia beli 6 kg tak cukup. ayah dia suruh beli byk skit Dia nk beli 24kg sekaligus.
order xtau lagi kak nak bukak bila sbb supplier xbg jwpn bile nak ship ke JB...
owh yeke? hehe ok2...
nnt order dah bukak akak place la ye...
internet super teruk kat sini... online pun sgt2 la susah..
Reply With Quote
  #97  
Old 10-11-2011, 03:08 PM
graceccy87 graceccy87 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
graceccy87 is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hi...search kt fb : hafiz blackwood
xpun my child blackwood... :D
TQ~
Reply With Quote
  #98  
Old 10-20-2011, 09:06 AM
benny&ticco's Avatar
benny&ticco benny&ticco is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
benny&ticco is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

hii

saya orang baru kat sini...
baru ambil anak bulus 2 ekor.. umur 2 1/2 mth
minta pandangan makanan apa yang agak2 sesuai untuk 2 ekor nie
DH belikan Pro Performence tapi dia asik cirit je
agak2 makanan apa yang boleh dicuba untuk derang nie

tolong beri pandangan yea..
Reply With Quote
  #99  
Old 10-20-2011, 08:14 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by benny&ticco View Post
hii

saya orang baru kat sini...
baru ambil anak bulus 2 ekor.. umur 2 1/2 mth
minta pandangan makanan apa yang agak2 sesuai untuk 2 ekor nie
DH belikan Pro Performence tapi dia asik cirit je
agak2 makanan apa yang boleh dicuba untuk derang nie

tolong beri pandangan yea..
Masa utk kitten saya dulu sy bagi RC babycat 34... tp pastu bl direkemankan Brit Kitten saya tukar Brit kitten. So far dua2 brand ni mcm ok utk kitten saya... tak ciritlah... cuba try peket kecik dulu kalau serasi br beli peket besar.
Reply With Quote
  #100  
Old 10-20-2011, 08:18 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Yang RC tue sy tak ingat 32 k3 36... ingat2 lupa tapi yg pasti ada tulis untuk babycat... sebab RC utk kitten ada 2 jenis. saya beli yg babykitten sbb ms tue diorang kecik sgt ms jumpa dulu... takut kibbles yg besar tak termakan plak nanti yang Brit Kitten tue pun ok sbb kibbles dia bulat2 kecik mcm RC babycat tue... takde risau sgt diorang tercekik
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Pro Premium Feline Formula Dry Cat Food nurkasih Pet Food 7 11-27-2013 07:00 PM
Jom list cat food yang ada/tidak ada pork hemorion Cats & Kittens 73 12-24-2012 01:26 PM
Premium cat food -RC, blackwood & orijen - cheap sale! origin Pet Food 44 10-12-2012 04:56 PM
[Wt$] PREMIUM BLACKWOOD KITTEN FOOD RM15 Only!, Engineered for Kittens & Active Adults DKNYbeDelicious Pet Food 14 03-25-2010 09:48 AM
Any suggestion where to get affordable pet products for a cat? maryleejane Pet Products 9 04-20-2009 10:13 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.