Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-14-2011, 09:36 AM
Izanis's Avatar
Izanis Izanis is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sg Buloh
Posts: 6
Rep Power: 0
Izanis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Izanis Send a message via Skype™ to Izanis
Question Cats knowledge for dummies

sy ni bela kucing dari kecik2 lgi.. tpi yelah, mana la nak taw psl Vaccinated ke, vitamin ke, makanan2 yg baek ke, Dewormed ke, Spayed/Neutered ke or whatsoever yg ptt kucing ada.. since kucing kami da mati sbb tua, mak ayah decided mmg xnak dh ada kucing.. bukan apa, org2 tua kan, da anggp kucing ni mcm anak sndri

since sy adopt kucing kat sini from z1tr0n, sy betul2 nak yg terbaek since sy dh pun punyai dua org anak.. tambah2 pulak, sy ni mempunyai hidung & kulit yg mudah allergic.. but since ada Moo2 (male), sy mmg xde apa2 msalah..

but since dh besar ni, Moo2 dh makin notty.. dh pandai nak keluar.. selalunya bila sy ke rumah mak, Moo2 akan dibiarkan keluar rumah & Moo2 pndai balek.. mula2 mmg la kami risau org curi (mmg pernah ada je kes org kurung kucing smpai semggu, mak ayah smpai tercari2 kat rumah org) Moo2 pulak jenis yg manja & nak aje pd org..

bila dh keluar ni, biasalah.. mslh kutu pun timbul jdi sy terbaca la dlm satu artikel kat newspaper psl produk frontline.. Alhmdulillah mmg xde masalah.. sy jugak belikan utk dia ubat cacing (dlm bentuk pil) & mmg Moo2 mmg xde msalah

Now sy adopt sekor lagi Comel(female). Since ada Comel, Moo2 dh pandai memncut merata

apa ptt sy buat ye??
__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2011, 11:16 AM
pillow's Avatar
pillow pillow is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Location: ampang
Posts: 34
Rep Power: 0
pillow is on a distinguished road
Default Re: Cats knowledge for dummies

Quote:
Originally Posted by Izanis View Post
sy ni bela kucing dari kecik2 lgi.. tpi yelah, mana la nak taw psl Vaccinated ke, vitamin ke, makanan2 yg baek ke, Dewormed ke, Spayed/Neutered ke or whatsoever yg ptt kucing ada.. since kucing kami da mati sbb tua, mak ayah decided mmg xnak dh ada kucing.. bukan apa, org2 tua kan, da anggp kucing ni mcm anak sndri

since sy adopt kucing kat sini from z1tr0n, sy betul2 nak yg terbaek since sy dh pun punyai dua org anak.. tambah2 pulak, sy ni mempunyai hidung & kulit yg mudah allergic.. but since ada Moo2 (male), sy mmg xde apa2 msalah..

but since dh besar ni, Moo2 dh makin notty.. dh pandai nak keluar.. selalunya bila sy ke rumah mak, Moo2 akan dibiarkan keluar rumah & Moo2 pndai balek.. mula2 mmg la kami risau org curi (mmg pernah ada je kes org kurung kucing smpai semggu, mak ayah smpai tercari2 kat rumah org) Moo2 pulak jenis yg manja & nak aje pd org..

bila dh keluar ni, biasalah.. mslh kutu pun timbul jdi sy terbaca la dlm satu artikel kat newspaper psl produk frontline.. Alhmdulillah mmg xde masalah.. sy jugak belikan utk dia ubat cacing (dlm bentuk pil) & mmg Moo2 mmg xde msalah

Now sy adopt sekor lagi Comel(female). Since ada Comel, Moo2 dh pandai memncut merata

apa ptt sy buat ye??
ala pancut memancut perkara biasa bg kucing yg dpt teman br...maklum la nk marking tempat dia la konon...tp kene tau gak kekadang masalah kesihatan jd punca gak kencing merata2...ape2 hal check wt ur vet 1st
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PetFinder.my Launches Knowledge Library! AndyKoh Announcements, Notices and Contests 7 11-16-2010 04:29 PM
PetFinder Knowledge Centre - Requesting Contributions AndyKoh Announcements, Notices and Contests 7 01-02-2010 12:25 AM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.