Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 11-28-2008, 05:18 PM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 12
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
he he he... aku bukannya apa... aku tak nak puak-puak ni buat onar je kat sini... elok-elok aman terus jadi huru hara...

contoh pun dah ada, baru je sekejap joint, dah start panas... jangan jadi panas macam 'rumah sebelah' sudah... memang sunyi balik la tempat ni...

p/s: bagi sesapa yang berkenaan... jangan jadi hipokrit...
Tulah pasal Bro...
Benda tu lah yg aku paling risau..
Kang x semena2 jadi sunyi sepi plak kampung yg aman damai nie
sanggup yer dah xder tempat nk iklan dtg sini...
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #42  
Old 11-28-2008, 05:20 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by June View Post
hehehhe!! ko agak2 bro,sapa2 durang tu?? berani angkat tangan tak

[/COLOR]
sendiri mau ingat la kan...

tak tau la korang perasan tak... ada tu siap boleh jawab pertanyaan hari-hari kat sini... tak kira sapa tanya... semua reply... kalau kat tempat lama... mana ada friendly macam nih... silap tanya sikit mesti kena punya la... kat sini lemah lembut je aku tengok... tanya la apa pun... semua di jawab dengan berhemah... kalau korang perasaan la...

kalau betul berhemah takpe... takut berhemah sebelum dapat 'tapak' kat sini je... pastu jadi macam 'episod' lama balik... huru hara... sudahnya kesian kat owner tempat nih...
Reply With Quote
  #43  
Old 11-28-2008, 05:20 PM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 12
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by June View Post
hehehhe!! ko agak2 bro,sapa2 durang tu?? berani angkat tangan tak

[/COLOR]
Hahahah ko tanye soalan apa ni June?
Sape berani nk angkat tangan...
Dah buat taik mau ngaku mey....?
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #44  
Old 11-28-2008, 05:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Arisham...give a wink!

hehehehhe!!! jgn risau,aku akan pantau suma kegiatan ni.mcm aku tembak pakai senapang gajah ari tu. huhuhu!! kali ni tak miss punya.

Quote:
Originally Posted by as_serialam View Post
Hahahah ko tanye soalan apa ni June?
Sape berani nk angkat tangan...
Dah buat taik mau ngaku mey....?
Reply With Quote
  #45  
Old 11-28-2008, 05:37 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Arisham...give a wink!

zee bukan nak menyampuk or nak mengapikan keadaan ye tapi zee perasan gak serba serbi yang korng cakap and selama ni zee diamkan diri je...
and kadang2 ada yang zee hangin sebab melibatkan kawan2 zee, wpun adala yang tak jumpa lagi or tak kenal rapat lagi tapi ada yang dekat sini zee consider kawan dah..
so kalau orang2 ni buat hal or buat 'pandai' sangat dengan my friends, memang siap la korang...
please respect dengan keamanan sini k and kalau berilmu sangat pun tolongla jangan tunjuk pandai sangat and sampai nak jatuhkan orang lain..
memberi nasihat or mengajar bleh tapi jangan sampai nak bodohkan or sakitkan hati orang lain..

maaf kalau kata2 zee ada tersinggung sapa2..
zee manusia yang penuh kekurangan namun masih sudi membaiki diri...
kalau ada yang rasa ini terlebih bleh la pm zee untuk apa2..
tiada niat nak mulakan api, cuma peringatan saja....
so peace k

sorry arisham cause involving this in your thread, it's not meant for you k..
cuma ada forumers dah cakap so i sambung skit from my view so that's all from me..
sorry again...

wah..macam bukan diri zee plak...
muahahahahaha.....
ok people...show me some *tut tut* and i'll be back to normal...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #46  
Old 11-28-2008, 05:38 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Arisham...give a wink!

adeh.. terasa mcm june dah acu senapang gajah kat aku dah... huhu... well.. kawan2... ppl deserve a second chance.. kasi la peluang antara satu sama lain... 0-0 memasing...

peace ya~!
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #47  
Old 11-28-2008, 05:45 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
adeh.. terasa mcm june dah acu senapang gajah kat aku dah... huhu... well.. kawan2... ppl deserve a second chance.. kasi la peluang antara satu sama lain... 0-0 memasing...

peace ya~!
second chance..? no problem... tapi masalahnya... baru intro dah 'panas'... apa kes...

p/s: sebenarnya skang ni ramai yang dok observe dari jauh je... kalau korang perasan... semenjak 2 menjak ni member lama mana aktif sangat dah kat sini... geng hipokrit dah banyak... so kesimpulannya... sesapa yang masuk sini jangan nak buat kepala... please go with the flow... adios...
Reply With Quote
  #48  
Old 11-28-2008, 05:46 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

apa june, zee,fantasticat sumer cakap betoll.. jangan nak huru hara kan tempat nih....

agak2 x suka.. agak2 nak wat hal lagik.. boleh la dipersilakan jangan join forum nih... forum nih x sama dengan kg lama....!~
__________________
Reply With Quote
  #49  
Old 11-28-2008, 05:50 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Arisham...give a wink!

huhu.. tatau la cheq...

__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #50  
Old 11-28-2008, 05:54 PM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 12
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
zee bukan nak menyampuk or nak mengapikan keadaan ye tapi zee perasan gak serba serbi yang korng cakap and selama ni zee diamkan diri je...
and kadang2 ada yang zee hangin sebab melibatkan kawan2 zee, wpun adala yang tak jumpa lagi or tak kenal rapat lagi tapi ada yang dekat sini zee consider kawan dah..
so kalau orang2 ni buat hal or buat 'pandai' sangat dengan my friends, memang siap la korang...
please respect dengan keamanan sini k and kalau berilmu sangat pun tolongla jangan tunjuk pandai sangat and sampai nak jatuhkan orang lain..
memberi nasihat or mengajar bleh tapi jangan sampai nak bodohkan or sakitkan hati orang lain..

maaf kalau kata2 zee ada tersinggung sapa2..
zee manusia yang penuh kekurangan namun masih sudi membaiki diri...
kalau ada yang rasa ini terlebih bleh la pm zee untuk apa2..
tiada niat nak mulakan api, cuma peringatan saja....
so peace k

sorry arisham cause involving this in your thread, it's not meant for you k..
cuma ada forumers dah cakap so i sambung skit from my view so that's all from me..
sorry again...

wah..macam bukan diri zee plak...
muahahahahaha.....
ok people...show me some *tut tut* and i'll be back to normal...
Wallah Zee...hebat semacam
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #51  
Old 11-28-2008, 05:57 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Arisham...give a wink!

ko jgn takut chemonk. aku blm nak nak das ko dgn senapang gajah lg.he!!he!!

ini information utk para forumers.Petfinder adalah forum yg menitikberatkan animal welfare samada ped atau tidak bukan isu yg besar. kebanyakkan dari forumers kat sini adalah animal lovers as cat lovers/cat rescuer,dog lovers/dog rescuer. urusan jual beli binatang peliharaan adalah jatuh nombor 2.jadi klu boleh tu jgn huru harakan kampung ini mcm kampung kat sebelah. sebab kat sini ada moderator yg tak bertauliah sebab kita tak pakai formal moderator.aku das saja klu tak betul.

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
huhu.. tatau la cheq...

Reply With Quote
  #52  
Old 11-28-2008, 05:59 PM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 12
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by June View Post
ko jgn takut chemonk. aku blm nak nak das ko dgn senapang gajah lg.he!!he!!

ini information utk para forumers.Petfinder adalah forum yg menitikberatkan animal welfare samada ped atau tidak bukan isu yg besar. kebanyakkan dari forumers kat sini adalah animal lovers as cat lovers/cat rescuer,dog lovers/dog rescuer. urusan jual beli binatang peliharaan adalah jatuh nombor 2.jadi klu boleh tu jgn huru harakan kampung ini mcm kampung kat sebelah. sebab kat sini ada moderator yg tak bertauliah sebab kita tak pakai formal moderator.aku das saja klu tak betul.
Bravo June...
Tp klu aku kaji2 mmg durang nk buat tempat iklan kat sini...
Sebab kampung lama dh x boleh lagi..
Kick out!!!!!!!!!!!!!!
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #53  
Old 11-28-2008, 06:22 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Arisham...give a wink!

nasib baik fuuuhhhh lega tak kene das ngan june... hurm... anyway.. semuga kita aman aman... 0-0 semua... ustaz aku ckp.. kalau kita buat dosa ngan tuhan.. senang.. kita boleh mintak ampun direct... tapai kalau kita buat ngan manusia... mcm mana kita buat baik pun sepjg zaman... tapi kawan org yg kita buat salah tu tak maapkan... gerenti tak lepas titian siratul mustakim.. wasalam... ~ober~n~out~
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #54  
Old 11-28-2008, 06:31 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
nasib baik fuuuhhhh lega tak kene das ngan june... hurm... anyway.. semuga kita aman aman... 0-0 semua... ustaz aku ckp.. kalau kita buat dosa ngan tuhan.. senang.. kita boleh mintak ampun direct... tapai kalau kita buat ngan manusia... mcm mana kita buat baik pun sepjg zaman... tapi kawan org yg kita buat salah tu tak maapkan... gerenti tak lepas titian siratul mustakim.. wasalam... ~ober~n~out~
hmm... sedangkan Nabi maafkan umat, manusia yang tak mau maaf memaafi tu camana lak, lebih baik dr Nabi ker? fikirkan lah... So, selagi niat baik and nak mengeratkan Silaturrahim, kita terimalah saja seadanya. Yang dulu2 tu lupakan laa..., itu kat kampong lama. Kat kg baru ni kita bukak buku baru, n bawak perangai baru. Kalau masih lg dgn perangai lama... kita send them to Timbuktu!..

Last edited by abgraldo; 11-28-2008 at 06:42 PM.
Reply With Quote
  #55  
Old 11-28-2008, 07:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Arisham...give a wink!

bukan apa Pakcu.kdg2 geram dgn org2 yg suka buat kecoh ni.pastu berlagak bagus pula tu.pdhal dia yg hipokrit.he!!he!!he!!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
hmm... sedangkan Nabi maafkan umat, manusia yang tak mau maaf memaafi tu camana lak, lebih baik dr Nabi ker? fikirkan lah... So, selagi niat baik and nak mengeratkan Silaturrahim, kita terimalah saja seadanya. Yang dulu2 tu lupakan laa..., itu kat kampong lama. Kat kg baru ni kita bukak buku baru, n bawak perangai baru. Kalau masih lg dgn perangai lama... kita send them to Timbuktu!..
Reply With Quote
  #56  
Old 11-28-2008, 07:37 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by as_serialam View Post
Wallah Zee...hebat semacam
muahaha..perli ke ni?huhu...
mana da, rasa macam takmo mendiamkan diri je..
tunjukla gak selama ni zee perasan apa yang berlaku dalam forum ni..heh..
buat peringatan untuk semua and diri zee skali..
okla kawan2,takmo tegang2 ye..
tapi kalau terjadi lagi bak kata kak june kita dass je dia k..
berani kerana benar....cewah...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #57  
Old 11-28-2008, 07:48 PM
arisham's Avatar
arisham arisham is offline
CFA Ambassador
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 29
Rep Power: 0
arisham is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to arisham
Default Re: Arisham...give a wink!

dear all (since i can't write one by one names here)...

first and foremost..i didn't see why all your warning should be in my thread as i didn't raise any issue here.

secondly, this forum not belongs to one or two groups its belong to all forumers, should you all didn't like to participate the thread just ignore..or perhaps if you feel that you contribute nothing but trouble please stay off.

when we debate on certain issue..of course the topic going to be 'panas' but that doesn't means we have to 'gaduh' or 'perang'..what we want is everybody to contribute and make the topic constructive. At the end of the day..its belong to you and the readers to choose whichever answers they feel better.

just take for example, the topic of HARUS about kucing...there are some different opinion...and I already gave mine based on my discussion. That doesn;t mean I'm right 100% but we can see which is better answers...its up to the reader to choose..at the end we all get the benefits on it.

p/s since some post is unrelated...i will have to write to the moderator to delete the unrelated posts. sorry to all.
__________________
CFA AMBASSADOR - Ask Me!
Reply With Quote
  #58  
Old 11-28-2008, 08:04 PM
ladycatherine ladycatherine is offline
tenggelam2 timbul :P
 
Join Date: Aug 2008
Location: lovely lovely ampang i love ampang :P
Posts: 33
Rep Power: 0
ladycatherine is on a distinguished road
Default Re: Arisham...give a wink!

hmmm...

mcm ni lah... kita semua ni pun bukan budak2 kecik lagi... masing2 dah besar... so perangai tu samakanlah dgn umur...

sama2 pindah dari tempat lama ke tempat baru, masing2 nakkan sesuatu yg berlainan. sah2 kat sini xde berpolitikan. jd kenape ade yg cari gaduh segale. nak kene das dgn june dulu baru nak terdiam ke?

pandai2lah fikir siapa yg hipokrit siapa yg tidak. nak puaskan hati bace post2 org semua skali dan tgk siapa yg memanaskan, siapa yg x panas, siapa yg ops aku nih 'panas' ke. bila masuk dlm petfinders ni ade yg dah jumpa, dah rapat, dah ber ym. ade jugak yg bila jumpa buat2 x kenal pd org yg xde kena mengena (ops ade buat salah ke?).

yg pasal iklan2 ni pulak, hmm... masing2 lah punye cerita. kdg2 x iklan pun laku jugak. ada kalanya, iklan mcm nak rak, kalau dah xde org nak beli, nak buat mcm mane...

pandai2 lah menilai org lain dan diri masing2. pd masa yg sama kita menilai org, org menilai diri kita juga
Reply With Quote
  #59  
Old 11-28-2008, 10:38 PM
arisham's Avatar
arisham arisham is offline
CFA Ambassador
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 29
Rep Power: 0
arisham is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to arisham
Default Re: Arisham...give a wink!

Quote:
Originally Posted by ladycatherine View Post
pandai2lah fikir siapa yg hipokrit siapa yg tidak. nak puaskan hati bace post2 org semua skali dan tgk siapa yg memanaskan, siapa yg x panas, siapa yg ops aku nih 'panas' ke.
cerita u nie mengingatkan i pada suatu kes lama dulu berlaku kat Pasar Seni...kebetulan I lalu kat situ then tengok seorang lelaki berdarah kena tumbuk dengan ramai orang..masing-masing menyalahkan satu sama lain...bila i dengar cerita...lebih kurang begini kesnya.

Ada seorang pencuri yang mencuri beg namun..ketika lari dia melempar beg tersebut pada seorang lelaki...2 orang yang mengejar pencuri tadi menyangkakan yang lelaki itu terlibat..lalu memukulnya tanpa usul periksa..kemudian datang lagi 7-8 orang tanpa usul periksa juga..terus memukul lelaki tersebut...akhirnya bila lelaki itu menceritakan semua...barulah mereka tahu yang mereka 'tersalah orang'...dan mereka meminta maaf kerana 'hentam keromo'..

p/s sorry out of topic...but moral of the story..sometimes a devil can pretend to be angel..so, be wise. think!
__________________
CFA AMBASSADOR - Ask Me!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.:: Owh mighty fridge, give us some food.. ::. BabyZee Cat TV and Photos 5 10-30-2008 05:56 PM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM
.:: How to give medications to a cat ::. BabyZee Health, Disease & Diet 8 10-09-2008 06:06 PM
Somebody please give me tips on stopping her to run out from the house Nachichan Dogs & Puppies 14 09-30-2008 06:46 PM
.:: How to give medication to a dog.. ::. BabyZee Health, Disease & Diet 4 08-13-2008 10:41 AM


All times are GMT +8. The time now is 07:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.