Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #7001  
Old 03-14-2011, 06:03 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
lia ari tuh beli nutricat 2x,
pastuh baru2 nih beli vetmaster ke ape ntah name pun 2x..
kat petshop BW mahal giler...
pasir x yah cite..dah 4 beg jgk beli.
1 beg RM19.90
La... naper tak ambil je pasir tu kat rumah?
Pasir since last Saturday dah ada Lia.
Cuma BW je yang lambat.
Memang BW kat luar mahal giler.
Tu hari g Klinik Yuan, boleh dia jual 500 gram RM8.50
Tambah RM0.70 sen dah boleh dapat 1 kilo kat tempat akk
Tak jadi terus
Beli Regal terus dari Supplier.
Nasib kucing tak cerewet.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7002  
Old 03-14-2011, 06:09 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 11
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Kalo nak hantar boleh.
Service charge untuk cellotape dan kertas kuning RM5.00 je.
Harga pos tolong check kat laman pos office.
Selalunya ada member Casirex juga balik JB.
Kalo dia sudi boleh kirim kat dia juga.

oh..ada ker member yg selalu balik jb nie?..Casirex nie masih aktif beli ngan akak ke?...dia mmg sampai skang ada tolong org bawak balik ke Jb ke kak??
Reply With Quote
  #7003  
Old 03-14-2011, 09:00 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post

oh..ada ker member yg selalu balik jb nie?..Casirex nie masih aktif beli ngan akak ke?...dia mmg sampai skang ada tolong org bawak balik ke Jb ke kak??
Yup Casirex memang active beli dari akk.
Mmmmm setakat nie belum ada tapi dia pernah offer.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7004  
Old 03-14-2011, 09:36 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 11
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak..nak tanya lagi..heheh sorry byk pulak tanya....saya tgk kat page depan tulis BW adult 7.5kg=RM90. Tapi bila saya selak2 page...harga RM9.20/kg. So..kalu saya beli 10kg lagi ler jimat=RM92 jer...camner tu kak?..tak paham ler. Lg satu..camner nak kontek casirex tuh ek??..saya check profile dia...bulan satu last dia masuk PF.
Reply With Quote
  #7005  
Old 03-15-2011, 01:30 AM
ABUZ ABUZ is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Rep Power: 0
ABUZ is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak.bile bole amek order lagi??
Reply With Quote
  #7006  
Old 03-15-2011, 09:30 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
kak..nak tanya lagi..heheh sorry byk pulak tanya....saya tgk kat page depan tulis BW adult 7.5kg=RM90. Tapi bila saya selak2 page...harga RM9.20/kg. So..kalu saya beli 10kg lagi ler jimat=RM92 jer...camner tu kak?..tak paham ler. Lg satu..camner nak kontek casirex tuh ek??..saya check profile dia...bulan satu last dia masuk PF.
Jangan confius.
7.5 kg tu dah prepack means tu say dah dalam packging dia.
Harga RM9.20 kita beli satu kampit besar (24 kg) dan bahagi makanan tu jadi memang la murah dari yang pre pack.
Kalo beli yang sharing portion you kena la bawa tupperware sendiri untuk simpan makanan tu.
Saya ada handphone dia tapi kena cari dulu sebab rasanya kat dalam handphone satu yang dah tak guna

Quote:
Originally Posted by ABUZ View Post
kak.bile bole amek order lagi??
Next order will be open from 16th March to 1st April 2011.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7007  
Old 03-15-2011, 09:52 PM
shaella shaella is offline
Deactivated
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 30
Rep Power: 0
shaella is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kawan-kawan...
nak mintak tolong..ada tak sapa-sapa dari sungai buloh/damansara pergi pick up blackwood??
saya dengan tunang kerja malam,tak dapat nak pergi amik..
ella order 2kg adult dgn 1kg kitten je...
makanan yg ada da habis langsung......
Reply With Quote
  #7008  
Old 03-16-2011, 01:17 AM
ABUZ ABUZ is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Rep Power: 0
ABUZ is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

saya pon nak taw kekalau ade pembeli dr shah alam yang beli dr kak nurul..bole tumpang sekaki;P
Reply With Quote
  #7009  
Old 03-16-2011, 01:58 AM
areez05 areez05 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
areez05 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

KAK if order now bila bole dpt blackwood tue.?
Reply With Quote
  #7010  
Old 03-16-2011, 09:36 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by areez05 View Post
KAK if order now bila bole dpt blackwood tue.?
Insyaallah on 2nd April 2011.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7011  
Old 03-16-2011, 09:13 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 11
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Insyaallah on 2nd April 2011.
ok..kak saya ingt nak order 10kg BW adult, so camner nak order tuh? Bekas nak kena bawak sendiri ker? Let say saya kirim thru casirex, camner nak bagi bekas ek?? Kalau on 2nd april nie abang saya naik Kl so, maybe dia boleh pick up cuma nak tau kalau utk next order tu nanti camner. Anyways...kalu boleh akak bagiler saya casirex punya no, boleh saya tanya dia personally..thanks
Reply With Quote
  #7012  
Old 03-17-2011, 10:21 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
ok..kak saya ingt nak order 10kg BW adult, so camner nak order tuh? Bekas nak kena bawak sendiri ker? Let say saya kirim thru casirex, camner nak bagi bekas ek?? Kalau on 2nd april nie abang saya naik Kl so, maybe dia boleh pick up cuma nak tau kalau utk next order tu nanti camner. Anyways...kalu boleh akak bagiler saya casirex punya no, boleh saya tanya dia personally..thanks
Ok... dah tanya Casirex.
Bulan nie dia tak balik JB tapi insyaallah hujung bulan April dia akan balik.
Pasal tupperware tu tak apa, akk boleh packaging cantik cantik dalam plastic (tapi kena bayar RM0.20 ) gurau je la.
Number Casirex 019 7002700
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7013  
Old 03-17-2011, 03:46 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
La... naper tak ambil je pasir tu kat rumah?
Pasir since last Saturday dah ada Lia.
Cuma BW je yang lambat.
Memang BW kat luar mahal giler.
Tu hari g Klinik Yuan, boleh dia jual 500 gram RM8.50
Tambah RM0.70 sen dah boleh dapat 1 kilo kat tempat akk
Tak jadi terus
Beli Regal terus dari Supplier.
Nasib kucing tak cerewet.

Nurul... how do you find Regal compared to BW? Kat mainland Penang ni belum jumpa lagi brand ni
Reply With Quote
  #7014  
Old 03-17-2011, 05:07 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Nurul... how do you find Regal compared to BW? Kat mainland Penang ni belum jumpa lagi brand ni
Salam Thini,

Lama tak dengar khabar.
First of all bentuk kibbles Regal dan BW are exactly the same so sometimes kena careful bila beli BW repack sebab ada masa kedai akan pakai kibbles Regal and pass it off as BW. This is because Regal price much more cheaper than BW.
Nak tau beza... bau dia
BW bau kuat mana kala Regal not so.
First of all kucing akk macam nak tak nak makan.
Tapi sebab tak ada choice last last bedal juga tapi tak licin seperti BW la.
Kalo BW memang mangkuk akan licin tapi Regal ada yang tinggal.
Poo poo so far ok.
Berbentuk keras dan cantik seperti BW.
Tak bau juga.
Maybe my cats need to take time to adjust to Regal.
But now I dah pakai balik BW la.
Regal tu masa kecemasan je
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7015  
Old 03-17-2011, 10:03 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 11
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ok... dah tanya Casirex.
Bulan nie dia tak balik JB tapi insyaallah hujung bulan April dia akan balik.
Pasal tupperware tu tak apa, akk boleh packaging cantik cantik dalam plastic (tapi kena bayar RM0.20 ) gurau je la.
Number Casirex 019 7002700
Tqvm kak, hmm...so kalau dah order and dah bayar...bila paling awal boleh amik kak? and mode of payment camner? Like i said b4, my brother is coming to Kl rasanya on 1st april, 2nd april after his show, dia terus balik JB. Tu yg saya cuba nak aturkan camner nak pickup tuh....
Reply With Quote
  #7016  
Old 03-18-2011, 09:48 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
Tqvm kak, hmm...so kalau dah order and dah bayar...bila paling awal boleh amik kak? and mode of payment camner? Like i said b4, my brother is coming to Kl rasanya on 1st april, 2nd april after his show, dia terus balik JB. Tu yg saya cuba nak aturkan camner nak pickup tuh....
Most welcome....
Pickup will be on 2nd April 2011 (Insyaallah....)
Tu la yang paling awal.
Katakan kalo tak sempat, akk poskan je la.
Or kalo you boleh tunggu Casirex then hujung bulan April la.
Order now and make payment to my account.
Please check out my website http://felixthecats.weebly.com
Semua ada kat situ.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7017  
Old 03-18-2011, 10:20 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Thini,

Lama tak dengar khabar.
First of all bentuk kibbles Regal dan BW are exactly the same so sometimes kena careful bila beli BW repack sebab ada masa kedai akan pakai kibbles Regal and pass it off as BW. This is because Regal price much more cheaper than BW.
Nak tau beza... bau dia
BW bau kuat mana kala Regal not so.
First of all kucing akk macam nak tak nak makan.
Tapi sebab tak ada choice last last bedal juga tapi tak licin seperti BW la.
Kalo BW memang mangkuk akan licin tapi Regal ada yang tinggal.
Poo poo so far ok.
Berbentuk keras dan cantik seperti BW.
Tak bau juga.
Maybe my cats need to take time to adjust to Regal.
But now I dah pakai balik BW la.
Regal tu masa kecemasan je
Sihat jer Nurul... Lama tak ke KL, if not definitely will take BW from you... Nanti nak scout around kat mainland ni.. just give it a try
Reply With Quote
  #7018  
Old 03-18-2011, 11:47 AM
Keisha's Avatar
Keisha Keisha is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2010
Location: Damansara
Posts: 40
Rep Power: 0
Keisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Keisha
Default Re: Blackwood

salam, kak nurul...

jgn lupa ye, keisha nak order cat litter woody yg 15 kg tu..
Reply With Quote
  #7019  
Old 03-18-2011, 04:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam....

Kedai BW dah buka.

Order and payment from 16th March 2011 to 1st April 2011.

Pickup on 2nd April 2011.

Thanks!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7020  
Old 03-19-2011, 11:27 AM
xamenxi xamenxi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cheras
Posts: 23
Rep Power: 0
xamenxi is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam akak, saya nk 24 kg..nnt kalo sy dah bank in duit, Sy msg akak..tq
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.