Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Travel > Photos & Diaries

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-29-2008, 09:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Bangkok Trip

1. Jim Thompson House
2. Floating Market (about 2 hours ride from Bangkok)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bangkok5.jpg
Views:	149
Size:	181.0 KB
ID:	555   Click image for larger version

Name:	Bangkok6.jpg
Views:	128
Size:	188.6 KB
ID:	556  
Reply With Quote
  #22  
Old 09-01-2008, 01:05 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Vietnam and Cambodia Trip

Waa.....June, sama la kita. Akak pun suka travel. That's my one and only hobby. But unlike you who are paid to travel, I have to pay to travel. Nice to see yr pics, especially those yg akak recognize.

Yg civil war tu, setau akak, dekat border Thailand - Cambodia. Isunya, berebutkan the long forgotten Preah Vihear, temple yg ada nilai2 komersil utk dibangunkan bagi tujuan pelancongan.

You are right, org2 kat Msia yg suka huru-hara kan keadaan aman kat negara ni & org yg merelakan diri mereka diperbodohkan oleh mereka2 yg ada kepentingan politik peribadi, seelok2nya dihantar ke Cambodia & Vietnam. Biar diaorg tenguk camne seksanya kehidupan bila negara huru-hara. Biar diaorg tgk kekejaman Polpot di cambodia & kerakusan Amerika waktu perang Vietnam. (Hee...heee....Akak belum gi Vietnam lagi). Planning to do so, InsyaAllah, nak link terus ikut silk road, ke tibet & nepal. So as Mount Bromo, planning to go. The view looks like heaven (mcm la pernah tgk syurga ). Tapi nak gi Indo lately, takut laa....asik gempa jer.

So you kejer kat travel agency mana ? Nanti ape2 hal boleh la akak mintak tolong book flight ticket ke apa ke...

Akak biasanya travel independant (backpacking). Tak minat sgt gi dgn package cos terikat. I like to plan my own route, schedule etc. Cuma kena byk buat homework laa. Dah pergi ke almost 30 negara. Ada yg dah pergi lebih dari sekali, mcm Thailand, Indo, Oz. Terbaru akak gi India & Sri Lanka (2 weeks). Memang best, sebab langsung tak de masalah (6 bulan buat research dlm internet) !!! Kata org, kalau kita boleh survive backpacking kat India, then you can survive anywhere else in the world. Yg tak tahan, sejuk sgt, cos winter. Masa kat Shimla & Kufri, temp minus 12. Tapi nak ski punya pasal, redah jer la.

Paling giler2, akak buat solo backpacking (jalan sorang2 diri & make frens with other travellers along the way) ke Europe (3 minggu) & OZ-NZ (3 minggu juga). Byk cabarannya. Maklum la, kita kena adapt dgn segala2nya yg serba tak sama dgn kehidupan kita. Different culture, different ppl, diff religion, diff languange, diff environment, food etc. Bila akak travel, akak akan opt for the second cheapest option, so that I can experience the local's lifestyle.....I travel like locals, I ate like locals & try my best to talk like locals. Memang best...tapi ada gak yg tak berapa best. Paling tak boleh lupa masa kena follow dgn mat gelap (black) around 11pm from Barcelona HRC balik ke hostel tpt akak menginap & kena kacau dgn hantu dekat satu hostel yg berhantu di YHA, Greymouth, New Zealand. Those were really scary experiences. Paling sedih, bab2 hantu ni, bila kita citer kat org putih ni, diaorg tak caya & mula ingat kita imagining things. Padahal, it's real !!!! Akak tulis ni pun, naik bulu roma. Teringat2 lagi, seramnya.....That is why, to me, everytime I go travel, I came back a different person, a much better person.

So far antara crazy things yg akak pernah buat waktu travel adalah solo travelling (yg akak cakap tadi), bungy, glacier hiking & white water rafting kat NZ, kayak expedition di Nam Khan river, Laos, rent motorbike & travel keliling Bali island & join bicycle expedition kat Bangkok. For my age, not bad huhhh.....

Hopefully, mid Nov ni akak backpack ke Iran (cover 3/4 of the country & nak main ski kat Dizin, Tehran) & naik Trans Asia train ke Istanbul (3 hari, 3 malam perjalanannya). La ni, selain bz buat research utk tesis, akak lebih2 bz lagi buat reserach utk 2 negara nih.....That's where my scholarship money goes.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #23  
Old 09-01-2008, 01:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Vietnam and Cambodia Trip

he!!he!!he!! sapa yg kena hantar dulu kak?? DPM atau the son in law?? benci sungguh dgn durang tu.

mmg betul kak.klu saya pun suka pigi backpackers.baru kita nampak dunia yg sebenarnya.klu ikut pakej kita terikat.yg plan nak round 1 europe thn depan.malaslah nak bawa kawan2.byk ragam.pergi sendiri senang.nak buat apa pun boleh. kdg2 org tak blh ikut rentak kita. dasat gak akak punya itinerary tu.saya pula yg teruja lebih2.wakakakakakak!!! alangkah bagusnya ye klu dapat travel mcm tu. yg gi china tu saya pergi dgn suami saya.10 hari kat sana.dulu ingat plan nak ke India tp husband saya ni leceh sikit mcm org pompuan.dia tak blh duduk tempat mcm hostel atau makan yg kotor2. hish!! org lelaki zaman skg ni bukan mcm dulu. kita pompuan pula yg tak kisah benda2 tu.yg bulan depan nak gi australia pun sama.dia nak join tour,saya kata buat apa,kita gi sendiri2 lah.sebab lepas kerja tu saya extend stay.sewa keta nak round sendiri.dia pula takut2.hmm!!! skrg ni saya nak kena amik tips klu nak backpackers ke tempat2 yg akak gi.


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Waa.....June, sama la kita. Akak pun suka travel. That's my one and only hobby. But unlike you who are paid to travel, I have to pay to travel. Nice to see yr pics, especially those yg akak recognize.

Yg civil war tu, setau akak, dekat border Thailand - Cambodia. Isunya, berebutkan the long forgotten Preah Vihear, temple yg ada nilai2 komersil utk dibangunkan bagi tujuan pelancongan.

You are right, org2 kat Msia yg suka huru-hara kan keadaan aman kat negara ni & org yg merelakan diri mereka diperbodohkan oleh mereka2 yg ada kepentingan politik peribadi, seelok2nya dihantar ke Cambodia & Vietnam. Biar diaorg tenguk camne seksanya kehidupan bila negara huru-hara. Biar diaorg tgk kekejaman Polpot di cambodia & kerakusan Amerika waktu perang Vietnam. (Hee...heee....Akak belum gi Vietnam lagi). Planning to do so, InsyaAllah, nak link terus ikut silk road, ke tibet & nepal. So as Mount Bromo, planning to go. The view looks like heaven (mcm la pernah tgk syurga ). Tapi nak gi Indo lately, takut laa....asik gempa jer.

So you kejer kat travel agency mana ? Nanti ape2 hal boleh la akak mintak tolong book flight ticket ke apa ke...

Akak biasanya travel independant (backpacking). Tak minat sgt gi dgn package cos terikat. I like to plan my own route, schedule etc. Cuma kena byk buat homework laa. Dah pergi ke almost 30 negara. Ada yg dah pergi lebih dari sekali, mcm Thailand, Indo, Oz. Terbaru akak gi India & Sri Lanka (2 weeks). Memang best, sebab langsung tak de masalah (6 bulan buat research dlm internet) !!! Kata org, kalau kita boleh survive backpacking kat India, then you can survive anywhere else in the world. Yg tak tahan, sejuk sgt, cos winter. Masa kat Shimla & Kufri, temp minus 12. Tapi nak ski punya pasal, redah jer la.

Paling giler2, akak buat solo backpacking (jalan sorang2 diri & make frens with other travellers along the way) ke Europe (3 minggu) & OZ-NZ (3 minggu juga). Byk cabarannya. Maklum la, kita kena adapt dgn segala2nya yg serba tak sama dgn kehidupan kita. Different culture, different ppl, diff religion, diff languange, diff environment, food etc. Bila akak travel, akak akan opt for the second cheapest option, so that I can experience the local's lifestyle.....I travel like locals, I ate like locals & try my best to talk like locals. Memang best...tapi ada gak yg tak berapa best. Paling tak boleh lupa masa kena follow dgn mat gelap (black) around 11pm from Barcelona HRC balik ke hostel tpt akak menginap & kena kacau dgn hantu dekat satu hostel yg berhantu di YHA, Greymouth, New Zealand. Those were really scary experiences. Paling sedih, bab2 hantu ni, bila kita citer kat org putih ni, diaorg tak caya & mula ingat kita imagining things. Padahal, it's real !!!! Akak tulis ni pun, naik bulu roma. Teringat2 lagi, seramnya.....That is why, to me, everytime I go travel, I came back a different person, a much better person.

So far antara crazy things yg akak pernah buat waktu travel adalah solo travelling (yg akak cakap tadi), bungy, glacier hiking & white water rafting kat NZ, kayak expedition di Nam Khan river, Laos, rent motorbike & travel keliling Bali island & join bicycle expedition kat Bangkok. For my age, not bad huhhh.....

Hopefully, mid Nov ni akak backpack ke Iran (cover 3/4 of the country & nak main ski kat Dizin, Tehran) & naik Trans Asia train ke Istanbul (3 hari, 3 malam perjalanannya). La ni, selain bz buat research utk tesis, akak lebih2 bz lagi buat reserach utk 2 negara nih.....That's where my scholarship money goes.
Reply With Quote
  #24  
Old 09-01-2008, 02:46 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Vietnam and Cambodia Trip

Hee...hee...sapa2 pun tak kisah laa June.
Backpack laa best. You get the true taste of the local's life. Hb akak pun backpacker gak. Kalau timing sesuai, kami backpack bersama, klu tak akak backpack sendiri, dgn kwn2 atau dgn Ica. Klu jln dgn Ica, akak tak perlu map. He's very good in remembering routes.
Tentang tips, kalau tempat yg akak dah sampai, no prblm...
Nanti akak upload gbr dlm post sebelah (penghulu startkan post tu). Internet ni slow sikit laa.....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #25  
Old 10-30-2009, 12:09 AM
alexseinicolaev alexseinicolaev is offline
Banned User
 
Join Date: Oct 2009
Location: russia
Posts: 1
Rep Power: 0
alexseinicolaev is on a distinguished road
Send a message via ICQ to alexseinicolaev
Default Where to download key to mini-game fun Farm 3.

Hello, dear colleagues. Sorry that it was not on site Testforum.com writing.
Wea'can please where to get the key or breaking a toy
Farm Frenzy 3 & Farm Frenzy 2 though-be?
Kids games very much, but they were not complete and is now asking the keys. All Internet searched, working crack and the key to the game not found!
'll Show where to get or buy at a reasonable price. Write please on the forum or on my mail granitss@mail.ru
Sincerely Alexey.
Reply With Quote
  #26  
Old 11-15-2009, 12:49 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Vietnam and Cambodia Trip

kak june, time i g cambodia cuaca panas sgt..bukan sunburn lg trus burn..hehe..
kak june kerja kat travel agency ker?....i wondering klu ade promotion price for any package gtaw i k...nak g bangkok atau bali sebenarnya..dah perna g bangkok tp wif my parent x adventure langsung..hehehe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Road Trip Safety for Dogs-Consumer Reports dog is my buddy Dogs & Puppies 0 08-10-2008 11:17 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.