Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Travel > Photos & Diaries

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 09-02-2008, 05:53 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Waa...Duyung...bestnya panjat gunung. Akak dulu2 ada laa panjat bukit...tapi dah senja2 ni...ahakss....Akak dulu panjat Bukit Keledang (Ipoh), Bukit Larut (Taiping), Bukit Teresek (Tmn Negara), Bukit Lembing (Pahang) & beberapa lagi yg tak ingat namanya kat sekitar Segari, Pangkor & Pulau Singa Besar (Langkawi). Ada gak buat rock climbing kat Batu Caves. Ni semua masa akak study sports science kat UPSI (waktu buat 1st degree). Bab masuk gua, akak dah masuk Gua Tempurung (amik package wet & dry, besttt), Gua Kelam Kabut ehhh Gua Kelam, Gua Telinga (mmg thrill, sempit mcm lubang telinga kita gak) & yg paling tak blh lupa, Waitomo Caves kat NZ bcos kat situ ada berjuta2 glow worms yg memancarkan cahaya dlm kegelapan....seolah2 we are staring upon a million stars above our head. Awesome !!!

No prblm Chemonk, Mondok. Memang susah nak cari 4 orang yg sekepala. Sebab tu mat salleh normally akan backpack solo atau berdua (dgn gf / bf masing2). Kalau dapat ber4, boleh jimat banyak dari segi kos, sebab transportation (cab) & accomodation boleh split 4 orang. You boleh fully utilise everything among the 4 of you.
Mondok....slow2....insyaAllah ada la rezeki tu. Sebenarnya klu kita rancang betul2 & tak banyak songeh, nak backpack ni bukan la banyak sgt belanja. Lagi pulak dlm Msia.
Cara yg akak buat utk jimatkan kos adalah :
1. Surf internet utk cari accomodation yg murah spt hostel, B & B atau guest house. After all, you will spend most of yr time sightseeing, bila balik bilik dah malam....letak kepala terus tidur. So tak kisah laa cari yg budget2 jer...Tak payah buang2 duit. Better spend the money on shopping. Betul tak ?? Bila dah jumpa yg berkenan, kena baca review ttg accomodation tu. Sebabnya, kdg2, lain yg diadvertise dlm internet, lain pulak realitinya.
2. Bila bergerak dari satu bandar ke bandar yg lain, better bergerak di malam hari so that you boleh jimat 1 night accomodation. Akak prefer naik night train sebab selesa & boleh baring. Klu naik night bus, sakit2 badan & tak selesa. Mcm akak ni...tak kesah kat mana pun...agak2 selamat, bentang sleeping bag, tidur. Kat mana pun boleh, airport ke, ferry terminal ke, bus station ke, train station ke....yg penting make sure your valuables must be in contact with yr body at all times sama ada letak bawah kepala atau ikat di pinggang & di pad lock kan.
3. Normally akak bw my portable hot plate, small pot & pan. Bw juga canned food, maggie & instant beverage. Yg ni perlu especially di tpt2 yg susah dpt makanan halal atau yg expensive (cos currency mrk lebih besar i.g. Euro @ pound UK), cth mcm masa akak pergi Cambodia, Beijing, Macau, HK & Europe. Ada sesetengah hostel yg provide kitchen (Australia, NZ, Europe), so tak perlu la bw hot plate.
4. Bila nak cari tpt makan, tanya pada local di mana tempat yg MEREKA pergi utk makan, tanya price & sedap ke tak. Normally, akak akan tgk, klu tpt tu ramai org tentu makanannya sedap & pricenya reasonable.
5. Klu nak shopping, tanya local ke mana mereka pergi utk shopping. Cth mcm masa akak di Bangkok.....Kat sana ada banyak night market @ tpt shopping so biasanya tourist akan shop di Floating Market atau di pasar malam Pat Poung (red light district). Tapi akak pergi ke Pratunam Market. Lepas tu pergi pulak tpt2 yg akak sebut tadi utk jalan2 & compare price...price mmg berbeza giler2. Kalau di HK pulak, akak surf internet so jumpa la beberapa tpt yg jual branded goods tapi pada factory price. Merasa la beli designer clothes (pada factory price )
6. Buat perancangan awal, so that boleh beli flight ticket awal. Silap2 boleh dpt free lagi. Ari tu akak saja suka2 check seat Airasia ke Perth, dapat yg free (utk pergi) & promotion price utk return. So price all in (airport tax etc) hanya RM900 return ticket. Akak tinggal satu step je lagi nak confirm ticket tu tapi akak tak amik pun sebab dah 2X gi OZ. Lain kali laa....

Setakat tu laa antara perkara2 yg normally akak praktikkan. Gud luck to you all. Mondok, actually, bagi akak lagi mahal klu you nak pergi Sabah & Sarawak sebab ini destinasi popular AirAsia. (Caya tak....akak ni merata dunia dah smpai tapi S & S tak smpai lagi ). Klu you ada pasport, try pergi Medan naik feri from Lumut (return RM180, tak de airport tax). Akak dah estimate ari tu (saja2la...actually dah pernah pergi Medan pun), kalau you backpack 2 org, 5D4N, Medan - Prapat - Brastagi, you can make it in RM500 each, plus minus
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-02-2008 at 09:40 PM.
Reply With Quote
  #42  
Old 09-03-2008, 08:34 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Waa...Duyung...bestnya panjat gunung. Akak dulu2 ada laa panjat bukit...tapi dah senja2 ni...ahakss....Akak dulu panjat Bukit Keledang (Ipoh), Bukit Larut (Taiping), Bukit Teresek (Tmn Negara), Bukit Lembing (Pahang) & beberapa lagi yg tak ingat namanya kat sekitar Segari, Pangkor & Pulau Singa Besar (Langkawi). Ada gak buat rock climbing kat Batu Caves. Ni semua masa akak study sports science kat UPSI (waktu buat 1st degree). Bab masuk gua, akak dah masuk Gua Tempurung (amik package wet & dry, besttt), Gua Kelam Kabut ehhh Gua Kelam, Gua Telinga (mmg thrill, sempit mcm lubang telinga kita gak) & yg paling tak blh lupa, Waitomo Caves kat NZ bcos kat situ ada berjuta2 glow worms yg memancarkan cahaya dlm kegelapan....seolah2 we are staring upon a million stars above our head. Awesome !!!

No prblm Chemonk, Mondok. Memang susah nak cari 4 orang yg sekepala. Sebab tu mat salleh normally akan backpack solo atau berdua (dgn gf / bf masing2). Kalau dapat ber4, boleh jimat banyak dari segi kos, sebab transportation (cab) & accomodation boleh split 4 orang. You boleh fully utilise everything among the 4 of you.
Mondok....slow2....insyaAllah ada la rezeki tu. Sebenarnya klu kita rancang betul2 & tak banyak songeh, nak backpack ni bukan la banyak sgt belanja. Lagi pulak dlm Msia.
Cara yg akak buat utk jimatkan kos adalah :
1. Surf internet utk cari accomodation yg murah spt hostel, B & B atau guest house. After all, you will spend most of yr time sightseeing, bila balik bilik dah malam....letak kepala terus tidur. So tak kisah laa cari yg budget2 jer...Tak payah buang2 duit. Better spend the money on shopping. Betul tak ?? Bila dah jumpa yg berkenan, kena baca review ttg accomodation tu. Sebabnya, kdg2, lain yg diadvertise dlm internet, lain pulak realitinya.
2. Bila bergerak dari satu bandar ke bandar yg lain, better bergerak di malam hari so that you boleh jimat 1 night accomodation. Akak prefer naik night train sebab selesa & boleh baring. Klu naik night bus, sakit2 badan & tak selesa. Mcm akak ni...tak kesah kat mana pun...agak2 selamat, bentang sleeping bag, tidur. Kat mana pun boleh, airport ke, ferry terminal ke, bus station ke, train station ke....yg penting make sure your valuables must be in contact with yr body at all times sama ada letak bawah kepala atau ikat di pinggang & di pad lock kan.
3. Normally akak bw my portable hot plate, small pot & pan. Bw juga canned food, maggie & instant beverage. Yg ni perlu especially di tpt2 yg susah dpt makanan halal atau yg expensive (cos currency mrk lebih besar i.g. Euro @ pound UK), cth mcm masa akak pergi Cambodia, Beijing, Macau, HK & Europe. Ada sesetengah hostel yg provide kitchen (Australia, NZ, Europe), so tak perlu la bw hot plate.
4. Bila nak cari tpt makan, tanya pada local di mana tempat yg MEREKA pergi utk makan, tanya price & sedap ke tak. Normally, akak akan tgk, klu tpt tu ramai org tentu makanannya sedap & pricenya reasonable.
5. Klu nak shopping, tanya local ke mana mereka pergi utk shopping. Cth mcm masa akak di Bangkok.....Kat sana ada banyak night market @ tpt shopping so biasanya tourist akan shop di Floating Market atau di pasar malam Pat Poung (red light district). Tapi akak pergi ke Pratunam Market. Lepas tu pergi pulak tpt2 yg akak sebut tadi utk jalan2 & compare price...price mmg berbeza giler2. Kalau di HK pulak, akak surf internet so jumpa la beberapa tpt yg jual branded goods tapi pada factory price. Merasa la beli designer clothes (pada factory price )
6. Buat perancangan awal, so that boleh beli flight ticket awal. Silap2 boleh dpt free lagi. Ari tu akak saja suka2 check seat Airasia ke Perth, dapat yg free (utk pergi) & promotion price utk return. So price all in (airport tax etc) hanya RM900 return ticket. Akak tinggal satu step je lagi nak confirm ticket tu tapi akak tak amik pun sebab dah 2X gi OZ. Lain kali laa....

Setakat tu laa antara perkara2 yg normally akak praktikkan. Gud luck to you all. Mondok, actually, bagi akak lagi mahal klu you nak pergi Sabah & Sarawak sebab ini destinasi popular AirAsia. (Caya tak....akak ni merata dunia dah smpai tapi S & S tak smpai lagi ). Klu you ada pasport, try pergi Medan naik feri from Lumut (return RM180, tak de airport tax). Akak dah estimate ari tu (saja2la...actually dah pernah pergi Medan pun), kalau you backpack 2 org, 5D4N, Medan - Prapat - Brastagi, you can make it in RM500 each, plus minus
Betul la kak, duyung pun selalu nyer kalo gi mana2, duyung wat style backpack je.. senang... x banyak songeh.. leh ikut kepala otak kita sendiri.... xyah pikir org lain.. cuma ngan geng2 sendiri je la.. x mnyusahkan kita gak..
Reply With Quote
  #43  
Old 09-03-2008, 09:43 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Sambungan Lagi...
Kali ni ke Gunung Angsi pulak..
Naik dan turun day trip.. then berkhemah kat kaki gunung 2..



Ni antara yg pegi.. beratur dulu tangkap gambar..


Cam biasa la.. ahkak ni fotolergik.. pantang nmpk camera.. hehehehe


Berenti rehat jap.. tangkap gambar lg..


Penat.. tangkap gambar dulu..


Haiyooo!! anak dara ni...


Cantik kan pemandangan dr puncak gunung angsi..


Bergambar lg.. posing2..


Adeh!! xleh nak capai..


2 dia..


dah turun kena la mandi kan..


Mandi lg.. sejuk dah 2..
Reply With Quote
  #44  
Old 09-03-2008, 10:00 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Setakat tu laa antara perkara2 yg normally akak praktikkan. Gud luck to you all. Mondok, actually, bagi akak lagi mahal klu you nak pergi Sabah & Sarawak sebab ini destinasi popular AirAsia. (Caya tak....akak ni merata dunia dah smpai tapi S & S tak smpai lagi ). Klu you ada pasport, try pergi Medan naik feri from Lumut (return RM180, tak de airport tax). Akak dah estimate ari tu (saja2la...actually dah pernah pergi Medan pun), kalau you backpack 2 org, 5D4N, Medan - Prapat - Brastagi, you can make it in RM500 each, plus minus
.:: Yup... Betul gak tu kak Nita... Sbb aritu dah pernah g Sabah... Tiket Airasia pergi balik je RM400 lebih... Plus mkn minum, penginapan n beli barang souviner lagik... Lebih kurang RM1000 jugak abes... tu baru sorangnyer perbelanjaan... If ramai... Pheewwwhhh... Seronok gak dgr cerita org pergi sana-sini... Tp memikirkan budget yg kadang2 tak cukup tuk sara diri sendiri, simpan je dulu hasrat ni... Hajat hati nk tukar kerja.. Dah ok nnt br la pikir nk berjalan-jalan ke tempat org... Now tgh simpan duit nk camping kt pulau... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #45  
Old 09-03-2008, 10:17 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Ok.. ke Gunung Bunga Buah plak..
Masa ni duyung gi sebulan lepas heli nuri terhempas..
Gunung ni kat area kapal terhempas 2 la..



Bermlm kat air tenjun lentang.. sebelum naik ke gunung bunga buah..


Khemah dah siap.. so.. leh posing...


Posing dulu sebelum naik..


On the way nak naik.. tp still kat kaki gunung..


Berenti jap.. rehat tangkap gambar..


3 dara pingitan..


Dah sampai puncak..


Dah sampai.. jom masak ye.. yg lain tukang tengok jer..


Lepas msk.. bergmbar lg..


Sebok je 3 org ni kan.. mak nak interprem sorang2 pun xleh..


Bergambar dulu sebelum turun..
Reply With Quote
  #46  
Old 09-03-2008, 10:53 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Duyung....you panjat gunung ramai2 tu under kelab mana ? Nampak mcm Rakan Muda jer ? Yr muscle endurance tentu bagus kan ? Dah panjat Gunung Ledang & Gunung Jerai ? Dgr citer view memang awesome, tapi kena hati2 sebab ramai yg tersesat jalan. Bila nak tawan Kinabalu pulak ? Masa akak kat UPSI dulu, dari sem 1 sampai sem akhir, kelas kitaorg merancang nak panjat Kinabalu tapi tak jadi2....Masa sem 4 hampir nak jadi, tapi beberapa lecturer pulak nak ikut sekali. Dah tu dia nak kita ikut timing dia. Yg sorang boleh pegi time ni, lecturer lain pulak tak free time tu, nak time lain. Pendek citer, langsung kensel. Memang frust !!!
Mondok, klu you nak camping kat pulau, try camp kat Teluk Sekadeh, Pangkor. Kat situ ada punca air (ada sungai, so tak de masalah utk dapatkan fresh water). Klu nak pergi, kena awal cos weekends ramai yg camp kat situ. Boleh snorkling kat tepi2 pantai jer (equipment bw sendiri). Kat Teluk Sekadeh ni tak de sebiji hotel pun yek....everything natural. You naik cab (van kaler biru) dari jeti Pangkor, dulu RM5, skrg tak tau la. Sampai T.Sekadeh, kena menapak sikit utk sampai ke tapak perkhemahan, masuk dlm hutan (ada trek utk diikuti), naik bukit, turun bukit (boleh tahan gak tinggi bukit tu). So jgn bw barang banyak sgt. Akak camp kat situ beberapa kali. Memang relaxing.

Satu lagi port yg best ialah di Pulau Singa Besar, 18km dari jeti Kuah. Memang best tpt ni. Tapi punca air susah sikit, kena bw water pump & sedut air dalam tanah. Kalau nak gi, naik cab dari jeti Kuah ke Teluk Baru. Lepas tu naik bot (tambang tak tau berapa). Akak pergi tpt ni byk kali sebab akak jadi outdoor fasilitator (snorkling & water confidence) masa di UPSI.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #47  
Old 09-03-2008, 10:54 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default berjalan-jalan di ganu...

kih kih.. hat ni time aku dr kuantan gi trg semata mata nak makan sutun goreng tepong (musim sutun tahun 2005) kat trg.... sempat singgah di kampung nelayan dungun... dan cuba berlagak jadi professional cameraman.. hahaha amik gamba dgn penuh syahdu.... hihihihi


kg Nelayan Dungun.... syahdu (sebab aku amik gamba penuh emosi)..





yg ni plak.. still dekat tempat yg sama cuma lain angle .. nampak pembagunnan di seberang sana... (aku kat belah kampung)... hehehe.. tgk tu... amik gamba langit mendung mendung manja tuuuuu... pro giler aku rasa time nih.. ahahahah





ni gamba poskad dr aku.. utk korg buat poskad poskad yg lawa... hahahahahahhahahahahhahahah...





ni satu lagi gamba poskad dr aku.. nanti boleh la jadikan kenangan anta poskad kat luar negeri ek.. keh keh keh... gamba di masjid terapung kuala ibai ganu... **tak bleh amik dedekat masjid sebab aku pakai suar agak kurang sopan.. mau kene panah petir di tengah hari nanti.... huhuhuhu...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #48  
Old 09-03-2008, 11:04 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Mondok, klu you nak camping kat pulau, try camp kat Teluk Sekadeh, Pangkor. Kat situ ada punca air (ada sungai, so tak de masalah utk dapatkan fresh water). Klu nak pergi, kena awal cos weekends ramai yg camp kat situ. Boleh snorkling kat tepi2 pantai jer (equipment bw sendiri). Kat Teluk Sekadeh ni tak de sebiji hotel pun yek....everything natural. You naik cab (van kaler biru) dari jeti Pangkor, dulu RM5, skrg tak tau la. Sampai T.Sekadeh, kena menapak sikit utk sampai ke tapak perkhemahan, masuk dlm hutan (ada trek utk diikuti), naik bukit, turun bukit (boleh tahan gak tinggi bukit tu). So jgn bw barang banyak sgt. Akak camp kat situ beberapa kali. Memang relaxing.

Satu lagi port yg best ialah di Pulau Singa Besar, 18km dari jeti Kuah. Memang best tpt ni. Tapi punca air susah sikit, kena bw water pump & sedut air dalam tanah. Kalau nak gi, naik cab dari jeti Kuah ke Teluk Baru. Lepas tu naik bot (tambang tak tau berapa). Akak pergi tpt ni byk kali sebab akak jadi outdoor fasilitator (snorkling & water confidence) masa di UPSI.
.:: Waaa.. Cam best jek... Ada gmbr tak?? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #49  
Old 09-03-2008, 11:15 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Duyung....you panjat gunung ramai2 tu under kelab mana ? Nampak mcm Rakan Muda jer ? Yr muscle endurance tentu bagus kan ? Dah panjat Gunung Ledang & Gunung Jerai ? Dgr citer view memang awesome, tapi kena hati2 sebab ramai yg tersesat jalan. Bila nak tawan Kinabalu pulak ? Masa akak kat UPSI dulu, dari sem 1 sampai sem akhir, kelas kitaorg merancang nak panjat Kinabalu tapi tak jadi2....Masa sem 4 hampir nak jadi, tapi beberapa lecturer pulak nak ikut sekali. Dah tu dia nak kita ikut timing dia. Yg sorang boleh pegi time ni, lecturer lain pulak tak free time tu, nak time lain. Pendek citer, langsung kensel. Memang frust !!!
Mondok, klu you nak camping kat pulau, try camp kat Teluk Sekadeh, Pangkor. Kat situ ada punca air (ada sungai, so tak de masalah utk dapatkan fresh water). Klu nak pergi, kena awal cos weekends ramai yg camp kat situ. Boleh snorkling kat tepi2 pantai jer (equipment bw sendiri). Kat Teluk Sekadeh ni tak de sebiji hotel pun yek....everything natural. You naik cab (van kaler biru) dari jeti Pangkor, dulu RM5, skrg tak tau la. Sampai T.Sekadeh, kena menapak sikit utk sampai ke tapak perkhemahan, masuk dlm hutan (ada trek utk diikuti), naik bukit, turun bukit (boleh tahan gak tinggi bukit tu). So jgn bw barang banyak sgt. Akak camp kat situ beberapa kali. Memang relaxing.

Satu lagi port yg best ialah di Pulau Singa Besar, 18km dari jeti Kuah. Memang best tpt ni. Tapi punca air susah sikit, kena bw water pump & sedut air dalam tanah. Kalau nak gi, naik cab dari jeti Kuah ke Teluk Baru. Lepas tu naik bot (tambang tak tau berapa). Akak pergi tpt ni byk kali sebab akak jadi outdoor fasilitator (snorkling & water confidence) masa di UPSI.

Ade yg under club.. ade yg gi ngan kengkawan luar kak.. gunung ledang ngan kinabalu dah pegi kak.. nnt duyung upload ye gmbr gi kinabalu.. tp gunung ledang nyer gmbr x dpt la.. sbb file da corrupt.. ade lg yg duyung dah gi tp x bergambar.. sbb file corrupt.. gunung datuk..gunung tahan.. gunung tebu.. gunung senyum. gua kelam. gua tempurung.. adeh.. x ingat la plak lg..
Reply With Quote
  #50  
Old 09-03-2008, 11:47 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Nasib ko baik....akak jumpa Cd nyer. Nih gambar2 kat Pulau Singa Besar. Sorry, akak tak reti camner nak kasik besar itu gambar Equipment semua bawak sendiri (pinjam dari UPSI). akak organize camp ni utk students akak, total semua dlm 130 orang. Camping 6 hari 5 malam.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PICT1084.jpg
Views:	118
Size:	228.0 KB
ID:	644   Click image for larger version

Name:	PICT1138.jpg
Views:	126
Size:	198.8 KB
ID:	645   Click image for larger version

Name:	PICT1140.jpg
Views:	112
Size:	104.2 KB
ID:	646   Click image for larger version

Name:	PICT1218.jpg
Views:	111
Size:	210.3 KB
ID:	647   Click image for larger version

Name:	PICT1221.jpg
Views:	113
Size:	155.2 KB
ID:	648  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-03-2008 at 12:18 PM.
Reply With Quote
  #51  
Old 09-03-2008, 11:55 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Nasib ko baik....akak jumpa Cd nyer. Nih gambar2 kat Pulau Singa Besar. Sorry, akak tak reti camner nak kasik besar itu gambar Equipment semua bawak sendiri (pinjam dari UPSI). akak organize camp ni utk students akak, total semua dlm 130 orang.
.:: Waaa.. Besh tu.. Berkayak... Sy suka kayak... Tp sejak abis belajar, tak berkesempatan lg nk berkayak... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #52  
Old 09-03-2008, 12:01 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Waaa.. Besh tu.. Berkayak... Sy suka kayak... Tp sejak abis belajar, tak berkesempatan lg nk berkayak... ::.
ko suke berkayak kah mondok.. meh dtg putrajaya meh.. bkayak kat tasik putrajaya.. guna nama aku leh bkayak free..
Reply With Quote
  #53  
Old 09-03-2008, 12:13 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
ko suke berkayak kah mondok.. meh dtg putrajaya meh.. bkayak kat tasik putrajaya.. guna nama aku leh bkayak free..
.:: Kt Wetland tu eh??? Huhuhu... Confirm ke guna nama duyong_leo leh kayak free??? ke kena bwk kayak or sampan sendirik??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #54  
Old 09-03-2008, 12:16 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Kali ni ke kinabalu lak..
Ni masa gi jalan2 backpackers ngan member..
Tp masa ni gi jln2 je ke KK.. lom naik gunung lagi..



Kami berlima.. duyung sorang pompuan..


On the way ke pulau manukan..


Kat sunset point.. pulau manukan


Pulau ape ntah.. sebelah pulau manukan..


Sempat lg bg ikan mkn.. Opppsss!! x sesuai.. gmbar kaki.. hehehehe..


Yg ni masa snorkling kat pulau sapi.. beshhh!!!


Bagi ikan mkn roti..


On the way ke Kinabalu park.. saje jln2..


Bila ade camera.. kena ade duyung.. hahahahaha..


Bergambar lg..


Comel x.. hahaha *matila perasan...


makan2 kat pasar filipina... nyum..nyum..


Ni yg paling duyung suker.. penjaga gerai ni..

Last edited by duyung_leo; 09-03-2008 at 12:26 PM.
Reply With Quote
  #55  
Old 09-03-2008, 12:17 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Kt Wetland tu eh??? Huhuhu... Confirm ke guna nama duyong_leo leh kayak free??? ke kena bwk kayak or sampan sendirik??? ::.
kat kelab tasik putrajaya meh.. presint 8.. ko nak dtg pm aku ye..
Reply With Quote
  #56  
Old 09-03-2008, 12:23 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post


makan2 kat pasar filipina... nyum..nyum..
.:: Hhhmmm.... Part makanan yg dibakar tu yg tak tahan tuh... Cuba tgk udang dia... Ke lobster tuh??? Ikan, udang kecik, ketam... sungguh menggoda... Di kala bulan pose nieh... Sungguh mencabar... Owh kak Duyong_leo.. Mengapakah... ::.

Quote:
Originally Posted by duyung_leo
kat kelab tasik putrajaya meh.. presint 8.. ko nak dtg pm aku ye..
.:: Menarik tuh... Kena tunggu lepas raya la... Ahakz!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #57  
Old 09-03-2008, 12:39 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

AKu setujuk ngan kak nita...coz cara aku sama gak...
kemana jua ku pergi..(cewah)...
suma tak pakai tour....jenis backpakers jek...
cam aku g isketambola dulu....
10hari aku kat sana...
aku habes rm3500 utk aku & anak2 aku...termasuk airport tax...hotel...transportation...and jalan2....some shopping....complete dah ni...

hotel...jalan2...sightseeing aku survey dari sini...
kebetulan aku dapat hotel bajet la juga...betul2 middle of tourist area...
booking for 10nights...but pay only for 7nights...+ 1/2 day tour free...
aku zess terus la...hehehe...nak2 yg dtg pick up aku kat airport istanbul
sikit punya hensem mamat tu...cair aku beb..!!..seb baik aku bawak anak2.....kalau tidak..sure lupa daratan...

then sampai hotel...cari info sebyk mungkin frm the receptionist tu...then beli mao dia...than jalan ikut map tu la...naik je bas loncat2 tu....train dia pun superb....!!!

bab makan plak...aku mmg bawak makanan frm mesia...kira nye 1 bag tu mmg khas for makanan....maklumlah..travel ngan budak ni mencabar sikit...mana aku nak cari nasi lemak...sambal sardin kat sana tu...hehehe...tgk pulak harga mencekik darah....elok gak la aku masak je....nasib aku ada beli travel cooker
kat dubai dulu...mmg khas for traveller...iron pun aku ada....ni aku beli kat london...hehehe...kire berbaloi lah aku beli...

korang bykan lah kebab kat sana seketul tu rm7 kita....kalau 3 org dah bape...tu baru 1 meal...so untuk jimat...aku masak...b4 leave hotel for jln2...aku masak extra and tapau....buh dlm bagpack masing2...bila lapar....makan je bekal tu...camtu la aku punya cara....

aku dah serik masa gi surabaya dulu..anak2 aku sakit perut + cirit birit tak tahan dgn air di sana...drpd 1week punya holiday..last2 2 hari je aku pegi sana...lembik anak2 aku masa tu...ye lah..ingat kat indon takde lah bawak makanan semua...hehehee...sian anak aku...

so since that...I bawak je makanan..(negara yg kasi bawak la...yg tak boleh tu...aku pergi la pasar sana untuk beli barang then masak)....for me..biar org nak kata apa...janji anak2 aku tak sakit perut...tak meragam...jalan pun hati senang...poket tak berlubang.....
__________________
Reply With Quote
  #58  
Old 09-03-2008, 12:44 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Kali ni.. Meh ikut duyung ke Pulau Tinggi, Johor.. JOm!!


Masa ni tgh tunggu feri dtg.. kat jeti.. x ingat ape nama feri 2..


Ha.. ni la deri nyer...


Mula2 duk dlm feri ni.. sopan je.. duk je ontok2..


Duk lg diam2 kan..


Ha!! berdiri dah..


Tetiba je dah duk kat atas... hehehehe.. memang x reti duk diam kan..


Ha!!.. Duk bersila lagi tau... sopan gitu..


Lagi gmbr duk kat atas...


Pemandangan laut dr bilik..


Cantik kan.. damai je rasa..


Makan2 time..


Sempat lg main bola tampar...


Ok la.. nak blk dah...
Reply With Quote
  #59  
Old 09-03-2008, 12:48 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Hhhmmm.... Part makanan yg dibakar tu yg tak tahan tuh... Cuba tgk udang dia... Ke lobster tuh??? Ikan, udang kecik, ketam... sungguh menggoda... Di kala bulan pose nieh... Sungguh mencabar... Owh kak Duyong_leo.. Mengapakah... ::.



.:: Menarik tuh... Kena tunggu lepas raya la... Ahakz!!! ::.
Hahahahaha.. saje nak bg air liuq ko meleleh.. .. ha.. nnt jgn lupa pm yer..
Reply With Quote
  #60  
Old 09-03-2008, 12:51 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by imann View Post
AKu setujuk ngan kak nita...coz cara aku sama gak...
kemana jua ku pergi..(cewah)...
suma tak pakai tour....jenis backpakers jek...
cam aku g isketambola dulu....
10hari aku kat sana...
aku habes rm3500 utk aku & anak2 aku...termasuk airport tax...hotel...transportation...and jalan2....some shopping....complete dah ni...

hotel...jalan2...sightseeing aku survey dari sini...
kebetulan aku dapat hotel bajet la juga...betul2 middle of tourist area...
booking for 10nights...but pay only for 7nights...+ 1/2 day tour free...
aku zess terus la...hehehe...nak2 yg dtg pick up aku kat airport istanbul
sikit punya hensem mamat tu...cair aku beb..!!..seb baik aku bawak anak2.....kalau tidak..sure lupa daratan...

then sampai hotel...cari info sebyk mungkin frm the receptionist tu...then beli mao dia...than jalan ikut map tu la...naik je bas loncat2 tu....train dia pun superb....!!!

bab makan plak...aku mmg bawak makanan frm mesia...kira nye 1 bag tu mmg khas for makanan....maklumlah..travel ngan budak ni mencabar sikit...mana aku nak cari nasi lemak...sambal sardin kat sana tu...hehehe...tgk pulak harga mencekik darah....elok gak la aku masak je....nasib aku ada beli travel cooker
kat dubai dulu...mmg khas for traveller...iron pun aku ada....ni aku beli kat london...hehehe...kire berbaloi lah aku beli...

korang bykan lah kebab kat sana seketul tu rm7 kita....kalau 3 org dah bape...tu baru 1 meal...so untuk jimat...aku masak...b4 leave hotel for jln2...aku masak extra and tapau....buh dlm bagpack masing2...bila lapar....makan je bekal tu...camtu la aku punya cara....

aku dah serik masa gi surabaya dulu..anak2 aku sakit perut + cirit birit tak tahan dgn air di sana...drpd 1week punya holiday..last2 2 hari je aku pegi sana...lembik anak2 aku masa tu...ye lah..ingat kat indon takde lah bawak makanan semua...hehehee...sian anak aku...

so since that...I bawak je makanan..(negara yg kasi bawak la...yg tak boleh tu...aku pergi la pasar sana untuk beli barang then masak)....for me..biar org nak kata apa...janji anak2 aku tak sakit perut...tak meragam...jalan pun hati senang...poket tak berlubang.....
.:: hehhehe!! menarik tuh... masak sendirik, save budget...::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.