Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-16-2009, 05:51 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default PUPS - New Operating Hours

PUPS - Pakcu Usual Pet Shop
New Operating Hours

Monday - Friday
12.00pm - 9.00 pm
Saturday
10.00 am - 7.30 pm
Sunday
10.00 am - 5.00 pm
Wednesday - (2nd & 3rd week of each month only)
Off
Note : Vet will not be available for every Wednesday.

Thanks all for the support.


Note : Operating hours for Ramadhan will be informed later lepas staff meeting...hehehe. Pakcu ingat nak buat gathering bukak puasa nanti, potluck style kalau ada respond baik nanti...

Pakcu Usual Pet Shop n Clinic
7, Jalan 15/1D, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi.
Tel : 03-8925 8677.



Ramadhan Operating Hours
Monday - Friday
10.00am - 6.00 pm
8.30pm - 10.30pm
Saturday
10.00 am - 6.00 pm
Sunday
10.00 am - 6.00 pm
Wednesday - (2nd & 3rd week of each month only)
Off
Note : Vet will not be available for every Wednesday.


Announcement :
Booking for Raya boarding is now open and it will be first come first serve basis as PUPS will only accept limited numbers of boarding. Please PM Pakcu should you be interested, stating your name, contact numbers, numbers of cats, projected date and numbers of days, and special request (should there be any). All PUPS boarding terms and conditions will be applied.
Thanking all for the support.

Last edited by abgraldo; 07-31-2009 at 07:13 PM.
  #2  
Old 07-16-2009, 06:03 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Salam and Salam Sejahtera Semua....
Di atas permintaan ramai, maka di sini Pakcu sertakan beberapa keping gambo contoh-contoh CMC yang Pakcu sempat tangkap pic nyer, beserta sedikit sejarah CMC Pakcu Usual Pet Shop.... So, you all can get an idea on how you want your cages to be made.... pada yang berminat ler... hehe. A friendly warning!! design are not to be copied... Pakcu tau nanti Pakcu saman...


CMC A. Ni CMC pertama Pakcu, masa ni lebihkurang setahun yang lalu. Kembar Pakcu baru mencuba-cuba buat CMC dr PVC. Perasan tak kat tepi tu ikat dgn tali rafia...hehe.... Punyer ler suka masa dapat CMC ni dulu n anak2 bulu Pakcu pun suker jer melepak dalam tu. Sekarang yang macam ni dah obsolete n kalau ada tempahan tak buat dah... hehehe


CMC B. Lepas dari tu, buat lak yg ni. Pun utk kegunaan sendiri. Dah banyak improve dan cantik... perasan ler tu. Yang mcm ni kalau ada tempahan boleh buat. Size nyer ikut suka hati... Size : 6FL, 3FW, 5FH.



CMC C. Seterusnyer baruler berani menerima tempahan. Ini design tempahan yang pertama. Cantik tak...hehe


CMC D. Seterusnye....


CMC E. Seterusnyer....


CMC F. Seterusnyer...


CMC G. Seterusnyer...


CMC H. Seterusnyer...


CMC I. Yang ni yang terbaru... besar, tinggi, peramah.... Setiap satu boleh diceraikan dan disusun memanjang atau meninggi... Terpulang.



CMC J n K. Yang ni dibuat khas utk boarding / kurantin room kedai Pakcu. Kalau nak tempah macam ni pun boleh gak, pada you all yang ada space lebih kat rumah rasanye sesuai ler.


CMC L n M. Yang ni dibuat khas utk show. Boleh diceraikan untuk masuk dlm kereta, keluar kereta sambungkan n tolak macam troli. Ada empat roda kat bawah tu...hehehe. Banyak pertanyaan n minat masa first time bawak benda ni kat Mid Valley Show dulu...hehehe

Ok kepada yang berminat, boleh PM Pakcu n kita borak-borak pasal tucing...hehehe
Thanks to All for the Support!!!
  #3  
Old 07-16-2009, 08:05 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: PUPS - New Operating Hours

waaa Pakcu..cantik2 cage tuh.. kalau mon belum ade cage mmg mon nak tempah sebijik.

bila la nak sampai kedai pakcu neh...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
  #4  
Old 07-17-2009, 12:02 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
waaa Pakcu..cantik2 cage tuh.. kalau mon belum ade cage mmg mon nak tempah sebijik.

bila la nak sampai kedai pakcu neh...
A ahh biler ler nak sampai...hehehe Thanks Mon.
  #5  
Old 07-22-2009, 03:27 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
waaa Pakcu..cantik2 cage tuh.. kalau mon belum ade cage mmg mon nak tempah sebijik.

bila la nak sampai kedai pakcu neh...
yg booni dari bulan 5 nak p kedai pak cu pon x smpi2 lagik...bz benor. kempunan je nak p. asek2 dengar kawan2 dok smbg pasai p kedai pak cu

p/s klu jadi gether2 bukak poser 2 nak la g pak cu. hopefully da recover dari bersalin.
  #6  
Old 07-24-2009, 03:52 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Fuh, lawa-lawa... :D.
  #7  
Old 07-28-2009, 04:43 PM
MokdeZ MokdeZ is offline
-
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Rep Power: 0
MokdeZ is on a distinguished road
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Salam and Salam Sejahtera Semua....
Di atas permintaan ramai, maka di sini Pakcu sertakan beberapa keping gambo contoh-contoh CMC yang Pakcu sempat tangkap pic nyer, beserta sedikit sejarah CMC Pakcu Usual Pet Shop.... So, you all can get an idea on how you want your cages to be made.... pada yang berminat ler... hehe. A friendly warning!! design are not to be copied... Pakcu tau nanti Pakcu saman...



CMC I. Yang ni yang terbaru... besar, tinggi, peramah.... Setiap satu boleh diceraikan dan disusun memanjang atau meninggi... Terpulang.
PakCu,

Nak tanya sikit pasal CMC I.
Kalau side by side 3 cages tu, ada path utk kucing lalu ke tiga-tiga cage.
Kalau stacking 3 ke atas, ada lubang utk kucing turun naik ker ?
Kalau nak buat juga, possible tak ?

  #8  
Old 07-28-2009, 07:42 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Quote:
Originally Posted by MokdeZ View Post
PakCu,

Nak tanya sikit pasal CMC I.
Kalau side by side 3 cages tu, ada path utk kucing lalu ke tiga-tiga cage.
Kalau stacking 3 ke atas, ada lubang utk kucing turun naik ker ?
Kalau nak buat juga, possible tak ?

Boleh Mokdez. Susun melintang boleh lalu semua, susun menegak bole panjat sampai atas....hehe..Thanks mokdez.
  #9  
Old 07-31-2009, 05:19 PM
MokdeZ MokdeZ is offline
-
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Rep Power: 0
MokdeZ is on a distinguished road
Default Re: PUPS - New Operating Hours

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Boleh Mokdez. Susun melintang boleh lalu semua, susun menegak bole panjat sampai atas....hehe..Thanks mokdez.
PakCu,
Boleh tlg PM harga utk 2 tingkat ? Juga kalau nak masuk kereta, boleh dileperkan ?

T Kasih.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help !!!! How To Rescue Defensive Kittens & Pups?? Buffy Rescuers & Fosterers 0 07-09-2009 01:48 PM
Sos - fosterers desperately needed for pups on death row in dbkl pound cleo&louie's mummy Rescuers & Fosterers 2 02-13-2009 11:06 AM
7 gorgeous pups for adoption - URGENT! foxtress81 Dogs & Puppies 2 12-31-2008 03:42 PM
Tips on handraising newborn pups/ kitties foxtress81 Health, Disease & Diet 5 12-20-2008 07:34 PM
New Aquarium lasted only 5 hours! abgraldo Coffee Room 30 09-08-2008 02:08 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.