Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #121  
Old 11-17-2008, 10:56 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by afro View Post
pakcu!! event makan2 ade x?? hehe...
oitt... nak makan bawak sendiirk lah...

erkk pakcu...takyah susah2 KFC bucket jer pun dah okey...
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
  #122  
Old 11-17-2008, 11:01 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
oitt... nak makan bawak sendiirk lah...

erkk pakcu...takyah susah2 KFC bucket jer pun dah okey...
x KFC Pizza Hut pun jd le...
__________________
  #123  
Old 11-17-2008, 11:24 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 13
Nana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Pakcu, memang sungguh meriah thread ni... Wah...11 Jan is the date. Time tu Nana dah start kelas....hopefully weekend tu xstart apa2 lagi.....bukan sll dpt gi opening kedai org..and to add to the excitement, it's a pet shop!!!! I will so try my very best to be there...tp kan...Nana ni orgnye pemalu, bl fikir2 blk, segan la pulak...hehe... alih2 Nana pegi, duk tgk2 je dr jauh .
  #124  
Old 11-17-2008, 11:38 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by afro View Post
bole je...janji ade upah.haha...pakcu!! event makan2 ade x?? hehe...x KFC Pizza Hut pun jd le...
Hehe.. upah ader, dont worry, janji sanggup..hehe
afro cadangkan aktiviti makan2..wakaka, kira masuk salah satu aktiviti nih..Tengkiu.., Huuhh Pizza ek..k
Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
oitt... nak makan bawak sendiirk lah...
erkk pakcu...takyah susah2 KFC bucket jer pun dah okey...
Hehe... probably lebih dr tu kut.. Lyn kena dtg, kalau tak sapa nak habiskan nanti... Tapau2 tak dibenarkan..
Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Pakcu, memang sungguh meriah thread ni... Wah...11 Jan is the date. Time tu Nana dah start kelas....hopefully weekend tu xstart apa2 lagi.....bukan sll dpt gi opening kedai org..and to add to the excitement, it's a pet shop!!!! I will so try my very best to be there...tp kan...Nana ni orgnye pemalu, bl fikir2 blk, segan la pulak...hehe... alih2 Nana pegi, duk tgk2 je dr jauh .
Thanks Nana. Dtg k, duk jauh2 pun x per janji dtg... Takkan la nak duk jauh kut.. x kan x nak kenal pakcu yg mcm P.Ramlee ni..wakaka..
  #125  
Old 11-17-2008, 11:40 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
pakcu kalo nak cari hamster syrian,robos..leh sy jadi supplier...
Ok set! will be seriously considered..
  #126  
Old 11-18-2008, 02:04 AM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 13
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Salam Sejahtera Kawan-Kawan,
Kalau tiada aral melintang, InsyAllah, Januari atau selewat-lewatnya Februari tahun depan, Pakcu akan membuka sebuah Kedai Haiwan Peliharaan dan Klinik. Tempat sudah dikenal pasti, tapi untuk sementara waktu biarlah Pakcu rahsiakan dulu, bila dah nak operate nanti Pakcu beritahu k. Yang pastinya bukan di Pahang ler.
Sebenarnya, idea nak bukak kedai ni dah lama, cumanya masa tak mengizinkan dan modalnya pun tak berapa ada. Tapi sekarang, walau pun tidak juga ada modal sangat, tapi keadaan dan perasaan Pakcu terlampau memerlukan sesuatu yang boleh buat Pakcu senang hati, puas dan lega, untuk berbakti kepada haiwan kesayangan Pakcu.
Modes operandi kedai Pakcu :-
1. Jual Beli Haiwan Peliharaan (Cats will be the main stocks)
2. Pet food, accesories and toys
3. Clinics - simple2 surgery and treatment to all animals
- medicines/vitamins
4. Boarding services
Later stage :
4. Will act as a rescue cum adoption centre - perhaps like Alicia's shop
5. Grooming services
6. Belum terfikir lagi - bole bagi cadangan..hehe.
So, with all your moral supports, Pakcu hope this venture will be succesful and benefiting not only me, but you all as my dear friends, our pets and all pets as a whole. Wish me luck k. Thanks..
wow!! gud..gud..lee akn support pakcu ..hehehe..dasyat tue..
how's the preparation so far??? mesti bz giler...kan? pakcu precise the brand ke tuk cat foods ke sumer ade??
  #127  
Old 11-18-2008, 02:08 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by Hazlie View Post
wow!! gud..gud..lee akn support pakcu ..hehehe..dasyat tue..
how's the preparation so far??? mesti bz giler...kan? pakcu precise the brand ke tuk cat foods ke sumer ade??
Thanks Lee for the support. Adala sikit busy, tu yg tak tido lg nih. Probably brand yg well known tu ada laa, yg x pernah dgr quite difficult ler. Bg Pakcu merangkak dulu k, nanti dah lama leh berlari laju mcm usain bolt..wakaka
  #128  
Old 11-18-2008, 02:18 AM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 13
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Thanks Lee for the support. Adala sikit busy, tu yg tak tido lg nih. Probably brand yg well known tu ada laa, yg x pernah dgr quite difficult ler. Bg Pakcu merangkak dulu k, nanti dah lama leh berlari laju mcm usain bolt..wakaka
U r welcome..biase la pakcu muler2 merangkak...pastu duduk..jalan pastru lari terus..tp lagi bgs kalo dpt lari terus lpas merangkak..hehehe...yup royal canin mesti ade kn? no wonder la x reti nk tdo..
  #129  
Old 11-18-2008, 08:58 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Thanks Lee for the support. Adala sikit busy, tu yg tak tido lg nih. Probably brand yg well known tu ada laa, yg x pernah dgr quite difficult ler. Bg Pakcu merangkak dulu k, nanti dah lama leh berlari laju mcm usain bolt..wakaka
jgn lupa BW......tauke kan leh supply..hahaha
__________________
  #130  
Old 11-18-2008, 09:10 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ok, pakcu cuba cari yg classic pattern
Sugar glider ngan ferret sama ker? K, dua2 akan dipertimbangkan. Thanks for the suggestion.
suger glider tu yang cam tupai terbang..ferret yg cam musang tu..(btol ke?)...tapi pakcu, saya ade member yang minat ferret n dier cakap skrg nie ramai yg bela ferret sekejap jer pastu binatang comel nie terbiar...n dier ckp area shah alam dah ade stray ferret..xtau btol ke tak..pakcu pertimbangkn la eh..waahhh..tarikh da kuar tapi lokasi masih rahsia..ermmmm..xcited la plak...
  #131  
Old 11-18-2008, 09:30 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
suger glider tu yang cam tupai terbang..ferret yg cam musang tu..(btol ke?)...tapi pakcu, saya ade member yang minat ferret n dier cakap skrg nie ramai yg bela ferret sekejap jer pastu binatang comel nie terbiar...n dier ckp area shah alam dah ade stray ferret..xtau btol ke tak..pakcu pertimbangkn la eh..waahhh..tarikh da kuar tapi lokasi masih rahsia..ermmmm..xcited la plak...
hmmm ferret x brape minat lah.. 1 hal sbb mahal sgt kekadang ade yg letak rega rm1000. dulu penah bela ferret..5/6 tahun lepas masa tu rega br rm300 dipasaran. pastu bela memula nak kena sabar.. sbb kalo dia x serasi..dia suka kejar & gigit org. kucing pun habis dikejarnya..huhuhu . lg satu bdn dia ade bau sketlah...Lyn bela dlm seminggu jerk..pastu jual semula kat petshop. sbb masa tu mmg takde pengetahuan langsung pasal ferret .zero knowlegde..tp kalo dah tau..dan leh sabar sket.. ferret nih boleh jinak lebih dr kucing..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
  #132  
Old 11-18-2008, 09:33 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
suger glider tu yang cam tupai terbang..ferret yg cam musang tu..(btol ke?)...tapi pakcu, saya ade member yang minat ferret n dier cakap skrg nie ramai yg bela ferret sekejap jer pastu binatang comel nie terbiar...n dier ckp area shah alam dah ade stray ferret..xtau btol ke tak..pakcu pertimbangkn la eh..waahhh..tarikh da kuar tapi lokasi masih rahsia..ermmmm..xcited la plak...
betul,nik...



ni adalah ferret..dan...,




ini pula sugar glider..
__________________
  #133  
Old 11-18-2008, 10:56 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Pakcu kiter datang ber2...!!! weheheheh
__________________
  #134  
Old 11-18-2008, 12:13 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My very own pet shop coming soon!

wahhh...zee tak online sehari tapi macam2 dah miss!heh...
owh owh, lupa nak wish pakcu good luck on all your future undertakings..
kalau semua berjalan dengan lancar and ready to go buat la announcement dekat sini ye, senang semua tahu nanti...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #135  
Old 11-18-2008, 01:47 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
suger glider tu yang cam tupai terbang..ferret yg cam musang tu..(btol ke?)...tapi pakcu, saya ade member yang minat ferret n dier cakap skrg nie ramai yg bela ferret sekejap jer pastu binatang comel nie terbiar...n dier ckp area shah alam dah ade stray ferret..xtau btol ke tak..pakcu pertimbangkn la eh..waahhh..tarikh da kuar tapi lokasi masih rahsia..ermmmm..xcited la plak...
Ok, pakcu pertimbangkan. Mahalnyer ferret ni ek..hmm. Tarikh dah kuar nak keep on exciting u all..heheh.
Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
Pakcu kiter datang ber2...!!! weheheheh
Thanks... ramai2 pun x kisah.. dtg k
Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
wahhh...zee tak online sehari tapi macam2 dah miss!heh...
owh owh, lupa nak wish pakcu good luck on all your future undertakings..
kalau semua berjalan dengan lancar and ready to go buat la announcement dekat sini ye, senang semua tahu nanti...
Thanks Zee.. eh, zee nak pakai costume mcm playmate ker.. pakcu leh carikan..hehe
  #136  
Old 11-18-2008, 01:54 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ok, pakcu pertimbangkan. Mahalnyer ferret ni ek..hmm. Tarikh dah kuar nak keep on exciting u all..heheh.

Thanks... ramai2 pun x kisah.. dtg k

Thanks Zee.. eh, zee nak pakai costume mcm playmate ker.. pakcu leh carikan..hehe
pakcu nak carikan??
wah..bleh jugak?
cari banyak2 biar kami sume bleh promote kedai pakcu dgn babies2 kitaorg skali...hoho..
bayangkan....hmmmmmmm...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #137  
Old 11-18-2008, 02:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My very own pet shop coming soon!

aik!! aku gak yg kena cite?? pandainya si Blackie ni.

nantilah Pakcu.kita sosek sosek apa cite kucing pondan suma ni.he!!he!!

Vivi,don't worry,karang kamirang standby red carpet utk ko bila smp Port Klang.he!!he!!

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
citer panjang lebar la...nanti citer sampai lembu balik umah pun belum abis lagik....
lebih baik wait for June to citer....dia boleh summarize.
  #138  
Old 11-18-2008, 03:16 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 13
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

PAKCUUUUU!!! aisey men.. duyung tetinggal kepala keretapi gamak nyer ni.. orang lain naik bullet train.. duyung naik keretapi arang lagi.. ahaks!! ke bz an melanda.. langsung lama x masuk forum.. sangat2 teruja bila dapat tau pakcu nak buka petshop.. suke2.. pakcu!! hari tu masa gathering x dapat nak borak lelama kan.. rugi nyer rasa... ape2 pun.. TAHNIAH PAKCU!!! atas pembukaan petshop tu.. keje partime kat kedai pakcu la camni.. boleh x.. ekekekeke....
  #139  
Old 11-18-2008, 03:29 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
PAKCUUUUU!!! aisey men.. duyung tetinggal kepala keretapi gamak nyer ni.. orang lain naik bullet train.. duyung naik keretapi arang lagi.. ahaks!! ke bz an melanda.. langsung lama x masuk forum.. sangat2 teruja bila dapat tau pakcu nak buka petshop.. suke2.. pakcu!! hari tu masa gathering x dapat nak borak lelama kan.. rugi nyer rasa... ape2 pun.. TAHNIAH PAKCU!!! atas pembukaan petshop tu.. keje partime kat kedai pakcu la camni.. boleh x.. ekekekeke....
Thanks Duyung. Tak per duyung.. naik pa pun tak kisah, niat baik InsyAllah sampai. Block date tu k, dtg ramai2 nanti masa opening ceremony, selepas tu n selama-lamanyer..hehe. Part time? memang nak pakai tu..hehe, especially part nak tgkp strays nanti...nanti pakcu war-warkan..
  #140  
Old 11-18-2008, 03:35 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

waa..pakcu..nak keje part time gak..hujung minggu jer..tu pun klu ade event..ikan hiasan pakcu xmo try jual?hujung minggu nie kat KLLC konvensyen cetre ade xcibition..adult rm10 jer..bleh pakcu cari pengalaman n try ricky pengedar...
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cucu Maine Coon Pakcu! abgraldo Pet Shops & Services 105 12-09-2009 06:44 PM
veterinary clinic or hospital farrafarhana Cats & Kittens 11 08-28-2009 12:44 PM
Pakcu Usual Pet Shop Coony Pet Shops & Services 66 06-17-2009 04:49 PM
Pakcu need help abgraldo Training & Behavioral Issues 31 10-30-2008 11:49 AM
Happy Birthday, Pakcu Abralgado!!! blackie007 Coffee Room 22 09-16-2008 07:29 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.