Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-19-2008, 12:05 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by afro View Post
nak lagi murah??
jabatan veterina tangkak...
deworm + vaksin = RM10
haha....
Murahnyer!.. tuk rabbit kut.. wakaka
Reply With Quote
  #22  
Old 11-19-2008, 12:11 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Murahnyer!.. tuk rabbit kut.. wakaka
x la...untuk kucing. tiap2 taun afro hantar cemot g sane untuk cucuk. klinik gov xde vaksin untuk arnab
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 11-19-2008, 12:28 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by afro View Post
x la...untuk kucing. tiap2 taun afro hantar cemot g sane untuk cucuk. klinik gov xde vaksin untuk arnab
Ler.. tak tau lak pakcu. arnab tak masuk list haiwan ke kat klinik haiwan gomen... apa daa..
Reply With Quote
  #24  
Old 11-19-2008, 12:35 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ler.. tak tau lak pakcu. arnab tak masuk list haiwan ke kat klinik haiwan gomen... apa daa..
tak tau la pulak tapi da try tanya memang xde. vet privet pun cakap ubat untuk arnab xbanyak....
__________________
Reply With Quote
  #25  
Old 11-19-2008, 01:06 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by afro View Post
tak tau la pulak tapi da try tanya memang xde. vet privet pun cakap ubat untuk arnab xbanyak....
Ooo ye ker. BTW.. seriously kiutnyer rabbit2 afro tu.. Serius nih nak pinjam seminggu dua buat pameran kat kedai pakcu nanti... bole kan, adaler komisennye nanti...
Reply With Quote
  #26  
Old 11-19-2008, 04:49 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default harga vaksin

ada Pakcu.govt pun ada buat tp charges je different.

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
maksudnyer.. private sama ker dgn govt charges? ada ker govt yg buat booster? nak gak tau.. thanks.
Reply With Quote
  #27  
Old 11-19-2008, 09:06 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ooo ye ker. BTW.. seriously kiutnyer rabbit2 afro tu.. Serius nih nak pinjam seminggu dua buat pameran kat kedai pakcu nanti... bole kan, adaler komisennye nanti...
bule2...xde hal la pakcu....tapi pakcu kene sediakan hay bayak2 la sebab bobo makan hay je. bende lain die xnak
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 11-19-2008, 09:19 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 6
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Kat klinik yuan vaksin rm25..
Reply With Quote
  #29  
Old 11-19-2008, 10:24 AM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 6
mixa is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

hai ketotmerah..

klinik yuan tu kat ner???

Reply With Quote
  #30  
Old 11-19-2008, 10:27 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 6
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
hai ketotmerah..

klinik yuan tu kat ner???

Kat pandan indah..belakang shell
Reply With Quote
  #31  
Old 11-19-2008, 10:38 AM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 6
mixa is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

klinik yuan tu mmg klinik haiwan la ek???
Reply With Quote
  #32  
Old 11-19-2008, 10:41 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 6
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
maksudnyer.. private sama ker dgn govt charges? ada ker govt yg buat booster? nak gak tau.. thanks.
sama tu maksud saya 2 kali suntik then tahunan..tu jer..
__________________
Reply With Quote
  #33  
Old 11-19-2008, 10:44 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 6
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Kat pandan indah..belakang shell
blkg shell?pandan indah?jalan yang antara petronas/shell tu ke atau yang side stevens corner?
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 11-19-2008, 11:10 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 8
FurKids is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
boleh bgtau x, kalau korang bawak kucing pergi vaksin, korang kene charge bape ek??

n kat mane??
Korang semua bagi jawapan mcm nie, tahu tak terdapat beberapa jenis vaksin dan harganya adalah berlainan. Si Mixa nak 1-in-1 ke, 2-in-1 ke, 3-in-1 ke, 4-in-1 ke, 5-in-1 ke, 6-in-1 ke, 7-in-1 ke, .... atau X-in-1 ke?

Terdapat forumers mcm Si Mixa nie yang tak clear semasa mengemukakan sesuatu pertanyaan atau soalan. Makes it quite difficult to answer.

Sebagai peringatan semua, semasa anda mengemukakan soalan atau pertanyaan dan meminta bantuan, tolong jangan menimbulkan kesukaran utk orang lain yang meluangkan masa utk membantu anda.

Be considerate to other forumers. Remember, you are the one asking for a favor from others.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #35  
Old 11-19-2008, 11:17 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 6
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Korang semua bagi jawapan mcm nie, tahu tak terdapat beberapa jenis vaksin dan harganya adalah berlainan. Si Mixa nak 1-in-1 ke, 2-in-1 ke, 3-in-1 ke, 4-in-1 ke, 5-in-1 ke, 6-in-1 ke, 7-in-1 ke, .... atau X-in-1 ke?

Terdapat forumers mcm Si Mixa nie yang tak clear semasa mengemukakan sesuatu pertanyaan atau soalan. Makes it quite difficult to answer.

Sebagai peringatan semua, semasa anda mengemukakan soalan atau pertanyaan dan meminta bantuan, tolong jangan menimbulkan kesukaran utk orang lain yang meluangkan masa utk membantu anda.

Be considerate to other forumers. Remember, you are the one asking for a favor from others.
masalahnya, she's know nothing about vaksin2 ni..jadi kalau sudi,boleh la FK terangkan apa yang 1+1,2+1,3+1 tu sumer...boleh la ,bro..hehe
__________________
Reply With Quote
  #36  
Old 11-19-2008, 11:34 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 8
FurKids is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
masalahnya, she's know nothing about vaksin2 ni..jadi kalau sudi,boleh la FK terangkan apa yang 1+1,2+1,3+1 tu sumer...boleh la ,bro..hehe
If know nothing, learn to do Google searches! Get the golden goose, don't go for the eggs! Be careful who you ask, you may be listening to a conman!

... and if you know nothing about vaccines available, it is so easy to pick up a phone and use the yellow pages to enquire from vet clinics what vaccinations are available for cats and kittens, kan? I do that very often. And the info is free and reliable ... you can even compare prices and check if there are packages yourself and make good decisions.

Mixa and Abang Fir (and others), I am giving you the goose ahhhhh .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 11-19-2008 at 11:40 AM.
Reply With Quote
  #37  
Old 11-19-2008, 11:44 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 6
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
klinik yuan tu mmg klinik haiwan la ek???
a'ah..mmg klinik haiwan..kat situ ada jual makanan haiwan, ubat2 etc..saya mmg pegi situ..sebab paling dekat dengan rumah..
Reply With Quote
  #38  
Old 11-19-2008, 11:47 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 6
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
blkg shell?pandan indah?jalan yang antara petronas/shell tu ke atau yang side stevens corner?
yes fir!..sederet dengan steven corner tu..steven coner tu hujung sana kat apartment..tapi klinik tu hujung sebelah sini dekat shell. Klinik tu sebelah dengan kedai basikal..
Reply With Quote
  #39  
Old 11-19-2008, 12:35 PM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 6
mixa is on a distinguished road
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Korang semua bagi jawapan mcm nie, tahu tak terdapat beberapa jenis vaksin dan harganya adalah berlainan. Si Mixa nak 1-in-1 ke, 2-in-1 ke, 3-in-1 ke, 4-in-1 ke, 5-in-1 ke, 6-in-1 ke, 7-in-1 ke, .... atau X-in-1 ke?

Terdapat forumers mcm Si Mixa nie yang tak clear semasa mengemukakan sesuatu pertanyaan atau soalan. Makes it quite difficult to answer.

Sebagai peringatan semua, semasa anda mengemukakan soalan atau pertanyaan dan meminta bantuan, tolong jangan menimbulkan kesukaran utk orang lain yang meluangkan masa utk membantu anda.

Be considerate to other forumers. Remember, you are the one asking for a favor from others.

haadoiyaii..tny pun kene marah..mane la sy tau 1 in 1 ke 2 in 1 ke..

lagipun sy tny harga vaksin, xtau pulak ade byk jenis vaksin untuk kucing???

Selalu sy dgr untuk vaksin and deworm je..

n mmg kat cni kite dibolehkan bertanya kn???
Reply With Quote
  #40  
Old 11-19-2008, 04:07 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 6
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: harga vaksin

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
yes fir!..sederet dengan steven corner tu..steven coner tu hujung sana kat apartment..tapi klinik tu hujung sebelah sini dekat shell. Klinik tu sebelah dengan kedai basikal..
ada perasan.......rupa2nya kat situ ada vaksin ek?padahal slalu lalu depan klinik tu..
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Harga minyak turun 15 cent dog is my buddy Coffee Room 39 11-19-2008 11:36 PM



All times are GMT +8. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.