Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-19-2009, 04:41 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 6
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default brg2 2nd hand

sape nk jual brg2 2nd hand for cats such as cage (prefer yg ade tangga and suit for 2 cats), cats tree (doesnt matter about condition as long as safe for cats) or litter box yg fully covered pls pls pls let me know.really2 want to buy those things.

thx
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2009, 06:09 PM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 6
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: brg2 2nd hand

hi, u try reseacrh kt web nie,
http://www.mudah.my/cat-cage-selango...737.htm?ca=8_s
http://www.mudah.my/new-cat-tree-sel...922.htm?ca=8_s

harga pun kkdg berpatutan jgk, kena pandai2 mintak kurang la..

Quote:
Originally Posted by meira View Post
sape nk jual brg2 2nd hand for cats such as cage (prefer yg ade tangga and suit for 2 cats), cats tree (doesnt matter about condition as long as safe for cats) or litter box yg fully covered pls pls pls let me know.really2 want to buy those things.

thx
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2009, 07:33 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 6
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: brg2 2nd hand

thx.tp kalo sape2 kt sini nk jual..let me knoww yaaahh
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2009, 08:51 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 6
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by shanim View Post
hi, u try reseacrh kt web nie,
http://www.mudah.my/cat-cage-selango...737.htm?ca=8_s
http://www.mudah.my/new-cat-tree-sel...922.htm?ca=8_s

harga pun kkdg berpatutan jgk, kena pandai2 mintak kurang la..

OWaaAAaa Shanim, sis beli the similar cage dkt petsmore dgn rega rm380!! Org ni jual rega rm290 je.. Ni dah kali ke-2 terkena.. Dulu beli flea shampoo dgn rega rm17.90 tu pun dah less harga member, lps tu nampak kat carefour kepong, the same shampoo 225ml tu rega dia rm12.90.. eiiiii.cekik darah toi la

Tp pet store tu mmg convenient la..semua ada.. one center, sekali byr.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2009, 09:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default brg2 2nd hand

Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

OWaaAAaa Shanim, sis beli the similar cage dkt petsmore dgn rega rm380!! Org ni jual rega rm290 je.. Ni dah kali ke-2 terkena.. Dulu beli flea shampoo dgn rega rm17.90 tu pun dah less harga member, lps tu nampak kat carefour kepong, the same shampoo 225ml tu rega dia rm12.90.. eiiiii.cekik darah toi la

Tp pet store tu mmg convenient la..semua ada.. one center, sekali byr.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2009, 11:11 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 6
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.

desa pandan kt manee?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2009, 11:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default brg2 2nd hand

sederet dgn KFC dan McD Desa Pandan tp kedai dia dibelakang.aku nangis waktu pergi kedai tu.sedinya tgk durang jual kitten dlm cage.agak2 dlm 3 bulan.kitten tu kuarkan tangan dia pegang aku mcm minta tlg kuarkan dia dari sana. aku sedihnya tak blh tahan.aku pergi 3 kali lg lepas tu.just nak chk out the kitten.

Quote:
Originally Posted by meira View Post
desa pandan kt manee?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2009, 12:01 AM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 6
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by June View Post
sederet dgn KFC dan McD Desa Pandan tp kedai dia dibelakang.aku nangis waktu pergi kedai tu.sedinya tgk durang jual kitten dlm cage.agak2 dlm 3 bulan.kitten tu kuarkan tangan dia pegang aku mcm minta tlg kuarkan dia dari sana. aku sedihnya tak blh tahan.aku pergi 3 kali lg lepas tu.just nak chk out the kitten.
K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2009, 12:44 AM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 6
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: brg2 2nd hand

eh sy bli carrier yg besar tu dlm rm60 tp tu mahal.lepas bli tu terjupe yg murah.dlm rm50 je.kt sri kembangan.dekat2 st angel punye vet
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2009, 08:04 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 8
adamyala is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...
Reply With Quote
  #11  
Old 02-20-2009, 08:38 AM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 6
fia86 is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...
fia pun baru cadang nak beli cat tree nie... tapi besar la.. xtau nak letak mane.. ari tu de taye deorang whizz cat nie.. ngah promotion RM360 + Rm40 tuk delivery ke serdang. deorang anta sendiri.. kalo pos, mahu yer kene tambah RM85 sebab berat cat tree nie 15 kg...
Reply With Quote
  #12  
Old 02-20-2009, 09:29 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 8
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....

sha...pet carrier tu...yg baru pun dlm rm45-rm50 jek..yg medium size tu..akak ada beli....tak semua kat mudah.com tu murah....

guna yg bakul tu pun ok wat...janji leh bawak sama ke mari...ikut keperluan le...

tp cam akak...lebih suka guna yg wire carrier tu....sbb tak la panas sgt...dorang buleh tgk keliling...
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 02-20-2009, 09:34 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 8
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: brg2 2nd hand

sha...wire cat carrier akak camni...tp besar skit....bawah ada tray mcm normal cage tu..

__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 02-20-2009, 12:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default brg2 2nd hand

Yg ni aku tak berapa pasti.tp kan ko pergi tgk bahagian Pet Shop & Product.kat situ si Simon dok cari cat tree dan aku lupa siapa yg past link org jual cat tree via internet.best2 brg dia dan agak murah banding dgn petshop.cuba ko gi tgk.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...
Reply With Quote
  #15  
Old 02-20-2009, 12:47 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 6
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kak Gee,yg kat mudah.com tu 2nd hand & kdg2 brg durang tak elok.kena tgk betul2. murah mmg murah.ada sekali saya tgk dia jual cage 2nd hand RM290 tp saya beli kat petshop Desa Pandan cage yg sama baru RM250.betul,tak tipu.lebih baik kita window shopping dulu before decide.
Ha tu la 1 disadvantage kalau shopping online. Kita x nmpk brg tu betol2.. tapi June cage yg diiklankan mcm kat bwh ni which is memang2 the same cage and size, colour that i have bought dkt petsmore with the price of RM380 (after less), claimed by this seller at mudah.my as NEW caged, no used - dan yg best tu kan free delivery to my area. All for rm290. sBB tu la sis kata sis dah tertipu oWWaaaa

__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #16  
Old 02-20-2009, 12:49 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 6
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
June, cat tree ni ok tak harga RM380 ? aku tgh cari satu tapi warna lain lerr...kat ikano RM680. Dah setahun aku berangan nak beli satu...bila la agaknye nak tercapai cita-citaku itu...
Gee pun dok aim ni Zai ekekekekk
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #17  
Old 02-20-2009, 12:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default brg2 2nd hand

Kak gee,mmg confirm tipah tertipu ni.aku beli kat petshop yg kat Desa Pandan baru RM250.tp itu tahun lalulah.kalau naik pun takkan smp RM380

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Ha tu la 1 disadvantage kalau shopping online. Kita x nmpk brg tu betol2.. tapi June cage yg diiklankan mcm kat bwh ni which is memang2 the same cage and size, colour that i have bought dkt petsmore with the price of RM380 (after less), claimed by this seller at mudah.my as NEW caged, no used - dan yg best tu kan free delivery to my area. All for rm290. sBB tu la sis kata sis dah tertipu oWWaaaa

Reply With Quote
  #18  
Old 02-20-2009, 01:13 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 6
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kak gee,mmg confirm tipah tertipu ni.aku beli kat petshop yg kat Desa Pandan baru RM250.tp itu tahun lalulah.kalau naik pun takkan smp RM380
Ye tipah tertipooooo June! Kira kalau RM250 tu seller amek rm40 kos penghantaran la tuu. Ehmm bygkan rm250 tu pun, seller boleh dpt untung June, kalau RM380 ehmmm.. mau masuk kos sewa kedai tu.. *garu paler*
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #19  
Old 02-20-2009, 01:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default brg2 2nd hand

akak tak adoptlah sha.anak2 kucing tu for sale.akak dah byk kucing kat rmh jd tak blh amik lg.serius sha.sedih sungguh tgk anak2 kucing tu..dia hulurkan tangan dia pastu dia kuis akak dan mengiau kuat2. sadis sungguh org yg jual anak kucing ni.baru 3 bln dah dipisahkan dgn ibu kucing.

kat petsmore ada jual baru punya carrier yg medium size abt RM50.kat mudah.com tu kdg2 brg durang jual mahal.so kena rajin browse kedai2 petshop dan bandingkan harga.

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
K.june adopted kitten tu ka?
Kt mudah ada jual pet carrier rm 45...2hnd la... ok ka? tgk yg lain rm100 above....
Tp slama ni sha xpanh gna pet carrier... dorg pun enjoy merayap jek lam keta..
sha cma sparekan bakul yg btutup jek utk dorg... (ala org gna bakul ni sblum pet carrier dtg ke mesia)
Beli kat siam... 1 kecik utk kitten & besaq utk adult....
Reply With Quote
  #20  
Old 02-20-2009, 01:44 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 6
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

June, the reason sis nak beli lebih cage sbb i intend to kurung all my cats. Berbalik pd our conversation in yr profile, mmg kesian June kalau kita kurung mrk unless for litter training. Sbb tak kurung la tu.. bila balik kerja, alahai.. 1 rumah berbau 'perfume', jenama poo & pee ni Bukan tahap eau de toilette dah! . Sis letak 3 litter boxes. And the smell comes from that litter box la June.

Tmpt yg pernah one cat buat hal belakang rak tv tu, sis dah letak 1 litter box kat situ.. and yet ada jugakkkk yg poo & pee kat luar litter box tu. Mana la x hangin. Tu yg sis salu halau mrk pegi yard dpn rumah and tutup sliding door. Sis letak langsir yg singkat sbb depa suka cakar langsir. Bila dah langsir singkat, sliding door tu kira 'see thru' la. Hmm lps tu ada pulak yg bergurau kat yard tu berlari masuk rumah 'GEDEGANGGGG! bertembung sliding door sis tu! Dah brp ekor kena mcm tu.. kesian pulak. Mengong la sekejap depa tu. Hish serba salah.. Nak letak car sticker (shade) kat sliding tu jadik mcm cacat lak rumah hahaha!

Now i am thinking to caged all of them. So bila balik kerja baru lepas.. kira cuci kandang mereka je la nanti. Tp kalau June tak cage mrk, and yet u can managed them, jeles la sis.. isk iskk
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Does My Cat Bite My Hand When I Stroke Her? dog is my buddy Cats & Kittens 0 01-21-2009 12:29 PM
Please lend me a hand... mrsdolittle General Discussion 15 12-14-2008 03:28 PM



All times are GMT +8. The time now is 02:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.