Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-01-2009, 06:45 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

Pergi tgk cerita ni last Saturday with my sister.wow!! this is story mmg Da Bomb tp nampaknya hero John Connor losing his shine.losing to Marcus Wright (played by Sam Worthington) Marcus steals the show ler. sepanjang cerita ni,tak senang duduk.bukan apa,suspens sungguh.suma machine2 bangun.huh!!! ngeri tgk muka machine tu.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-01-2009, 08:28 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 11
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Terminator Salvation

Iya ker June ? Aku cadang nak bw anak2 gi tenguk weekend nih. Kalau ngeri alamat kena spare bantal busyuk la camni...Buat tutup muka

Quote:
Originally Posted by June View Post
Pergi tgk cerita ni last Saturday with my sister.wow!! this is story mmg Da Bomb tp nampaknya hero John Connor losing his shine.losing to Marcus Wright (played by Sam Worthington) Marcus steals the show ler. sepanjang cerita ni,tak senang duduk.bukan apa,suspens sungguh.suma machine2 bangun.huh!!! ngeri tgk muka machine tu.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2009, 08:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

aku tgk dgn adik aku.adik aku kata,bila si John Connor menyelinap masuk ke HQ Skynet (machine2 dan robot2 punya tempat) durang bertempur,bangkit suma machine robot dan segala robot. time durang berlawan tu saspen gila.tp meletoplah cite ni.mmg best.tak rugi bayar duit. sepanjang jln cite tu terkezut kezut gak.klu pergi toilet rugi 5 minit.tak tau apa dah berlaku.heheheheh!! aku dok tanya adik aku,nape tu,nape tu.marah kwn.dia kata sapa suruh ko asyik gi jamban je dah sejuk mcm nak mampus.asyik terkencinglah jawabnya.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Iya ker June ? Aku cadang nak bw anak2 gi tenguk weekend nih. Kalau ngeri alamat kena spare bantal busyuk la camni...Buat tutup muka
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2009, 05:10 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Terminator Salvation

For me movie ni best but only average for me, i mean tak se bomb Transformer, ntahla, rasa nak membanding dengan movie tu plak...
But Sam definitely steals the show from Christian Bale, kalau baca review dekat most papers for sure akan terbaca ramai yang puji lakonan Sam...
Terminator:Salvation full of action and memang we can't skip a beat pun of this movie cause kalau tak memang rugi la...
The part where i felt average about this movie was logically time dorg dekat port Skynet, kenapa ada 2 ke 3 robots je yang serang dorang? Where did the large robots go? Where's the Mototerminator? The flying terminator ship? Where? Where? Come on! Gimme more! Emo skit..
Zee ada baca movie review from The Star last week pasal movie ni, and sadly to say i agree with every word the writer wrote, it is just 3 out of 5 stars...
By the time Transformer 2 keluar for sure this movie will be forgotten and I think it was good yang Terminator : Salvation tak kuar at the same time of Transformer 2, if not I doubt Terminator would hit da bomb....
Owh, FYI and this is a fact, even Night At The Museum 2 opening hit the #1 box office, pushing Terminator : Salvation to #2...
Eh, but don't take my words 100% la, Zee enjoy tengok Terminator : Salvation dekat cinema gak, the effects was awesome, full of action that you can't miss even a second..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2009, 11:10 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

tak blh nak compare lg sebab Transformer blm tengok. kdg2 durang punya gazette mmg nampak hebat tp isi cerita so and so je.

cerita ni Da Bomb because effect dan machine2 tu mmg kelas betul. klu jalan cerita tu,hmm bolehlah buat hiburan Cuma akak hairan kenapa watak John Connor kurang menyerlah?? Watak Marcus pula yg take over.Even masa mula2 pun durang dah tunjuk Marcus. Mengamuklah Christian Bale nanti.hehehehe!!


Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
For me movie ni best but only average for me, i mean tak se bomb Transformer, ntahla, rasa nak membanding dengan movie tu plak...
But Sam definitely steals the show from Christian Bale, kalau baca review dekat most papers for sure akan terbaca ramai yang puji lakonan Sam...
Terminator:Salvation full of action and memang we can't skip a beat pun of this movie cause kalau tak memang rugi la...
The part where i felt average about this movie was logically time dorg dekat port Skynet, kenapa ada 2 ke 3 robots je yang serang dorang? Where did the large robots go? Where's the Mototerminator? The flying terminator ship? Where? Where? Come on! Gimme more! Emo skit..
Zee ada baca movie review from The Star last week pasal movie ni, and sadly to say i agree with every word the writer wrote, it is just 3 out of 5 stars...
By the time Transformer 2 keluar for sure this movie will be forgotten and I think it was good yang Terminator : Salvation tak kuar at the same time of Transformer 2, if not I doubt Terminator would hit da bomb....
Owh, FYI and this is a fact, even Night At The Museum 2 opening hit the #1 box office, pushing Terminator : Salvation to #2...
Eh, but don't take my words 100% la, Zee enjoy tengok Terminator : Salvation dekat cinema gak, the effects was awesome, full of action that you can't miss even a second..
Reply With Quote
  #6  
Old 06-02-2009, 11:18 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Terminator Salvation

Uik rasa mcm nak gi tgk jer mlm ni kat alamanda. Ek.. anak buah umur 9 thn boleh ke tgk movie nih...
Reply With Quote
  #7  
Old 06-02-2009, 11:21 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

Boleh Pakcu.takde unsur unsur xxx rated langsung

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Uik rasa mcm nak gi tgk jer mlm ni kat alamanda. Ek.. anak buah umur 9 thn boleh ke tgk movie nih...
Reply With Quote
  #8  
Old 06-02-2009, 11:31 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Terminator Salvation

Orite... Ada sapa nak itut?..hehehe
Reply With Quote
  #9  
Old 06-02-2009, 03:23 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Terminator Salvation

Zee banding dengan Transformer 1 je dulu sebab Transformer 2 tak kuar lagi, tak adil la kalau banding gitu kan...
well kalau dari segi special effects and so on memang quite nice la but the plot and storyline quite not up to the grade...
I mean this is 'the' terminator man! mestila we expect the best from it..macam time transformer kuar dulu memang puas hati giler, with all the big fuss about that movie but it was awesome,up to the expectation and more! nothing much to complain about them..
well, even so kalau nak see the special effects, i would say transformer 1 pun bleh tahan, lagi2 filem tu tahun 2007..heh...
neway the night zee tengok terminator pun zee tengok night at the museum 2 and for me, The Battle of The Smithsonians was much more memorable that night...
well if McG decided to do another terminator sequels,hope the next movie will improve better, just try to learn from Micheal Bay, where every aspects are balance and so on..
sorryla kak june, zee kalau comment on this sort of thing jadi pro skit... perasannya...almaklumla writer tak bertauliah for entertainment section...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #10  
Old 06-02-2009, 03:28 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Terminator Salvation

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Orite... Ada sapa nak itut?..hehehe
alahhhhh...too late for me..
zee tengok sudah movie ni, tengok dengan abg botak, back to back movies lagi malam tu....huhuhu.....
takda rezeki nak date dengan pakcu sudah.....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #11  
Old 06-02-2009, 04:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

oh!! ko rupanya film kritik dlm diam ye?? heheheheheh!! itu pasalkan,klu nak buat film yg original dari dulu punya jgnlah cuba cuba nak tukar sana sini.byklah kena daulat nanti,cite jd tak masyuk. klu nak kira kira betul2,akak berpendapat byk benda yg tak masuk dek akal dlm Terminator ni.Kyle Reese bapa si John Connor dari masa depan dtg ke masa lalu utk pastikan John Connor lahir (masa tu Michael Biehn dan Linda Hamilton). tp kenapa bila smp masa zaman depan Kyle Reese jd remaja pula?? itu sequel durang kena amik kira juga.tp klu utk entertainment,akak suka film ni.very entertaining.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Zee banding dengan Transformer 1 je dulu sebab Transformer 2 tak kuar lagi, tak adil la kalau banding gitu kan...
well kalau dari segi special effects and so on memang quite nice la but the plot and storyline quite not up to the grade...
I mean this is 'the' terminator man! mestila we expect the best from it..macam time transformer kuar dulu memang puas hati giler, with all the big fuss about that movie but it was awesome,up to the expectation and more! nothing much to complain about them..
well, even so kalau nak see the special effects, i would say transformer 1 pun bleh tahan, lagi2 filem tu tahun 2007..heh...
neway the night zee tengok terminator pun zee tengok night at the museum 2 and for me, The Battle of The Smithsonians was much more memorable that night...
well if McG decided to do another terminator sequels,hope the next movie will improve better, just try to learn from Micheal Bay, where every aspects are balance and so on..
sorryla kak june, zee kalau comment on this sort of thing jadi pro skit... perasannya...almaklumla writer tak bertauliah for entertainment section...
Reply With Quote
  #12  
Old 06-03-2009, 10:58 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 11
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Terminator Salvation

adeh..da rase berbelah-bagi nk nengok ke x...
Reply With Quote
  #13  
Old 06-03-2009, 12:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

jgn segan,jgn malu,jgn ragu2.cerita ni overall bagus.pigi tengok cepat

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
adeh..da rase berbelah-bagi nk nengok ke x...
Reply With Quote
  #14  
Old 06-03-2009, 01:44 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Terminator Salvation

Hehe... malam tadi Pakcu ngan nak buah gi tengok kat Alamanda Putrajaya. Dah tak sesat dah cari parking, n ikut nasihat ganbate, parking ler kat bawah. Balik pun laju jer mlm tadi. Sebelum tengok tu Pakcu dah warning anak buah Pakcu jangan tido, sebab biasanya dia ni tido awal, kul 9 dah tido, n wayang kul 9.15. Pukul 8 we all gerak dari Bangi, on the way anak buah Pakcu dah tido... errrk, tapi bila sampai dia bangun, cargas lak...hehe. Lepas kita org makan, terus tgk wayang.
Pada Pakcu, this movie bagus, action and special effect dier dia memang class. Tapi jalan ceriternyer ada sikit confuse. Terutama pasal kyle n marcus tu. Tak berapa faham, but overall memang best. Anyhow, kalau nak bagi ranking, for Pakcu Terminator 2 lg best, di ikuti oleh T1, T4, n hampaih sekali T3. Tapi yang paling hampaih, tengah2 citer, part paling best... anak buah Pakcu tidooo.... huhuh... sampai ler habis citer. Bila balik tu, tanyerler dier, best tak, dier kata best... sambil senyum2. Best tido ler tuh...
Laa tgh tunggu Transfomer lak, kat Alamanda lum main lagi... hehe
Reply With Quote
  #15  
Old 06-03-2009, 02:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Terminator Salvation

ahahahah!! kelakarnya anak buah pakcu ni.bagusnya dia tido kol 9pm.anak2 jiran saya tu,mcm setan.smp kol 12 mlm msh bergendang.sakit telinga saya.pastu suka jerit2 mcm kena cekik pelik dgn parents durang.tak sakit ke telinga anak2 jerit mcm kena histeria??

Mmg betul Pakcu cakap.Terminator yg asal lg best.itu tak dpt dinafikan dan yg paling hampeh sekali T3.heheheheh!!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe... malam tadi Pakcu ngan nak buah gi tengok kat Alamanda Putrajaya. Dah tak sesat dah cari parking, n ikut nasihat ganbate, parking ler kat bawah. Balik pun laju jer mlm tadi. Sebelum tengok tu Pakcu dah warning anak buah Pakcu jangan tido, sebab biasanya dia ni tido awal, kul 9 dah tido, n wayang kul 9.15. Pukul 8 we all gerak dari Bangi, on the way anak buah Pakcu dah tido... errrk, tapi bila sampai dia bangun, cargas lak...hehe. Lepas kita org makan, terus tgk wayang.
Pada Pakcu, this movie bagus, action and special effect dier dia memang class. Tapi jalan ceriternyer ada sikit confuse. Terutama pasal kyle n marcus tu. Tak berapa faham, but overall memang best. Anyhow, kalau nak bagi ranking, for Pakcu Terminator 2 lg best, di ikuti oleh T1, T4, n hampaih sekali T3. Tapi yang paling hampaih, tengah2 citer, part paling best... anak buah Pakcu tidooo.... huhuh... sampai ler habis citer. Bila balik tu, tanyerler dier, best tak, dier kata best... sambil senyum2. Best tido ler tuh...
Laa tgh tunggu Transfomer lak, kat Alamanda lum main lagi... hehe
Reply With Quote
  #16  
Old 06-03-2009, 05:19 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 11
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Terminator Salvation

utk ngelakkn tersesat or xjumpe ktne kete diparking..
daiya akan ngambek gambar kt dendeng yg bercop level paking tuh...
huahauahauhauahaua.....da jd tebiat.. agak2 lupe jew.. nengok balik..
hasilnye...xsesat lg....
Reply With Quote
  #17  
Old 06-03-2009, 05:42 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Terminator Salvation

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
utk ngelakkn tersesat or xjumpe ktne kete diparking..
daiya akan ngambek gambar kt dendeng yg bercop level paking tuh...
huahauahauhauahaua.....da jd tebiat.. agak2 lupe jew.. nengok balik..
hasilnye...xsesat lg....
Waa Good idea habi!!... thanks, rasanyer memang berkesan utk org mcm Pakcu nih....
Reply With Quote
  #18  
Old 06-04-2009, 11:11 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 11
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Terminator Salvation

Sebab tu sebelum masuk panggung tgk cerita sains fiksyen ni, kena buat homework sikit....baca sinopsis etc. Setengah orang tak suka sebab rasa mcm tak thrill sebab dah tau sikit sebanyak jln citer. Tapi dpd confuse, bagi aku la, lebih baik baca sinopsis. Memang dlm T4 ni, banyak kali citer dia kejap ke depan, kejap ke belakang. Lebih kurang mcm dalam LOST. So, mind pun kena pantas tukar2 haluan Mcm la aku dah nengok...baru nak gi Ahad ni
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #19  
Old 06-07-2009, 07:12 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 11
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Terminator Salvation

Dah tgk citer ni ptg tadi. Walaupun aku dah buat homework sikit, still confuse gak....Dlm Terminator 1-3, semua citer pergi ke zaman silam sebelum berlakunya peperangan antara manusia & mesin (Judgement Day). Tapi dlm T4 ni, Judgement Day dah pun berlaku. Tapi kenape pulak Kyle Reese muda remaja dlm T4 ni ? Saper yg pergi ke zaman saper ? Tak kan John Connor yg pergi ke zaman Kyle Reese kan ? Kalau John gi ke zaman Kyle Reese, mana boleh ada peperangan time tu. It's year 2018, maknanya memang masa tu John dah dewasa & jadi ketua yg menentang Skynet. Sebaliknya dlm citer ni, Kyle memang dah ada masa peperangan tu. As a matter of fact, dia yg bagi penerangan pada Marcus ttg peperangan manusia vs mesin ni. (Memula, aku ingat Marcus tu Kyle sebab dia tu serba tak tau what's going on). So kat sini aku rasa ada sikit tak logik laa.....ker aku yg tak paham ?

Dari segi effects, bagi aku yg tak byk cerewet ni, ok la....puas hati. Memang penat tgk citer ni sebab tak bagi peluang kita nak tarik nafas...A lil bit downside....bagi aku ....from 3/4 towards the end of the story, aku rasa suspense mood citer ni dah berkurangan @ menurun compared to di awal & pertengahan citer. Aku setuju dgn korang, watak John agak tenggelam berbanding Marcus. Aku juga tak berapa berkenan dgn penukaran pelakon2 dlm citer ni....Except Schwarzenegger yg dah boroi, tua & tak der masa nak berlakon lagi, I don't know why the producer @ director tukar pelakon bagi watak2 utama yg lain - John & Kate. Kalau setakat nak bagi muka tu nampak tua sikit sebab it's already 2018, pakaila special effects utk makeup, bukan tak boleh....Tak perlu tukar pelakon.....I think the reason nape ramai yg suka T2, selain dari plot citer yg menarik, juga adalah kerana watak-watak utama dlm citer tu mengekalkan pelakon yg sama (Linda Hamilton sbg Sarah Connor & Schwarzeneggar sebagai Terminator). So bila kita tgk T2, kita boleh link dgn T1...bila pelakon dah bertukar, mood kita sbg penonton pun ada sikit 'lari' laa...Itu pendapat aku, korang, aku tak tau
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 06-07-2009 at 10:59 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-08-2009, 03:23 PM
orkid84's Avatar
orkid84 orkid84 is offline
STOP animal cruelty!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Putrajaya
Posts: 138
Rep Power: 11
orkid84 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to orkid84 Send a message via Skype™ to orkid84
Default Re: Terminator Salvation

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
adeh..da rase berbelah-bagi nk nengok ke x...
tengok daiya jgn tak tgk.. memang best!!! ini sewius!!
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.