Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-11-2009, 02:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Hari ni me and Yan aka Euanna pergi Klinik Kembiri seawal 8pg dah smp.kami org yg pertama register. mcm2 hal berlaku kat sana ari ni.rasanya more than 70 cats durang kembiri ari ni punyalah byk.jantan je ada 40 ekor 12pm baru siap kucing2 kami dikembiri.I bawa Spot dan Yan bawa Neko & Salem. ada 2 org tu bawa kucing dlm sangkar.yg sorang tu letak dlm cage hamster.cage tak kuat dan kucing terlepas.after susah payah akhirnya dpt dia tangkap tp dpt love bite dari kucing dia.smp kena jab

yg paling meluat tu ada satu kakak.2 ekor kucing terlepas dari carrier yg tak dilock betul2.seekor je yg dia dpt kembiri.pastu marah2 kata maid dia tak locklah,adik dia itulah inilah. padahal kucing sendiri,sendirlah amik tanggunjawab buat apa bg maid buat?? aku dan yan siap mengumpat dgn Mr Krishnan pasal malaun ni

Yan,akak tengah lepak kat Coffee Bean belakang PJ Hilton.hehehehe!! tunggu budak tu dtg amik Slyvester.td dah antar si Spot amik laptop lepak mcm org kaya kat sini
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2009, 02:45 PM
bardaziz's Avatar
bardaziz bardaziz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Location: dengkil, putrajaya, cyberjaya
Posts: 36
Rep Power: 0
bardaziz is on a distinguished road
Smile Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

klaka gak citer neh...kitorg siap g mamak bagi minum teh halia gelas besar kurang manis kat lola ngan zalo paliqa.. katne klinik tuh? brape kena?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2009, 03:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Mmg kelakar sangat tgk telatah org kat sana.Kat DBKL Klinik Kembiri kat Setapak.sana murah. jantan RM40 dan betina RM60. tp klu kucing/anjing breed bagus tidak diterima.hanya utk kucing/anjing kampung je. sebab klu ada $$$ beli kucing mahal mestilah ada $$$ utk kembiri kat private clinic


Quote:
Originally Posted by bardaziz View Post
klaka gak citer neh...kitorg siap g mamak bagi minum teh halia gelas besar kurang manis kat lola ngan zalo paliqa.. katne klinik tuh? brape kena?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2009, 03:14 PM
bardaziz's Avatar
bardaziz bardaziz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Location: dengkil, putrajaya, cyberjaya
Posts: 36
Rep Power: 0
bardaziz is on a distinguished road
Question Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

owwwhhh murah gile.. tunggu budak bedua tuh besar skit mmg nak neutured kan dorang coz dh x dgr ckp.. melawan je.. baru age 2 months.. agak2 bape bulan baru leh nak neutured ek?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2009, 03:20 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 7
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Quote:
Originally Posted by June View Post
Mmg kelakar sangat tgk telatah org kat sana.Kat DBKL Klinik Kembiri kat Setapak.sana murah. jantan RM40 dan betina RM60. tp klu kucing/anjing breed bagus tidak diterima.hanya utk kucing/anjing kampung je. sebab klu ada $$$ beli kucing mahal mestilah ada $$$ utk kembiri kat private clinic
so kalau bawak yg bulu2 panjang tak leh la?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2009, 03:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Kucing jantan dlm 6 bln dah blh potong.kucing betina seeloknya 5 bln u zass. jgn smp dia pandai sexually mature.

Zarul,klu kuicng bulu panjang tp domestic long hair,boleh.tp yg baka bagus punya.mcm Parsi ke,British Short Hair ke,Exo ke.yg tu tidak dilayan

Quote:
Originally Posted by bardaziz View Post
owwwhhh murah gile.. tunggu budak bedua tuh besar skit mmg nak neutured kan dorang coz dh x dgr ckp.. melawan je.. baru age 2 months.. agak2 bape bulan baru leh nak neutured ek?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2009, 10:40 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 6
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

alahai kak june... bile laaa saye nak pegi nie???
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2009, 11:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

hahahahah!! bila bila free ko pergilah.jgn lupa call dulu buat appointment. akak ingat nak gi lg dlm minggu ke 4 july ni tp blm confirm.klu confirm akak call ko.ok??

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
alahai kak june... bile laaa saye nak pegi nie???
Reply With Quote
  #9  
Old 07-13-2009, 10:30 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 7
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahah!! bila bila free ko pergilah.jgn lupa call dulu buat appointment. akak ingat nak gi lg dlm minggu ke 4 july ni tp blm confirm.klu confirm akak call ko.ok??
wah....nak g jugak ler akak..
dah sunatkan si dony nie..dah lamer tak sunat2..
arie tue nak sunat ngah on heat plak...
nie sementara lom gatal lagie ingat nak zass....
tapie nak vaksin dulu ..
sbb dony linda adopt dari member linda kat jb..
pepehal baik linda vaksin dulu..
nnatie kalo akak g bagitau la...
leh gak kiter jumper kat saner...

kalo akhir bulan tue memang elok sesangat..
ahad 26/7 bukak tak akak..
25/7 tue ada program ler plak...

linda nak kner kol dr.krishnan dulu ker camner akak ekk?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-13-2009, 07:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

haih!!! nampaknya sapa2 yg nak gi sunatkan anak2 bulus next week (25/7-26/7) kena tunggu lagi the following week.Klinik Kembiri kat Setapak closed masa tu sebab anticipate neuter program kat Pulau Ketam. geng2 kak anumlah ni

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
wah....nak g jugak ler akak..
dah sunatkan si dony nie..dah lamer tak sunat2..
arie tue nak sunat ngah on heat plak...
nie sementara lom gatal lagie ingat nak zass....
tapie nak vaksin dulu ..
sbb dony linda adopt dari member linda kat jb..
pepehal baik linda vaksin dulu..
nnatie kalo akak g bagitau la...
leh gak kiter jumper kat saner...

kalo akhir bulan tue memang elok sesangat..
ahad 26/7 bukak tak akak..
25/7 tue ada program ler plak...

linda nak kner kol dr.krishnan dulu ker camner akak ekk?
Reply With Quote
  #11  
Old 07-14-2009, 11:48 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 5
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Quote:
Originally Posted by June View Post
haih!!! nampaknya sapa2 yg nak gi sunatkan anak2 bulus next week (25/7-26/7) kena tunggu lagi the following week.Klinik Kembiri kat Setapak closed masa tu sebab anticipate neuter program kat Pulau Ketam. geng2 kak anumlah ni
alawh....baru je nak join linda, kak june n geng2 len g saner. sb boo pon x penah p klinik setapak nu...
paper hal nnt kak june gtaw balik ek...nak follow...pes time nak g zass mak kucen neh. takot2 jerk....ada geng2 leh gak share info....
Reply With Quote
  #12  
Old 07-21-2009, 07:27 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 5
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

alo kekawan

jagn lupa akak pun nak ikut gak..........ada kucing jantan sekor c tiger tu belum zess lagi, yg betina tengah menyusu. Akak nak ikut nak ikut.....
Akak ni buta jalan sikit, nak kena folow folow la ni. apa apa pun jgn tingal dakuuuuuuuu
Reply With Quote
  #13  
Old 07-22-2009, 09:00 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 5
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

sama la kita kak...buta jalan...haha...boo ni nama je anak kl. tp jalan kat kl ni haram nak taw. jalan p keja n balik keja n jalan nak p umah mama kat bangi. wakakakaka...hampeh jer. klu nak p memana da kena tngok map.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-24-2009, 12:10 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 5
casriex is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Nak tanya laa..

Kalau kucing betina kita dah tua dalam 6 atau 7 tahun, masih boleh lagi dikembiri ke? Biasanya kucing ni stop beranak umur berapa ek? Diorang ada ke monopause? Tu yang susah dapat kucing berumur tu..
Harap dapat kongsi pendapat..
Reply With Quote
  #15  
Old 08-19-2009, 01:22 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

salam kak june,nk tnye skit ni....

cat i bru lpas branak....so rse2 ble ye bleh i bwak mother cat 2 utk di zaaaas/mandulkan??

time kasih...
Reply With Quote
  #16  
Old 08-19-2009, 01:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

baru beranak bila tu?? kena tunggu at least anak kucing 1 bulan setengah coz ibu kuicng mesti menyusukan kitten dia.bila kitten dia dah pandai mkn wet food/kibbles bolehlah Jasmine zass ibu kucing tu.

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
salam kak june,nk tnye skit ni....

cat i bru lpas branak....so rse2 ble ye bleh i bwak mother cat 2 utk di zaaaas/mandulkan??

time kasih...
Reply With Quote
  #17  
Old 08-19-2009, 02:22 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 5
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

wahh.. ramai² nak wat rombongan ke klinik zasss!!
yong nak ikut jugaakkkk
tapi tak nak zass.. hehe. caspian kenit lagi
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 08-21-2009, 12:44 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Quote:
Originally Posted by June View Post
baru beranak bila tu?? kena tunggu at least anak kucing 1 bulan setengah coz ibu kuicng mesti menyusukan kitten dia.bila kitten dia dah pandai mkn wet food/kibbles bolehlah Jasmine zass ibu kucing tu.
owh...cm2...
kire klo da di zaaskan,scare automatiknye susu mak die da x de eyk??
die branak 20 july 2009

thnx ye kak....
Reply With Quote
  #19  
Old 08-21-2009, 02:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

ah!! mcm tulah.bila dah zass,rahim si kucing dah dibuang.automatic air susu dah takde.akak rasa dlm awal bulan depan ko dah blh zass ibu kucing tu.sebab kitten pun dah blh mkn kibbles kitten bila umur dia sebulan setengah.

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
owh...cm2...
kire klo da di zaaskan,scare automatiknye susu mak die da x de eyk??
die branak 20 july 2009

thnx ye kak....
Reply With Quote
  #20  
Old 08-26-2009, 04:47 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 5
rock is on a distinguished road
Default Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Quote:
Originally Posted by June View Post
Mmg kelakar sangat tgk telatah org kat sana.Kat DBKL Klinik Kembiri kat Setapak.sana murah. jantan RM40 dan betina RM60. tp klu kucing/anjing breed bagus tidak diterima.hanya utk kucing/anjing kampung je. sebab klu ada $$$ beli kucing mahal mestilah ada $$$ utk kembiri kat private clinic
akak..dan sesiapa yg arif tntg sunatkan kucing jantan nak tanya sikit..

kucing saya,umur 4 tahun lebih.baka biasa..sangat aktif bergaduh (ketua ah long malaysia ) dan pray merata2 tempat.sekarang ni lepas baik dari penyakit misteri,dah kembali jadi normal seperti dulu,jadi terpaksalah pakai pampers. kalau kucing lain bergaduh di luar rumah,dia yang kat dalam rumah ni yang sibuk2 panjat tingkap nak join sama..

tadi,saya ke vet, nak vaksin kali kedua si kecik ni.sambil tu,saya tanya pasal sunat ni.cuma saya bagitahulah sikit2 pasal kucing saya ni.dia cakap,kalau dah jenis kuat bergaduh tu,kalau sunat pun,mungkin tak jadi apa2.sebab dia dah macam tu dari dulu.masa tengah sakit,dan dalam penyembuhan,dia ok,kencing kt pasir dia.sejak berumur 3tahun ke atas,nafsu tu lain macam je.orang kat vet tu cakap,kalau sunat yang jantan mungkin rm30.tapi kalau kat private rm180..$$$$$$$......dulu saya buat kucing betina saya,free je.sebab baik dengan orang vet tu..heheheh.

apa pendapat kawan2,tentang kes kucing saya ni?saya memang akan sunatkan dia,takut si kecik ni,termengandung pula nanti..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1010323.jpg
Views:	63
Size:	72.7 KB
ID:	7119  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya fantasticat Vets & Docs Reviews 230 07-26-2013 08:42 AM
which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet? booboo Cats & Kittens 100 04-12-2013 02:21 PM
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Transportation needed from Tmn Puncak Jalil to Klinik Kembiri (Setapak) sillylupie Rescuers & Fosterers 7 04-06-2010 12:49 PM
Umur sesuai kembiri??? Bond_mie Health, Disease & Diet 48 06-17-2009 12:24 PM



All times are GMT +8. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.