Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-09-2009, 03:59 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Kucing untuk Adoption

KUCING2 UNTUK DI ADOPT

Salam Ramadan semua...
Ramai yang bertanya Pakcu, tak ada ker kucing untuk diadopt atau ada ker kucing yang nak diberi percuma? hehhe... Jawapannya ada, cuma tidak lah diberi percuma. Bukan apa, selalunya benda yang kita dapat percuma, kita kadang2 tak hirau sangat, tapi kalau ada kos yang harus dibayar, kita akan menjaga nya dengan baik. Lebih-lebih lagi untuk kucing, makhluk Tuhan yang comel dan bernyawa, yang harus diberi perhatian dan kasih sayang. Pakcu lepaskan semua kucing ini dengan kos yang Pakcu rasa patut dan perlu untuk kucing, agar kedua-dua pihak merasa tidak terbeban dengan kos, dan juga merasa akan bertanggungjawab dengan kucing itu seterusnya.

Ok, seperti yang diminta inilah sebahagian foto kucing yang kini menanti untuk di adopt.



Adoption Fees : RM 100.00 / se ekor
(RM 50.00 untuk kos vaksin, deworm dan rawatan perubatan/penjagaan, RM 50.00 untuk kos makanan dan aksesori yang harus dibeli bersama)

Semua kucing di atas akan dilepaskan lengkap dengan kad kesihatan, vaksin dan deworm, sihat dan aktif. Untuk menggalakkan bakal adopter supaya neuter atau spay kucing di atas, Pakcu menawarkan harga istimewa untuk surgeri kucing2 tersebut : Neuter (Jantan) RM 70.00, Spay (Betina) RM 100.00. Juga tawaran kepada bakal adopters yang ingin mendapatkan kucing-kucing diatas sebelum hariraya ini, harga istimewa boarding akan diberikan pada kucing2 tersebut sekiranya boarding raya di Pakcu Usual Pet Shop n Clinic.

Untuk itu kepada yang berminat, sila call/sms Pakcu kat nombor yang tertera kat atas tu dan nyatakan No kucing tersebut dan bila nak ambil. Harus diingat, cara adopt ini adalah mengikut kepada siapa cepat bayar dia dapat.

Sekian dan Salam Ramadan sekali lagi dari Pakcu.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2009, 08:30 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 7
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kucing untuk Adoption

aduhai..comelnya semuer....bersih jerk nampak
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2009, 10:24 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 5
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing untuk Adoption

comelnye mereka!!aritu taknampak pon pakcu mereka2 nih,pakcu sorok diaorg ek?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2009, 01:31 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Kucing untuk Adoption

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
comelnye mereka!!aritu taknampak pon pakcu mereka2 nih,pakcu sorok diaorg ek?
Hehe... tak ler, yg dok main2 baju cookies tu yg no 12. Hehe.... britau kawan-kawan lain yg berminat k... thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2009, 01:49 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,610
Rep Power: 6
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing untuk Adoption

No.7 tueh comel..pirate of the Caribbean... hehehehe takper..t saya tolong hebahkan...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2009, 02:03 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 6
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Kucing untuk Adoption

kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #7  
Old 09-09-2009, 02:10 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 5
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing untuk Adoption

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...
tuh la..kalu leh bela lagik mmg amek yg tarik baju kita haritu(no12) sgt comel..okey pakcu nanti kita inform kat kengkawan mane yg nak bela kuceng tuh soh jumpa pakcu
Reply With Quote
  #8  
Old 09-09-2009, 03:32 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 402
Rep Power: 5
thini is on a distinguished road
Default Re: Kucing untuk Adoption

Hmmm no 8 and 9 tu cantik lah paksu... uwaaaaaa... dah cukup quota lah pulaknyaa
Reply With Quote
  #9  
Old 09-09-2009, 05:49 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Kucing untuk Adoption

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Hmmm no 8 and 9 tu cantik lah paksu... uwaaaaaa... dah cukup quota lah pulaknyaa
Thanks thini... hebahkan pada kawan yg belum cukup kuota k...
Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
tuh la..kalu leh bela lagik mmg amek yg tarik baju kita haritu(no12) sgt comel..okey pakcu nanti kita inform kat kengkawan mane yg nak bela kuceng tuh soh jumpa pakcu
Thanks cookies..... heboh jgn tak heboh...hehe
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
kalau la i bleh bela lagi, mesti i akan ambik no 8 tuu...sgt2 lawa marking dia..dh tgk LIVE 3 kali dah...tp nk wt cmana..x terdaya olehku...
a ah memang lawa marking dier.... thanks EJ..
Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
No.7 tueh comel..pirate of the Caribbean... hehehehe takper..t saya tolong hebahkan...
Thanks Nur untuk hebahan tu... A ah pirate tu la satu2nyer semi long hair....
Reply With Quote
  #10  
Old 09-10-2009, 01:57 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 6
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Kucing untuk Adoption

Aduh, alergik betul tengok pure white atau pure black nih.. Hari tu tak nampak plak kat kedai. Yang kecik dua ekor tu tak termasuk dalam list nih ke?
Reply With Quote
  #11  
Old 09-10-2009, 02:33 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Kucing untuk Adoption

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Aduh, alergik betul tengok pure white atau pure black nih.. Hari tu tak nampak plak kat kedai. Yang kecik dua ekor tu tak termasuk dalam list nih ke?
ada kat blkg dulu tu azraf.... yg kenit tu kira lain kategori...hehe
Reply With Quote
  #12  
Old 09-01-2011, 03:33 PM
cikchomey87 cikchomey87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
cikchomey87 is on a distinguished road
Default Re: Kucing untuk Adoption

Nak cri meowwww..sape ade utk d adopt plssss inbx me..kl area oni :))

Last edited by cikchomey87; 09-01-2011 at 04:18 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
makanan kucing mane yang bagus untuk kitten? bardaziz Health, Disease & Diet 67 12-03-2012 03:56 PM
Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate.. nurkasih General Discussion 113 05-16-2010 11:40 PM
bolehkah baby wet tissue digunakan untuk kuceng? cookies4bulat Health, Disease & Diet 18 09-09-2009 12:03 PM
Makanan Yang Sesuai Untuk Kitten Yong Katana Ashica Cats & Kittens 48 07-17-2009 11:55 AM
RM3.00 untuk segelas teh o ais? abgraldo Coffee Room 27 04-01-2009 04:59 PM



All times are GMT +8. The time now is 10:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.