Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-13-2009, 01:49 PM
shahampang shahampang is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 67
Rep Power: 5
shahampang is on a distinguished road
Default Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Saya ada 2 ekor anak kucing..dah 4 hari saya jaga..tapi belum ada nama lagi..any idea untuk nama kucing2 sy??
Male :-
Female :-
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2009, 03:29 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 7
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

hehhe..wahh..mestie comelkan kitten.
nama..tak kesah
janjie awak ingat n sennag nak panggil
saya suka nama

male= danny
female= dania


sebenarnya tue pon nama kucing2 lin..
tak per kan just nak kongsi idea..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2009, 03:44 PM
shahampang shahampang is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 67
Rep Power: 5
shahampang is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

thanks lin...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2009, 03:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

huh!! akak klu bab nak bg nama kat kucing mmg surrenderlah.biasanya kucing akak tak ada nama sekurang kurang dlm 1 bulan.bila dah tgk & perati perangai durang baru dpt nama.heheheheh!! itu yg timbul nama si Topeng,si Rambo,si Spot dll. akak ada kucing nama Oni,tp kebelakangan ni suami akak panggil dia si Boni.huh!! sudah.kucing pun bingung dgn nama dia.

Quote:
Originally Posted by shahampang View Post
Saya ada 2 ekor anak kucing..dah 4 hari saya jaga..tapi belum ada nama lagi..any idea untuk nama kucing2 sy??
Male :-
Female :-
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2009, 04:08 PM
shahampang shahampang is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 67
Rep Power: 5
shahampang is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

ye ke kak june..sama la gan shah..susah nak fikirkan nama ni..
Reply With Quote
  #6  
Old 10-13-2009, 05:16 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 6
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

saya pon mcm kak june sebulan takde nama..then tgk perangai n fizikal mcmane..tuh kluar lah si velvet(sb masa kecik bulu kilat cam baldu)tapi skrg pangil dia totot sb ekor dia kontot,si oren(bulunye mmg oren) tapi adik panggil chicken flos sb bulunye dah mcm chicken flos! ngan bobo..e2 jer lah yg maintain namenye..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2009, 05:21 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,610
Rep Power: 7
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
saya pon mcm kak june sebulan takde nama..then tgk perangai n fizikal mcmane..tuh kluar lah si velvet(sb masa kecik bulu kilat cam baldu)tapi skrg pangil dia totot sb ekor dia kontot,si oren(bulunye mmg oren) tapi adik panggil chicken flos sb bulunye dah mcm chicken flos! ngan bobo..e2 jer lah yg maintain namenye..
selalu saya ikut nama asal nyer lah..Birth name yang tuan sebelumnya bagi..kalau takder my family memang pandai bagi nick name..sbb teu si Sayang ajdik si Tembun (sbb dia fluffy)..si Boy jadik si Penyet ( sbb Peke face)..Bob je maintain...



tapi leh gak tak cupcake ke / marshmallow ke / munchkin ker /
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 10-13-2009, 05:45 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 6
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
selalu saya ikut nama asal nyer lah..Birth name yang tuan sebelumnya bagi..kalau takder my family memang pandai bagi nick name..sbb teu si Sayang ajdik si Tembun (sbb dia fluffy)..si Boy jadik si Penyet ( sbb Peke face)..Bob je maintain...



tapi leh gak tak cupcake ke / marshmallow ke / munchkin ker /
ah..yes!my kitten yg bg adoption dulu nama mereka, muffin,cinnamon,cantik,nugget,bushido, jacko ngan apek mereka sume orange tabby & dslh, jacko je itam belang2 putih

eh tak pon kan awak amek nama watak2 cartoon ke..contohnye cam watak dlm 1piece @ naruto @bleach(im a big fan of these anime!!)

luffy,zoro,usopp,sanji,nami,robin,mr 2, etc..etc..

kekekekeke..nih cadangan je...
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 10-13-2009, 06:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

kdg2 susah gak klu bg nama mcm dari watak kartun.takut tak sesuai lak.tp kan mcm si Pokemon tu mmg sesuai nama dia Pokemon dgn karakternya yg bodoh2 alang.kdg2 akak ketawa sorang tgk perangai si Pokemon yg senang kena tipu oleh kami sebab dia bodoh2 alang tak mcm Peterpan yg smart.susah nak tipu & takutkan dia.si Pokemon klu akak buat mcm kucing menderam dah lintang pukang lari. mmg sesuai nama dia Pokemon yg bodoh2 alang

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
ah..yes!my kitten yg bg adoption dulu nama mereka, muffin,cinnamon,cantik,nugget,bushido, jacko ngan apek mereka sume orange tabby & dslh, jacko je itam belang2 putih

eh tak pon kan awak amek nama watak2 cartoon ke..contohnye cam watak dlm 1piece @ naruto @bleach(im a big fan of these anime!!)

luffy,zoro,usopp,sanji,nami,robin,mr 2, etc..etc..

kekekekeke..nih cadangan je...
Reply With Quote
  #10  
Old 10-13-2009, 07:47 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,610
Rep Power: 7
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Quote:
Originally Posted by June View Post
kdg2 susah gak klu bg nama mcm dari watak kartun.takut tak sesuai lak.tp kan mcm si Pokemon tu mmg sesuai nama dia Pokemon dgn karakternya yg bodoh2 alang.kdg2 akak ketawa sorang tgk perangai si Pokemon yg senang kena tipu oleh kami sebab dia bodoh2 alang tak mcm Peterpan yg smart.susah nak tipu & takutkan dia.si Pokemon klu akak buat mcm kucing menderam dah lintang pukang lari. mmg sesuai nama dia Pokemon yg bodoh2 alang
TUelah kak June bagi nama based on personality lagi besh... baru cam kena jerk kan.. tapi cam biasa i akan namakan ikut colour tapi ada sekor stray tueh ... dia kaler putih tapi kat pala dia cam pakai topi itam...so i bagi nama batman... sebijik cam batman punyer sarung paler...hehehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #11  
Old 10-13-2009, 07:57 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 6
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

cuba u type cat names...nanti banyak website sediakan nama2 untuk kucing2 u...

Kalau U tepek gambar lagi bagus....boleh kami bagi idea...
Reply With Quote
  #12  
Old 10-13-2009, 08:02 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 5
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

kalau mcm sy,sy ske tgk cite cartoon,then timbullah idea....mcm yg hitomi tu,amik nama sempena nama keta shin chan time kecik,tp panggilan pendek tommy je,bunyi mat salleh pun ada,jepun pun ada...yg ogy tu teringat cite ogy n coackroch,ogy asik kena buli je dgn lipas,same dgn my ogy,asik kena buli dengan hitomi je,time ogy nak buang air kat atas litter tray,hitomi ikut skali,gatai betul anak teruna sekoq tuh...time tidur plak,ekor ogy goyang2,apalg hitomi men tangkap2,last2 ogy tido kat bahagian atas....
Reply With Quote
  #13  
Old 10-20-2009, 01:05 PM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 6
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
cuba u type cat names...nanti banyak website sediakan nama2 untuk kucing2 u...

Kalau U tepek gambar lagi bagus....boleh kami bagi idea...
betul tu ada gambar lagi senang nak bg cadangan. biasa bagi nama pun ikut pattern n color bulu dia...cam kucing saya bagi nama Comot sebab masa mula2 datang muka dia sangat comot
Reply With Quote
  #14  
Old 10-20-2009, 04:24 PM
croomaniac croomaniac is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kota Damansara
Posts: 53
Rep Power: 5
croomaniac is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

meh saya listkan nama² kucing y pernah & masih my family bela.. mana tau boleh pilih either one..

Ahmot
Titi
A-au
Hitam
Mostok
Bebe
Mega
Oshin
Akamaru
Atoy
Bulat
Tamtam
Tan
Dinosour
Labu
Kopoh
Nengneng
Cinta
Debab

Oh, ader banyak lagi tapi tak ingat sumer.. hehe

and latest one y i bela --> Gaga!~

p/s: mostly nama kampung jerks coz mmg kat kampung pon diorang~
Reply With Quote
  #15  
Old 10-20-2009, 08:36 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 6
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Quote:
Originally Posted by croomaniac View Post
meh saya listkan nama² kucing y pernah & masih my family bela.. mana tau boleh pilih either one..

Ahmot
Titi
A-au
Hitam
Mostok
Bebe
Mega
Oshin
Akamaru
Atoy
Bulat
Tamtam
Tan
Dinosour
Labu
Kopoh
Nengneng
Cinta
Debab

Oh, ader banyak lagi tapi tak ingat sumer.. hehe

and latest one y i bela --> Gaga!~

p/s: mostly nama kampung jerks coz mmg kat kampung pon diorang~
nama anjing kawan naruto nih..kiba
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 10-21-2009, 12:56 PM
venez's Avatar
venez venez is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: Selangor
Posts: 94
Rep Power: 5
venez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to venez
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

try nama2 nih, kot2 berkenan :

1. Meow
2. Baby
3. Boboy/ Boy boy
4. Gege ( Girl girl)
5. Comel
6. Comot
7. Abang
8. Hitam
9. Putih
10. Koko
11. Puss
12. Belang
13. Kitty
14.Tompok
15. Simba
16. Tiger
17. Tigger
18. Pooh
19. ginger
20. panda
Reply With Quote
  #17  
Old 09-04-2011, 02:24 AM
wani_love_kat wani_love_kat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
wani_love_kat is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

[QUOTE=shahampang;62985]Saya ada 2 ekor anak kucing..dah 4 hari saya jaga..tapi belum ada nama lagi..any idea untuk nama kucing2 sy??
Male :-
Female :-
male: Cumie
Female: Kimie

Last edited by wani_love_kat; 09-04-2011 at 02:35 AM.
Reply With Quote
  #18  
Old 09-04-2011, 02:33 AM
wani_love_kat wani_love_kat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
wani_love_kat is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

Female :-

cumiena
mimmy
kimmie
bubue
nini
cimmie
lili
miemey
cece
fifiy

Male :-

kikie
cocoe
abu
kikow
cumie
yoyo
didie
lilo
zacky
titty

ini semua top 20 utk male n female
Reply With Quote
  #19  
Old 09-05-2011, 12:09 PM
toffeecino toffeecino is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 21
Rep Power: 0
toffeecino is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

sorry mencelah ye. saya pun susah jugak nak bagi nama kat anak-anak yang kini dah jadi 15 semuanya. Tapi basically i will named them after food related stuff, which is another passion of mine
the latest furball saya bagi nama blackforest (sempena nama cake yg sedap tu) sbb dia hitam lagi menawan.
Tapi seperti kata2 forumer kat sini, nama2 cuma melekat kat kad2 perubatan mereka shj, sbb bila dah lama bersama2, bertambah byk nick name yg keluar,
saya confuse, anak2 pun confuse

FYI hitomi tu dlm japanese maksudnya anak mata/pupil
oni tu demon
kiba tu pulak taring
Reply With Quote
  #20  
Old 09-05-2011, 04:47 PM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

ada dua cara. 1st saya bagi nama ikut fizikal dia ( contohnya warna) tapi klu bunyi tak sedap tranlate jer kepada bahasa lain seperti jepun ker.. korea ker.. cuma guna google translate jer.

2nd. (cara kegemaran) saya perhatikan perangai atau sikap unik dia (contohnya) suka menyerang hendap dan cekap saya namakan Snipe. sentiasa membawa bantal busuknya kemana saja , saya namakan Scrate (watak tupai ice age).


Apa2 pun bila dah bagi nama ajarlah dia datang apabila namanya dipanggil
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mcm mana nak bagi kucing berbulu lebat? bardaziz Cats & Kittens 15 07-23-2009 11:09 AM
Anak Kucing Baru Jumpa...... BeaYongJune Health, Disease & Diet 21 06-17-2009 04:27 PM
anak kucing..... mira_idora18 Health, Disease & Diet 2 05-08-2009 02:56 PM
anak kucing putus susu daRLing Cats & Kittens 22 01-07-2009 10:01 AM
Anak Kucing Chitara Daniel Cat TV and Photos 53 09-09-2008 04:09 PM



All times are GMT +8. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.