Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-20-2009, 07:05 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.



.:: Ayden & Aylin, The Not So Lovebirds( or cats.. :D ) ::.


The continuation of this thread...

Well this is our baby boy, Ayden..
Tak baby lagi dah, nearly 1year old already..
Ini pics Ayden about a couple months ago so now he's bigger than this, will update his pics soon...





RAWR!!!!



Introducing The Lovely Aylin, a white DLH persian, our beautiful baby girl but not so baby also, she's also around a year old..
Quite the same age and weight as Ayden, My Along gave her to me during Raya so I brought her back all the way home from Kedah...
She's quite feisty, fierce and not that friendly as My Along and her hubby didn't manja her well and tak ajar dia main dari kecik so that's the downfall for this..
But lama2 she's with us dia mula dah cair skit2, boleh di usap but according to her own time la, memang macam diva, that's what I called her sometimes, Diva or Princess...
Now tengok gaya all will be fine, dia dah mula pandai mintak manja2 but nak dokong2 masih susah lagi, selalunya main angkat je dia and she'll be hissing madly but tak guna kekasaran la...
Insya'Allah all will be fine, we're happy on how things turn out to be, bestnya ada baby baru...







To be continued...More to come!

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00088.jpg
Views:	360
Size:	123.2 KB
ID:	7542   Click image for larger version

Name:	DSC00089.jpg
Views:	390
Size:	80.8 KB
ID:	7543   Click image for larger version

Name:	DSC00090.jpg
Views:	369
Size:	79.7 KB
ID:	7544  
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2009, 07:15 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

chumelnyerrrrrrrrrr....{ki ss}
nak2 plak kaler puteh...
mmg ayu anak dara zee nih....
tp....bila tgk kucen puteh,
akak terpaksa
xthn ati tgk....jadik
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2009, 04:46 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Blom tengok pics dia yang latest lagi...
Lagi ayu sekarang, makin gebu and gemok tapi masih berjaga2 dengan orang, dengan Zee ja dia ok skit...

So now nak update some more pics on our babies...

Gaya Ayden tido macam ni...


Aylin plak macam ni....



Macam2!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00114.jpg
Views:	361
Size:	64.0 KB
ID:	7546   Click image for larger version

Name:	DSC00108.jpg
Views:	377
Size:	104.8 KB
ID:	7547  
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #4  
Old 10-21-2009, 08:45 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Eeeee tomei nyeeee...
Abis la kalau saya jumpa memang lemas kena felok!!!

Ayden tido macam seharian kerja berat...wakakak!!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-22-2009, 11:13 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Yela kuntum, memang Ayden penat seharian keje berat tu...
Kejenya mengejar Aylin ke sana sini...
Almaklumla ada first time ada gf...
Seorang tido meniarap, sorang lagi tido terlangkup...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #6  
Old 10-22-2009, 11:23 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

alolo..comeinya dier..
geram..gedebus..gedebab btol
Reply With Quote
  #7  
Old 10-22-2009, 11:33 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Kalu ikutkan Ayden lagi gemok dari Aylin tapi bulu Aylin yang gebu tu buat dia nampak lagi besar plak...huhu...
Ayden pun berat dia nearly 4kg dah, kalau Aylin pun berat gitu nampakla dia 2kali ganda besar dari Ayden...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2009, 03:58 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.







Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PB220049.jpg
Views:	338
Size:	71.7 KB
ID:	8033   Click image for larger version

Name:	PB220051.jpg
Views:	354
Size:	121.9 KB
ID:	8034   Click image for larger version

Name:	PB220070.jpg
Views:	357
Size:	63.2 KB
ID:	8035  
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2009, 04:04 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 10
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

comeeyynyeee....geramnye tgk..gemok2 anak die..
Reply With Quote
  #10  
Old 11-23-2009, 04:05 PM
poci poci is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 13
Rep Power: 0
poci is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post






Ni anak2 ayden & aylin ke??? cumilll ye.... geram tgk...
__________________
poci
Reply With Quote
  #11  
Old 11-23-2009, 04:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Wah!!wah!! gedebus2 nampak anak bulus ko Zee.putih2 lg mcm ibu kucing. ko nak put up for adoption ke atau nak simpan sendiri??
Reply With Quote
  #12  
Old 11-23-2009, 04:24 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

waaa..rsa mcm nak geget je yg kaler merah tuh..demok2 sume...wwuuuuuuu~~
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 11-23-2009, 04:29 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by ayumisha View Post
comeeyynyeee....geramnye tgk..gemok2 anak die..
Dorng cakap time kaseh sebab puji...

Quote:
Originally Posted by poci View Post
Ni anak2 ayden & aylin ke??? cumilll ye.... geram tgk...
Rasanya ada gen Ayden kot and kucing male lain yang tak diketahui...
Zee dapat Aylin time raya haritu so suspect dari haritu dah mula pregnant sudah so tak tahu la asal usul babies lain dari siapa...
Semua ni tak dirancang...huhu...


Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!!wah!! gedebus2 nampak anak bulus ko Zee.putih2 lg mcm ibu kucing. ko nak put up for adoption ke atau nak simpan sendiri??
Yang putih tu memang sebijik macam ibunya cuma jantan aje...
Semua nak simpan sendiri kot, kalau nak bagi untuk adoption pun maybe untuk relatives yang terdekat or our own family, senang nak jenguk2 skit...
Tapi buat masa sekarang nak jaga dengan Abg Botak sendiri dulu kot, nak tengok mampu tak nak handle dorg semua, harap2 perangai macam angel la ye...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #14  
Old 11-23-2009, 05:31 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
waaa..rsa mcm nak geget je yg kaler merah tuh..demok2 sume...wwuuuuuuu~~
Kaler macam baby nik, suka la tu kan...
Sesat dari mana tah kaler merah tu...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #15  
Old 11-23-2009, 05:38 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post






Geramnya tengok
Comel sungguh...
Bak kata... get one free three
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 11-23-2009, 05:50 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Geramnya tengok
Comel sungguh...
Bak kata... get one free three
Sebenarnya lahir 4ekor, Kak Nurul tapi sekor mati minggu pertama sebab ibunya pernah tertekan dia jadi perasan sendi tangan macam terkehel dah so sehari lepas tu pergi...
Kalernya sebijik macam putih yang dalam gambar tu, kalau hidup sebijik macam tu la...
Sekarang ibunya dah pandai jaga babies skit, time first week agak slow lagi...
Harap dapat membesar macam juara....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #17  
Old 11-23-2009, 06:11 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Sebenarnya lahir 4ekor, Kak Nurul tapi sekor mati minggu pertama sebab ibunya pernah tertekan dia jadi perasan sendi tangan macam terkehel dah so sehari lepas tu pergi...
Kalernya sebijik macam putih yang dalam gambar tu, kalau hidup sebijik macam tu la...
Sekarang ibunya dah pandai jaga babies skit, time first week agak slow lagi...
Harap dapat membesar macam juara....
La... sayangnya...
Sabar la...
Yang penting ada 3 ekor lagi kan
Alhamdulilah ibunya pandai jaga anak dia tu.
Tu hari akk punya kucing pun beranak tapi seekor je
Tapi masa lahir dah mati
Warna putih juga
Insyaallah... akk akan doakan mereka membesar sebagai Johan malah lebih dari itu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 11-24-2009, 01:02 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
La... sayangnya...
Sabar la...
Yang penting ada 3 ekor lagi kan
Alhamdulilah ibunya pandai jaga anak dia tu.
Tu hari akk punya kucing pun beranak tapi seekor je
Tapi masa lahir dah mati
Warna putih juga
Insyaallah... akk akan doakan mereka membesar sebagai Johan malah lebih dari itu
Amin....
Ini ibunya zee tengok makin lama makin pandai jaga anak, kalau minggu pertama memang nampak blur2 lagi...
Inipun pernah beranak tapi semua anaknya tak survive masa aylin masih tinggal dengan along zee, semua pergi sebab aylin btol2 tak pandai jaga lagi...

owh, first time zee dengar ada kucing beranak kuar sekor je, selalu paling2 kurang pun 2ekor..
memang badan ibunya tak kuat la kot ye tak carry banyak2...
harap sihat lagi kalau kak nurul teringin tengok dia pregnant lagi...

owh, ni rupanya yang fully white ni bukan fully white...
sekarang makin lama makin nampak ada oren2 dekat telinga and ekor dia, chumel btol kaler nya, ada dekat situ2 je...
tapi tak confirm lagi la coloring dorg akan jadi macam mana, tunggu seblun baru nampak skit kot...
sekarang masing2 baru je usia 2minggu tapi dah mula aktif dah...
lama tak tengok kitten membesar depan mata sendiri, rasa hepi sangat2...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #19  
Old 11-24-2009, 01:08 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 10
CikLola is on a distinguished road
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

kak comey nye babies2 akak neh...
aduss geram2..nk gomol2 jek..hek3..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #20  
Old 11-24-2009, 01:26 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Nuestros Hermosos Bebés.. (Our Beautiful Babies..) ::.

Quote:
Originally Posted by CikLola View Post
kak comey nye babies2 akak neh...
aduss geram2..nk gomol2 jek..hek3..
time kaseh...
memang chumel,babies mana tak chumel kan...
hari ni lagi gebu dari semalamnya, bleh kata hari2 dorg membesar la and nampak perubahannya...
nanti akak upload gambar lagi..
busy gomol2 dorg jadi lupa bergambar...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beautiful Semi-Long Hair For Adoption blackie007 Rescuers & Fosterers 9 10-13-2009 03:06 PM
4 Beautiful Kittens looking for new Home as_serialam Rescuers & Fosterers 0 09-06-2009 01:23 PM
Beautiful Dog / Cat 4 Adoption by AnimalCare melmel Rescuers & Fosterers 17 07-20-2009 03:31 PM
4 Beautiful kittens for adoption DJSNAZ83 Rescuers & Fosterers 34 07-17-2009 05:50 PM
Remembering my beautiful Salem ... sillylupie Pet Memorial 17 08-21-2008 07:52 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.