Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-12-2009, 12:24 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default menghilangkan bau najis kucing

Produk Untuk Menghilangkan Bau Najis Kucing

Diformulasi dari teknologi Jepun berkonsepkan bakteria baik melawan bakteria jahat.

Produk yang yang paling berkesan menyahbau najis dan menjadikan kucing bertambah sihat.
Hasil daripada Penggunaan CBH

Anda akan dapat melihat hasilnya dalam satu hari sahaja selepas penggunaan CBH.

Najis kucing anda tidak akan mengeluarkan bau yang kuat.

Kucing anda akan bertambah sihat dan cergas

Bulu Kucing anda akan menjadi lebih cantik dan kembang.
Kesan taik mata kucing akan jauh berkurang, tanda kucing anda bertambah sihat.


Harga RM20 / 150ml


Kos penghantaran:

1 botol ~ RM6

5 botol ~ RM10

10botol ~ RM20

untuk pertanyaan sila hubungi...
012-3211107 naza
product ni saya dah cuba sendiri mmg hilang bau najis kucing dalam 80%..
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2009, 12:31 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 6
rock is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

kena letak dlm makanan kucing ke?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2009, 12:33 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kena letak dlm makanan kucing ke?
letak dalam air minuman dia.. mmg berkesan sbb saya dah cuba product ni
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2009, 12:33 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Naza, semua produk mesti disebut ingredients dengan terang dan terperinci bagi membolehkan konsumer buat keputusan yg terbaik ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2009, 12:36 PM
shareena's Avatar
shareena shareena is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melaka
Posts: 67
Rep Power: 5
shareena is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareena
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

nak tgk pic produk tu boleh??
Reply With Quote
  #6  
Old 11-12-2009, 12:37 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Naza, semua produk mesti disebut ingredients dengan terang dan terperinci bagi membolehkan konsumer buat keputusan yg terbaik ....
ye ke.. tapi produk ni saya dah cuba sendiri... alhamdulillah ok...
Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2009, 12:45 PM
shareena's Avatar
shareena shareena is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melaka
Posts: 67
Rep Power: 5
shareena is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareena
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
ye ke.. tapi produk ni saya dah cuba sendiri... alhamdulillah ok...
saye cam berminat..tapi klu boleh akak letak picture..n tulis ingredients die..mesti ade tulis kat belakang product tu kan..
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2009, 12:47 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 6
Fareen is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
ye ke.. tapi produk ni saya dah cuba sendiri... alhamdulillah ok...
Tapi awak tolong listkan ingredients dia ye. Kadang2 kita nampak okay, tapi tak sure long term effects....
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #9  
Old 11-12-2009, 12:47 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 6
wawa is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
ye ke.. tapi produk ni saya dah cuba sendiri... alhamdulillah ok...
maksud furkids bkn nk ckp berkesan ke x. tp tuk semua menilai ats pndangan sendiri. mcm kite beli susu ank kt kedai,of course kt tgk ingrediant die,seperti yg dimahukan or not,or ade sesuatu yg xbagus tuk anak kite. tue je. lgpun kt lua kn byk produk,mybe can help we to make a good decision before used it
Reply With Quote
  #10  
Old 11-12-2009, 12:52 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
ye ke.. tapi produk ni saya dah cuba sendiri... alhamdulillah ok...
Naza, tak kira kalau Naza dah cuba ke tidak, kita buat keputusan berlainan dengan pengetahuan bahawa setengah racun tidak bertindak serta merta utk bunuh kucing, ada yg merosakkan liver, jantung, saraf dan kidney secara beransuran dan tidak nampak symptom dalam hari, minggu tetapi beberapa bulan kemudian dan kerosakan terhadap organ tidak jenis re-generatif.

Sori, Naza, ramai antara kita tak buat keputusan menggunakan sesuatu produk tanpa mengetahui atau menyemak bahan yg digunakan baik utk sendiri atau kucing kesayangan kita sebab kesihatan dan tanggungan diri dan kucing kita adalah di tangan kita dan perlu membuat keputusan dan pembelian yg bijak dalam zaman sekarang.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #11  
Old 11-12-2009, 12:52 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by shareena View Post
saye cam berminat..tapi klu boleh akak letak picture..n tulis ingredients die..mesti ade tulis kat belakang product tu kan..
mcmana saya nk letak pic dlm ni ye... sy minta mmaf tak berapa pandai...
Reply With Quote
  #12  
Old 11-12-2009, 12:54 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Naza, tak kira kalau Naza dah cuba ke tidak, kita buat keputusan berlainan dengan pengetahuan bahawa setengah racun tidak bertindak serta merta utk bunuh kucing, ada yg merosakkan liver, jantung, saraf dan kidney secara beransuran dan tidak nampak symptom dalam hari, minggu tetapi beberapa bulan kemudian dan kerosakan terhadap organ tidak jenis re-generatif.

Sori, Naza, ramai antara kita tak buat keputusan menggunakan sesuatu produk tanpa mengetahui atau menyemak bahan yg digunakan baik utk sendiri atau kucing kesayangan kita sebab kesihatan dan tanggungan diri dan kucing kita adalah di tangan kita dan perlu membuat keputusan dan pembelian yg bijak dalam zaman sekarang.
saya sokong juga tu... tapi terpulang pada masing-masing.. thanks pendapat tu..
Reply With Quote
  #13  
Old 11-12-2009, 12:56 PM
shareena's Avatar
shareena shareena is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melaka
Posts: 67
Rep Power: 5
shareena is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareena
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
mcmana saya nk letak pic dlm ni ye... sy minta mmaf tak berapa pandai...
kat bawah tu..klik manage attachment...
Reply With Quote
  #14  
Old 11-12-2009, 01:09 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
maksud furkids bkn nk ckp berkesan ke x. tp tuk semua menilai ats pndangan sendiri. mcm kite beli susu ank kt kedai,of course kt tgk ingrediant die,seperti yg dimahukan or not,or ade sesuatu yg xbagus tuk anak kite. tue je. lgpun kt lua kn byk produk,mybe can help we to make a good decision before used it
betul tu wawa.. sbb produk ni org kita yg buat sendiri wawa pun faham2 la pasal marketing produk ni kalau org kita yang buat... tapi ada di petshop juga produk ni..
Reply With Quote
  #15  
Old 11-12-2009, 01:11 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by shareena View Post
kat bawah tu..klik manage attachment...
ni botol dia
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ubat.JPG
Views:	344
Size:	10.1 KB
ID:	7840  
Reply With Quote
  #16  
Old 11-12-2009, 01:40 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
ni botol dia
bio heatlh
Reply With Quote
  #17  
Old 11-12-2009, 01:42 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 6
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

owh,igtkan BIOAURA,syukur alhamdulillah....
Reply With Quote
  #18  
Old 11-12-2009, 01:43 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Quote:
Originally Posted by nazamohd View Post
bio heatlh
bio heatlh
Reply With Quote
  #19  
Old 11-12-2009, 01:55 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Heheh! Naza, ini mcm jual ubat traditional, tiada badan buat pengesahan produk, jadi kena amat berhati-hati.

Contoh ubat gamat, memang amat berkesan kalau dapat yg tulin dan berkualiti tetapi terlalu banyak pembekal dan jenama dan kualiti pun amat berlainan. Ingredient bahan campuran dan cara memproses pun amat berlainan dan menyentuhi perkara berkenaan keberkesanan produk walaupun pada asalnya, benda gamat adalah baik.

Oleh yang demikan, ada yg pernah mencuba gamat utk kucing cedera teruk jatuh dari tingkat 30 makan dan sembuh tapi ada juga yg mencuba gamat gosok kat luka sahaja tapi kucing terus jilat dan mati.

Terlalu banyak produk dalam pasaran yg tidak dibekalkan kajian dan bukti kukuh (terutama ubat traditional) bahawa tiada membawa bahaya jika dimakan atau dipakai luaran gosok. Banyak mengandungi steroid yg merbahaya dan benda toksik.

Ada setengah pula dibekalkan kajian dan diluluskan utk digunapakai tapi selepas beberapa tahun dalam pasaran, didapati kesan mengakibatkan kerosakan pada badan atau menimbulkan penyakit kanser dan ditarik balik daripada pasaran pula dan kalau syarikat besar dan bertanggungjawab, boleh tuntut gantirugi contoh makanan yg mengandungi melamin.

Anyway, najis tetap berbau kalau tidak tak lah nama najis. Juga, kalau najis terlalu berbau, elok kita mengkaji punca masalah daripada kasi kucing makan sesuatu utk menutup masalahnya.

Najis berbau ada beberapa punca. Jenis dan jenama makanan satu, tanda makanan tidak hadam sepenuhnya kedua ... satu lagi kucing ada penyakit.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #20  
Old 11-12-2009, 02:38 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: menghilangkan bau najis kucing

Kalau kita begitu cermat dengan bahan sapu luaran badan kucing, apa tah lagi dengan bahan utk dimakan ke dalam badan ... makanan kucing pun kitorang teliti dan mengkaji secara amat mendalam semua ingredient melalui internet sebelum memilih jenis produk dengan bijak, kan?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Bulu kucing yang gugur adalah najis anitayusof00 Coffee Room 41 03-14-2010 10:01 PM
Gambar Kucing-Kucing Yang Lucu naq1989 Cat TV and Photos 0 11-11-2009 05:15 AM



All times are GMT +8. The time now is 06:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.