Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-20-2009, 01:44 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Jinakkan kucing

Huhu, crool nak tanya mcm mana caranya nak jinakkan kcg.... kcg baru abg i x jinak2 lg....dah nak masuk 6 hari crool cuba sesuaikan dia dgn my princess tp sama jugak.....my princess tak bunyi marah2 sebaliknya nak berkwn tp...kcg abg i asyik marah jer...x mau di dekati...even klu i pegang pun dia marah2....susah nak pegang...mcm mana nak mandikan ...takutnya...
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2009, 01:47 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 6
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
Huhu, crool nak tanya mcm mana caranya nak jinakkan kcg.... kcg baru abg i x jinak2 lg....dah nak masuk 6 hari crool cuba sesuaikan dia dgn my princess tp sama jugak.....my princess tak bunyi marah2 sebaliknya nak berkwn tp...kcg abg i asyik marah jer...x mau di dekati...even klu i pegang pun dia marah2....susah nak pegang...mcm mana nak mandikan ...takutnya...
crool neh mesti qistina kn..hek3...
sabo jek la..

besenye mkn masa gak..lola nye fluffy neh pn same gak..adey3..dgn org len die xnk..dgn lola jek..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2009, 01:53 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

a'ah....sbenarnya crool nak mandikan ...tp takut plak.....sbb crool pegang jer pun dah marah2....huhu...crool kena tggu seminggu lg kot.....maybe dia belum biasa dgn new environment.....
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2009, 01:57 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 6
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
a'ah....sbenarnya crool nak mandikan ...tp takut plak.....sbb crool pegang jer pun dah marah2....huhu...crool kena tggu seminggu lg kot.....maybe dia belum biasa dgn new environment.....
mayb la kot..crool lepas kn lam umh ke or dkurung??
mayb kene byk bg phatian kat die br ok kot..huk2..
cm fluffy..dgn lola jek r..dgn adik2 bulus len..aduss..xleh lg..tpakse kurung kalu lola xda..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-20-2009, 02:06 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

hehe..xper petang nie...abg hantar tommy pegi umah...nak tgk dulu bley x violet bergaul dgn tommy..hehe...

mmg ambik masa juga nak jinak kan dia..hehe....mungkin ptg nie crool hantr g grooming jer la dulu...hehe
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #6  
Old 11-20-2009, 02:07 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
Huhu, crool nak tanya mcm mana caranya nak jinakkan kcg.... kcg baru abg i x jinak2 lg....dah nak masuk 6 hari crool cuba sesuaikan dia dgn my princess tp sama jugak.....my princess tak bunyi marah2 sebaliknya nak berkwn tp...kcg abg i asyik marah jer...x mau di dekati...even klu i pegang pun dia marah2....susah nak pegang...mcm mana nak mandikan ...takutnya...
It depends on the cat. Ada kucing akan mengambil masa yang lama untuk di jinakkan. Ada pula cepat. Kalo boleh, try to spend more time with the cat to get it to trust you. Talk to it, try to play with it and sayang sayang it. That's what I do. Usually takes me about 4 to 5 days to jinak the cat
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 11-20-2009, 02:07 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 6
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
a'ah....sbenarnya crool nak mandikan ...tp takut plak.....sbb crool pegang jer pun dah marah2....huhu...crool kena tggu seminggu lg kot.....maybe dia belum biasa dgn new environment.....
Dari pengalaman I dgn dexter yg dahs mau lansung dgn orang dan Akan panik dan mencakar bila kita pegang, there are a few things we can do. btw, kucing abg u ni, kesian jugak, dahlah stress ngan tempat baru, then he needs to get used to kawan baru lak. boleh try camni:-

1) kucing baru taruk dlm bilik. jgn lepas. u selalulah spend time dgn dia dlm bilik. try get him to eat sons kibbles from ur hand. give him tonnes of tlc. princess u layan kat luar.
2) taruk barang yg berbau princess dlm bilik kucing baru so he gets used to princess smell
3) bila kat luar, put new cat in a cage sebelah2 ngan princess bila u x de. kalau u Ada try and lepaskan diorang with supervision. if gaduh masuk cage balik
4) jgn mandikan dia dulu. teruk sgt ke kotor dia? cos yg penting destress the cat first.

spend abt a week at week step or however long ur cats need.

some cats get along immediately, some take months and some dun get along
at all!

Dun rush them. slow slow je. most importantly he needs to get used to u and trust u first.

hopefully this helps.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #8  
Old 11-20-2009, 02:08 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 6
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
It depends on the cat. Ada kucing akan mengambil masa yang lama untuk di jinakkan. Ada pula cepat. Kalo boleh, try to spend more time with the cat to get it to trust you. Talk to it, try to play with it and sayang sayang it. That's what I do. Usually takes me about 4 to 5 days to jinak the cat
huhu..btul kak nurul...
dowang kene trust sum1 br dowang neh ok..huk3..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #9  
Old 11-20-2009, 02:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
hehe..xper petang nie...abg hantar tommy pegi umah...nak tgk dulu bley x violet bergaul dgn tommy..hehe...

mmg ambik masa juga nak jinak kan dia..hehe....mungkin ptg nie crool hantr g grooming jer la dulu...hehe
Kalo boleh jangan stress dia lagi. Kalo Crool hantar dia ke grooming dah pasti dia akan takut lagi. Dah takut dan tak biasa kat new environment, tambah you hantar kat grooming sure dia akan tambah stress. Lebih elok biar dia rasa selesa dan selamat kat rumah dulu. Naper ngan dia? Bau busuk ke? Kalo ye... just ambil wet towel dan lap lap kat badan je. Then towel dry tapi try not to over stress the cat. Just my two cents la...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 11-20-2009, 02:17 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Dari pengalaman I dgn dexter yg dahs mau lansung dgn orang dan Akan panik dan mencakar bila kita pegang, there are a few things we can do. btw, kucing abg u ni, kesian jugak, dahlah stress ngan tempat baru, then he needs to get used to kawan baru lak. boleh try camni:-

1) kucing baru taruk dlm bilik. jgn lepas. u selalulah spend time dgn dia dlm bilik. try get him to eat sons kibbles from ur hand. give him tonnes of tlc. princess u layan kat luar.
2) taruk barang yg berbau princess dlm bilik kucing baru so he gets used to princess smell
3) bila kat luar, put new cat in a cage sebelah2 ngan princess bila u x de. kalau u Ada try and lepaskan diorang with supervision. if gaduh masuk cage balik
4) jgn mandikan dia dulu. teruk sgt ke kotor dia? cos yg penting destress the cat first.

spend abt a week at week step or however long ur cats need.

some cats get along immediately, some take months and some dun get along
at all!

Dun rush them. slow slow je. most importantly he needs to get used to u and trust u first.

hopefully this helps.
thank you kak,

huhu....bila i bg mamam with my hand...dia x mau....dia nak tggu i kuar dari bilek dulu baru nak mamam....tp semalam berselera sket....makan byk ...saya perhatikan dia...huhu...
try to sayang2 her....tp dia marah...dia nak cakar lg ade...huhu...
takut jugak dibuatnya...

mata daisy luka kena cakar...mata sebelah kiri daisy asyik berair jer skrg nie......huhu..daisy nak berkwn, tp violet xnak berkwn lg..skrg nie dah okay sket..tp still marah bila my princess dkt dgn dia...huhu....

malam nie abg i nak hantar tommy dia plak (kcg jantan)...mane taw violet terpikat..hehe....hehe...

tp saya akan follow all the advice yg akak kc...huhu
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #11  
Old 11-20-2009, 02:20 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Kalo boleh jangan stress dia lagi. Kalo Crool hantar dia ke grooming dah pasti dia akan takut lagi. Dah takut dan tak biasa kat new environment, tambah you hantar kat grooming sure dia akan tambah stress. Lebih elok biar dia rasa selesa dan selamat kat rumah dulu. Naper ngan dia? Bau busuk ke? Kalo ye... just ambil wet towel dan lap lap kat badan je. Then towel dry tapi try not to over stress the cat. Just my two cents la...
tq kak,

xlah busuk tp...badan dia mcm gatal jer..garu sana sini..takut plak dibuatnya...huhu.....semalam member i bawa kcg jantan....dia okay plak..haiz...dgn my princess dia x bley ngam lansung.....sbb tue ptg nie abg crool nak singgah hantr tommy dia (kcg jantan) bg teman violet...huhu

okay2 crool x hantr g grooming...huhu....
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #12  
Old 11-20-2009, 02:27 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 6
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
thank you kak,

huhu....bila i bg mamam with my hand...dia x mau....dia nak tggu i kuar dari bilek dulu baru nak mamam....tp semalam berselera sket....makan byk ...saya perhatikan dia...huhu...
try to sayang2 her....tp dia marah...dia nak cakar lg ade...huhu...
takut jugak dibuatnya...

mata daisy luka kena cakar...mata sebelah kiri daisy asyik berair jer skrg nie......huhu..daisy nak berkwn, tp violet xnak berkwn lg..skrg nie dah okay sket..tp still marah bila my princess dkt dgn dia...huhu....

malam nie abg i nak hantar tommy dia plak (kcg jantan)...mane taw violet terpikat..hehe....hehe...

tp saya akan follow all the advice yg akak kc...huhu
ehhh byk betul cat u nak intro kat violet ni?? sabar2 la. yg dgn daisy x settle lagi...

violet sounds like dex. very reserved. hari2 u stroke dia jugak. dia tanak u pun x or. u duduk dekat dia. bila dia mkn u try jugak bagi dari tgn sikit. bila tanak u keluar bila dia mkn. dexter dulu sebijik mcm tu. akak kena saabaaaar sgt. dex dah 4 bulan ngan akak. baru ni nak Jinak sikit. panggil datang. boleh duduk sebelah. boleh angkat sikit2. dulu langsung x boleh. I'm still trying to tame him and heal him psychologically...

so u kena sabar and jgn intro byk element baru kat dia dulu like groominglah, tommy lah etc.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #13  
Old 11-20-2009, 02:35 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
ehhh byk betul cat u nak intro kat violet ni?? sabar2 la. yg dgn daisy x settle lagi...

violet sounds like dex. very reserved. hari2 u stroke dia jugak. dia tanak u pun x or. u duduk dekat dia. bila dia mkn u try jugak bagi dari tgn sikit. bila tanak u keluar bila dia mkn. dexter dulu sebijik mcm tu. akak kena saabaaaar sgt. dex dah 4 bulan ngan akak. baru ni nak Jinak sikit. panggil datang. boleh duduk sebelah. boleh angkat sikit2. dulu langsung x boleh. I'm still trying to tame him and heal him psychologically...

so u kena sabar and jgn intro byk element baru kat dia dulu like groominglah, tommy lah etc.
klu akak nak tau byk lg kcg kat dlm apartment i nie... x masuk petfinder lg...huhu.....sbb tue kak nurkasih ckp bela setakat yg mampu.....huhu.....

hehe...bukan ape kak... semalam...member bwak kucing jantan.....dia boleh bermanja2 dgn kucing jantan tue...hehe...kelakar jugak...dgn my princess dia x bley plak......

sbb tue abg crool nak singgah hantr tommy dia kat aprtment i hari nie..huhu..tp rasanya...x jd kot...abg crool balik lewat ...so just do what is necessary first la..

i akan cuba sedaya upaya sampai dpt jinakkan..huhu.....
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #14  
Old 11-20-2009, 02:57 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jinakkan kucing

Crool,berapa byk kuicng ko ada?? Violet & Daisy female cat ke?? biasanya utk kucing menyesuaikan diri & mula berjinak/berkawan ada yg cepat & ada yg lama.jgn terkejut klu ada juga kucing yg mengambil masa smp 2 thn utk dijinakkan.terutama kucing betina. kucing akak si Daybonk,kutip dia last year November smp skrg ni tak berapa jinak dgn hubby & akak. dgn kucing dirmh dia oklah. so biasanya akak akan biarkan saja dia.time mkn,akak letak makanan dan pergi dari sana & dia akan mkn sendiri.

klu rmh byk kucing u tak blh expect dia akan blh jinak dlm sehari 2 hari.sekurang2 pun 2minggu ke 1 bulan. cara yg paling senang,biarkan kucing tu come to us bukan kita go to them.bila dia nampak relationship kita dgn house cat yg lain,automatic durang akan mempunyai firasat sendiri utk trust kita & come to us. ini base dari pengalaman akak membela 13 ekor kucing + 2 dah mati + 5 dah bg kat rmh pak mentua dan berbelas ekor lg yg akak sendiri pun lost count

lagi satu,female cat biasanya tidak semanja dan sejinak kucing jantan.

Quote:
Originally Posted by crool View Post
thank you kak,

huhu....bila i bg mamam with my hand...dia x mau....dia nak tggu i kuar dari bilek dulu baru nak mamam....tp semalam berselera sket....makan byk ...saya perhatikan dia...huhu...
try to sayang2 her....tp dia marah...dia nak cakar lg ade...huhu...
takut jugak dibuatnya...

mata daisy luka kena cakar...mata sebelah kiri daisy asyik berair jer skrg nie......huhu..daisy nak berkwn, tp violet xnak berkwn lg..skrg nie dah okay sket..tp still marah bila my princess dkt dgn dia...huhu....

malam nie abg i nak hantar tommy dia plak (kcg jantan)...mane taw violet terpikat..hehe....hehe...

tp saya akan follow all the advice yg akak kc...huhu
Reply With Quote
  #15  
Old 11-20-2009, 03:56 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 6
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

oho.. tq kak june & kak fareen..
leh gak dgunakan tuk fluffy..huk3
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #16  
Old 11-20-2009, 04:29 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Crool,berapa byk kuicng ko ada?? Violet & Daisy female cat ke?? biasanya utk kucing menyesuaikan diri & mula berjinak/berkawan ada yg cepat & ada yg lama.jgn terkejut klu ada juga kucing yg mengambil masa smp 2 thn utk dijinakkan.terutama kucing betina. kucing akak si Daybonk,kutip dia last year November smp skrg ni tak berapa jinak dgn hubby & akak. dgn kucing dirmh dia oklah. so biasanya akak akan biarkan saja dia.time mkn,akak letak makanan dan pergi dari sana & dia akan mkn sendiri.

klu rmh byk kucing u tak blh expect dia akan blh jinak dlm sehari 2 hari.sekurang2 pun 2minggu ke 1 bulan. cara yg paling senang,biarkan kucing tu come to us bukan kita go to them.bila dia nampak relationship kita dgn house cat yg lain,automatic durang akan mempunyai firasat sendiri utk trust kita & come to us. ini base dari pengalaman akak membela 13 ekor kucing + 2 dah mati + 5 dah bg kat rmh pak mentua dan berbelas ekor lg yg akak sendiri pun lost count
lagi satu,female cat biasanya tidak semanja dan sejinak kucing jantan.
aku ada 8 ekor kak....tp 2 kena pinjam, jadi ada 6 jak la sama aku skrg nie..pening juga mau jaga......ya daisy n violet tue female yg bezanya daisy kitten n violet adult.... pernah juga aku kena tegur hari tue..pasal pelihara kcg byk2 nie...hehe....huhu... tp 3 ekor jak selalu aku bawa masuk bilik....yg lain dlm bilik yg lain...itupun violet masih mau marah lg....tp skrg ok skit sudah cuma dia mmg nda brapa ngam with my princess...pelik2...klu ada masa nanti saya create lg profile...kucing2 yg saya ada...huhu.....

kadang2 org pun pening and mix up with the number of cat that i have......
hehe....oh okay kak nanti saya cuba macm tue jugak....hehe... skrg nie dia tidur jak...dia buat nda taw jak kucing lain tgh main2...huhu....sedey pulak aku tinguk..sbb tue aku selalu p sayang2 dia....hehe..tp td saya cuba dukung dia.....dia mula ok sudah..tp nda bule lama la...sbb dia pandai marah..hehe
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #17  
Old 11-20-2009, 04:36 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jinakkan kucing

ko sewa bilik ke rmh?? Crool,jgn sesekali buat kuicng keluar masuk rmh mcm hotel. kucing sgt stress bila pindah masuk tempat baru. pasal tu your cat asyik nak lawan sesama sendiri.u bg 2 ekor pinjam kat org,pastu amik balik ke rmh ko dah tentu kucing dlm rmh tak kenal. selagi ko tak kekalkan durang di rmh yg sama dan asyik kuar masuk rmh lain masalah kucing tak nak berkawan atau nak jinak takkan selesai.

Quote:
Originally Posted by crool View Post
aku ada 8 ekor kak....tp 2 kena pinjam, jadi ada 6 jak la sama aku skrg nie..pening juga mau jaga......ya daisy n violet tue female yg bezanya daisy kitten n violet adult.... pernah juga aku kena tegur hari tue..pasal pelihara kcg byk2 nie...hehe....huhu... tp 3 ekor jak selalu aku bawa masuk bilik....yg lain dlm bilik yg lain...itupun violet masih mau marah lg....tp skrg ok skit sudah cuma dia mmg nda brapa ngam with my princess...pelik2...klu ada masa nanti saya create lg profile...kucing2 yg saya ada...huhu.....

kadang2 org pun pening and mix up with the number of cat that i have......
hehe....oh okay kak nanti saya cuba macm tue jugak....hehe... skrg nie dia tidur jak...dia buat nda taw jak kucing lain tgh main2...huhu....sedey pulak aku tinguk..sbb tue aku selalu p sayang2 dia....hehe..tp td saya cuba dukung dia.....dia mula ok sudah..tp nda bule lama la...sbb dia pandai marah..hehe
Reply With Quote
  #18  
Old 11-20-2009, 04:38 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 6
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
Originally Posted by crool View Post
aku ada 8 ekor kak....tp 2 kena pinjam, jadi ada 6 jak la sama aku skrg nie..pening juga mau jaga......ya daisy n violet tue female yg bezanya daisy kitten n violet adult.... pernah juga aku kena tegur hari tue..pasal pelihara kcg byk2 nie...hehe....huhu... tp 3 ekor jak selalu aku bawa masuk bilik....yg lain dlm bilik yg lain...itupun violet masih mau marah lg....tp skrg ok skit sudah cuma dia mmg nda brapa ngam with my princess...pelik2...klu ada masa nanti saya create lg profile...kucing2 yg saya ada...huhu.....



kadang2 org pun pening and mix up with the number of cat that i have......
hehe....oh okay kak nanti saya cuba macm tue jugak....hehe... skrg nie dia tidur jak...dia buat nda taw jak kucing lain tgh main2...huhu....sedey pulak aku tinguk..sbb tue aku selalu p sayang2 dia....hehe..tp td saya cuba dukung dia.....dia mula ok sudah..tp nda bule lama la...sbb dia pandai marah..hehe
crool..violet@qistina dgn lola pn cmtuh..tdk suka dukung lama2..
xpe la crool..slowly br ok la tuh..
smoga bjaya ekh..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #19  
Old 11-22-2009, 11:51 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
ko sewa bilik ke rmh?? Crool,jgn sesekali buat kuicng keluar masuk rmh mcm hotel. kucing sgt stress bila pindah masuk tempat baru. pasal tu your cat asyik nak lawan sesama sendiri.u bg 2 ekor pinjam kat org,pastu amik balik ke rmh ko dah tentu kucing dlm rmh tak kenal. selagi ko tak kekalkan durang di rmh yg sama dan asyik kuar masuk rmh lain masalah kucing tak nak berkawan atau nak jinak takkan selesai.
saya sewa apartment kak.....huhu...tue la..pasal....haiz...aku pun susah mau ckp sama2 member2 nie kak june.. hati aku nie lembut betul...tp mulai hari nie saya akan usahakn xkan bg pinjam kat sesiapa lg termasuk la abg i..huhu... klu xnak kaseh pinjam...dickp kedekut plak, bangga diri la ..ape la......bila dah dipinjamkan aku yg ade masalah...aduh.....pening dibuatnya...kak june...mulut member mmg leser.....satu kg boleh tau pasal crita yg kecil2 nie...
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #20  
Old 11-22-2009, 11:54 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 6
crool is on a distinguished road
Default Re: Jinakkan kucing

Quote:
crool..violet@qistina dgn lola pn cmtuh..tdk suka dukung lama2..
xpe la crool..slowly br ok la tuh..
smoga bjaya ekh..
Tq lola..hari nie violet dah bley toleransi dgn apple n daisy.... yg len belum boleh lg..hehe.....ntah mcm mana la budak 2 ekor nie lembutkan hati violet... hehe...tp crool notis violet lebey suke ddk sorang2..
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 04:04 PM
Gambar Kucing-Kucing Yang Lucu naq1989 Cat TV and Photos 0 11-11-2009 06:15 AM



All times are GMT +8. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.