Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Products

Pet Products List and review non-food related pet products here, such as utensils, toys, cages, and apparel

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-02-2010, 06:18 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 6
oni hatamah is on a distinguished road
Default Sangkar kuching

Asalamualaikum,

Kak Oni ada sangkar kucing yg tinggi nya 5kaki nak jual, baru 2 bulan pakai. akak dah buat rumah kucing, jadi semua kucing kucing akak dah dudok dlam umah baru dia org jasi akak dah tak pakai sangkar ni. Dulu beli dalam RM480.00. Jadi sekarang akak nak jual dalam RM350.00. akak tengok sekarang ni yang baru pun dalam RM550.00. jadi sesiapa yang berminat leh call atau email akak. Nak tengok sangkar ari sabtu n ahad akak ada umah. Can call me anytime at 012-2610909. Ni gambar dari kertas kotak dia, tapi serupa, kotak dia akak dah buang.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sangkar kuching.jpg
Views:	516
Size:	19.4 KB
ID:	9005  
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2010, 07:36 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 5
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Wsalam. Wah! Akak dah buat cage baru? berapa saiz tu kak? Upload la gambar sama? Bahagia la bulus2 akak ya dpt rumah baru. Mesti besauuu!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2010, 08:28 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 6
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Ya la Mi, contractor yg buat umah akak tu offer dia leh buat sekali, jadi sekali jalan le, dekat RM1900.00 gak dia charge akak. nanti ada masa akak upload gambar k. Memang senang sikit bila dah ada rumah kuching ni, dia org pun nampak selesa gak, cuma ada geng geng di setiap tingkap.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2010, 08:32 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 6
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Asalamualaikum,

Kak Oni ada sangkar kucing yg tinggi nya 5kaki nak jual, baru 2 bulan pakai. akak dah buat rumah kucing, jadi semua kucing kucing akak dah dudok dlam umah baru dia org jasi akak dah tak pakai sangkar ni. Dulu beli dalam RM480.00. Jadi sekarang akak nak jual dalam RM350.00. akak tengok sekarang ni yang baru pun dalam RM550.00. jadi sesiapa yang berminat leh call atau email akak. Nak tengok sangkar ari sabtu n ahad akak ada umah. Can call me anytime at 012-2610909. Ni gambar dari kertas kotak dia, tapi serupa, kotak dia akak dah buang.
salam kak...
sy ade msg akak td...
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2010, 08:38 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 6
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

kak...
no yg akak bg tu salah ker..
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2010, 08:39 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 6
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Ya Ampun adik adik.................................akak dah silap bagi no hp, ya allah maafkan lah hamba mu ini.

012 2610908.

My sincere apologise
Reply With Quote
  #7  
Old 03-03-2010, 08:41 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 6
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Ya Ampun adik adik.................................akak dah silap bagi no hp, ya allah maafkan lah hamba mu ini.

012 2610908.

My sincere apologise
ok2...sy ade msg akak
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2010, 11:38 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 5
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Hihi! Bertuahnya bulus akak ada kondo riban2 harga . Mesti luas punya ni. Tukang rumah pulak tu buat. Camtu baru kraftangan. Cam sy ni kerastangan je . Wah! kak, tu dah ada buyer? Mesti akak lega sgt skrg ni kan?
Reply With Quote
  #9  
Old 03-04-2010, 12:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sangkar kuching

wah!!Wah!! meriah ni dgn sangkar & rmh kucing.kdg2 glamer rmh kucing lbh dari rmh kita.heheheheh!!

Kak Oni,tak jd saya nak beli cage akak ni.suami kata kat rmh dah ada 3,mana lg nak letak tu.hehehehe!!

Anyway,sapa2 yg beli cage Kak Oni mmg puas ati coz tinggi & byk ruang.


Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Asalamualaikum,

Kak Oni ada sangkar kucing yg tinggi nya 5kaki nak jual, baru 2 bulan pakai. akak dah buat rumah kucing, jadi semua kucing kucing akak dah dudok dlam umah baru dia org jasi akak dah tak pakai sangkar ni. Dulu beli dalam RM480.00. Jadi sekarang akak nak jual dalam RM350.00. akak tengok sekarang ni yang baru pun dalam RM550.00. jadi sesiapa yang berminat leh call atau email akak. Nak tengok sangkar ari sabtu n ahad akak ada umah. Can call me anytime at 012-2610909. Ni gambar dari kertas kotak dia, tapi serupa, kotak dia akak dah buang.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-04-2010, 03:17 PM
azzudagreat azzudagreat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 68
Rep Power: 6
azzudagreat is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

bleh post picture close up x?nk tgk jenis besi dia..kucen saya ni ganas sket
Reply With Quote
  #11  
Old 03-05-2010, 11:36 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 6
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!Wah!! meriah ni dgn sangkar & rmh kucing.kdg2 glamer rmh kucing lbh dari rmh kita.heheheheh!!

Kak Oni,tak jd saya nak beli cage akak ni.suami kata kat rmh dah ada 3,mana lg nak letak tu.hehehehe!!

Anyway,sapa2 yg beli cage Kak Oni mmg puas ati coz tinggi & byk ruang.
kak june...

agak2 nyer kalo letak 3 ekor yg medium size kt dlm cage kak oni ni leh muat tk..
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 03-05-2010, 11:55 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 709
Rep Power: 6
euanna is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Kak Oni, bila nak post gambar kondo anak2 kaki empat tu.. saya nak tgk Kak..
Reply With Quote
  #13  
Old 03-05-2010, 12:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sangkar kuching

akak ada gambar2 kucing tu dok dlm cage masa akak gi rmh kak Oni.rasanya waktu ada dlm 6-7 ekor dlm tu.4 kitten.yg lain tu adult cat.nanti akak cari dulu gambar tu dan paste kat sini. ingatkan ada dlm laptop akak ni rupanya dlm laptop akak yg dah rosak tu.akak nak cari dlm pen drive akak klu ada save dlm tu tak.

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
kak june...

agak2 nyer kalo letak 3 ekor yg medium size kt dlm cage kak oni ni leh muat tk..
Reply With Quote
  #14  
Old 03-05-2010, 01:04 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 6
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak ada gambar2 kucing tu dok dlm cage masa akak gi rmh kak Oni.rasanya waktu ada dlm 6-7 ekor dlm tu.4 kitten.yg lain tu adult cat.nanti akak cari dulu gambar tu dan paste kat sini. ingatkan ada dlm laptop akak ni rupanya dlm laptop akak yg dah rosak tu.akak nak cari dlm pen drive akak klu ada save dlm tu tak.
esok kalo tkde ape2 hal sy nk g tgk cage tu...
kalo ok sy nk trus beli jer...
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 03-05-2010, 01:44 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 6
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Insyaalah, akan di pos nanti, harap harap bersabar yeeeeeeeeeeeee
Reply With Quote
  #16  
Old 03-09-2010, 03:35 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 6
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

alo adik adik, sorry lambat update, sangkar kucing tu dah dijual on last saturday 6th march.

My sincere thanks to all.

June, bila lagi nak p tengok wayang..................minat John Travolta tak
Reply With Quote
  #17  
Old 03-10-2010, 03:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sangkar kuching

huhuhuhu!! minat kak.suka tgk aksi dia dlm film Grease

nanti saya calling2 akak bila ada free.skrg ni tengah ada peperangan kat area rmh.nanti saya update akak pasal perang 2 benua ni

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
alo adik adik, sorry lambat update, sangkar kucing tu dah dijual on last saturday 6th march.

My sincere thanks to all.

June, bila lagi nak p tengok wayang..................minat John Travolta tak
Reply With Quote
  #18  
Old 11-24-2010, 12:06 AM
shira_090983 shira_090983 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
shira_090983 is on a distinguished road
Default Re: Sangkar kuching

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Asalamualaikum,

Kak Oni ada sangkar kucing yg tinggi nya 5kaki nak jual, baru 2 bulan pakai. akak dah buat rumah kucing, jadi semua kucing kucing akak dah dudok dlam umah baru dia org jasi akak dah tak pakai sangkar ni. Dulu beli dalam RM480.00. Jadi sekarang akak nak jual dalam RM350.00. akak tengok sekarang ni yang baru pun dalam RM550.00. jadi sesiapa yang berminat leh call atau email akak. Nak tengok sangkar ari sabtu n ahad akak ada umah. Can call me anytime at 012-2610909. Ni gambar dari kertas kotak dia, tapi serupa, kotak dia akak dah buang.
salam akk, ala da jual eh.. huhu sy baru nk carik2,, erm nk tny la akk jual sangkar tu cos akk da wat umah baru tok kucing2 akk eh? leh tau x bape measuremnt nye n bape kos akk buat?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avodex kat Kuching? kuntum Health, Disease & Diet 11 10-14-2009 05:57 PM
Six Pekingese at SPCA Kuching baca882004 Rescuers & Fosterers 0 04-30-2009 03:20 PM
Looking for Lost Dogs in Kuching baca882004 Lost & Found 0 03-16-2009 03:13 PM
Lost Terrier Mix in Kuching baca882004 Lost & Found 6 01-02-2009 10:11 AM
Sungguh Tragik,Tuan dan Kuching pun.... Penghulu Coffee Room 6 08-15-2008 06:13 PM



All times are GMT +8. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.