Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-08-2010, 10:43 PM
finazfaiz finazfaiz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: seri kembangan
Posts: 31
Rep Power: 0
finazfaiz is on a distinguished road
Default doc ckp pacha cacat dari lahir...

hi forumers..just nak share a thing with u guys..last week saya bawak my pacha pegi clinic for grooming and cukur bulu bhgian bwh bdn die..coz dah bersimpul (pacha ni dah besar susah nak sikat die..mengamuk sakan)..
and then masa ambil dia, doktor tu bagitau yang pacha ni ada kecacatan dari masa lahir..nama nya xingat pulak nak sebut...
tapi kiranya telur die xnormal..normal kan 2 telur..but pacha ada satu telur je..lagi satu kat dalam..and doktor ckp need to do surgery if not telur yang kat dalam tu boleh jadi cancer..so..this friday pacha will do the surgery..terkilan jugak coz baru dapat tahu benda ni..dah 2tahun jaga die xpernah perasan pun..plus pacha is my 1st cat i adopt..to be honest b4 this saya xsuka cat..bkn xsuka..but takut..but now everything changesanggup perabih duit belanja for cat.. even stray cat bwh umh pun saya belikan makanan..apapun..hope pacha will be ok after this..
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2010, 12:02 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 5
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: doc ckp pacha cacat dari lahir...

sama la mcm gf sy,mula2 dulu tak suka kucing,sebb takut kena cakar,tapi time aniversary,sy bg die sepasang kucing,die plak yg sayang lebih,dulu siap kena gigt dgn ogiey sampai berdarah,die nangis bukan sbb sakit ke ape,tapi nangis sebb ogiey bad mod dgn die... sy dulu pun pelik kenapa org sanggup berhabis sbb kucing,tapi bile sy dah ada kucing sendiri,baru saya tau,pantang tengok mcm ada yg tak kena,cepat2 g vet,dah tak hirau pasal bil...
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2010, 07:40 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 5
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: doc ckp pacha cacat dari lahir...

Quote:
Originally Posted by finazfaiz View Post
hi forumers..just nak share a thing with u guys..last week saya bawak my pacha pegi clinic for grooming and cukur bulu bhgian bwh bdn die..coz dah bersimpul (pacha ni dah besar susah nak sikat die..mengamuk sakan)..
and then masa ambil dia, doktor tu bagitau yang pacha ni ada kecacatan dari masa lahir..nama nya xingat pulak nak sebut...
tapi kiranya telur die xnormal..normal kan 2 telur..but pacha ada satu telur je..lagi satu kat dalam..and doktor ckp need to do surgery if not telur yang kat dalam tu boleh jadi cancer..so..this friday pacha will do the surgery..terkilan jugak coz baru dapat tahu benda ni..dah 2tahun jaga die xpernah perasan pun..plus pacha is my 1st cat i adopt..to be honest b4 this saya xsuka cat..bkn xsuka..but takut..but now everything changesanggup perabih duit belanja for cat.. even stray cat bwh umh pun saya belikan makanan..apapun..hope pacha will be ok after this..
finaz, harap2 pas operation nati pacha akn ok..xpe kenkwn..kite kongsi kebahagiaan dgn rezeki yg kite dpt dgn dorg..insyaAllah, hidup kite akn lebey bahagia..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2010, 11:33 AM
finazfaiz finazfaiz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: seri kembangan
Posts: 31
Rep Power: 0
finazfaiz is on a distinguished road
Default Re: doc ckp pacha cacat dari lahir...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
sama la mcm gf sy,mula2 dulu tak suka kucing,sebb takut kena cakar,tapi time aniversary,sy bg die sepasang kucing,die plak yg sayang lebih,dulu siap kena gigt dgn ogiey sampai berdarah,die nangis bukan sbb sakit ke ape,tapi nangis sebb ogiey bad mod dgn die... sy dulu pun pelik kenapa org sanggup berhabis sbb kucing,tapi bile sy dah ada kucing sendiri,baru saya tau,pantang tengok mcm ada yg tak kena,cepat2 g vet,dah tak hirau pasal bil...
betul tu..
kadang every month shopping barang diorang yang lebih..
seronok pulak..now kalau keluar ke class pun dah xsabar2 nak balik sebab tau ada yang menunggu kita balik kat umah..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2010, 11:35 AM
finazfaiz finazfaiz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: seri kembangan
Posts: 31
Rep Power: 0
finazfaiz is on a distinguished road
Default Re: doc ckp pacha cacat dari lahir...

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
finaz, harap2 pas operation nati pacha akn ok..xpe kenkwn..kite kongsi kebahagiaan dgn rezeki yg kite dpt dgn dorg..insyaAllah, hidup kite akn lebey bahagia..
tq..saya pun harap mcm tu..btw..pacha akan wat operation tu besok..rabu...doc percepatkan coz ada kekosongan..so 10 malam ni pacha dah kena start puasa laa..harap2 semuanya ok..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2010, 11:38 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default doc ckp pacha cacat dari lahir...

Fina ada tanya doctor yg Pacha blh mengawan dgn satu telur tu?? atau dia sudah kena zass??

akak ada kenal kwn satu ofis lama dulu.satu masa tu dia cuti lama sgt.dlm 2 bln unpaid leave.rupanya dia pergi operation buang telur gak Censor sikit ek.ada budak2 tak cukup umur ni. biasa org/binatang jantan ada 2 telur tp kwn ni ada 3 telur.so selalu kena masuk angin & kembung perut.last2 kena operate buang extra telur tu. barulah dia kembali normal.

Quote:
Originally Posted by finazfaiz View Post
hi forumers..just nak share a thing with u guys..last week saya bawak my pacha pegi clinic for grooming and cukur bulu bhgian bwh bdn die..coz dah bersimpul (pacha ni dah besar susah nak sikat die..mengamuk sakan)..
and then masa ambil dia, doktor tu bagitau yang pacha ni ada kecacatan dari masa lahir..nama nya xingat pulak nak sebut...
tapi kiranya telur die xnormal..normal kan 2 telur..but pacha ada satu telur je..lagi satu kat dalam..and doktor ckp need to do surgery if not telur yang kat dalam tu boleh jadi cancer..so..this friday pacha will do the surgery..terkilan jugak coz baru dapat tahu benda ni..dah 2tahun jaga die xpernah perasan pun..plus pacha is my 1st cat i adopt..to be honest b4 this saya xsuka cat..bkn xsuka..but takut..but now everything changesanggup perabih duit belanja for cat.. even stray cat bwh umh pun saya belikan makanan..apapun..hope pacha will be ok after this..
Reply With Quote
  #7  
Old 03-09-2010, 11:49 AM
finazfaiz finazfaiz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: seri kembangan
Posts: 31
Rep Power: 0
finazfaiz is on a distinguished road
Default Re: doc ckp pacha cacat dari lahir...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Fina ada tanya doctor yg Pacha blh mengawan dgn satu telur tu?? atau dia sudah kena zass??

akak ada kenal kwn satu ofis lama dulu.satu masa tu dia cuti lama sgt.dlm 2 bln unpaid leave.rupanya dia pergi operation buang telur gak Censor sikit ek.ada budak2 tak cukup umur ni. biasa org/binatang jantan ada 2 telur tp kwn ni ada 3 telur.so selalu kena masuk angin & kembung perut.last2 kena operate buang extra telur tu. barulah dia kembali normal.
eh kak..jangan xtahu..walaupun pacha cacat ada sebelah telur je..tapi dah penah ada anak tau..
tu yang saya xtau pulak yang dia cacat..
tapi sayang anak dia semua xdapat nak diselamatkan..
kena beranak operation coz ada sekor tu xcukup sifat lagi..lagipun mak nya, fifi baru 1st time jadi mak..so dia xnak jaga anak dia tu..doc ckp tu normal for 1st time yang jadi mak..so saya jaga pun bagi susu semua pun xdapat nak selamatkan...
tapi mcm kes kawan opis akak tu mcm mana pulak tu terlebih satu
pacha kurang satu...dia terlebih sudah
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pesanan dari pakcu ayumisha Coffee Room 14 12-22-2009 04:24 PM
Anak Tasya yang lahir pada 31/07/2009 Daniel Cat TV and Photos 260 11-24-2009 10:04 PM
perlukan pertolongan!! anak bulus mati baru lahir Lionking Health, Disease & Diet 2 10-30-2009 11:40 PM
my fifi n my pacha... finazfaiz Cats & Kittens 9 09-10-2009 03:29 PM
Selamat Hari Lahir airizsyah... Penghulu Coffee Room 5 09-08-2008 10:30 AM



All times are GMT +8. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.