Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 07-10-2010, 01:52 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 5
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: Bahaya Pasir Kucing..

I pun sekarang dalam transition tukar from pasir to wood based litter..rupa pellet tu sama cam babyzee punya gambar. Harga memang mahal skit compared to litter pasir, but it lasts waaay waaaaay longer, plus definitely kurang bau (cuma bau kayu) & no tracking Also safe for kittens & kucing yg post surgery. It's totally flushable too.

Last edited by MidnightMaiden; 07-10-2010 at 02:51 PM.
Reply With Quote
  #82  
Old 07-13-2010, 03:22 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bahaya Pasir Kucing..

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
ikut suka hang la fk...
dah2, ape ni kuar topic sampai air kelapa ni?? apa fk ni dok troll sampai situ, pasal kucing takpe gak...
apa2pun kesian dok dekat mat saleh yang baru kenal air kelapa...huhuhu....
Biasa la tu, same-same mcm thread dan even forum lain ... Malaysian setail la tu ... I have long figured that if I can't beat them, then I might as well join in the fun too, why stress myself .... nanti cepat tua ....

... you know, guys, if I do not have accessibility to a paper shredder, I have learnt to do what the vet clinics do ... just koyak with fingers after cutting 1 cm mcm gambar yg I tunjuk dulu. The idea is to simply provide some coverage for the poo/pee so that tak kena kaki anak bulus. Sikit pun cukup. Better still, I discovered that simply crushing a few balls of newspaper and put on top lagi jimat masa and I have shifted to that except for cases of too many young kittens in 1 cage (higher usage) where I still put the shredded balls.

I am always trying new things to improve and cut maintenance time as time is so very precious. A lot of times you need to think out of the box and come out with more innovative methods. It also keeps your brain razor sharp.

I also get free shredded paper from the florist shops. They come in with some of the packed flowers from Cameron Highlands.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #83  
Old 07-13-2010, 04:40 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bahaya Pasir Kucing..

Ok, tuan tanah Nurkasih, back to your topic ... yes, memang pasir kucing ada mempunyai banyak bahaya kepada kucing, tak kira clumping atau non-clumping tetapi yg clumping lebih merbahaya, you are so correct.

Actually, I did come across a study some time back which states that all cats that use litter sand have been found with dust in their lungs (poor creatures) through inhalation and this is very bad. That not being all, traces of litter dust have also been detected in the cat owners' lungs.

But as with many other multi-million $$ profit making businesses, health concerns have been cleverly and successfully underplayed by aggressive marketing and only educated consumers are able see through the veneer.

I am really surprised that clumping litter do not carry a health warning that it is dangerous for use with kittens below 6 months of age. But then, like I say, consumers need take the initiative to educate themselves for their own benefit.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #84  
Old 07-14-2010, 01:50 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Bahaya Pasir Kucing..

Aiseymen Bro!! apasal tak ckp u team German?? I,hubby & anak kaki 4 pun sokong German gak. Klu tak blh layan tgk German/Spain sama sama Takpe, Azlan. German main dgn bagus. Kalah tp head high.

Tak payah layan joke si FK ni klu tak masuk. Sejukkan diri minum teh o ais

Sebenarnya Azlan, I pernah gak pakai paper. 4 ekor kucing kat rmh pandai pakai litter box guna shredded paper. Tp masalah bau. Kita dok apartment mmg tak sesuai pakai shredded paper. Walau I dah sembur dgn penyembur eliminate odour yg dari garbage enzyme tu pun msh gak bau klu balik rmh ada bau hancing.Pasalnya rmh tertutup dari pagi smp ke lewat petang. So I takde pilihan kena pakai bamboo litter (takde habuk.good for me and the cats) FK dok rmh banglo 10 tgkt yg open air.So takde masalahlah dia

Quote:
Originally Posted by origin View Post
Ooops.. Soorri June if nampak mcm i lost cool...I mmg sejak 2menjak kawan2 Jerman i kalah kat World Cup tu rasa hangin jee nih..

Actually dari mula2 komen FK ni pon i dah minta maaf klau ada tersalah ckp but somehow FK tak abis2 nak perli2 dgn post nye yg tak cukup satu...last skali.. siap nasihat 'jaga penguasaan bahasa' yg tak tahan nak gelak tu...dia punya 'maradona buka biz kelapa muda' stupid joke tu tinggi sgt ke tatabahasa dia...

OK2.... no more layan tokey klapa muda nih...

FK: nasib baik mekmod mu bersuara, klu takkk... acah jee

OK, the mods have spoken... i rest my case... sbelum kena red card baik i cool off terus...
Reply With Quote
  #85  
Old 07-14-2010, 02:11 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 9
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Bahaya Pasir Kucing..

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sebenarnya Azlan, I pernah gak pakai paper. 4 ekor kucing kat rmh pandai pakai litter box guna shredded paper. Tp masalah bau. Kita dok apartment mmg tak sesuai pakai shredded paper. Walau I dah sembur dgn penyembur eliminate odour yg dari garbage enzyme tu pun msh gak bau klu balik rmh ada bau hancing.Pasalnya rmh tertutup dari pagi smp ke lewat petang. So I takde pilihan kena pakai bamboo litter (takde habuk.good for me and the cats) FK dok rmh banglo 10 tgkt yg open air.So takde masalahlah dia
June, apasal enzyme tu not working? Ada sekali my rescuer friend pun ada experience tak effective, tapi bila batch lain effective pulak, sekarang rajin perap sendiri. You know why? Enzyme tu mudah rosak ... kena simpan dengan penutup rapat sebab the last fermentation process is anaerobic.

Another thing, enzyme tu mudah rosak oleh suhu tinggi, sensitip enzyme tu, dan juga sensitip kepada cahaya. Kawan saya tu bawak balik dalam kereta, lupa bawak keluar cepat dan terkena suhu dan cahaya sedikit dalam cuaca panas kita dan rosak.

Sekarang baru dia tahu kenapa the enzyme did not work. Sebab tu la saya bila taroh dalam washing machine basuh baju saya tak boleh guna warm/hot cycle, rosak enzyme tu, kena guna cold, normal wash.

Selamat mencuba lagi ...

p.s. Aiiiii ... June, mana la my banglo sepuluh (10) tingkat? 2 tingkat ajer ... kalah Eric Chia nanti ... nak bagi tempat tumpang duduk utk anak bulus yg tiada tempat hidup kena la kawasan seluas yg dapat kalo tidak, cukup tempat utk bermain dan bersembunyi sebab mereka jenis binatang territorial .... nanti termasuk kawasan neighbour mereka tak suka dan komplen pulak ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 07-14-2010 at 02:20 PM. Reason: banglo 2 tingkat sahaja ....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat Litter (Pasir kucing) sue_nax Cats & Kittens 325 02-23-2011 11:03 PM
Bahaya Atau Tidak naq1989 Cats & Kittens 31 11-12-2009 02:26 PM
Gambar Kucing-Kucing Yang Lucu naq1989 Cat TV and Photos 0 11-11-2009 06:15 AM
*Lori xnak kutip sampah pasir..!!!* abzalia General Discussion 49 10-26-2009 06:33 PM
Lost My Dog In Pasir Gudang,johor wantedgal Lost & Found 1 06-30-2008 05:49 AM



All times are GMT +8. The time now is 02:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.