Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Travel > Photos & Diaries

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-01-2008, 03:02 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Waa...imann.....bestnya Istanbul. I baru plan nak gi Istanbul & Iran mid November ni.
Kat sini I upload gambar2 travel I, setakat yg sempat laa ok...cos internet ni slow aaa....
Ni gambar2 kat New Zealand
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	THE GREATEST JUMP OF MY LIFE, LEDGE BUNGY , QUEENSTOWN, NZ.jpg
Views:	52
Size:	46.0 KB
ID:	577   Click image for larger version

Name:	WHITE WATER RAFTING, KAITUNA RIVER, ROTORUA, NZ.jpg
Views:	46
Size:	50.7 KB
ID:	579   Click image for larger version

Name:	FRANZ JOSEF GLACIER HIKE, NZ.jpg
Views:	52
Size:	20.1 KB
ID:	580  
Attached Images
  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-01-2008 at 11:36 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old 09-01-2008, 04:15 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Yg ni gambar2 kat Egypt
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slide3.JPG
Views:	46
Size:	46.4 KB
ID:	582   Click image for larger version

Name:	SAHARA DESERT - SUNRISE.jpg
Views:	47
Size:	24.9 KB
ID:	583   Click image for larger version

Name:	SAHARA DESERT = NOON.jpg
Views:	41
Size:	22.5 KB
ID:	584   Click image for larger version

Name:	THE GREAT TEMPLE OF ABU SIMBEL.jpg
Views:	56
Size:	38.8 KB
ID:	585   Click image for larger version

Name:	MEDITERRANEAN SEA.jpg
Views:	43
Size:	50.9 KB
ID:	586  

Click image for larger version

Name:	VALLEY OF THE KINGS.jpg
Views:	48
Size:	29.7 KB
ID:	587   Click image for larger version

Name:	KARNAK TEMPLE.jpg
Views:	48
Size:	47.1 KB
ID:	588   Click image for larger version

Name:	RAMESSEUM TEMPLE.jpg
Views:	56
Size:	42.1 KB
ID:	589   Click image for larger version

Name:	EDFU TEMPLE.jpg
Views:	44
Size:	35.6 KB
ID:	590   Click image for larger version

Name:	FELLUCA RIDE.jpg
Views:	49
Size:	32.6 KB
ID:	591  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-01-2008 at 04:20 PM.
Reply With Quote
  #23  
Old 09-01-2008, 04:35 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Yg ni gambar2 kat Europe.....sikit2 jer...malas nak upload
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slide1.JPG
Views:	44
Size:	54.5 KB
ID:	592   Click image for larger version

Name:	Slide4.JPG
Views:	47
Size:	52.4 KB
ID:	593   Click image for larger version

Name:	Slide5.JPG
Views:	42
Size:	82.7 KB
ID:	594   Click image for larger version

Name:	Slide9.JPG
Views:	47
Size:	47.5 KB
ID:	595   Click image for larger version

Name:	Slide17.JPG
Views:	47
Size:	64.5 KB
ID:	596  

Click image for larger version

Name:	Slide19.JPG
Views:	52
Size:	48.8 KB
ID:	597   Click image for larger version

Name:	Slide21.JPG
Views:	47
Size:	58.8 KB
ID:	598   Click image for larger version

Name:	Slide31.JPG
Views:	42
Size:	64.1 KB
ID:	599   Click image for larger version

Name:	Slide33.JPG
Views:	49
Size:	32.0 KB
ID:	600   Click image for larger version

Name:	Slide38.JPG
Views:	47
Size:	24.1 KB
ID:	601  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #24  
Old 09-01-2008, 04:52 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Yg ni kat Cambodia, Bali, Laos
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slide1.JPG
Views:	43
Size:	66.6 KB
ID:	602   Click image for larger version

Name:	Slide2.JPG
Views:	42
Size:	73.1 KB
ID:	603   Click image for larger version

Name:	Slide3.JPG
Views:	45
Size:	110.0 KB
ID:	604   Click image for larger version

Name:	SURFING AT KUTA, BALI.jpg
Views:	49
Size:	53.2 KB
ID:	605   Click image for larger version

Name:	Slide4.JPG
Views:	42
Size:	111.7 KB
ID:	606  

Click image for larger version

Name:	KAYAK LAOS.jpg
Views:	48
Size:	84.6 KB
ID:	607   Click image for larger version

Name:	HMONG, LAOS.jpg
Views:	47
Size:	114.3 KB
ID:	608   Click image for larger version

Name:	HMONG BOYS.jpg
Views:	44
Size:	133.5 KB
ID:	609   Click image for larger version

Name:	ME - HMONG.JPG
Views:	44
Size:	47.9 KB
ID:	610   Click image for larger version

Name:	6.bmp
Views:	46
Size:	27.6 KB
ID:	611  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-01-2008 at 11:38 PM.
Reply With Quote
  #25  
Old 09-01-2008, 10:39 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Yg ni gambar kat Negombo, Sri Lanka & India
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NEGOMBO.jpg
Views:	45
Size:	155.7 KB
ID:	625   Click image for larger version

Name:	INDIA GATE.jpg
Views:	36
Size:	128.4 KB
ID:	626   Click image for larger version

Name:	SHIMLA.jpg
Views:	46
Size:	178.2 KB
ID:	627   Click image for larger version

Name:	DSC05129.jpg
Views:	50
Size:	140.5 KB
ID:	628   Click image for larger version

Name:	DSC05257.jpg
Views:	41
Size:	217.5 KB
ID:	629  

Click image for larger version

Name:	PINE TREES.jpg
Views:	52
Size:	243.5 KB
ID:	630   Click image for larger version

Name:	KALKA.jpg
Views:	48
Size:	146.1 KB
ID:	631   Click image for larger version

Name:	RED FORT.jpg
Views:	44
Size:	103.2 KB
ID:	632   Click image for larger version

Name:	DSC05394.jpg
Views:	48
Size:	202.2 KB
ID:	633   Click image for larger version

Name:	TAJ MAHAL.jpg
Views:	44
Size:	84.7 KB
ID:	634  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-01-2008 at 10:47 PM.
Reply With Quote
  #26  
Old 09-01-2008, 11:29 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Northern India
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC05404.jpg
Views:	44
Size:	121.1 KB
ID:	635   Click image for larger version

Name:	DSC05444.jpg
Views:	42
Size:	172.7 KB
ID:	636   Click image for larger version

Name:	DSC05550.jpg
Views:	45
Size:	172.6 KB
ID:	637   Click image for larger version

Name:	DSC05564.jpg
Views:	49
Size:	238.6 KB
ID:	638   Click image for larger version

Name:	SKI KUFRI.jpg
Views:	43
Size:	121.3 KB
ID:	639  

__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #27  
Old 09-01-2008, 11:42 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

HK Disneyland, Macau, Beijing
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slide1.JPG
Views:	43
Size:	60.7 KB
ID:	641   Click image for larger version

Name:	Slide3.JPG
Views:	43
Size:	100.9 KB
ID:	643  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #28  
Old 09-02-2008, 10:19 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

huiyooo.. byknyer jln2... kak nita ni bukak kompeni tour and travel ke?? hehehe.. bleh ngecek package pelancongan tak?? kihkihkih
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #29  
Old 09-02-2008, 12:01 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

InsyaAllah kalau masin mulut chemonk....memang hajat tu ada nak bukak agensi pelancongan satu hari nanti.
Tapi yg akak travel ni, kebanyakannya akak gi backpacking. Tak suka sgt ikut tour. Leceh sebab terikat, lepas tu banyak sgt bawa ke tempat2 di mana tour guide boleh dapat komisyen sampai berjam2, sedangkan allocation masa di tempat2 bersejarah tu limited sangat. Hahaha....June, jangan marah aaaa.....
Backpack ni boleh jimat kos especially kalau you ikut style akak travel iaitu, bila akak travel, I travelled like local, I ate like local, I stayed like local, everything like local. Example, kalau you ikut tour ke India (6D Delhi - Agra - Jaipur), kosnya termasuk all fees hampir RM3000. Tapi akak pergi ke tempat2 yg sama, plus Shimla & Kufri (300km away from Delhi) selama 2 minggu, I only spent RM2500 including air ticket. Best kan ? Dulu akak pergi Siam Reap (masuk semua temples selagi ada) & Phnom Penh, 6 hari, naik AirAsia, I only spent RM850 je including flight. Tapi kena banyak buat research laa & jangan banyak cengkadak. Kalau itu tak boleh, ini tak boleh, then forget it.....Bagi akak, backpacking ni memang berbaloi and I always cherished my backpacking experiences a lot more compared to travel dgn tour.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-04-2008 at 07:04 AM.
Reply With Quote
  #30  
Old 09-02-2008, 12:06 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

wahaaaaa.... suka!!! suka~!!!<-- tak penah gi backpacking...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #31  
Old 09-02-2008, 01:56 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
InsyaAllah kalau masin mulut chemonk....memang hajat tu ada nak bukak agensi pelancongan satu hari nanti.
Tapi yg akak travel ni, kebanyakannya akak gi backpacking. Tak suka sgt ikut tour. Leceh sebab terikat, lepas tu banyak sgt bawa ke tempat2 di mana tour guide boleh dapat komisyen sampai berjam2, sedangkan allocation masa di tempat2 bersejarah tu limited sangat. Hahaha....June, jangan marah aaaa.....
Backpack ni boleh jimat kos especially kalau you ikut style akak travel iaitu, bila akak travel, I travelled like local, I ate like local, I stayed like local, everything like local. Example, kalau you ikut tour ke India (6D Delhi - Agra - Jaipur), kosnya termasuk all fees hampir RM3000. Tapi akak pergi ke tempat2 yg sama, plus Shimla & Kufri (300km away from Delhi) selama 2 minggu, I only spent RM2500. Best kan ? Dulu akak pergi Siam Reap (masuk semua temples selagi ada) & Phnom Penh, 6 hari, naik AirAsia, I only spent RM850 je. Tapi kena banyak buat research laa & jangan banyak cengkadak. Kalau itu tak boleh, ini tak boleh, then forget it.....Bagi akak, backpacking ni memang berbaloi and I always cherished my backpacking experiences a lot more compared to travel dgn tour.
.:: Kak Nita... This is might be a stupid question, tp nk tny gak ( malu bertanya sesat jalan...) Backpacking ni camner n brp org yg syok nk g style backpacking??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #32  
Old 09-02-2008, 02:23 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

alahai! Mondok.nak tergelak akak dengar soalan ko ni.backpackers tu klu ko perasan tak mat salleh yg dgn bag durang jalan sendiri2.backpackes tu maksudnya independent traveller.kita tak ada ikut pakej tour. biasanya yg suka buat mcm ni yg berjiwa bebas mcm akak.wakakakakak!! klu ko tanya akak,akak lebih suka backpacking travelling sendiri.senang.klu ada kawan2 leceh.sorang nak ni,sorang nak tu.paling ramai pun klu akak nak backpackers,2 orang cukup.maksudnya akak dan sorang lg kawan.dah.kita backpackers travelling cepat buat kawan from all over the world.mmg best.

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Kak Nita... This is might be a stupid question, tp nk tny gak ( malu bertanya sesat jalan...) Backpacking ni camner n brp org yg syok nk g style backpacking??? ::.
Reply With Quote
  #33  
Old 09-02-2008, 02:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

walaupun saya kerja travel agent dan jug semi pencen tour guide tp saya sokong 100% statement akak.wakakakakakakak!! jahat saya ni.klu boss nampak statement saya ni,kena buang kerja terus.wakakakakakakakakak!!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
InsyaAllah kalau masin mulut chemonk....memang hajat tu ada nak bukak agensi pelancongan satu hari nanti.
Tapi yg akak travel ni, kebanyakannya akak gi backpacking. Tak suka sgt ikut tour. Leceh sebab terikat, lepas tu banyak sgt bawa ke tempat2 di mana tour guide boleh dapat komisyen sampai berjam2, sedangkan allocation masa di tempat2 bersejarah tu limited sangat. Hahaha....June, jangan marah aaaa.....
Backpack ni boleh jimat kos especially kalau you ikut style akak travel iaitu, bila akak travel, I travelled like local, I ate like local, I stayed like local, everything like local. Example, kalau you ikut tour ke India (6D Delhi - Agra - Jaipur), kosnya termasuk all fees hampir RM3000. Tapi akak pergi ke tempat2 yg sama, plus Shimla & Kufri (300km away from Delhi) selama 2 minggu, I only spent RM2500. Best kan ? Dulu akak pergi Siam Reap (masuk semua temples selagi ada) & Phnom Penh, 6 hari, naik AirAsia, I only spent RM850 je. Tapi kena banyak buat research laa & jangan banyak cengkadak. Kalau itu tak boleh, ini tak boleh, then forget it.....Bagi akak, backpacking ni memang berbaloi and I always cherished my backpacking experiences a lot more compared to travel dgn tour.
Reply With Quote
  #34  
Old 09-02-2008, 02:46 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 7
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Betul cakap June....
Akak start backpacking lepas diinfluenced kan oleh sorang kwn mat salleh dari Barcelona yg akak kenal thru Scorpions Fan Club. Akak bw dia jln2 kat KL & Langkawi. Thrill dgr citer2 dia, so akak rasa teruja & start my 1st backpacking (dah la 1st. solo pulak tu) ke Europe (10 negara) selama 3 minggu, pada tahun 2002. Bila dah sukses...I mean, masa balik tu, I came back in one piece, tak de hilang kaki ke tangan ke...dah rasa syiok dan pd tahun yg sama, akak backpack solo ke Australia & NZ pulak selama 3 minggu juga. Solo backpacking ni ada pro and cons laa....Pro maksudnya kita ikut rentak kita sendiri, suka hati kita laa nak buat apa & pergi ke mana2. Cons nya pulak kalau jadi apa2 kat kita, tanggung la sorang2. Mana nak tau kan...kot kena rape ke, kena rompak ke, accident ke. Cth nya masa akak kat border Austria - Swiss, akak terpijak ice & jatuh terjelepuk. Punya la sakit punggung . Nak buat apa pun, tak boleh buat sendiri - baik berdiri, berjalan, nak duduk, semua kena bantuan org. Bayangkan nak bw beg2 berat lagi. Masa tu mmg jenuh, tambah2 perjalanan baru bermula 3 hari, dah accident..... tapi mat salleh ni very helpful. Bila balik Msia, baru gi checkup, rupa2nya tulang punggung akak retak sikit. No wonder laa sakit betul. Lagi satu kalau travel solo, you kena pandai bawak diri, kena cepat adapt dgn environment, kena ada sense of being independant.....Yg tak berapa best klu solo backpacking ni, bila kita gi tempat yg communication very bad. Cthnya masa akak kat Laos & Spain....nak cari manusia yg boleh speak english punya la susah....Bila kat tpt2 tourist baru la blh chatting dgn fellow travellers, at other times, jadi org bisu . Anyway, experience yg kita dpt tu mmg money can't buy. Now, selepas dah merasa backpack solo, dgn kawan, dgn hubby & dgn anak teruna akak, akak prefer backpack dgn anak & sorang kawan. Dgn my hb pun tak besttt cos bila sesat jalan, mula la gaduhhhh...kalau dgn kengkawan ni, kita akan lebih cool cos masing2 nak jaga hati. . Kalau nak jimat kos, paling bagus travel berempat sebab bila naik cab utk ke mana2 (especially airport transfer yg selalunya mahal), you share 4 orang. Begitu juga klu you stay kat hostel, amik yg 4 bedded room, you got the room for the 4 of you. Tak perlu share dgn strangers. Tapi nak cari 4 org yg sekepala, sehati & sejiwa, bukan senang bebbb.....Betul tak June ???
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-04-2008 at 07:06 AM.
Reply With Quote
  #35  
Old 09-02-2008, 04:02 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by June
alahai! Mondok.nak tergelak akak dengar soalan ko ni.backpackers tu klu ko perasan tak mat salleh yg dgn bag durang jalan sendiri2.backpackes tu maksudnya independent traveller.kita tak ada ikut pakej tour. biasanya yg suka buat mcm ni yg berjiwa bebas mcm akak.wakakakakak!! klu ko tanya akak,akak lebih suka backpacking travelling sendiri.senang.klu ada kawan2 leceh.sorang nak ni,sorang nak tu.paling ramai pun klu akak nak backpackers,2 orang cukup.maksudnya akak dan sorang lg kawan.dah.kita backpackers travelling cepat buat kawan from all over the world.mmg best.
.:: Heheheh!!! Tak pernah ke luar negara kak... Nak jalan2 kt Mesia ni pun kena ikat perut... Rezeki tak sampai lg... Nk g honeymoon pun kena hold dulu... Ni dah tau backpaking tu apa, bleh la kot nk cuba berjalan-jalan ke tempat org... Utk permulaan, mungkin leh try g Sarawak kot... Sabah ke... ::.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Betul cakap June....
Akak start backpacking lepas diinfluenced kan oleh sorang kwn mat salleh dari Barcelona yg akak kenal thru Scorpions Fan Club. Akak bw dia jln2 kat KL & Langkawi. Thrill dgr citer2 dia, so akak rasa teruja & start my 1st backpacking (dah la 1st. solo pulak tu) ke Europe (10 negara) selama 3 minggu, pada tahun 2002. Bila dah sukses...I mean, masa balik tu, I came back in one piece, tak de hilang kaki ke tangan ke...dah rasa syiok dan pd tahun yg sama, akak backpack solo ke Australia & NZ pulak selama 3 minggu juga. Solo backpacking ni ada pro and cons laa....Pro maksudnya kita ikut rentak kita sendiri, suka hati kita laa nak buat apa & pergi ke mana2. Cons nya pulak kalau jadi apa2 kat kita, tanggung la sorang2. Mana nak tau kan...kot kena rape ke, kena rompak ke, accident ke. Cth nya masa akak kat border Austria - Swiss, akak terpijak ice & jatuh terjelepuk. Punya la sakit punggung . Nak buat apa pun - baik berdiri, berjalan, nak duduk, semua kena bantuan org. Bayangkan nak bw beg2 berat lagi. Masa tu mmg jenuh, tambah2 perjalanan baru bermula 3 hari, dah accident..... tapi mat salleh ni very helpful. Bila balik Msia, baru gi checkup, rupa2nya tulang punggung akak retak sikit. No wonder laa sakit betul. Lagi satu kalau travel solo, you kena pandai bawak diri, kena cepat adapt dgn environment, kena ada sense of being independant.....Yg tak berapa best klu solo backpacking ni, bila kita gi tempat yg communication very bad. Cthnya masa akak kat Laos & Spain....nak cari manusia yg boleh speak english punya la susah....Bila kat tpt2 tourist baru la blh chatting dgn fellow travellers, at other times, jadi org bisu . Anyway, experience yg kita dpt tu mmg money can't buy. Now, selepas dah merasa backpack solo, dgn kawan, dgn hubby & dgn anak teruna akak, akak prefer backpack dgn anak & sorang kawan. Dgn my hb pun tak besttt cos bila sesat jalan, mula la gaduhhhh...kalau dgn kengkawan ni, kita akan lebih cool cos masing2 nak jaga hati. . Kalau nak jimat kos, paling bagus travel berempat sebab bila naik cab utk ke mana2 (especially airport transfer yg selalunya mahal), you share 4 orang. Begitu juga klu you stay kat hostel, amik yg 4 bedded room, you got the room for the 4 of you. Tak perlu share dgn strangers. Tapi nak cari 4 org yg sekepala, sehati & sejiwa, bukan senang bebbb.....Betul tak June ???
.:: Hhhmmm.. Panjang penjelasan kak nita ni ha... Mekasih ye kak, seronok juga share pengalaman org, nk rasa sendiri, belum ada rezeki... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #36  
Old 09-02-2008, 05:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

setuju dgn suma statement akak!!!!!!!!!!!!!! tp yg part 4 org tu susah sikit.bukan senang nak cari 4 org yg 1 kepala.dgn adik beradik pun bercakar apatah lg dgn kekawan.wakakakakakak!! saya tetap pilih sorang je companion.tak payah fening fening


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Betul cakap June....
Akak start backpacking lepas diinfluenced kan oleh sorang kwn mat salleh dari Barcelona yg akak kenal thru Scorpions Fan Club. Akak bw dia jln2 kat KL & Langkawi. Thrill dgr citer2 dia, so akak rasa teruja & start my 1st backpacking (dah la 1st. solo pulak tu) ke Europe (10 negara) selama 3 minggu, pada tahun 2002. Bila dah sukses...I mean, masa balik tu, I came back in one piece, tak de hilang kaki ke tangan ke...dah rasa syiok dan pd tahun yg sama, akak backpack solo ke Australia & NZ pulak selama 3 minggu juga. Solo backpacking ni ada pro and cons laa....Pro maksudnya kita ikut rentak kita sendiri, suka hati kita laa nak buat apa & pergi ke mana2. Cons nya pulak kalau jadi apa2 kat kita, tanggung la sorang2. Mana nak tau kan...kot kena rape ke, kena rompak ke, accident ke. Cth nya masa akak kat border Austria - Swiss, akak terpijak ice & jatuh terjelepuk. Punya la sakit punggung . Nak buat apa pun - baik berdiri, berjalan, nak duduk, semua kena bantuan org. Bayangkan nak bw beg2 berat lagi. Masa tu mmg jenuh, tambah2 perjalanan baru bermula 3 hari, dah accident..... tapi mat salleh ni very helpful. Bila balik Msia, baru gi checkup, rupa2nya tulang punggung akak retak sikit. No wonder laa sakit betul. Lagi satu kalau travel solo, you kena pandai bawak diri, kena cepat adapt dgn environment, kena ada sense of being independant.....Yg tak berapa best klu solo backpacking ni, bila kita gi tempat yg communication very bad. Cthnya masa akak kat Laos & Spain....nak cari manusia yg boleh speak english punya la susah....Bila kat tpt2 tourist baru la blh chatting dgn fellow travellers, at other times, jadi org bisu . Anyway, experience yg kita dpt tu mmg money can't buy. Now, selepas dah merasa backpack solo, dgn kawan, dgn hubby & dgn anak teruna akak, akak prefer backpack dgn anak & sorang kawan. Dgn my hb pun tak besttt cos bila sesat jalan, mula la gaduhhhh...kalau dgn kengkawan ni, kita akan lebih cool cos masing2 nak jaga hati. . Kalau nak jimat kos, paling bagus travel berempat sebab bila naik cab utk ke mana2 (especially airport transfer yg selalunya mahal), you share 4 orang. Begitu juga klu you stay kat hostel, amik yg 4 bedded room, you got the room for the 4 of you. Tak perlu share dgn strangers. Tapi nak cari 4 org yg sekepala, sehati & sejiwa, bukan senang bebbb.....Betul tak June ???
Reply With Quote
  #37  
Old 09-02-2008, 05:19 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 7
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
.::Bukan kau lar...ada tu aku tengok Picasa Album dia..saper nick dia aku luper lar...siti saper..? Siti kot nama dia... ::.
Cam aku je 2.. hehehe... duyung dtg ni penghulu..

Last edited by duyung_leo; 09-03-2008 at 08:50 AM.
Reply With Quote
  #38  
Old 09-02-2008, 05:26 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 7
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Masa ni duyung ke bukit tabur.. day trip...




sempat lg posing walaupun tgh memanjat


posing lagi.. almaklum la.. fotolergik.. hahahaha




ngan opismate.. mmg kaki mendaki sume ni

Last edited by duyung_leo; 09-02-2008 at 05:32 PM.
Reply With Quote
  #39  
Old 09-02-2008, 05:42 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 7
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Ni duyung ke Gunung Ayam.. Kelantan


Dalam gua gelap.. mmg sunyi..


Suke ngan gambar ni.. hasil yg terbentuk dt titisan air dlm gua


Ngan kengkawan sume.. berhappy2 je


On the way ke baha's kem.. singgah jap kat air terjun ni


Baru sampai kat kem baha.. penat owh..
Reply With Quote
  #40  
Old 09-02-2008, 05:52 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 7
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

Sambungan Gunung Ayam


ngan kengkawan kat baha's kem.. air terjun jelawang


Comel x... hahahahaha.. *matila perasan..


On the way ke puncak gunung ayam.. singgah jap kat sg.cincin (Ring River).. hahaha..


hoiyeeeaaahhhh!! dah smp kat puncak gunung ayam...


Pemandangan dr puncak gunung ayam..


The kroni..


Dan ini yg paling duyung suke.. scorpion!!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT +8. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.