Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Success Stories

Success Stories Share your happy and heart-warming "tails" with our community. Let us know about your successful rescue, rehome or adoption efforts!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-18-2008, 10:30 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default kucing bengal..

http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_12.htm

got it from kosmo online... lawa sungguh~!
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #2  
Old 08-18-2008, 12:22 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 8
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

olohhh omeinye bengal dia...dr ismail ni yg masok mejalah 3 dulu kan...dia tunjuk tempat boarding kat klinik dia and also kekucing pedigree kat umah dia...ahh geramm nyee nengok semua sihat2 belako...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2008, 12:34 PM
azris azris is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 94
Rep Power: 7
azris is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

a lovely bengal it is...dh lama berkenan kt bengal tp till now...blum ada rezeki lagik...selalu jugak tgk doc tu iklankan kucing2 dia..mmg comey2 dan sehat2
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2008, 01:20 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 8
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

bila cerita pasal bengal..mesti teringatkan Shogun...owner dia nama Putra Bengal...alahaii..Putra..where are you dik ..kak hate dah lama tak dengar update Shogun...mesti dah besar panjang...ni lah last update tahun lepas:



Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2008, 01:32 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 7
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
olohhh omeinye bengal dia...dr ismail ni yg masok mejalah 3 dulu kan...dia tunjuk tempat boarding kat klinik dia and also kekucing pedigree kat umah dia...ahh geramm nyee nengok semua sihat2 belako...
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2008, 01:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kucing bengal..

betul,dia bukan vet tp dia pernah kerja jd assitant vet dan skrg dlm proses mengambil kursus jadi vet.

alah,brader,itu tandanya ko ni msh awet muda.kan elok tu.wakakakakakakak!!!

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...
Reply With Quote
  #7  
Old 08-19-2008, 03:01 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 8
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...
owhh...udah kat keratan akhbar tu tulih imadi petclinic...milah ingat dr le..hikhikhik...
Reply With Quote
  #8  
Old 08-22-2008, 07:10 PM
comyncats's Avatar
comyncats comyncats is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 21
Rep Power: 0
comyncats is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
Is that cage his permanent accomodation? What is his breeding?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-22-2008, 07:46 PM
Dunker Dunker is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 10
Rep Power: 0
Dunker is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

"betul,dia bukan vet tp dia pernah kerja jd assitant vet dan skrg dlm proses mengambil kursus jadi vet."

It takes 5 yeas of training to be a vet. As it stands I dont think a few courses would qualify him to be a vet.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-23-2008, 11:51 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 8
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by comyncats View Post
Is that cage his permanent accomodation? What is his breeding?
hi lesley, no hes not permanently caged. i think he is being caged only on safety measures..because of visitors ...on the breeder side..am not too sure on the category ..but he bought Shogun from Muzaffar the 1st bengal breeder in Malaysia.

Putra Bengal, hope you can come and join PF for further explaination on Shogun

Credit to PutraBengal:

Reply With Quote
  #11  
Old 08-25-2008, 09:16 AM
Celis's Avatar
Celis Celis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 126
Rep Power: 7
Celis is on a distinguished road
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...
may b u ni awet muda,bro...EPL dah start..life is all better now
__________________
Intelligence in the cat is underrated - Louis Wain
Reply With Quote
  #12  
Old 08-25-2008, 02:23 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,419
Rep Power: 10
blackie007 has disabled reputation
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_12.htm

got it from kosmo online... lawa sungguh~!
What an elegant and sleek cat!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
bila cerita pasal bengal..mesti teringatkan Shogun...owner dia nama Putra Bengal...alahaii..Putra..where are you dik ..kak hate dah lama tak dengar update Shogun...mesti dah besar panjang...ni lah last update tahun lepas:
Shhogun looks very handsome leh.....Who is Putra Bengal, kak Ina? Dia tak join kat forum sini ker?
Reply With Quote
  #13  
Old 11-25-2008, 02:45 AM
xsynie xsynie is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur Malaysia
Posts: 98
Rep Power: 0
xsynie is an unknown quantity at this point
Default Re: kucing bengal..

Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC07323.JPG
Views:	1050
Size:	61.2 KB
ID:	2013   Click image for larger version

Name:	DSC07324.JPG
Views:	241
Size:	61.4 KB
ID:	2014   Click image for larger version

Name:	DSC07330.JPG
Views:	211
Size:	61.5 KB
ID:	2015   Click image for larger version

Name:	DSC07329.JPG
Views:	246
Size:	61.6 KB
ID:	2016   Click image for larger version

Name:	DSC07328.JPG
Views:	159
Size:	60.5 KB
ID:	2017  

Reply With Quote
  #14  
Old 11-25-2008, 08:14 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 8
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
setau aku dia ni bukan dr la milah... dia penah jadi assistant kat vet klinik dulu, tu yang dia tau pasal treatment... pastu dia ada amik vet luar kerja kat klinik dia kalau tak silap...

satu lagi... betul ke mamat ni 35 tahun... itu dah baya-baya aku tu... tapi apasal tengok muka dia macam lagi senior dari aku... musyhkillll...
yeke 35?
zee tengok pun macam rasa dia tua skit je, macam 40+..
hmmm...


Quote:
Originally Posted by xsynie View Post
Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.
is the website about your cattery or it's just simply web to show your babies?
just wondering..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #15  
Old 11-25-2008, 10:17 AM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 7
spongegirl is on a distinguished road
Smile Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by xsynie View Post
Mai tang ni tengok anak-anak kucing bengal saya, kalau nak tengok sapa mak bapak dia mai singgah di http://xsyniemainecoon.wetpaint.com.
eee...chumel nye..
nak sekor leh x???
Reply With Quote
  #16  
Old 11-25-2008, 11:37 PM
xsynie xsynie is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur Malaysia
Posts: 98
Rep Power: 0
xsynie is an unknown quantity at this point
Default Re: kucing bengal..

is the website about your cattery or it's just simply web to show your babies?
just wondering..
[/QUOTE]

Actually the creation of the website is just to reach the people out there who are cat lovers and by coincident my bengalcat had just deliver 4 kitten

Please don't wonder too much
Reply With Quote
  #17  
Old 11-27-2008, 04:00 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 7
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
eee...chumel nye..
nak sekor leh x???
memang comel.. saya pun nak satu leh tak?
Reply With Quote
  #18  
Old 11-27-2008, 11:36 AM
xsynie xsynie is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur Malaysia
Posts: 98
Rep Power: 0
xsynie is an unknown quantity at this point
Default Re: kucing bengal..

Banyak banyakan bersabar, kasi dia orang abis menyusu dulu.

http://xsyniemainecoon.wetpaint.com

Reply With Quote
  #19  
Old 11-28-2008, 12:49 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 7
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: kucing bengal..

Hihihi, tu maksudnya ada harapan ke nak terima?
Reply With Quote
  #20  
Old 11-28-2008, 02:13 AM
xsynie xsynie is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur Malaysia
Posts: 98
Rep Power: 0
xsynie is an unknown quantity at this point
Default Re: kucing bengal..

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Hihihi, tu maksudnya ada harapan ke nak terima?
harapan kena setiasa ada, cuma tinggi atau rendah aje yang tak tentu, tapi kalau kena gayanya apa salahnya, saya takkan boleh bela kesemuanya, kalau jantan nanti ia lawan tokay, kalau betina nanti kes incest pulak!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +8. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.