Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Vets & Docs Reviews

Vets & Docs Reviews Discuss, recommend, and review the people providing health care for your pets, ie, the animal docs.

View Poll Results: You ratings of this klinik
Excellent 6 15.38%
Good 16 41.03%
So so 11 28.21%
Bad 2 5.13%
Terrible 4 10.26%
Voters: 39. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 12-01-2009, 03:02 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by simple View Post
So far a few places (vet) yg saya pernah hantar boarding mmg tak sediakan pasir. The cats just poo & pee in the same cage. One time, i insisted that they put some covering on the cage floor, sbb my cat luka di tapak kaki and imagine dia kena duduk/berdiri on the cage wires bare footed ! How insensitive of these ppl !

One vet in PJ yg pernah take care of my cat ada sediakan a bigger cage plus litter sand. Plus a towel or blanket for the animal to lie on ! But they also board dogs. However the ppl there said boarding is not their main function (of course).

For RM12-15, i'd say these animal clinics earn a lot on boarding alone. Some will charge RM25 if the cats need medication - just to feed the meds, tak masuk harga ubat lagi.
Sometimes my cats yg boarding kat clinic will also get infected by flu from other cats. Ni sudah dikira charge lain.

Mamyku, Dr Solehatul tu ok ker ? (err, klu tak selesa jwb di sini, bolehlah PM).

BTW Camner nak beritahu which doctor kita nak jumpa ? S'times i would like to follow friends' advice to request for certain doctors i.e. older & more experienced, tp tak sampai hati pulak, as if we are telling the younger doctor that he's not good enough.

Saje nak menyampuk pasal boarding nie. For the moment, me and Prinzi is doing boarding at RM5.00 per cat per day. Maximum cats 10 only. Nothing more than that. Also, I do not believe in putting the cats in small cages cramped with their litter pan and feeding bowls. All my boarders will be housed in 3 tier cages. All you need to do is make a booking, bring your cat, litter and food and the rest I will do. I even do pet sitting, pick up and drop off. My boarding is called 'Home Away From Home'. Few of the forumers have tried my services already and they are quite happy with my service. Some even commented that their cat put on weight at my place
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #142  
Old 12-01-2009, 03:11 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 6
gambate is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Btul tu..

Kalau Dr Wan mmg bg diskaun byk giler.. Pernah dia sendiri angkut beg makanan yg berkilo2 tu masuk keta sbb pekerja dia wat dunno je..haih..

Saya still pegi lagi kat situ, smlm baru beli lg brg2.. sebab kebaikan dr wan n dr salehatul lekat di hati... Skang ni sy call je dulu tya, dr mana yg ada, kalau yg bkenan baru pegi..
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~
Reply With Quote
  #143  
Old 12-01-2009, 03:26 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 6
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
Btul tu..

Kalau Dr Wan mmg bg diskaun byk giler.. Pernah dia sendiri angkut beg makanan yg berkilo2 tu masuk keta sbb pekerja dia wat dunno je..haih..

Saya still pegi lagi kat situ, smlm baru beli lg brg2.. sebab kebaikan dr wan n dr salehatul lekat di hati... Skang ni sy call je dulu tya, dr mana yg ada, kalau yg bkenan baru pegi..
hehe..dua org dr. 2 mmg bgus, ada skali dlu, dr.wan yg tlg bwkkn kucg sy kuar dr kete msk ke dlm kdai..xpnah plak jmpe vet atau staf kdai pet yg wat g2,haha..nyway, raya haji ari 2 ada stu cite drama kot pasal kucg, plakonnye bdk pompuan yg kecik dlm cite congkak tu. Dia ada kucg MC (dlm cite tu la) haha..ada salah satu scene kt mesra petshop bangi, siap dr.salehatul tu pn ade gak msk,haha

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Saje nak menyampuk pasal boarding nie. For the moment, me and Prinzi is doing boarding at RM5.00 per cat per day. Maximum cats 10 only. Nothing more than that. Also, I do not believe in putting the cats in small cages cramped with their litter pan and feeding bowls. All my boarders will be housed in 3 tier cages. All you need to do is make a booking, bring your cat, litter and food and the rest I will do. I even do pet sitting, pick up and drop off. My boarding is called 'Home Away From Home'. Few of the forumers have tried my services already and they are quite happy with my service. Some even commented that their cat put on weight at my place
wow..leh cube nnt ni kt kak felix,hehe..kt mane locationnye??
Reply With Quote
  #144  
Old 12-01-2009, 03:55 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 8
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
btol tu..pada sy overall petshop ni bleh tahan la..bknye x elok..biase la..ada benda2 dorg lemah, ada bendanye dorg bgus. Sbb tu sy still pegi petshop mesra ni lg..tp mcm boarding tu kalu ada tmpat yg lebih bgus n good price, berbaloi la..kalu mcm kak june ckp yg pasal calling dorg mcm xnk layan tu xtau la pulak, mgkn masa kak june call tu org yg jwp tu x friendly..dr situ la kite pnye xpectation kn..

betul3xx...
setuju sgt. klu kita mmg hari2 @ selalu pegi sana,
tp still cam tuh gak, maybe blh la kita anggap situ x brp nk ok.
ataupun kebetulan masa tuh kne plak turn yg x ok tuh jaga kaunter.

tp selama join arena pengucingan nih,
Klinik Mesra & kedai pakcu la yg best.
pegi petshop lain, lain2 pengalaman ade..
ade yg layanan mesra, tp harga mahal,
ade yg layanan biasa2 jer, tp harga murah,
ade yg ok sangat2, harga berapi2,
ade yg x ok..tp byk choice...
ade yg byk choice + murah,
tp x nak layan la plak
heheheheh..
so, pegi la ikut mana ati suka nak pegi...
sendiri yg nak pilih..
hehehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #145  
Old 12-01-2009, 04:00 PM
nongali nongali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 16
Rep Power: 0
nongali is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Dah lama tak jengok sini...

Klinik Haiwan Mesra tu, I pi almost every month sebab nak beli the food supply. TAK PERNAH dpt discount kalau dengan pekerja dia. Hampeh sangat.. Tapi kalau Dr Wan ade (unfortunately, jarang la plak bertembung) dptlah 10% off or RM5-RM10 off. Both my furbabes were spayed n neutered there, Alhamdulillah OK.

Dulu masa Raya puasa I sent my furbabes for boarding there. RM12/day. Balik they all seme bau busuk/hancing. Syian!!!

Masa Raya Haji ari tu, I sent them to St Angel Animal Medical Ctr, Puchong.. RM12 jugak per day, tapi siang pasang aircond, malam kipas... Balik budak2bersih jek...

8 days boarding for 2 cats + ubat kutu for both + IAMS food= very, very reasonable charges...
Reply With Quote
  #146  
Old 12-01-2009, 04:08 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 8
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
Btul tu..

Kalau Dr Wan mmg bg diskaun byk giler.. Pernah dia sendiri angkut beg makanan yg berkilo2 tu masuk keta sbb pekerja dia wat dunno je..haih..

Saya still pegi lagi kat situ, smlm baru beli lg brg2.. sebab kebaikan dr wan n dr salehatul lekat di hati... Skang ni sy call je dulu tya, dr mana yg ada, kalau yg bkenan baru pegi..

btol33xx... jangan sebab NILA setitik, abis BIRU baju selai
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #147  
Old 12-01-2009, 04:10 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 8
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by nongali View Post
Dah lama tak jengok sini...

Klinik Haiwan Mesra tu, I pi almost every month sebab nak beli the food supply. TAK PERNAH dpt discount kalau dengan pekerja dia. Hampeh sangat.. Tapi kalau Dr Wan ade (unfortunately, jarang la plak bertembung) dptlah 10% off or RM5-RM10 off. Both my furbabes were spayed n neutered there, Alhamdulillah OK.

Dulu masa Raya puasa I sent my furbabes for boarding there. RM12/day. Balik they all seme bau busuk/hancing. Syian!!!

Masa Raya Haji ari tu, I sent them to St Angel Animal Medical Ctr, Puchong.. RM12 jugak per day, tapi siang pasang aircond, malam kipas... Balik budak2bersih jek...

8 days boarding for 2 cats + ubat kutu for both + IAMS food= very, very reasonable charges...

moral of the stoli : lepas nih sblm g sane, kita kol dulu ade x dr. wan kat situ.
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #148  
Old 12-01-2009, 05:26 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 6
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Korang citer pasal litter box tak de masa boarding? Benda baru ni...cuba sesiapa citer sikit pasal ni...kalau litter box tak de cam ne bebudak nak membuang? Risau juga bila baca ni...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #149  
Old 12-01-2009, 05:38 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 6
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Korang citer pasal litter box tak de masa boarding? Benda baru ni...cuba sesiapa citer sikit pasal ni...kalau litter box tak de cam ne bebudak nak membuang? Risau juga bila baca ni...
kt mesra petshop bangi 2 boarding x disediakan litterbox, mase hantar cats sy g boarding g la tgk kt tmpt kucing2 kt blakang 2,tgk dlm cage2 kucg lain pn xde litter box, ade gak tnye mamat yg dok wat keje kt blakang tu, dia wat x paham lak ble tanye..ai... Mase amek lak staf kt cashier xbg g tgk kt blakang tu, staf kt cashier 2 amek sndri, dia suh tgu kt dpn, cara dia ckp pn mmg mcm xbg kite g tgk la..bwk kuar je my cats..perhh..bau hancin, taik..aiyoo,xtau nak ckp,mse anta pnye la wangi siap kasi mandi,ble amek lek truk gler bau..padahal 2 hari je boarding..hm..mmg dorg x sdiakan litterbox la tu..kalu x xkn la my cats kotor smpi mcm tu skali..ish2
Reply With Quote
  #150  
Old 12-01-2009, 05:50 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 6
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
kt mesra petshop bangi 2 boarding x disediakan litterbox, mase hantar cats sy g boarding g la tgk kt tmpt kucing2 kt blakang 2,tgk dlm cage2 kucg lain pn xde litter box, ade gak tnye mamat yg dok wat keje kt blakang tu, dia wat x paham lak ble tanye..ai... Mase amek lak staf kt cashier xbg g tgk kt blakang tu, staf kt cashier 2 amek sndri, dia suh tgu kt dpn, cara dia ckp pn mmg mcm xbg kite g tgk la..bwk kuar je my cats..perhh..bau hancin, taik..aiyoo,xtau nak ckp,mse anta pnye la wangi siap kasi mandi,ble amek lek truk gler bau..padahal 2 hari je boarding..hm..mmg dorg x sdiakan litterbox la tu..kalu x xkn la my cats kotor smpi mcm tu skali..ish2
Abis, kalau kucing berak/kencing camnner pulak? Ish...ni wat risau nak boarding ni...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #151  
Old 12-01-2009, 05:55 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Abis, kalau kucing berak/kencing camnner pulak? Ish...ni wat risau nak boarding ni...
Berak dalam cage la. Nak jimat punya kos tu la jadi macam tu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #152  
Old 12-01-2009, 06:04 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 6
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Berak dalam cage la. Nak jimat punya kos tu la jadi macam tu
BERAK & KENCING DALAM CAGE!!!!! Sian nya kucing aku!!! Serupa stray dibuatnye...stray pun tak seteruk tu...

Nasib baik aku tak hantar kat sana dah..cuma beli barang je g sana...

Patut la masa dolu2 saya board kat sana, dia tak bagi masuk...

Satu hari kebetulan hubby nak pinjam g toilet...sempat la skodeng tempat boarding dia...hubby kata, nampak tak terurus dan berbau...since then saya tak hantar dah kat sana...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #153  
Old 12-01-2009, 06:04 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 6
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Berak dalam cage la. Nak jimat punya kos tu la jadi macam tu
haha..btol tu kak felix, dorg berak dlm cage la kuntum..kt besi lantai cage tu la..pee n poo mcm 2 jek, tu yg wat bau busuk 2, agaknye dorg tdo berbantalkan poo dorg..huhu, siannye..mlas nak pk dh, len kali nk anto boarding kna tnye dlu ape yg dorg sdiakan utk cat boarding..
Reply With Quote
  #154  
Old 12-01-2009, 06:11 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 6
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
BERAK & KENCING DALAM CAGE!!!!! Sian nya kucing aku!!! Serupa stray dibuatnye...stray pun tak seteruk tu...

Nasib baik aku tak hantar kat sana dah..cuma beli barang je g sana...

Patut la masa dolu2 saya board kat sana, dia tak bagi masuk...

Satu hari kebetulan hubby nak pinjam g toilet...sempat la skodeng tempat boarding dia...hubby kata, nampak tak terurus dan berbau...since then saya tak hantar dah kat sana...
btol tu kuntum, kt blakang tu gelap n cage2 dorg ade yg lame dan berkarat, 2 yg nampk x terurus. Actually petshop tu leh tahan la, charge utk treatment very reasonable dan vet pun friendly(bgantung pd doc. yg mana satu) cuma bab2 nak boarding ni kureng la..sbb x sdiakan litterbox n kurg terurus. Better cari tmpt lain utk boarding..ermm
Reply With Quote
  #155  
Old 12-01-2009, 06:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

First impression sgt penting.klu dah awal2 lg pekerjanya tunjuk sombong & mcm tak suka,sorilah.your lost not mine. kita bawa business,durang tak suka.nasiblah.dia lupa sapa yg bayar gaji dia,dok nak sombong2 dgn customer.

disini kita kena tekankan kat doktor yg baik hati tu,tlg train your staff.staff sombong durang memberi nama buruk kpd klinik.tanggungjawab doktor tu utk tegur staf2 sombong durang. klu budak office akak buat lagu tu,mmg ku penampor sorang2 klu tak nak kerja,balik rmh.jaga anak.toksah nak buat hal kat tempat kerja pula. dah ada kerja tu kira bersyukurlah.
Reply With Quote
  #156  
Old 12-01-2009, 06:30 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 7
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Lin biasa gak menyoping kat mesra petshop kat saujana impian,kajang. sbb umah kat kajang kan.. ok gak kat sana yg jaga kaunter ok..ramah2. sbb dah selalu gi sana, mintak kurang pun ok .. Bab boarding tu mmg tak best lah. cuma kalo bab vet ngan barangan mmg ok sesangat.. Harga barang takde laa murah sgt ..tp bolehlaaa drpd nak kena pergi jejauh kan... hihi

so far tak pernah lagi pergi mesra petshop bangi..so, tatao camne keadaan kat sana.
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #157  
Old 12-01-2009, 06:53 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
haha..btol tu kak felix, dorg berak dlm cage la kuntum..kt besi lantai cage tu la..pee n poo mcm 2 jek, tu yg wat bau busuk 2, agaknye dorg tdo berbantalkan poo dorg..huhu, siannye..mlas nak pk dh, len kali nk anto boarding kna tnye dlu ape yg dorg sdiakan utk cat boarding..
Mereka ni nak duit tu yang charge mahal mahal. Macam juga breeder, jual kucing mahal mahal tapi litter tak boleh beli Pakai newspaper je. Semua orang nie nak jimat kos.

Yang sedih mereka akan sumbat 2 atau 3 ekor kucing dalam sangkar kecik. Kalo boarding 1 minggu macam mana kucing tu nak gerak dan exercise . Sian tau. Tu yang dapatkan concept wat boarding 'Home Away From Home'. Letak kucing dalam cage 3 tier. Ada masa untuk main, grooming. Nak kucing yang datang boarding tu rasa macam rumah dia sendiri

Lokasi akk kat Cheras.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #158  
Old 12-01-2009, 08:00 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 7
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Sesapa yg nak jimat sesangat utk boarding.. kat semenyih caj 1 ari cuma rm3.50. tp kena bwk cage sendirik, mknan sendirik, pasir sendiri. Pasir tu..kalo kita punye da abis, takpe..dia boleh pakai pasir dia..tp kira dia jual laa beg pasir tu kat kita..

kat situ semua binatang leh hantar...bukan takat kucing jerk.. arnab,ayam ,itik pun boleh...hihihi.

Lin pernah boarding kat situ.. tp kucing pun 4 ekor jerk masa tu..saje je nak test.bwk cage 3 tkt yg leh lipat tu.. masukkan 4 ekor kat dlm tu...hihihi
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #159  
Old 12-01-2009, 08:09 PM
makciksetan makciksetan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
makciksetan is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

'Esok bila hantar, Dr Ainul tu kata x operate hari ni. Dorg yg akan kurung n puasakan. Sian budak tu pose sia2. Xpe la.. KOs RM120, 3 hari 2mlm'

ye ke?saya pon ada gak hantar mandul kucing kt sana..kalo x jadi buat hari tu, dia akan bagi makan..then malam tu baru puasakan balik..dulu ada kawan saya hantar kucing untuk mandul..dorang suh bwk balik utk buang benang after 2 weeks.tapi kucing saya tu x yah sebab benang dorang guna tu akan tanggal sendiri..
Reply With Quote
  #160  
Old 12-01-2009, 08:14 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 7
simple is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
For the moment, me and Prinzi is doing boarding at RM5.00 per cat per day. Maximum cats 10 only. Nothing more than that. Also, I do not believe in putting the cats in small cages cramped with their litter pan and feeding bowls. All my boarders will be housed in 3 tier cages. All you need to do is make a booking, bring your cat, litter and food and the rest I will do. I even do pet sitting, pick up and drop off. My boarding is called 'Home Away From Home'. Few of the forumers have tried my services already and they are quite happy with my service. Some even commented that their cat put on weight at my place
Bagus nyer. Do you take sick cats too i.e. ones that are currently on meds and need to complete the prescription for a few more days, etc ? And do you cover the Klang Valley, or just a few kilometers from your base ?

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
.. sebab kebaikan dr wan n dr salehatul lekat di hati... ..
Betul, Gambate. S'times kita dah bond a friendship dgn vets tuh, tak kesahlah if the rest of the staff is $%$$^^ "not so friendly". Tp it would be wonderful if everyone's customer service is at least at "acceptable" level, kan ?

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
arena pengucingan
Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
Lin biasa gak menyoping .
Antara perkataan2 baru yg perlu diberi perhatian oleh Dewan Bahasa & Pustaka utk menambahkan vocabulary Bahasa Malaysia ...
Satu lagi perkataan ..."kemengkunannya".

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
btol33xx... jangan sebab NILA setitik, abis BIRU baju selai
keh keh keh .. .. geli hati den ... betul gak. Apa kaitan susu sebelanga, ek ?

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
haha..btol tu kak felix, dorg berak dlm cage la kuntum..kt besi lantai cage tu la..pee n poo mcm 2 jek, tu yg wat bau busuk 2, agaknye dorg tdo berbantalkan poo dorg..huhu, siannye..mlas nak pk dh, len kali nk anto boarding kna tnye dlu ape yg dorg sdiakan utk cat boarding..
Tu pasal, vet mana pun, i make sure i dpt ikut masuk masa org kat klinik tu hantar my cats ke belakang. And klu kena board byk hari i.e. sakit, i make sure i pi visit. Sbb pernah i buat surprise visit, the cat tidur atas poo dia. Kcg ni pembersih; di rumah, pasir kotor pun dia geli. Tp masa tu dia dah tak kesah. Too sick to care agaknya. Masa i jenguk, my furkid buat muka kesian, and mengiau minta balik (ni perkataan staffs kat situ yer). Masa tu i rasa kcg tu makin sakit dgn keadaan yg sebegitu. I pernah tanya kenapa tak alas, they said "supaya dpt check poo n pee dia elok ker tidak". Maybe ada logiknya. Tp still, masa tu kcg tu bukan kena cirit pun ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
First impression sgt penting.klu dah awal2 lg pekerjanya tunjuk sombong & mcm tak suka,sorilah.your lost not mine. kita bawa business,durang tak suka.nasiblah.dia lupa sapa yg bayar gaji dia,dok nak sombong2 dgn customer.

disini kita kena tekankan kat doktor yg baik hati tu,tlg train your staff.staff sombong durang memberi nama buruk kpd klinik.tanggungjawab doktor tu utk tegur staf2 sombong durang. .
Setuju. Tp kdgkala ada yg tak suka ditegur atau diajar camner nak tegur staff dia. Ada juga staff lebih garang dr doktor. Just because dia dah kerja lebih lama dr doktor muda tuh. Ada juga doktor yg apologized on behalf of the staff yg kasar bahasa. Mcm2 ragam manusia. Kita sbg customer pulak yg perlu byk sabar.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT +8. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.