PetFinder.my

PetFinder.my (https://forums.petfinder.my/index.php)
-   Hall of Shame (https://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Petknode Cat Boarding Nightmare (https://forums.petfinder.my/showthread.php?t=6017)

adrianng87 09-05-2011 01:14 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Hi d0odlez89, is there any source / confirmed by the Authorities regarding the press conference, because I am interested to attend this.


Quote:

Originally Posted by d0odlez89 (Post 97470)
update:


Press conference akan di adakan hari ini di Armada Hotel. Semua media dan press dijemput hadir. Semua animal lovers dan owners kepada kucing˛ yang teraniaya, sila hadirkan diri bersama laporan polis yang telah di buat. Pastikan mereka di dakwa atas jenayah perniagaan dan kekejaman ke atas haiwan! be angry! Be angry! Tunjukkan pada pihak berwajib kita sangat serius dalam hal sebegini!

Sebarkan! Sebarkan!


The press conference will also be a platform for NGOs to express their frustrations over the poor animal welfare laws which may see the operators walk away with a small fine.

We hope owners who have already collected their cats to also be there to speak to the media.

They were not held by the police and allowed to go yesterday itself.

All the animal welfare groups are expected to attend.

If you are an animal welfare/rescue group and have not received a phone or e-mail invitation, please regard this as your invitation.

We are working against time to get the press releases etc in place and because may have overlooked some things. Those who can attend, please be there to show support.

Forget about the traffic jam etc, we have to have it at 5pm because many are at work but can leave their respective offices a little early to be on time. This is important.

Please show your support. Let's bring the culprits down!!


Time>
Monday, September 5 · 5:00pm - 6:00pm

Location>
Arcadia 1, level 3, Armada Hotel, Petaling Jaya.


shahcats 09-05-2011 01:19 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
mari semua kita pergi!!!!!!!!!!!!!!!!

shahcats 09-05-2011 01:28 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
most viewed! good sign!
http://thestar.com.my/news/story.asp...046&sec=nation

roslina 09-05-2011 01:51 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Zalimnya manusia2 nie {cry2}. Sedih betol tgk gambar kucing2 tu {cry2
Teringin jugak nak tengok muka manusia2 yang zalim tu

Saya selalu hantar boarding kat Petzone, Dataran Sunway Kota Damansara. Cuma tahun nie decided bawak balik 2 ekor kucing beraya kat kampung. Kat rumah ada new petshop, ada boarding service tapi terfikir jugak, owner tu melayu,...so kalau saya hantar bording kat situ, sape yang nak jaga kucing2 tu sebab dia sure balik kg, cuti raya tahun nie almost seminggu.

Apa-apa pun, saya akan antar bording kat tempat yg biasa saya hantar, orang yang saya percaya ie di Petzone. At least saya pasti mereka akan jaga anak2 bulus saya dengan baik {happy}

itssg 09-05-2011 01:54 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
I had sent 2 of my cats to Petknode for 6 days last year. Ended up both of them having serious flu caused of the Petknode fella shower them at night before they sending them back to me.

So, i ended up paid more than RM500 to vet and let them stayed inside the clinic for days. And i boycott them since that day onwards. But never know they are so cruel....{ohmygod}

tediber 09-05-2011 02:04 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
http://www.facebook.com/myqza/posts/...10286525742657

Press confrence petang ini jam 5.00 di Hotel Armada PJ.

harap semuanya dapat hadir memberi sokongan!!

terima kasih

origin 09-05-2011 02:04 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Ini la iklan diorang :

http://img12.imageshack.us/img12/6678/6584374546.jpg

dan ini iklan diorangkat mudah.my :
http://www.mudah.my/Perkhidmatan+Jag...644.htm?last=1

Patut la sampai 300 ekor kucen diorang dpt untuk dijaga, diorang cuma caj Rm3.95 je sekor/sehari... pastu aniaya binatang, nak2 binatang kesayangan nabi s.a.w....

tediber 09-05-2011 02:06 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Semua kucing sudah selamat di foster dan di pantau oleh KTAJ.

Harapnya petang ini selesai sahaja PC semua kucing dapat kembali kepada tuan mereka dengan selamat. InsyaALlah.

iyen 09-05-2011 04:21 PM

Re: Petknode online petshop
 
Quote:

Originally Posted by NorraAbdullah (Post 97439)
Ya betul. Saya sendiri dtg tgk di Damansara Damai. Kucing terbiar tanpa air & makanan.

Plg menyayat hati, ibu & anak mati berpeluk sbb dehidrated.

Apekah jenis manusia

astaghfirullahalazim... sedihnya...

semoga manusia x berhati perut tu dapat balasan setimpal dr Allah s.w.t

nurkasih 09-05-2011 04:51 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
I was shocked. 300 kucing. My God! Even more devastated when the petshop named is one of those that I once knew. Siap bermesra dalam forum sometime ago. yet, glad that everything is finally good. {wink} nak tengok justification malaysian law macamana pulak.. tapi justification Allah tue dah wajib dah kena {scared}

d0odlez89 09-05-2011 07:39 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
sori andriang.. a bit bz.. u can look at the kucing jalanan anjing terbiar page at facebook..
rieyna ada bagi link

d0odlez89 09-05-2011 07:52 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Quote:

Originally Posted by nurkasih (Post 97491)
I was shocked. 300 kucing. My God! Even more devastated when the petshop named is one of those that I once knew. Siap bermesra dalam forum sometime ago. yet, glad that everything is finally good. {wink} nak tengok justification malaysian law macamana pulak.. tapi justification Allah tue dah wajib dah kena {scared}

kasih.. u tgk kat page ktaj

ni link die http://www.facebook.com/ktaj0311

u tgk update kat situ.. i pon tgh bc update2 tu...
sakit ati je tengok petknode wat cmtu

milocute 09-05-2011 07:56 PM

Re: Petknode online petshop
 
Saya mengikuti perkembangan pasal petknode yang hampeh dan tak bertanggungjawab dari JB dengan rasa sayu sekali. {cry} Hanya doa agar kucing2 yang terseksa pulih sedia kala secepat mungkin dapat saya lakukan ketika ini.
Saya pernah mengalami pengalaman yang membuat saya serik dengan boarding centre di JB. Nama cukup gah siap peraturan ketat mesti ada vaksin lagi tapi bila sampai masa ambil, kotor sekali. Sudahnya setiap kali balik kampung angkut semua naik kereta.... ( in fact diorang suka sangat naik kereta) kalau kene kursus setakat 3 hari, saya tinggalkan makanan bermangkuk2 + air water filter ditadah 2 baldi dan diletak dalam bilik air + pasir 2 bekas besar ( biar lebih asal cukup) dan kalau terpaksa pergi holiday dalam seminggu saya upah orang yang saya percaya untuk masuk rumah saya dan beri makan hari2 ( cthnya: jiran saya yang juga bela indoor cats) Saya juga akan melakukan sebaliknya bila jiran bercuti. Percaya atau tidak kami akan bincang bersama bila kami hendak bercuti agak tak bertembung {shy} Semoga cadangan saya penjagaan kucing dapat diguna pakai untuk semua pemilik kucing. Insyallah. Saya terus terang telah hilang kepercayaan pada boarding services yang ada di Malaysia. Sekian, wasalam.

d0odlez89 09-05-2011 08:21 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
i took from ktaj:

Terkini : aksi tunding menunding jari siapa yang sepatutnya handle kes ini. Sekarang sedang berkumpul tandatangan petisyen. Khabar angin juga mengatakan mereka akan beramai ke Balai Polis Damansara untuk siasat benarkah ada satu lagi tempat bording kerana masih ada kucing yang hilang. -kredit to our volunteer -SKS-

and they said ada lagi kucing yg xde.. bab ada owner xjumpe kucing2 mereka.. now sume kat balai polis..

d0odlez89 09-05-2011 08:24 PM

Re: Petknode online petshop
 
hmm.. tula.. xsangke kan??? ni ada lgi info terbaru.. omg..

Coony 09-05-2011 08:55 PM

Re: Petknode online petshop
 
I hope that most wud have learn from here that cheap thing never come good. So we know how they can afford to offer you the cheap boarding service, becoz they don't need to feed or care for your cats. They just put your cat in a very small cage stack on top of each other.

Never compromise the welfare of your cat with cheap boarding deal or food. Always check out the boarding facility to see if it is what you expect your cat to be in.

d0odlez89 09-05-2011 08:58 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
td pasal petknode ni kuo tv7 punye berita.. n maybe ada kat ulangan pukul 9.30 mlm..edisi mandarin

Coony 09-05-2011 08:59 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
I wish I wud have read this post earlier, damn it, missed the press conference.

Maneki Neko 09-05-2011 09:06 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
Quote:

Originally Posted by Coony (Post 97506)
I wish I wud have read this post earlier, damn it, missed the press conference.

One piece of good news came from it: At least the Parliament is tabling tougher animal welfare legislation next year: fine up to RM100,000, and up to 6 month prison term.

Me? I'd like it to be tougher still, but this is certainly an improvement over what we've got now. Please, please, please: Everyone who cares about animals, contact your elected representatives and express your support for this new bill! {good}

http://thestar.com.my/news/story.asp...205&sec=nation


Or, if you feel this is still too lenient, tell him (or her) that, but do speak up.

d0odlez89 09-05-2011 09:14 PM

Re: Petknode Cat Boarding Nightmare
 
elok sesangatla.. ne taknye, skrg dorang kene 200 je??ni da kne 100k, good.. but, this petknode kne byr 100k tu or not?


All times are GMT +8. The time now is 03:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.