PetFinder.my

PetFinder.my (https://forums.petfinder.my/index.php)
-   Cats & Kittens (https://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Royal Canin Wetfood (https://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4169)

naq1989 03-22-2010 09:16 PM

Royal Canin Wetfood
 
ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.

Amirahd 03-22-2010 09:53 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78196)
ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.

dkt malaysia ada ke wetfood rc? dkt mana eh ?

luvnett 03-22-2010 09:56 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78196)
ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.

my sis yg tinggal kat UK kata this type baik utk baby cat yg baru nak belajar mkn.. also good utk kucing yg kurang selera mkn..

BUT kat KL ni mana nak dapat yea? ada sapa2 tahu tak? Dah lama dah sy dok cari xjumpa2 pun.

naq1989 03-22-2010 10:34 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
ada,kat petshop baru sebelah veterinar segar kat taman segar,baru je nak beli td,tapi tokey kedai tu kata die pun tak tau harga lagi,so die hold dulu,tadi tengok ada 5kotak,satu kotak ada 14peket kot...ada macam2 jenis,untuk bulu cantik la,untuk yang aktif la...tak lama lagi die nak wat promosi...tadi sempat la jugak borong mainan untuk my cat,pastu beli Hagen Ear drop,rm15 sebotol

luvnett 03-22-2010 10:50 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78200)
ada,kat petshop baru sebelah veterinar segar kat taman segar,baru je nak beli td,tapi tokey kedai tu kata die pun tak tau harga lagi,so die hold dulu,tadi tengok ada 5kotak,satu kotak ada 14peket kot...ada macam2 jenis,untuk bulu cantik la,untuk yang aktif la...tak lama lagi die nak wat promosi...tadi sempat la jugak borong mainan untuk my cat,pastu beli Hagen Ear drop,rm15 sebotol

Naq,
Apa nama pet shop 2? Ada no phone tak? Nanti nak call tanya harga dulu baru nak pi.. Teruja nak cuba la.. Dah lama sy dok cari..

naq1989 03-23-2010 12:03 AM

Re: Royal Canin Wetfood
 
kedai tu baru bukak,kedai haiwan,tapi signboard atas workshop ke,kedai hardware,tak igt sgt...tadi igt nak ambil namecard tu,tapi dah syok sgt,smpi lupa...tapi tadi ada tanya gak pasal kedai tu,die kata kedai tu extension daripada kedai asean puppy,cume asean puppy takde jual untuk kucing...lagipun kedai tu sebelah dengan asean puppy,rasanya pemilik yang sama....cbe google asean puppy taman segar.....tadi tengok comel je anjing toy poddle tu,my gf fobia sikit ngan anjing,tapi ada sorg amoi tu kate tak payah risau,anjing tu just dok atas kerusi je,tak kejar org,tadi tengok pun anjing tu berlegar2 je atas kerusi plastik yang org buat kenduri kawin tu,tak turun langsung dari kerusi,pastu tengok kat kuku die ada pakai sarung yang colourful,minggu depan nak try tanya plak ada tak jual benda tu...anjing kat situ pun nampak terjaga dan terurus,minggu depan die kate kucing plak sampai,teringin plak nak tengok...so kepada sesapa yang tengah risau royal canin naik harga,bek borong cepat2...tapi mmg teruja tengok wetfood royal canin,excited plak....

kuntum 03-23-2010 12:14 AM

Re: Royal Canin Wetfood
 
a'ah..ari tu saja2 buka website RC..tengok2 ada product baru ..wetfood {good} tak sangka pulak dah sampai kat Malaysia...nanti weekend ni nak g Mesra Petshop...nak tengok mana tahu dah ada jual..{grin}

luvnett 03-23-2010 10:39 AM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78203)
kedai tu baru bukak,kedai haiwan,tapi signboard atas workshop ke,kedai hardware,tak igt sgt...tadi igt nak ambil namecard tu,tapi dah syok sgt,smpi lupa...tapi tadi ada tanya gak pasal kedai tu,die kata kedai tu extension daripada kedai asean puppy,cume asean puppy takde jual untuk kucing...lagipun kedai tu sebelah dengan asean puppy,rasanya pemilik yang sama....cbe google asean puppy taman segar.....tadi tengok comel je anjing toy poddle tu,my gf fobia sikit ngan anjing,tapi ada sorg amoi tu kate tak payah risau,anjing tu just dok atas kerusi je,tak kejar org,tadi tengok pun anjing tu berlegar2 je atas kerusi plastik yang org buat kenduri kawin tu,tak turun langsung dari kerusi,pastu tengok kat kuku die ada pakai sarung yang colourful,minggu depan nak try tanya plak ada tak jual benda tu...anjing kat situ pun nampak terjaga dan terurus,minggu depan die kate kucing plak sampai,teringin plak nak tengok...so kepada sesapa yang tengah risau royal canin naik harga,bek borong cepat2...tapi mmg teruja tengok wetfood royal canin,excited plak....

Tq naq, Nanti Sabtu ni nak pi terjah kedai tu.. Jom la ramai2 pi borong royal canin wetfood{shy}{shy}

kingmaliQue 03-23-2010 11:31 AM

Re: Royal Canin Wetfood
 
SPOILER WARNING!!! {tongue}

From my initial findings...it seems sumer wet wet food RC ni ader PORK LIVER n BY PRODUCTS...but ni from website US...xtaula yg sampai M'sia ni ade dat ingredient ke x. So just a reminder to all Muslim members of PF...this stuff may be good for ur cats but do 'handle it with care' {shy}{victory} But by looking at d ingredients...doesnt seem 2 be that good 4 me...BY PRODUCTS here n there {sick}{ohmygod}

nurkasih 03-23-2010 10:04 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Good wet food? Ask Fareen about BARF http://forums.petfinder.my/member.php?u=2105

kingmaliQue 04-02-2010 11:23 AM

Re: Royal Canin Wetfood
 
any updates on dis? lepas post spoiler cam trus jd senyap plak {shy}

nurkasih 04-02-2010 12:13 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by kingmaliQue (Post 78601)
any updates on dis? lepas post spoiler cam trus jd senyap plak {shy}

Thread starter berkecimpung dunia BARF. Agaknya sbb tue dia tak update kot.

naq1989 04-02-2010 04:39 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
King Malique,sy rasa tak mengandungi pork...sama juga dengan rc dry food,kat U.S ada pork,tapi yang keluaran untuk malaysia takde...Sapa2 yang nak tryu survey rc wetfood,g cari kat Leisure Pet Centre,sebelah Asian Puppy,kat taman segar,Cheras,kedai baru,harga pun murah.igtkan nak g beli wetfood tu,tapi tak sempat2 lagi.

luvnett 04-02-2010 05:00 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78624)
King Malique,sy rasa tak mengandungi pork...sama juga dengan rc dry food,kat U.S ada pork,tapi yang keluaran untuk malaysia takde...Sapa2 yang nak tryu survey rc wetfood,g cari kat Leisure Pet Centre,sebelah Asian Puppy,kat taman segar,Cheras,kedai baru,harga pun murah.igtkan nak g beli wetfood tu,tapi tak sempat2 lagi.

naq, I dah beli {grin}{grin} ank2 i suka sangat.. {good}{good} berbaloi la juga beli..
sy tgk xda pun mengandungi pork..maybe yg ada pork xmasuk malaysia kot{shy}{shy}

naq1989 04-02-2010 05:17 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
murah tak harga barang kat situ?kedai tu ada buat membership tak?...lupe nak tanya,satu peket berapa inggit?

luvnett 04-02-2010 05:24 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 78628)
murah tak harga barang kat situ?kedai tu ada buat membership tak?...lupe nak tanya,satu peket berapa inggit?

i beli kat kedai yg u bagi tahu 2 la.. lupa nak tanya lak ada membership ke tak coz masa 2 kalut2 sikit sebab keta xda parking.. sambar apa yg sempat ja..
Yg kitten mahal sikit 1 RM6 yg adult murah sikit ada yg RM5 tapi tgk jenis la yg bagi bulu cantik la.. yg aktif la.. harga lain2. Banyak gak isinya.. 1 pek 2 kitten I yg umur 6bulan ni boleh 2 kali mkn.. tapi kalau u bagi semua pun dia jilat sampai lincin{shy}

ewaah 04-24-2010 01:59 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Luvenett ade tak wet food utk ibu cat yg bunting..

naq1989 04-24-2010 02:43 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Rasanya wetfood n kibble sesuai untuk semua kucing,tak kire bunting or tak...tapi pada sy,cbe try beli RC wet 'Beauty',msti anak die kuar nti lawa2,sbb die serap khasiat dari makanan ibunya....luvnet,ada dapat sampel makanan tak?brand cats eye?aritu tokei tu bg sample,bagi kat my tommy,habis licin tak tinggal sisa,harga die mahal sikit je dari blackwood,tp yg bestnye kibble tu sesuai untuk kitten n adult sebb saiznye kecik,tengok pun kibble nye pun,takdela terlalu kering..n die rekemenkan lagi satu brand,cats pro,or pro cats,tak ingat sangat,die kata lebih kurg sama dengan RC,tapi harga murah sikit dari RC,cats eye n cats pro made in usa,cats pro plak ada jenis2 die,untuk kitten,adult,hair skin,indoor,macam RC

Lionking 04-24-2010 03:57 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
Quote:

Originally Posted by naq1989 (Post 79756)
Rasanya wetfood n kibble sesuai untuk semua kucing,tak kire bunting or tak...tapi pada sy,cbe try beli RC wet 'Beauty',msti anak die kuar nti lawa2,sbb die serap khasiat dari makanan ibunya....luvnet,ada dapat sampel makanan tak?brand cats eye?aritu tokei tu bg sample,bagi kat my tommy,habis licin tak tinggal sisa,harga die mahal sikit je dari blackwood,tp yg bestnye kibble tu sesuai untuk kitten n adult sebb saiznye kecik,tengok pun kibble nye pun,takdela terlalu kering..n die rekemenkan lagi satu brand,cats pro,or pro cats,tak ingat sangat,die kata lebih kurg sama dengan RC,tapi harga murah sikit dari RC,cats eye n cats pro made in usa,cats pro plak ada jenis2 die,untuk kitten,adult,hair skin,indoor,macam RC

yg ada jual RC wetfood ni kat petshop tmn segar cheras ke? actually kt sbelah mane yer naq? ada x alamat? dkt balai polis tmn segar ke?

naq1989 04-24-2010 04:17 PM

Re: Royal Canin Wetfood
 
haah,kat taman segar,sederet dengan hospital veterinar segar....ni sy bg contact number n alamat:

Alex
03-9132 1899
Leisure Pet Centre
No.10,Jalan Manis 3,
Taman Segar,
56100 Cheras,
K.L


aritu baru je beli wetfood brand fussie cat dari kedai tu,tin kecik,baru je rm1.90,cukup untuk 2ekor,beli 5tin baru rm9.50...


All times are GMT +8. The time now is 08:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.