PetFinder.my

PetFinder.my (https://forums.petfinder.my/index.php)
-   Pet Food (https://forums.petfinder.my/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Blackwood (https://forums.petfinder.my/showthread.php?t=591)

abgraldo 05-21-2009 11:50 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by shiniraz (Post 44701)
Assalamualaikum semua,

Hurm, kedai pakcu kat bangi kan? Sy rase kalau ambil kat rumah nurul lg senang. Sbb rumah nurul tgh2 antara semua pembeli.

Mcm ade pembeli dr rawang, nk ke bangi agak jauh. Mcm sy dr damansara, rasanya ambil dr rumah nurul lg convinient.

Nurul, sy nk mnta tlg sikit boleh tak? Agak jauh sy nak ke bangi, kalau boleh sy nk ambil kt rumah nurl boleh tak? Minta tlg sgt2 ye. {sick}

Kpd yg lain sy minta maaf ye, sy tak dapat nk join ambil kt kedai pakcu kali ni... {cry2}

Tk nurul.

Wlkm Slm. Tak kisah Shiniraz nak ambil di mana pun, ikut kat mana yang mudah ler. Pakcu rasa Nurul tak kisah kalau ada yang nak amik dari rumah dier. Betul tak Nurul? hehehe.....

meira 05-22-2009 03:57 AM

Re: Blackwood
 
eh kalo mcm tu sy pun nk amek kt rumah kak nurul sbb dh tau jln ape semua.senang.tp someday akan pegi jugak kedai pakcu.hihi

Felix The Cat 05-22-2009 08:16 AM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 44704)
Wlkm Slm. Tak kisah Shiniraz nak ambil di mana pun, ikut kat mana yang mudah ler. Pakcu rasa Nurul tak kisah kalau ada yang nak amik dari rumah dier. Betul tak Nurul? hehehe.....

Salam Pak Cu,

Memang Nurul tak kisah tapi susah bagi Nurul sebab kena angkat stock dari kedai Pak Cu then bawa balik ke rumah Nurul. Tak larat nak angkat la {cry}.
Kalo sikit sikit boleh la.

Mr & Mrs Mondok 05-22-2009 08:47 AM

Re: Blackwood
 
.:: Aloerrrr... Cian plak Kak Nurul... Betul jugak tuh... Kalau takat sekilo dua ok la kot... TP kalau dah berkilo-kilo, haaa... camno tuh??? {sweat}{scared} ::.

.:: p/s: kang tak pasal-pasal kak nurul kena osteoporosis... {shy}::.

June 05-22-2009 11:40 AM

Blackwood
 
Hello!! kawan kawan.aku nak tambah order. 15kg adt.ada sapa2 yg sudi amik balance 9kg tu??


Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 44591)
Salam to All, Kedai Blackwood dah buka semula {happy}
Seperti biasa order di buka pada 21 Mei 2009 hingga 4 Jun 2009. Pembayaran mesti la dibuat selewat lewatnya pada 4 Jun 2009. Pengambilan makanan akan di adakan pada 6 Jun 2009 di tempat biasa {wink}

24 Kg Adult
Price : RM220
(Kalo sharing harga sekilo RM9.20, tapi kena la cari partner masing masing ye...)


1. Nurul (12 kg) dan Chida (12 kg) = 24 kg
2. Erin = 24 kg
3. Mondok (10kg) + Linda Gamble (5kg) + Abzalia (9kg) = 24 kg
4. Zou (15 kg) + Fadzil (9 kg) = 24 kg
5. Laila (10 kg) + Meira (5kg) + Nastygurl (9 kg) = 24 kg
6. June = 24 kg
7. Pak Cu = 24 kg x 5 bags
8. Kawan Linda Gamble (3kg) + Moggies (12 kg) +
9. June 15kg + 9kg ??
10.

Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 3.63 kg
Price : RM64.00
1. June
2. Nastygurl
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 7.5 kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


abgraldo 05-22-2009 12:34 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 44714)
Salam Pak Cu,

Memang Nurul tak kisah tapi susah bagi Nurul sebab kena angkat stock dari kedai Pak Cu then bawa balik ke rumah Nurul. Tak larat nak angkat la {cry}.
Kalo sikit sikit boleh la.

Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...

abzalia 05-22-2009 01:14 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 44746)
Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...

{good}setuju sesangat...
maknanya xde susahkan sape2 yg jauh utk ke kedai pakcu..
mane yg duk area dekat2 bangi, cam lia, mondok, laila & yg lain2,
bleh la amik kat kedai pakcu..{victory}
mane yg duk rawang or jauh2 tuh..
bleh amik kat umh kak nurul..{good}

tp ape2 pun, ikut pendapat yg lain la...
heheheheheh

Felix The Cat 05-22-2009 01:57 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by abgraldo (Post 44746)
Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...

Apa apa pun Nurul kena tanya Tokay besar BW dulu. Sebab tu bukan kedai Nurul. Kalo kedai Nurul no problem je. Tak kan dia nak wat dua delivery? Satu ke Bangi dan satu ke BTS? Nie pun dah dapat rate murah dari dia tak kan nak menyusahkan dia lagi? Nanti dia merajuk tak nak supply dan deliver? Saper yang susah? {cry}

Felix The Cat 05-22-2009 02:15 PM

Re: Blackwood
 
Salam to All, Kedai Blackwood dah buka semula {happy}
Seperti biasa order di buka pada 21 Mei 2009 hingga 4 Jun 2009. Pembayaran mesti la dibuat selewat lewatnya pada 4 Jun 2009. Pengambilan makanan akan di adakan pada 6 Jun 2009 di tempat biasa {wink}

24 Kg Adult
Price : RM220
(Kalo sharing harga sekilo RM9.20, tapi kena la cari partner masing masing ye...)


1. Nurul (12 kg) dan Chida (12 kg) = 24 kg
2. Erin = 24 kg
3. Mondok (10kg) + Linda Gamble (5kg) + Abzalia (9kg) = 24 kg
4. Zou (15 kg) + Fadzil (9 kg) = 24 kg
5. Laila (10 kg) + Meira (5kg) + Nastygurl (9 kg) = 24 kg
6. June = 24 kg
7. Pak Cu = 24 kg x 5 bags
8. Kawan Linda Gamble (3kg) + Moggies (12 kg) + As (5 kg) +
9. June (15 kg)
10.

Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 3.63 kg
Price : RM64.00
1. June
2. Nastygurl
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 7.5 kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

abgraldo 05-22-2009 03:09 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by Felix The Cat (Post 44757)
Apa apa pun Nurul kena tanya Tokay besar BW dulu. Sebab tu bukan kedai Nurul. Kalo kedai Nurul no problem je. Tak kan dia nak wat dua delivery? Satu ke Bangi dan satu ke BTS? Nie pun dah dapat rate murah dari dia tak kan nak menyusahkan dia lagi? Nanti dia merajuk tak nak supply dan deliver? Saper yang susah? {cry}

Ok, no problem. Nurul try ckp baik2 ngan dier. Pakcu cuma offer untuk menyenangkan kawan-kawan kita semer. Pakcu rasa no problem utk tokay BW to deliver to dua tempat, this is business maa... hehehe. Even dia bagi rate murah pun tapi dia mesti ada untung gak kan. Sapa nak buat keje free... hehehe...{victory}{good}

prinz38i 05-22-2009 03:20 PM

Re: Blackwood
 
Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks

abzalia 05-22-2009 03:34 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 44766)
Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks


prinz,
ko order BW ya, iboh ko lambat mayar klk..
klk meroyan sidak encarik ko...
hehehehehehhehe{shy}{shy}
(boh manas..plentey jak ok..){shy}{grin}

June 05-22-2009 04:32 PM

Blackwood
 
ok,makasey Prinz {good} klu tak,akak beli sekarunglah jawabnya {shy}

Quote:

Originally Posted by prinz38i (Post 44766)
Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks


prinz38i 05-22-2009 04:37 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by abzalia (Post 44770)

prinz,
ko order BW ya, iboh ko lambat mayar klk..
klk meroyan sidak encarik ko...
hehehehehehhehe{shy}{shy}
(boh manas..plentey jak ok..){shy}{grin}

hehehee... kali tok sikda hal, akan dibayar awal2...{happy}

Quote:

Originally Posted by June (Post 44785)
ok,makasey Prinz {good} klu tak,akak beli sekarunglah jawabnya {shy}

hehehee.. mula2 ingat nak amik 5kg je.. alang2 amik je lah terus abis kan... bley keep tuk next month {happy}

shad 05-22-2009 05:55 PM

Re: Blackwood
 
pasal delivery2 place ni,

shad prefer rumah kak nurul,

pasal kedai pakcu kat bangi, agak jauh utk saya ke sana..
:D

daRLing 05-22-2009 06:51 PM

Re: Blackwood
 
k nurul,saya nak order 12 kg {victory} around 25 atau 26hb ni saya bank in kan duit yee

firdaruddin 05-22-2009 08:02 PM

Re: Blackwood
 
Quote:

Originally Posted by nastygurlz (Post 44636)
sy duk damansara utama..kena naik ktm kn..nk trun kt mane ek?

stesen komuter UKM.itu la stesen yg terdekat.

firdaruddin 05-22-2009 08:17 PM

Re: Blackwood
 
fir amek 4kg..kongsi ngan linda gamble

shiniraz 05-22-2009 08:56 PM

Re: Blackwood
 
Kesian semue pening2 nk tentukan mane nk ambil stock BW yg akan dtg ni ye..

Sekali lg, meh sy tlg bg pendapat yg tak sebeberapa prof sy ni..

Dr awal, mmg kite semue amek stock dr rumah nurul, so sy rase kite teruskan je la tradisi. Sy cadangkan kite fetch je stock BW dr "kedai" asal = rumah nurul.

Bukan tak menghormati niat pakcu nk tlg kawan2 dr area bangi, ttp kalau difikirkan balik, thread kedai BW ni pon nurul yang tokei besarnye, lg afdal kalau kita hormat "tuan rumah" kan..

Rasanya pakcu tak de masalah sgt nk ambil stock 24kgx5 bags dr rumah nurul, sbb pakcu pon ckp ade staff pakcu yg boleh tlg.

Sekali lg, ini pendapat shj, tanak kite pening2 nk decide tmpat nk ambil bekalan masing2 nanti..kita teruskan tradisi..kita hormat tuan rumah .

Sekian. Tk.
Assalamualaikum.

June 05-22-2009 09:43 PM

Blackwood
 
senang je.sapa yg nak amik rmh Nurul blh pigi rmh dia.sapa yg nak amik kat kedai Pakcu blh pigi kedai Pakcu.rata2 budak yg order tu dtg duduk area arah kedai Pakcu.so durang lebih prefer amik kat sana.ada pula mcm kita org ni,kena angkut sendiri dari tgkt 9 kebawah.jenuh gak.kena pula lif rosak. klu ada lelaki takpe.kdg2 kena angkat sendiri tu blh pitam. klu amik dari kedai Pakcu,ada org lelaki yg blh tlg angkat.org yg order setakat 5kg,10kg blhlah angkat sendiri tp klu dah 24kg tu mampus juga nak mengangkat. mmg betul dari awal rmh Nurul tp skrg dah ada option.rasanya tak salah klu kita suma blh pilih klu ada options.

Quote:

Originally Posted by shiniraz (Post 44813)
Kesian semue pening2 nk tentukan mane nk ambil stock BW yg akan dtg ni ye..

Sekali lg, meh sy tlg bg pendapat yg tak sebeberapa prof sy ni..

Dr awal, mmg kite semue amek stock dr rumah nurul, so sy rase kite teruskan je la tradisi. Sy cadangkan kite fetch je stock BW dr "kedai" asal = rumah nurul.

Bukan tak menghormati niat pakcu nk tlg kawan2 dr area bangi, ttp kalau difikirkan balik, thread kedai BW ni pon nurul yang tokei besarnye, lg afdal kalau kita hormat "tuan rumah" kan..

Rasanya pakcu tak de masalah sgt nk ambil stock 24kgx5 bags dr rumah nurul, sbb pakcu pon ckp ade staff pakcu yg boleh tlg.

Sekali lg, ini pendapat shj, tanak kite pening2 nk decide tmpat nk ambil bekalan masing2 nanti..kita teruskan tradisi..kita hormat tuan rumah .

Sekian. Tk.
Assalamualaikum.



All times are GMT +8. The time now is 07:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.