Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 44
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: PusaChomel
Forum: Training & Behavioral Issues 09-09-2011, 01:57 AM
Replies: 3
Views: 1,787
Posted By PusaChomel
Re: 3 very very garang kittens...

schilazz... a kitten also bitten me.. what should i do? do i need a vaccine injection because this is a stray kitten.. just rescued this kitten from my officemate car engine.. i dont know if male or...
Forum: Cats & Kittens 08-20-2011, 03:31 AM
Replies: 51
Views: 7,108
Posted By PusaChomel
Re: Ni kucing jenis ape ye?org baru kat sini

hai shedah..anggap saja itu satu cabaran. lama kelamaan, insyallah parents shedah boleh terima minat dan usaha shedah yg mulia ni.
umpama perkahwinan yg mulanya tak direstui, lama kelamaan atas...
Forum: Cats & Kittens 08-18-2011, 02:41 AM
Replies: 51
Views: 7,108
Posted By PusaChomel
Re: Ni kucing jenis ape ye?org baru kat sini

saya pun baru dalam hal hal ini, tapi pernah rescue kucing yang kurang sihat.

panadol? rasanya mungkin tak sesuai sebab dosage tu bukan untuk haiwan, walaupun kamu dah kerat kerat panadol tuh jadi...
Forum: Lost & Found 07-15-2011, 01:55 AM
Replies: 13
Views: 3,975
Posted By PusaChomel
Re: 8 months old DSH cat lost in Subang Jaya SS18..help!

i lost my cat too.{cry} i had search everywhere and put some flyer around my neighborhood and 7-e nearby.
I've done the same thing drove almost every nite and pray to meet him. i really pity him...
Forum: Cats & Kittens 07-15-2011, 01:31 AM
Replies: 7
Views: 3,036
Posted By PusaChomel
Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

kenapa saya tak boleh view photo?
Forum: Lost & Found 06-28-2011, 10:04 AM
Replies: 4
Views: 1,850
Posted By PusaChomel
Re: Found cat in connaught cheras

yup..kesian... i pun hilang kucing.. the best part kucing i jenis anti sosial... memang afraid of stranger.. even i balik kampung for a week pun it took half an hour for him to come to me.. can u...
Forum: Lost & Found 06-28-2011, 02:13 AM
Replies: 4
Views: 1,850
Posted By PusaChomel
Re: Found cat in connaught cheras

did you crossed check in lost&found section? might be the owner had published it there
Forum: Cats & Kittens 06-09-2011, 12:14 AM
Replies: 2
Views: 1,112
Posted By PusaChomel
Re: Emergency!!! Immediate owners are needed

hafiz, ada link atau photo kitties tu tak?
Forum: Fish Shops & Supplies 05-27-2011, 12:20 AM
Replies: 29
Views: 39,390
Posted By PusaChomel
Re: Pudu Fish shops

misterstan,
do u have the address for shop in damansara utama..? or in subang? it is true that jalan pudu really packed and hot.. {sweat}
Forum: Cat TV and Photos 03-30-2011, 12:02 AM
Replies: 60
Views: 10,560
Posted By PusaChomel
Forum: Health, Disease & Diet 03-22-2011, 03:34 AM
Replies: 18
Views: 18,951
Posted By PusaChomel
Re: Anak kucing ada kutu..

flea collar can last for how many week?
Forum: Health, Disease & Diet 02-11-2011, 10:05 PM
Replies: 18
Views: 18,951
Posted By PusaChomel
Re: Anak kucing ada kutu..

itu macam kah? {wink}
akan ku cuba. bersedia lah wahai anak ku {happy}
Forum: Rescuers & Fosterers 02-11-2011, 10:04 PM
Replies: 6
Views: 3,263
Posted By PusaChomel
Re: UrGenT : anaK KucinG comeL unTuk 'AdopTion' Di MeLaka

hmm... macam mana boleh kehilangan? mungkin kucing ni sendiri yang hendak lari kot?
Forum: Health, Disease & Diet 02-10-2011, 08:57 PM
Replies: 18
Views: 18,951
Posted By PusaChomel
Re: Anak kucing ada kutu..

i see.. thank for the advise. but i need your opinion how to remove dead eggs. i feel uncomfortable see kinda a white substance/dusty on the black fur{sweat}
Forum: Health, Disease & Diet 02-10-2011, 03:15 PM
Replies: 18
Views: 18,951
Posted By PusaChomel
Re: Anak kucing ada kutu..

saya punya kucing tu telur kutu dia masih ada. saya macam nak cukur je bulu dia dan supaya bulu baru yang tumbuh tak ada telur dah.
kucing saya berbulu sederhana panjang dan warna hitam putih....
Forum: Health, Disease & Diet 02-10-2011, 03:11 PM
Replies: 107
Views: 21,623
Posted By PusaChomel
Re: Cat Supliments & Shampoo

Michiko shampoo memang untuk kutu dan hama kucing ke? sekarang ni ada tak brand lain khas untuk hilang kan kutu. sebab bermasalah untuk apply spray frontline, kucing saya pun kalau nampak botol spray...
Forum: Health, Disease & Diet 02-07-2011, 01:44 AM
Replies: 65
Views: 23,246
Posted By PusaChomel
Re: kitzyme - vitamin kucing

susah jugak macam ni.. nak kena try test banyak kali. hehe.
Forum: Health, Disease & Diet 02-06-2011, 11:42 AM
Replies: 65
Views: 23,246
Posted By PusaChomel
Re: kitzyme - vitamin kucing

cammoura:

1. akan try puasakan mereka.
2. dah try campurkan dgn kibbles tapi pandai pulak asingkan atau muntah balik.
3. wet food cuma yang 11 months suka, yang senior tu tak suka sangat...
Forum: Health, Disease & Diet 02-06-2011, 12:36 AM
Replies: 65
Views: 23,246
Posted By PusaChomel
Re: kitzyme - vitamin kucing

salam...
saya baru sahaja beli product ni - conditioning. tapi kucing saya yang paling kuat makan pun refuse vitamin ni.. mula mula ingatkan besar.. tapi bila dah pecah-pecah kan pun masih tak...
Forum: Rescuers & Fosterers 02-03-2011, 03:30 PM
Replies: 6
Views: 3,263
Posted By PusaChomel
Re: UrGenT : anaK KucinG comeL unTuk 'AdopTion' Di MeLaka

it is good news kalau someone dah adopt dia
Forum: Rescuers & Fosterers 02-03-2011, 12:47 AM
Replies: 6
Views: 3,263
Posted By PusaChomel
Re: UrGenT : anaK KucinG comeL unTuk 'AdopTion' Di MeLaka

daif nye keadaan anak kucing ni.... {cry}
Forum: Cats & Kittens 01-28-2011, 12:41 AM
Replies: 64
Views: 9,577
Posted By PusaChomel
Re: habis madu sepah dibuang

mimi dah gemuk dah, good for her dan semoga kamu diberkati dan dirahmati Ilahi.
mimi moody mungkin sebab kisah silam dia kot... kesian dia....{cry}
Forum: Health, Disease & Diet 01-25-2011, 02:06 PM
Replies: 134
Views: 59,635
Posted By PusaChomel
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

thank you.... dah tgk dah {good}
Forum: Health, Disease & Diet 01-22-2011, 02:42 AM
Replies: 134
Views: 59,635
Posted By PusaChomel
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

boleh share website yang jual BW online.? TQ
Forum: Lost & Found 01-16-2011, 10:07 PM
Replies: 7
Views: 1,710
Posted By PusaChomel
Re: Adam is missing!!!

Harap-harap Adam dikembalikan.... banyakkan bersabar
Showing results 1 to 25 of 44

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 12:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.