Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 17 of 17
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Nur_illiyana
Forum: Cats & Kittens 07-09-2010, 12:51 AM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

i baru bela kucing 4 bulan secara fully indoor..
masih dlm proses mencari yg sesuai dan yg mudah dibeli..
sebelum ni pakai non clumping Tesco, ok tp susah nk jumpe tesco yg jual jenis nie..
cuba...
Forum: Cats & Kittens 07-09-2010, 12:21 AM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Kak June,
Yana belum cuba lagi sample litter yg Kak June kasi..
Macam2 jenis cat litter dh kt rumah ni.. tgh cuba one by one
Yg sample tu boleh beli dr kak nurul kan?
Forum: Cats & Kittens 07-09-2010, 12:07 AM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Thanks Nurkasih..
dh lama dok belek Feline Fresh natural Cat Litter ni kt Jusco..
yg ni pon kena pakai dual layer litter box juga ke??
Forum: Cats & Kittens 07-08-2010, 06:50 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Nurkasih,
boleh review sikit pasal cat litter yg awak beli dr Petshack.com??
sy betul2 tengah mencari cat litter yg sesuai.
Sekarang kt rumah ada 4 jenis litter, Kitty Crumble, Breeder Celect...
Forum: Cats & Kittens 07-08-2010, 06:30 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

i think shorthair should be ok..
lagi pun anak2 bulus sy super pembersih, diorg kais crumble tu ganas sangat..

for babycat kalau boleh avoid la guna clumping dan crystal.. not good for them.....
Forum: Cats & Kittens 07-08-2010, 05:44 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Salam,
offer Kitty Crumble tu kalau tak salah masa Pet World kt Mid Valley last 2 weeks sahaja..Sebab sy sendiri tak pernah jumpe brand ni kt kedai.

Pada pendapat sy,Kitty Crumble tak sesuai...
Forum: Cats & Kittens 06-28-2010, 03:03 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Tapikan kak, Yana tak pernah jumpe kitty crumble ni kt kedai.. {cry2}
semalam dia jual murah..
rm29 ntk 9L dapat free lagi1 pek 9L
rm70 ntk pek besar (tak sempat tgk berapa liter) dapat free pek...
Forum: Cats & Kittens 06-28-2010, 02:05 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Sama la kita kak Syakila...huhuhu..

Kak June,
semalam kt Mid valley Yana beli kitty crumbleyg buat dari sabut kelapa..
baru pagi tadi letak dlm litter box budak2.. balik nanti baru boleh tengok...
Forum: Cats & Kittens 06-27-2010, 10:31 AM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Yana tak penah pakai yang lain..
Kalau Tesco ni je Yana pernah guna..
Forum: Cats & Kittens 06-27-2010, 09:53 AM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Mira,
ni gambar pek cat litter yang Yana cakap
Forum: Cats & Kittens 06-25-2010, 04:08 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

8L kalau tak salah Yana..
mula2 Yana pon ingat akan berhabuk sebab dia tulis lightweight..
Tapi bila guna tak la berhabuk sangat..biasa la kalau yang bawah pek tu memang berdebu sikit..

Yana tak...
Forum: Cats & Kittens 06-25-2010, 03:39 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Capsule la..iskkkk Yana eja pon salah..

Kak Syakila,
betul Yana pernah dengar ada kucing tak suka dengan Cat Capsule nie..
belum survey lg nak beli litter box baru yang macam mana
Forum: Cats & Kittens 06-25-2010, 03:27 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Mira,
Ramai yg guna pasir ni..
Yana lepas ni kalau jumpe nk borong 5-6 kampit siap2..
anak2 bulus Yana super pembersih..

Yana pon ada problem anak2 bulus suka sepahkan pasir.. rutin harian 2...
Forum: Cats & Kittens 06-25-2010, 02:29 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Yana guna pasir TESCO Premium Cat Litter.. yg kat packaging ada tulis "Lightweight".. Tak berdebu sangat.. Pasir tu tak ada bau tp bila ada poopoo, pasir tu tak bau busuk poopoo langsung.. dan tak...
Forum: Cats & Kittens 04-27-2010, 04:32 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Yana pon ada tgk nie masa window shopping online semalam.. tertarik gak ngn litter nie..
Nurkasih guna dulu, then review kt sini eh..
Forum: Cats & Kittens 04-27-2010, 02:12 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Bamboo sand nie tak berdebu ke Kak June?
Yana memang tak akan beli yg ade smell, sebab hidung sendiri pon tak tahan..
Forum: Cats & Kittens 04-26-2010, 03:52 PM
Replies: 84
Views: 44,120
Posted By Nur_illiyana
Re: Bahaya Pasir Kucing..

Kak June, ni ke brand Katty yg Kak June maksudkan?
http://www.petsplace.com.my/kattypremium-clumping-litter-scented-fine-type-28ltr-25kg-pi-675.html...
Showing results 1 to 17 of 17

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.