Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 11 of 11
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: kuntum
Forum: Cats & Kittens 10-15-2009, 03:12 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Ur cat tak de sakit2 ke? Demam, muntah diarhea...? Sebab kalau nak vaccine & deworm kan ur cat, dia kena sihat. Macam Kak June & Furkids cakap.

BTW, kalau tak silap, kalau musim mengawan, kucing...
Forum: Cats & Kittens 10-15-2009, 01:04 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Forum: Cats & Kittens 10-15-2009, 12:51 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Ur cat dengan u dah berapa lama dah....?

Apa yang saya belajar daripada sini ialah:
General rule nya;
Tunggu dalam masa 2 minggu after adopt/beli/boarding. Then baru u bawak g vet untuk...
Forum: Cats & Kittens 10-14-2009, 11:41 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Macam kucing saya, kucing kampung..bercintalah nak tunggu dia gemok...pasrah je la...yg penting mereka sihat...{wink}
Forum: Cats & Kittens 10-14-2009, 05:50 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

ur cat dan kena deworm tak sebelum ni? Kalau belum, saya rasa elok u deworm dulu...cacing dalam perut kucing boleh buat kucing tu kurus....macam kucing saya masa mula2 adopt dulu, asyik muntahkan...
Forum: Cats & Kittens 10-13-2009, 07:51 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

{shy}{shy}{shy}

k..nanti saya buat lakonan semula...skrip dah ada...{shy}
Forum: Cats & Kittens 10-13-2009, 04:35 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

{shy}{shy}{shy}

Oh cam tu ek..? bagus juga info ni..nanti saya buat kalau bebeudak tu wat perangai..{grin} Thanks nur!

Everyday i learn new things la kat sini..{good}{good}
Forum: Cats & Kittens 10-13-2009, 11:25 AM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Hehehe...betol Nur...cara ni paling ekonomi...tapi kena tahan la kalau dia dok meraung2 nak keluar...{shy}
Forum: Cats & Kittens 10-12-2009, 11:31 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Or angelicdevil boleh try puasakan cat u (kandangkan lagi bagus). Bila dia lapar, dia makan apa saja yg kita bagi...ni vet saya ajar la...saya pernah try..hehehe...alhamdulillah berjaya...{shy}
Forum: Cats & Kittens 10-12-2009, 06:54 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

Hmmm...u ada point. That's the downside of it la...saya cuma bagi dia alternative je...sebab masaalah kucing Angelicdevil ni sama macam masaalah kucing mama saya.

Kalau takut ur cat bergantung...
Forum: Cats & Kittens 10-12-2009, 05:58 PM
Replies: 51
Views: 8,887
Posted By kuntum
Re: Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!!

U try bagi Royal Canin Exigent for fanicky eaters...tapi kalau ada la kat area U...so far susah nak dapat jenis ni...I saw one at Pet lovers Centre The Mines dulu..tapi sekarang dah tak carry dah......
Showing results 1 to 11 of 11

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.