Thread: Pudu Fish shops
View Single Post
  #21  
Old 12-02-2008, 12:50 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Pudu Fish shops

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
lawanyer kerium nikk..jeleSSSsssssnyer tengok......tutup mata dulu.....sehingga dapat kerium tuhh...

nik,
yg kayu tuh suke tgk....beli brp ekk...?? tuh kayu betul ker kayu buat..? x reput ker dalam air nnt??

err,...kerium nik tuh ukuran brp? 1 kaki ker..?? dia jual siap dengan cover ekk..???

ishhhhh..cam lambat jek nk dapat kerium tuhh..
kayu tu dijual mengikut saiz..disebabkan nie benang psl kedai ikan kat pudu, saya bagi rate harga pudu la kak..kayu yg saya beli tu sepotong rm6 tapi beli 2 dpt la rm10..tapi klu akak nak beli, pilih yg cantik n simple..masa akak bru beli kayu akuarium, jgn terus letak sbb kayu tu akan timbul..akak rendam dlu dlm besen/bekas..himpapkan kayu tu ngan batu supaya tenggelam...lagipun cara camni dpt menghilangkan kesan habuk2 kayu yang melekat kay kayu tu...

akuarium tu saiz 2 1/2 kaki..siap ngan stand, cover n lampu..tapi tu cover old skool kak..dari kayu..skrg ade gak jual dari plastik..yang lampu tu saya suka gne lampu kaler putih..nmpak natural ckit...harga akuarium 1 set nie rm200 jer kak..beli kat pudu gak..tapi kedai tu skrg da xde..da pindah..
Reply With Quote