View Single Post
  #1  
Old 12-15-2012, 09:48 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 13
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Urgently need help and opinion

Hye...
Ade 6 orang kucing ( seekor ibu, 4 ekor anak kucing, 1 ekor kucing adult ) selalu datang ke rumah saya sb nak makanan kira2 2-3 hari ni... Tetapi yang perasan tu mak saya dan adik2 la.. saya mmg x pasan sb saya slalu blk lambat.. Semalam, masa saya balik, macam biasa saya akan bawa masuk kucing saya ke dalam rumah. Tiba-tiba kucing-kucing ni berlari nak masuk ke rumah saya.. Saya memang perasan ibu kucing ni sebab dulu die pernah sakit ( kucing tu baru bersalin, then perut die kembung macam bunting, tetapi x bunting pon ) dan selalu datang ke rumah saya sebab nak makan. Waktu tu memang kesian, kehulur kehilir dgn perut besar dia, lapar pulak tu. Yang anak-anak dia tuan tu bg kolar dan dijaga dgn baik.. cuma ibu kucing ni je da macam abandon ( ni apa yang saya nmpk dan fikir ). Saya memang nak ambil gambar n nk post tanya pendapat, tetapi masa nak buat tu , Ibu kucing ni da diberi rawatan.. Maybe tuan die kowt.. tapi apa yang saya tahu, ibu kucing ni mmg derita agak lama la... Saya tahu sebab ibu kucing ni selalu dtg ke rumah saya minta makanan.. Saya feed die tapi x slalu.
Berbalik kpd cerita asal, disebabkan saya kesian, saya bagi makanan la kat kucing2 ni tadi. Masa nak feeding tu, saya bagi dekat kawasan rumah tuan die la sebab saya xnak kucing2 ni nanti da biasa masuk umah tuk makan. Masa saya bergerak ke arah rumah tu, berlari kucing2 ni tadi, ada yang masuk rumah tuan dia, mengiaw2... Memang kelaparan sungguh. Saya just tuangkan makanan kat depan pintu rumah Tuan tu je.

Jadinya macam mana? Ibu kucing tu da ada kurap/luka yang besar dari 50 cent kat atas tengkung... Saya takut kucing saya berjangkit, tapi skang ni saya tgh agak kekurangan duit utk anta ibu kucing tu ke vet. Anak2 die pun sdah pasti nk kne di hantar vet jugak kan sb takut berjangkit...

Minta tolong pandangan daripada sesiapa...
Reply With Quote