Thread: Pudu Fish shops
View Single Post
  #22  
Old 12-02-2008, 02:13 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 15
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Pudu Fish shops

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
kayu tu dijual mengikut saiz..disebabkan nie benang psl kedai ikan kat pudu, saya bagi rate harga pudu la kak..kayu yg saya beli tu sepotong rm6 tapi beli 2 dpt la rm10..tapi klu akak nak beli, pilih yg cantik n simple..masa akak bru beli kayu akuarium, jgn terus letak sbb kayu tu akan timbul..akak rendam dlu dlm besen/bekas..himpapkan kayu tu ngan batu supaya tenggelam...lagipun cara camni dpt menghilangkan kesan habuk2 kayu yang melekat kay kayu tu...

akuarium tu saiz 2 1/2 kaki..siap ngan stand, cover n lampu..tapi tu cover old skool kak..dari kayu..skrg ade gak jual dari plastik..yang lampu tu saya suka gne lampu kaler putih..nmpak natural ckit...harga akuarium 1 set nie rm200 jer kak..beli kat pudu gak..tapi kedai tu skrg da xde..da pindah..

ooooooo...cenggitu ek nik...x pe la sekurang2 nyer harga kayu tuh bleh agak2 ler..kalo mahal pun, mungkin mahal sikit ler kot kan..cam beli pasu bunga jugak ler ekk..beli2 jek rendam dulu semalaman...tp yg kayu tuh nik rendam brp lame..??

kira besar gak ler saiz kerium nik tuh kan..akak kalo beli nk yg sekaki jek..almaklum ler...utk permulaan nih...kira ok ler kalo rm200 utk satu set..b4 nih akak ade gak tgk dalam mudah.com harga kerium & harga utk satu set kalo dengan stand..tp fikir2 balik nk beli kerium jek la..stand tuh nnt2 la..utk sementara nih bior letak ateh rak kasut dulu tepi 3 tier cage kat luar tuh untuk santapan mata anak2 ku..... eeeeeeii...x sabarnyer....
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote