Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-22-2010, 09:16 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Royal Canin Wetfood

ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2010, 09:53 PM
Amirahd Amirahd is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 13
Amirahd is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.
dkt malaysia ada ke wetfood rc? dkt mana eh ?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2010, 09:56 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
ada sesapa pernah try tak royal canin wetfood?nak tau jugak.
my sis yg tinggal kat UK kata this type baik utk baby cat yg baru nak belajar mkn.. also good utk kucing yg kurang selera mkn..

BUT kat KL ni mana nak dapat yea? ada sapa2 tahu tak? Dah lama dah sy dok cari xjumpa2 pun.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2010, 10:34 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

ada,kat petshop baru sebelah veterinar segar kat taman segar,baru je nak beli td,tapi tokey kedai tu kata die pun tak tau harga lagi,so die hold dulu,tadi tengok ada 5kotak,satu kotak ada 14peket kot...ada macam2 jenis,untuk bulu cantik la,untuk yang aktif la...tak lama lagi die nak wat promosi...tadi sempat la jugak borong mainan untuk my cat,pastu beli Hagen Ear drop,rm15 sebotol
Reply With Quote
  #5  
Old 03-22-2010, 10:50 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
ada,kat petshop baru sebelah veterinar segar kat taman segar,baru je nak beli td,tapi tokey kedai tu kata die pun tak tau harga lagi,so die hold dulu,tadi tengok ada 5kotak,satu kotak ada 14peket kot...ada macam2 jenis,untuk bulu cantik la,untuk yang aktif la...tak lama lagi die nak wat promosi...tadi sempat la jugak borong mainan untuk my cat,pastu beli Hagen Ear drop,rm15 sebotol
Naq,
Apa nama pet shop 2? Ada no phone tak? Nanti nak call tanya harga dulu baru nak pi.. Teruja nak cuba la.. Dah lama sy dok cari..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-23-2010, 12:03 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

kedai tu baru bukak,kedai haiwan,tapi signboard atas workshop ke,kedai hardware,tak igt sgt...tadi igt nak ambil namecard tu,tapi dah syok sgt,smpi lupa...tapi tadi ada tanya gak pasal kedai tu,die kata kedai tu extension daripada kedai asean puppy,cume asean puppy takde jual untuk kucing...lagipun kedai tu sebelah dengan asean puppy,rasanya pemilik yang sama....cbe google asean puppy taman segar.....tadi tengok comel je anjing toy poddle tu,my gf fobia sikit ngan anjing,tapi ada sorg amoi tu kate tak payah risau,anjing tu just dok atas kerusi je,tak kejar org,tadi tengok pun anjing tu berlegar2 je atas kerusi plastik yang org buat kenduri kawin tu,tak turun langsung dari kerusi,pastu tengok kat kuku die ada pakai sarung yang colourful,minggu depan nak try tanya plak ada tak jual benda tu...anjing kat situ pun nampak terjaga dan terurus,minggu depan die kate kucing plak sampai,teringin plak nak tengok...so kepada sesapa yang tengah risau royal canin naik harga,bek borong cepat2...tapi mmg teruja tengok wetfood royal canin,excited plak....
Reply With Quote
  #7  
Old 03-23-2010, 12:14 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

a'ah..ari tu saja2 buka website RC..tengok2 ada product baru ..wetfood tak sangka pulak dah sampai kat Malaysia...nanti weekend ni nak g Mesra Petshop...nak tengok mana tahu dah ada jual..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #8  
Old 03-23-2010, 10:39 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
kedai tu baru bukak,kedai haiwan,tapi signboard atas workshop ke,kedai hardware,tak igt sgt...tadi igt nak ambil namecard tu,tapi dah syok sgt,smpi lupa...tapi tadi ada tanya gak pasal kedai tu,die kata kedai tu extension daripada kedai asean puppy,cume asean puppy takde jual untuk kucing...lagipun kedai tu sebelah dengan asean puppy,rasanya pemilik yang sama....cbe google asean puppy taman segar.....tadi tengok comel je anjing toy poddle tu,my gf fobia sikit ngan anjing,tapi ada sorg amoi tu kate tak payah risau,anjing tu just dok atas kerusi je,tak kejar org,tadi tengok pun anjing tu berlegar2 je atas kerusi plastik yang org buat kenduri kawin tu,tak turun langsung dari kerusi,pastu tengok kat kuku die ada pakai sarung yang colourful,minggu depan nak try tanya plak ada tak jual benda tu...anjing kat situ pun nampak terjaga dan terurus,minggu depan die kate kucing plak sampai,teringin plak nak tengok...so kepada sesapa yang tengah risau royal canin naik harga,bek borong cepat2...tapi mmg teruja tengok wetfood royal canin,excited plak....
Tq naq, Nanti Sabtu ni nak pi terjah kedai tu.. Jom la ramai2 pi borong royal canin wetfood
Reply With Quote
  #9  
Old 03-23-2010, 11:31 AM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin Wetfood

SPOILER WARNING!!!

From my initial findings...it seems sumer wet wet food RC ni ader PORK LIVER n BY PRODUCTS...but ni from website US...xtaula yg sampai M'sia ni ade dat ingredient ke x. So just a reminder to all Muslim members of PF...this stuff may be good for ur cats but do 'handle it with care' But by looking at d ingredients...doesnt seem 2 be that good 4 me...BY PRODUCTS here n there
Reply With Quote
  #10  
Old 03-23-2010, 10:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Good wet food? Ask Fareen about BARF http://forums.petfinder.my/member.php?u=2105
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #11  
Old 04-02-2010, 11:23 AM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Royal Canin Wetfood

any updates on dis? lepas post spoiler cam trus jd senyap plak
Reply With Quote
  #12  
Old 04-02-2010, 12:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by kingmaliQue View Post
any updates on dis? lepas post spoiler cam trus jd senyap plak
Thread starter berkecimpung dunia BARF. Agaknya sbb tue dia tak update kot.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 04-02-2010, 04:39 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

King Malique,sy rasa tak mengandungi pork...sama juga dengan rc dry food,kat U.S ada pork,tapi yang keluaran untuk malaysia takde...Sapa2 yang nak tryu survey rc wetfood,g cari kat Leisure Pet Centre,sebelah Asian Puppy,kat taman segar,Cheras,kedai baru,harga pun murah.igtkan nak g beli wetfood tu,tapi tak sempat2 lagi.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-02-2010, 05:00 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
King Malique,sy rasa tak mengandungi pork...sama juga dengan rc dry food,kat U.S ada pork,tapi yang keluaran untuk malaysia takde...Sapa2 yang nak tryu survey rc wetfood,g cari kat Leisure Pet Centre,sebelah Asian Puppy,kat taman segar,Cheras,kedai baru,harga pun murah.igtkan nak g beli wetfood tu,tapi tak sempat2 lagi.
naq, I dah beli ank2 i suka sangat.. berbaloi la juga beli..
sy tgk xda pun mengandungi pork..maybe yg ada pork xmasuk malaysia kot
Reply With Quote
  #15  
Old 04-02-2010, 05:17 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

murah tak harga barang kat situ?kedai tu ada buat membership tak?...lupe nak tanya,satu peket berapa inggit?
Reply With Quote
  #16  
Old 04-02-2010, 05:24 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
murah tak harga barang kat situ?kedai tu ada buat membership tak?...lupe nak tanya,satu peket berapa inggit?
i beli kat kedai yg u bagi tahu 2 la.. lupa nak tanya lak ada membership ke tak coz masa 2 kalut2 sikit sebab keta xda parking.. sambar apa yg sempat ja..
Yg kitten mahal sikit 1 RM6 yg adult murah sikit ada yg RM5 tapi tgk jenis la yg bagi bulu cantik la.. yg aktif la.. harga lain2. Banyak gak isinya.. 1 pek 2 kitten I yg umur 6bulan ni boleh 2 kali mkn.. tapi kalau u bagi semua pun dia jilat sampai lincin
Reply With Quote
  #17  
Old 04-24-2010, 01:59 PM
ewaah's Avatar
ewaah ewaah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Location: setapak kl
Posts: 7
Rep Power: 0
ewaah is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ewaah
Default Re: Royal Canin Wetfood

Luvenett ade tak wet food utk ibu cat yg bunting..
Reply With Quote
  #18  
Old 04-24-2010, 02:43 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

Rasanya wetfood n kibble sesuai untuk semua kucing,tak kire bunting or tak...tapi pada sy,cbe try beli RC wet 'Beauty',msti anak die kuar nti lawa2,sbb die serap khasiat dari makanan ibunya....luvnet,ada dapat sampel makanan tak?brand cats eye?aritu tokei tu bg sample,bagi kat my tommy,habis licin tak tinggal sisa,harga die mahal sikit je dari blackwood,tp yg bestnye kibble tu sesuai untuk kitten n adult sebb saiznye kecik,tengok pun kibble nye pun,takdela terlalu kering..n die rekemenkan lagi satu brand,cats pro,or pro cats,tak ingat sangat,die kata lebih kurg sama dengan RC,tapi harga murah sikit dari RC,cats eye n cats pro made in usa,cats pro plak ada jenis2 die,untuk kitten,adult,hair skin,indoor,macam RC
Reply With Quote
  #19  
Old 04-24-2010, 03:57 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
Rasanya wetfood n kibble sesuai untuk semua kucing,tak kire bunting or tak...tapi pada sy,cbe try beli RC wet 'Beauty',msti anak die kuar nti lawa2,sbb die serap khasiat dari makanan ibunya....luvnet,ada dapat sampel makanan tak?brand cats eye?aritu tokei tu bg sample,bagi kat my tommy,habis licin tak tinggal sisa,harga die mahal sikit je dari blackwood,tp yg bestnye kibble tu sesuai untuk kitten n adult sebb saiznye kecik,tengok pun kibble nye pun,takdela terlalu kering..n die rekemenkan lagi satu brand,cats pro,or pro cats,tak ingat sangat,die kata lebih kurg sama dengan RC,tapi harga murah sikit dari RC,cats eye n cats pro made in usa,cats pro plak ada jenis2 die,untuk kitten,adult,hair skin,indoor,macam RC
yg ada jual RC wetfood ni kat petshop tmn segar cheras ke? actually kt sbelah mane yer naq? ada x alamat? dkt balai polis tmn segar ke?
Reply With Quote
  #20  
Old 04-24-2010, 04:17 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 13
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Royal Canin Wetfood

haah,kat taman segar,sederet dengan hospital veterinar segar....ni sy bg contact number n alamat:

Alex
03-9132 1899
Leisure Pet Centre
No.10,Jalan Manis 3,
Taman Segar,
56100 Cheras,
K.L


aritu baru je beli wetfood brand fussie cat dari kedai tu,tin kecik,baru je rm1.90,cukup untuk 2ekor,beli 5tin baru rm9.50...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
royal canin persian kitten 32 luvnett Pet Food 70 10-14-2010 11:49 AM
Royal Canin Canada adds specialty diet pet foods to recall list dog is my buddy Cats & Kittens 11 08-05-2009 11:01 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.