Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-24-2010, 05:07 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
haah,kat taman segar,sederet dengan hospital veterinar segar....ni sy bg contact number n alamat:

Alex
03-9132 1899
Leisure Pet Centre
No.10,Jalan Manis 3,
Taman Segar,
56100 Cheras,
K.L


aritu baru je beli wetfood brand fussie cat dari kedai tu,tin kecik,baru je rm1.90,cukup untuk 2ekor,beli 5tin baru rm9.50...
mksdnye same area dgn hosp. pantai cheras 2 la kn?hehe, xnah msk kwsn tu, pnah lalu jer..hehe, thanx naq:)
Reply With Quote
  #22  
Old 04-24-2010, 07:49 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

[QUOTE=ewaah;79753]Luvenett ade tak wet food utk ibu cat yg bunting..[/QUOTE

untuk cat yang bunting wet foods yg sesuai ialah kitten wet food coz ada lebih khasiat.. kalau nak cari yang khas untuk ibu kucing xda rasanya kat m'sia ni.

naq: a'ah hari 2 dia ada bagi sikit yg sample 2.. Kucing I mkn sampai lincin.. Ingat nanti nak cuba juga la.. coz sebelum ni kucing I susah nak tukar2 mkn ni.. nak royal canin je.. ni yg tu letak je terus mkn

mamyku: kalau U tahu asian puppy kedai 2 betul2 sebelah dia aja.. area2 lesure mall
Reply With Quote
  #23  
Old 04-25-2010, 02:20 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

wahhh ada wetfood RC jgk ye.. nk g tgok lah!
untung tokey kedai tu ada unpaid promoter kedai dia dlm ni..)
neway tq naq 4 da info..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #24  
Old 04-29-2010, 11:47 AM
Fiffy Cullen's Avatar
Fiffy Cullen Fiffy Cullen is offline
Chimey, Gabby & Casey :)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Putrajaya
Posts: 17
Rep Power: 0
Fiffy Cullen is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Fiffy Cullen Send a message via Skype™ to Fiffy Cullen
Default Re: Royal Canin Wetfood

Boleh cuba nie..kitty i yg sekor tu da bosan mkn wet food friekies n whiskars..
thx for the info :)
Reply With Quote
  #25  
Old 04-29-2010, 02:25 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

naq..
saya dah gi kedai tu smlm time luch..
tp dia kate dia xde jual pun wetfood RC...???
sy look around jgk.. mmg xde la..
klu branf Evo ada.. n fussie, mmg dia tgh promo tin kecik rm1.90..
normal price rm2.30 kn..??
but nope, no RC wetfood..

utk RC kibbles, sy usha2, price utk 2kg original pack Hairball/Hair n Skin = RM75.10..
tp boleh dpt 10% less even not a member (kedai dia xprovide membership) so bleh dpt RM67.59
byk jgk variety lain dia ada cm Acana..Orijen... yg lain xsempat nk jeling dh sbb nk cepat

sy ada ke kedai Pet Save di area Pandan Indah..
kt situ pun RC dia sme cmtu.. rege rm70+ bleh dpt 10% diskaun = rm60+..
n kt situ ada wt membership.. beli rm50 keatas, bleh sign in for membership.. nnt dia bg mmbership card

sj share report ngn kwn2..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #26  
Old 04-29-2010, 02:39 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
naq..
saya dah gi kedai tu smlm time luch..
tp dia kate dia xde jual pun wetfood RC...???
sy look around jgk.. mmg xde la..
klu branf Evo ada.. n fussie, mmg dia tgh promo tin kecik rm1.90..
normal price rm2.30 kn..??
but nope, no RC wetfood..

utk RC kibbles, sy usha2, price utk 2kg original pack Hairball/Hair n Skin = RM75.10..
tp boleh dpt 10% less even not a member (kedai dia xprovide membership) so bleh dpt RM67.59
byk jgk variety lain dia ada cm Acana..Orijen... yg lain xsempat nk jeling dh sbb nk cepat

sy ada ke kedai Pet Save di area Pandan Indah..
kt situ pun RC dia sme cmtu.. rege rm70+ bleh dpt 10% diskaun = rm60+..
n kt situ ada wt membership.. beli rm50 keatas, bleh sign in for membership.. nnt dia bg mmbership card

sj share report ngn kwn2..
aik xde ke? sy baru gi beli ahad lepas.. masa 2 belambak lagi..
kedai yg you pi 2 sebelah ngan asian puppy kan? ke you salah kedai ni?
Reply With Quote
  #27  
Old 04-29-2010, 02:43 PM
han73 han73 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Location: PJ
Posts: 12
Rep Power: 0
han73 is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Ni nak jugak lah tanya pasal pemakanan kucing ni. Bagi kucing long hair or medium hair ni brand apa lagi yg bagus dan tak semahal brand RC ni yer? Kucing jadi sihat especially fluffy n suka makan yer? Dan kita pun tau kat malaysia ni x banyak mkn kucing brand lain.
Reply With Quote
  #28  
Old 04-29-2010, 02:44 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
aik xde ke? sy baru gi beli ahad lepas.. masa 2 belambak lagi..
kedai yg you pi 2 sebelah ngan asian puppy kan? ke you salah kedai ni?
huahuahua..btul ke ade.. nape ku tanya semalam amoi tu ckp xde.. huhu
betul la kedai tu.. sebelah2 ngn asian puppy kan..
sederet ngn hospital vet kt hujungnye n Celcom kt hujung 1 lg kan..
sbb smlm sy g byr bil kt celcom tu..
so terus singgah jp..isha2..
siap salah msuk kedai lg.. termasuk yg kedai anjingnye tu..huhu..
sape yg bersalah niee..huhu
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #29  
Old 04-29-2010, 02:52 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
huahuahua..btul ke ade.. nape ku tanya semalam amoi tu ckp xde.. huhu
betul la kedai tu.. sebelah2 ngn asian puppy kan..
sederet ngn hospital vet kt hujungnye n Celcom kt hujung 1 lg kan..
sbb smlm sy g byr bil kt celcom tu..
so terus singgah jp..isha2..
siap salah msuk kedai lg.. termasuk yg kedai anjingnye tu..huhu..
sape yg bersalah niee..huhu
muskilnya.. xkan dah habis kot.. masa I beli 2 dia letak betul2 dekat ngan pintu.. masuk je tgk rak sebelah kiri..
Kalau you kata sebelah kedai anjing 2 rasanya betul dah kedainya 2..
Reply With Quote
  #30  
Old 04-29-2010, 02:59 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by han73 View Post
Ni nak jugak lah tanya pasal pemakanan kucing ni. Bagi kucing long hair or medium hair ni brand apa lagi yg bagus dan tak semahal brand RC ni yer? Kucing jadi sihat especially fluffy n suka makan yer? Dan kita pun tau kat malaysia ni x banyak mkn kucing brand lain.
1st or all.. yg saya blaja dr otaimer kt sini.. jangan bagi cat food yg biasa jual kt supermarket ti.. cm friskies/whiskas/ etc..etc.. sbb bleh kena side effect lain plk pd kesihatan kucen..
n then klu nk cari catfood yg setara RC but murah sikit, boleh try bagi Blackwood.. bleh refer kt thread ni kalau nak tanya apa2..
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=591
also mase saya ke Pet Save di Pandan Indah haritu, dok membelek2 RC, budak kedai tu ada suggest dua brand yg dia kate sama qualiti dgn RC, cuma brandnye xberapa pupolar lagi sbb baru masuk market malaysia.. n harga nye mmg lebih murah dari RC..
tp tu la, saya xingt plk namanye.. 1 tu brand Blueseal kot?? 1 lagi Wellness?? cmtu la..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #31  
Old 04-29-2010, 03:03 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
muskilnya.. xkan dah habis kot.. masa I beli 2 dia letak betul2 dekat ngan pintu.. masuk je tgk rak sebelah kiri..
Kalau you kata sebelah kedai anjing 2 rasanya betul dah kedainya 2..
betul la.. saya pun jeling2 jgk kt rak kiri dekat ngn pintu tu.. tp xde pun..
masuk kt dlm, kt rak dalam pun xde..
tp xtau la dh abis ke ape tp amoi tu ckp "tak ada" huhu
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #32  
Old 04-29-2010, 03:15 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
betul la.. saya pun jeling2 jgk kt rak kiri dekat ngn pintu tu.. tp xde pun..
masuk kt dlm, kt rak dalam pun xde..
tp xtau la dh abis ke ape tp amoi tu ckp "tak ada" huhu
lum ada rezeki kucing you lah 2.. hehe.. tapi masa hari ahad 2 i tgk banyak lagi.. macam2 jenis plak 2 ada.. rasanya ada la 5 6 jenis but I just beli yg kitten je.. dia ada beauty, sensible, fit.. hmm yg lain2 xingat plak.. ni I ada attach gambar yg i beli.. baru snap kejap tadi nak tunjuk kat U..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	royal 067.jpg
Views:	68
Size:	74.7 KB
ID:	9292  
Reply With Quote
  #33  
Old 04-29-2010, 03:22 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
lum ada rezeki kucing you lah 2.. hehe.. tapi masa hari ahad 2 i tgk banyak lagi.. macam2 jenis plak 2 ada.. rasanya ada la 5 6 jenis but I just beli yg kitten je.. dia ada beauty, sensible, fit.. hmm yg lain2 xingat plak.. ni I ada attach gambar yg i beli.. baru snap kejap tadi nak tunjuk kat U..
owh?? dia paket2 ke?? huahuahua.. ptut la i xpasan..
mate i dok search TIN punya.. hahaha sadisnyee...
adoiii...cmne leh jadik cmni ni..
seb baik la u attach gmbo.. klu x smpi sudah la i tertipu..huhu..
ala..jelesnye..next time la try pegi lagi..huhu
bdw, tu berape isipadu n berapa regenye??
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #34  
Old 04-29-2010, 03:36 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
owh?? dia paket2 ke?? huahuahua.. ptut la i xpasan..
mate i dok search TIN punya.. hahaha sadisnyee...
adoiii...cmne leh jadik cmni ni..
seb baik la u attach gmbo.. klu x smpi sudah la i tertipu..huhu..
ala..jelesnye..next time la try pegi lagi..huhu
bdw, tu berape isipadu n berapa regenye??
patut le xjumpa ye..
isipadu=90g
rege plak ikut jenis dia... kitten yg paling mahal 1 RM6 after discount dapat le RM5.40 tapi kalau yg sensible hari 2 kalau xsalah I RM4.50 beauty RM5.70 yg lain2 xingat plak coz yg 2 I belek2 2 yg ingat 2
Reply With Quote
  #35  
Old 04-29-2010, 03:42 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 14
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
patut le xjumpa ye..
isipadu=90g
rege plak ikut jenis dia... kitten yg paling mahal 1 RM6 after discount dapat le RM5.40 tapi kalau yg sensible hari 2 kalau xsalah I RM4.50 beauty RM5.70 yg lain2 xingat plak coz yg 2 I belek2 2 yg ingat 2
oic..ok2..
so benda tu pun dpt 10% diskaun ye.. ok gak tu..
hmm..xpela, next time la cari balik.. huhu..
thnx for sharing infos ye..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #36  
Old 05-06-2010, 08:57 PM
nadyazgal's Avatar
nadyazgal nadyazgal is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: kuala lumpur-tawau
Posts: 66
Rep Power: 13
nadyazgal is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

td sy g satu pet shop kat sek 9 shah alam.. dia ade jual RC loose pack, beli yg RC kitten 1 kg rm20.. pastu pusing2 dlm kedai tu dia ade gak jual RC wet food.. dlm packet2, harga dlm rm6 cmtu.. byk lagi stok dia.. klu jalan2 kat shah alam blh la g kedai tu.. okeh.. :D
Reply With Quote
  #37  
Old 05-06-2010, 11:41 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

nadyazgal. apa nama kedai kat shah alam tuh?
Reply With Quote
  #38  
Old 05-07-2010, 07:25 AM
nadyazgal's Avatar
nadyazgal nadyazgal is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: kuala lumpur-tawau
Posts: 66
Rep Power: 13
nadyazgal is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by thini View Post
nadyazgal. apa nama kedai kat shah alam tuh?
xsilap nama kedai tu, HAIWANKU.. xsilap lah.. signboard dia kaler oren, kedai dia kat bgunan belakang celcom centre kat sek 9..
Reply With Quote
  #39  
Old 05-09-2010, 02:50 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by nadyazgal View Post
xsilap nama kedai tu, HAIWANKU.. xsilap lah.. signboard dia kaler oren, kedai dia kat bgunan belakang celcom centre kat sek 9..
uih...bukan yg jiggle pet food ke namekedai tu? ari 2 ada pegi tp tutup lak..kdai tu dekat dgn kdai akuarium tu ke? ada kol owner kdai tu dia ckp mmg dia ada jual rc wetfood..
Reply With Quote
  #40  
Old 05-09-2010, 03:02 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

waa..dpt gak bli RC wetfood nih..kt taman segar..harga rm6 sepeket 90g..nsib baik masa bli tu stock bru smpi, amoi tu ckp mmg cpt jer abes, sbb ada org bli amek skotak trus, so org lain xde can,huhu..sapela org 2..tp yg bestnye..RC dryfood sume ada 15% diskaun,haha,murah dr st.angel lg..lain kali leh bli lg kt c2..

thanx to naq n luvnett, snang jek cari kdai 2,hehe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
royal canin persian kitten 32 luvnett Pet Food 70 10-14-2010 11:49 AM
Royal Canin Canada adds specialty diet pet foods to recall list dog is my buddy Cats & Kittens 11 08-05-2009 11:01 AM


All times are GMT +8. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.