Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-13-2010, 01:05 AM
hafina_86's Avatar
hafina_86 hafina_86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Rep Power: 0
hafina_86 is on a distinguished road
Post tolong laa..

Dear all,
arii td scara xsgaja bcuz ksian nyer pasal,i da tbawak balik seekor stray cat yg nga sarat mgandung cam tggu hari jer..
not sure brape bulan but prot agak besar..i dok kat tgkat 8 n realy scared kalu2 si ibu mgandung ni terjun untuk lepaskan diri cus baru brape minit td jmpa dye cuba memanjat grill blakang dapur tue..
so sebabkan sangkar plak kecik,so i masukkan dlm bilik sebelah yg kosong..tp da provide food & fresh water for her..
so skarang ni still blur nak wat per..takut2 kalu dye tetbe bunuh diri plak terjun..
i xdapat lg nk bela dye and the babies bcuz bulan 1 ni da nak balik sarawak with my lil kitty..
klu nak letak balik ke bawah kesian plak..
nak biar camtu je kang mcm myeksa plak..
serba salah la..
klu nak bg for adoption,spe yg nak adopt cat yg pgnant tggu hari da..
so confius......
tolong laaaa..........

Terima kasih.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2010, 05:52 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 13
shahcats is on a distinguished road
Default Re: tolong laa..

Quote:
Originally Posted by hafina_86 View Post
Dear all,
arii td scara xsgaja bcuz ksian nyer pasal,i da tbawak balik seekor stray cat yg nga sarat mgandung cam tggu hari jer..
not sure brape bulan but prot agak besar..i dok kat tgkat 8 n realy scared kalu2 si ibu mgandung ni terjun untuk lepaskan diri cus baru brape minit td jmpa dye cuba memanjat grill blakang dapur tue..
so sebabkan sangkar plak kecik,so i masukkan dlm bilik sebelah yg kosong..tp da provide food & fresh water for her..
so skarang ni still blur nak wat per..takut2 kalu dye tetbe bunuh diri plak terjun..
i xdapat lg nk bela dye and the babies bcuz bulan 1 ni da nak balik sarawak with my lil kitty..
klu nak letak balik ke bawah kesian plak..
nak biar camtu je kang mcm myeksa plak..
serba salah la..
klu nak bg for adoption,spe yg nak adopt cat yg pgnant tggu hari da..
so confius......
tolong laaaa..........

Terima kasih.
salam hafina..shah rase better bukak pet profiletuk adoption..lagi senang nak cari foster..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2010, 12:38 AM
linalindera linalindera is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
linalindera is on a distinguished road
Default Re: tolong laa..

try kat mudah for adoption...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2010, 04:10 PM
awok-kok awok-kok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
awok-kok is on a distinguished road
Thumbs up Re: tolong laa..

try la tnya jiran mne taw mreka sudi mmbela
at least smpai si ibulepas delivered baby dia pn dah ok..
tp, saya rspek petlover mcm awk, two thumbs up!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2010, 10:16 PM
hafina_86's Avatar
hafina_86 hafina_86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Rep Power: 0
hafina_86 is on a distinguished road
Post Re: tolong laa..

Quote:
Originally Posted by awok-kok View Post
try la tnya jiran mne taw mreka sudi mmbela
at least smpai si ibu lepas delivered baby dia pn dah ok..
tp, saya rspek petlover mcm awk, two thumbs up!
thanx alot awok-kok..
this morning ade makcik yg dok kat area bndar sri dmnsara adopt mummy cat tue..
lega la rase..
bcus aritu gtau kat member pasal mummy cat ni gak and member tu srh try tanyer kat makcik 2 cuz kucing dye baru je mninggal last month..
so bila pg sna she was obviously so happy to see the mummy cat yg sarat mgandung tu..
as makcik tu pun nak cr kucing baru gak untuk dibela..
then i guess mmg tuah anak2 kucing dlm perut tu kot buatkn mak dye yg stray dpt a good home...
bukan pe,kalu i sndri bkemampuan,xksah la nak amek brape byk pun..
ni seekor pun cukup2 je jge..
tp kdg2 xsmpai ati lak tgk kucing2 stray yg klu dah gesel2 kat kaki n cam nak ikut balik...
2 yg tlajak bawak balik ari tu..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tolong saya.... shaella Health, Disease & Diet 14 11-25-2010 11:04 AM
Tolong!!!!!!! jasmine forever Cats & Kittens 33 05-25-2010 09:06 AM
tolong.. xtahu nak ckp cmn.. nadyazgal Health, Disease & Diet 5 05-04-2010 10:22 PM
tolong.. rieyna Health, Disease & Diet 6 02-24-2010 05:45 PM
tolong fia86 Cats & Kittens 92 11-19-2009 05:36 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.