Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-20-2009, 01:46 PM
jetcat6691 jetcat6691 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Rep Power: 0
jetcat6691 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to jetcat6691
Default Re: biak kucing. jual kucing

alahai cian nyer. satu sangkar tu dok ramai ramai ke?
dorang kalo dijaga bulu dia mesti cantik kan
Nape ngan tuan dia tue?
Reply With Quote
  #22  
Old 05-20-2009, 03:31 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 17
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

kimping..oang ni jual harga kucing2 tu camne? ke dia kasik free?..kalau jual maknenye memang tak berkat ..amenda bela kucing camni taik nih?..pastu jual mark up harga..cam hape jek..kot ye ko biak kucing..ko roll la balek duit tu untuk kucing2 tu punya hal ehwal kesihatan ke hape ke...silap haibulan dpt kucing sakit..bela tak sampai brape hari dah inalillah...gagal betul la kaedah dorang nih...oang nak jadik breedder dia pon sibuk nak jadik breeder ..last2 hah ni lah..habes jahanam kucing2 tuh seme.....emow suda!
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #23  
Old 05-20-2009, 03:40 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 16
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

Dont know what to say kimping.. kalau owner tu mmg back-yard breeder, sure dia intend to make money dgn menjual kucing2 tu.. mustahil dia boleh bagi free..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #24  
Old 05-21-2009, 09:31 AM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

betul tu kak gee. dia jual kitten sekor RM300. harga tak bole kurang. kalo amik banyak pon paling rendah bole bagi sekor RM200. harga depa tu sume tanpa vaksin tau. dan sy yakin sgt kucing2 kt situ mmng tak pernah diberi rawatan. asal bole makan dan bole ngawan sudah. bayangkan laa bulu2 kat perut dan dada diaorg tu dah keras semacam.

kata makcik tu dah terlampau banyak sangat sebab tu dia tak terjaga.
Reply With Quote
  #25  
Old 05-21-2009, 09:33 AM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

sy pernah call SPCA kt jb. tapi pasar ikan pulak yang jawab.
SPCA mane lagi yang bole tolong amik tindakan yek?
jabatan haiwan bole jugak tak?

lokasi kucing2 tu ader kat taman koperasi, batu pahat, johor.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-21-2009, 10:56 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 17
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: biak kucing. jual kucing

call cepat2 kimping..
kesian kucen2 tuh...
tau buat duit jer..
untung nak bawak g haji ker...??

rasa nak lempang dengan kasut tumit tinggi jer
orang cam tuh...
hampehh!!!!

kucen kita yg kat umh tuh pun bleh mandi2 elok..
nih bleh simbah2 gitu jer...??
mau lemas & sejuk selesema bebudak tuh..
otak taruk kat lutut kot..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #27  
Old 05-21-2009, 11:28 AM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

jap.. sy p masuk website SPCA.
Reply With Quote
  #28  
Old 05-21-2009, 01:22 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 16
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: biak kucing. jual kucing

carik balik keratan akhbar yg pasal org kene tangkap naik mahkamah bagai tu sbb tak jaga kucing baik2 and tunjuk kat makcik tu. bagi die tau sket skrg dah boleh amik tindakan kalo buat kucing2 tu camtu.
Reply With Quote
  #29  
Old 05-21-2009, 02:35 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 17
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
carik balik keratan akhbar yg pasal org kene tangkap naik mahkamah bagai tu sbb tak jaga kucing baik2 and tunjuk kat makcik tu. bagi die tau sket skrg dah boleh amik tindakan kalo buat kucing2 tu camtu.
tauk2 makcik ya dah kejong keras kenak heart-attack..
kotan nya takut nangga artikel niuspepa ya...

terjemahan:

tau2 makcik tuh dah keras kejung kena heart-attack..
disebabkan takut tgk artikel niusepepa tuh...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #30  
Old 05-21-2009, 03:09 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 17
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by kimping View Post
asal bole makan dan bole ngawan sudah. bayangkan laa bulu2 kat perut dan dada diaorg tu dah keras semacam.

kata makcik tu dah terlampau banyak sangat sebab tu dia tak terjaga.
untuk statement bold: makcikk..kucing2 tu bukan mesen pengeluaran
statement italic: sudah2 lah tu makcik..pegi la sunatkan kekucing tuh..manusia pon tau ikat..ini kan pulak minatang yg tak reti becakap...tlg la pikirkan untuk dorang...jgn ingat pikir nak untung jek...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #31  
Old 05-21-2009, 03:25 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

cube kite taruk org yg zalim cam tu kat sangkar tu pulak? tak bole ckp tak bole marah. mengiaww je yg bole? ape perasaan diaorg tu???
Reply With Quote
  #32  
Old 05-21-2009, 03:49 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 18
FurKids is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by kimping View Post
tu la. cemana ni? nak tolong ke tak ni?
Buat la keputusan sendiri, Kimping ... kalo ko nak beli, pergi buat belian ... kalo nak laporkan kekejaman, kami dah bagi keterangan macam mana nak buat report kat pihak berkuasa supaya tindakan wajar dapat diambil ... kalo nak taroh orang tu ke dalam sangkar, pegi tarohkan ... pastu jangan lupa ambik gambar utk kitorang nengok rupa buruk dia dan buat tepokan tangan ramai-ramai .... tapi jangan buang masa cakap-cakap aje ... kucing tu sedang menderita ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #33  
Old 05-21-2009, 03:56 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 17
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
untuk statement bold: makcikk..kucing2 tu bukan mesen pengeluaran
statement italic: sudah2 lah tu makcik..pegi la sunatkan kekucing tuh..manusia pon tau ikat..ini kan pulak minatang yg tak reti becakap...tlg la pikirkan untuk dorang...jgn ingat pikir nak untung jek...
lagi tambahan..

MAKCIK : kalau saya bela makcik, soh macik mengawan, lepas tuh beranak pinak..
lepas tuh saya x mandikan makcik,
BOLEH TAK MAKCIK..???
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #34  
Old 05-21-2009, 03:56 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Buat la keputusan sendiri, Kimping ... kalo ko nak beli, pergi buat belian ... kalo nak laporkan kekejaman, kami dah bagi keterangan macam mana nak buat report kat pihak berkuasa supaya tindakan wajar dapat diambil ... kalo nak taroh orang tu ke dalam sangkar, pegi tarohkan ... pastu jangan lupa ambik gambar utk kitorang nengok rupa buruk dia dan buat tepokan tangan ramai-ramai .... tapi jangan buang masa cakap-cakap aje ... kucing tu sedang menderita ...
terima kasih. esok mmber 1 opis akn bg alamat sebenar lokasi rumah tu. mmber sy tu dok kt taman yg same jugak. ptg ni sy akan buat plan lokasi tu. pastu esok jugak kami 1 opis same2 akan akan buat repot kt SPCA.
Reply With Quote
  #35  
Old 05-21-2009, 04:02 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 18
FurKids is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
carik balik keratan akhbar yg pasal org kene tangkap naik mahkamah bagai tu sbb tak jaga kucing baik2 and tunjuk kat makcik tu. bagi die tau sket skrg dah boleh amik tindakan kalo buat kucing2 tu camtu.
Betol, baik punya cadangan Prinz ... pastu gerenti makcik tu akan heart attack dan hulur 2-3 sangkar penuh ngan kucing-kucing kat Kimping dan suruh " ... ambik, ambik, ambiiiiiiiikkkkik !!! ... FREEEEEEEEEE SEMUA !!!!!!!!!!!" Wakakakakkakakakaaaaa !!!!!!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #36  
Old 05-21-2009, 04:02 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
lagi tambahan..

MAKCIK : kalau saya bela makcik, soh macik mengawan, lepas tuh beranak pinak..
lepas tuh saya x mandikan makcik,
BOLEH TAK MAKCIK..???
hahahahahaha.
makcik pun jawab..

"ko pikir aku kilang ke hape? mane anak2 aku. aku rindu kat anak2 aku.
laki aku dah busuk. mandi pon tk pernah.

babyy.. come to mama sayang..."
Reply With Quote
  #37  
Old 05-21-2009, 04:05 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Betol, baik punya cadangan Prinz ... pastu gerenti makcik tu akan heart attack dan hulur 2-3 sangkar penuh ngan kucing-kucing kat Kimping dan suruh " ... ambik, ambik, ambiiiiiiiikkkkik !!! ... FREEEEEEEEEE SEMUA !!!!!!!!!!!" Wakakakakkakakakaaaaa !!!!!!
hmm tu la. blk kang carik semula laa.
tk pon sat yerkk.. sy find kat berita harian dl
Reply With Quote
  #38  
Old 05-21-2009, 04:16 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 18
FurKids is on a distinguished road
Default Re: biak kucing. jual kucing

Ini dia .....

Abai kucing, pemilik didakwa 4 tuduhan

http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_07.htm

KUALA LUMPUR - Pemilik kucing yang disaman Jabatan Perkhidmatan Haiwan (JPH) di Mahkamah Majistret di sini semalam atas dakwaan mengabaikan empat ekor kucing Parsi peliharaannya diminta membayar kos rawatan dan penjagaan haiwan tersebut sebanyak RM38,000.

Ketika hujahan di akhir kes pendakwaan, Timbalan Pendakwa Raya, Suhaima Mohd. Noor memohon mahkamah memerintahkan Abdul Rashid Mohd. Othman (gambar) menanggung kos tersebut sejak haiwan itu diambil oleh JPH pada 21 September 2005 hingga 2 Januari lalu.

Abdul Rashid, 54, yang menghadapi empat tuduhan mengabaikan anak-anak kucing miliknya, didakwa melakukan kesalahan itu pukul 12 tengah hari, 21 September lalu di sebuah rumah No. 65, Jalan Wan Malini 1, Sri Petaling di sini.

Ini merupakan kes pertama seorang pemilik kucing didakwa di mahkamah kerana mengabaikan penjagaan haiwan peliharaannya sehingga dua ekor kucing tersebut mati walaupun telah diberikan rawatan oleh JPH.

Dia didakwa mengabaikan seekor kucing betina berwarna hitam dan putih, seekor kucing jantan warna kuning dan putih, seekor kucing betina campuran warna kelabu, putih dan kuning serta seekor kucing jantan berwarna putih dan hitam.

Dakwaan dibuat mengikut Seksyen 44(1)(d) Ordinan Binatang 1953 yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM200 atau penjara enam bulan atau kedua-dua sekali.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DendaBYB.jpg
Views:	148
Size:	14.8 KB
ID:	5403  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #39  
Old 05-21-2009, 04:20 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 16
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: biak kucing. jual kucing

hehehee.. benar ya lia... biar jak nya kenak heart attack

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tauk2 makcik ya dah kejong keras kenak heart-attack..
kotan nya takut nangga artikel niuspepa ya...

terjemahan:

tau2 makcik tuh dah keras kejung kena heart-attack..
disebabkan takut tgk artikel niusepepa tuh...
Bagus kimping... kalo SPCA nak angkut, jgn bg diorang angkut sume sekali... takut nnt org yg beh kurang makcik tu plak yg gi amik kat SPCA tu.. tp takpe gak, sbb kalo org nak amik pun, SPCA akan mandulkan dulu, at least takdelah diroang gune tuk breeding yg tak patut kann..

Quote:
Originally Posted by kimping View Post
terima kasih. esok mmber 1 opis akn bg alamat sebenar lokasi rumah tu. mmber sy tu dok kt taman yg same jugak. ptg ni sy akan buat plan lokasi tu. pastu esok jugak kami 1 opis same2 akan akan buat repot kt SPCA.

Last edited by prinz38i; 05-21-2009 at 04:21 PM. Reason: add
Reply With Quote
  #40  
Old 05-21-2009, 04:31 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 16
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: biak kucing. jual kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Ini dia .....

Abai kucing, pemilik didakwa 4 tuduhan

http://www.kosmo.com.my/kosmo/conten...a&pg=ne_07.htm

KUALA LUMPUR - Pemilik kucing yang disaman Jabatan Perkhidmatan Haiwan (JPH) di Mahkamah Majistret di sini semalam atas dakwaan mengabaikan empat ekor kucing Parsi peliharaannya diminta membayar kos rawatan dan penjagaan haiwan tersebut sebanyak RM38,000.

Ketika hujahan di akhir kes pendakwaan, Timbalan Pendakwa Raya, Suhaima Mohd. Noor memohon mahkamah memerintahkan Abdul Rashid Mohd. Othman (gambar) menanggung kos tersebut sejak haiwan itu diambil oleh JPH pada 21 September 2005 hingga 2 Januari lalu.

Abdul Rashid, 54, yang menghadapi empat tuduhan mengabaikan anak-anak kucing miliknya, didakwa melakukan kesalahan itu pukul 12 tengah hari, 21 September lalu di sebuah rumah No. 65, Jalan Wan Malini 1, Sri Petaling di sini.

Ini merupakan kes pertama seorang pemilik kucing didakwa di mahkamah kerana mengabaikan penjagaan haiwan peliharaannya sehingga dua ekor kucing tersebut mati walaupun telah diberikan rawatan oleh JPH.

Dia didakwa mengabaikan seekor kucing betina berwarna hitam dan putih, seekor kucing jantan warna kuning dan putih, seekor kucing betina campuran warna kelabu, putih dan kuning serta seekor kucing jantan berwarna putih dan hitam.

Dakwaan dibuat mengikut Seksyen 44(1)(d) Ordinan Binatang 1953 yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM200 atau penjara enam bulan atau kedua-dua sekali.


hah.. keratan akhbar ni laaa.
betol tuuu
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
kucing-kucing ku Zarul Cat TV and Photos 578 11-30-2010 04:04 PM
anak kucing..... mira_idora18 Health, Disease & Diet 2 05-08-2009 02:56 PM
Kucing Kentut... shareen_natasha Cats & Kittens 36 01-16-2009 07:24 PM
kucing bengal.. chemonk Success Stories 32 12-04-2008 09:51 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.