Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-04-2010, 11:53 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Sportman pride

Anyone, have experience feeding their cats with Sportman Pride tak. Akak baru cuba, macam ok je.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2010, 01:29 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 13
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Anyone, have experience feeding their cats with Sportman Pride tak. Akak baru cuba, macam ok je.
Mungkin input saya tak berapa nak membantu tapi just to share...

Saya tak pernah la bagi kat kucing saya sendiri..tapi pernah bagi kat kucing2 stray...biasalah stray kan...pelahap..makan apa saja yang kita bagi...saya bagi dalam sebulan...memula dorang tak berapa biasa sebab selama ni bagi Whiskas & Friskies je...lelama tu bila dah biasa dorang suka...hasilnya, bulu lembut, poo tak la busuk sangat berbanding dgn makan Whiskas & Friskies dan badan dorang chubby sikit (kucing strays tak le lah jadi gemok macam kucing bela sendiri. Dorang pun duduk luar so, tempat 'main' luas..) ...cuma saya perasan dorang cepat jemu la dgn makanan ni tak macam kalau dorang makan Iams or Blackwood..entah la mungkin strays saya je kot macam tu..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2010, 01:55 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 14
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Anyone, have experience feeding their cats with sportman pride tak. Akak baru cuba, macam ok je.

yupp...kucen2 sy makan BW dgn sportman Pride..
sebelum sy kenal BW sy memang bagi dorang mkn sportman pride jer..
so dh lebih dr setahun kucen2 sy tu mkn sportman..
poo n pee dorang pun tk berbau..
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2010, 06:47 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

everybody, thanks for your kind reply. Akak dapat beli RM150 for 18kg, tu la yg cuba ni.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2010, 07:07 PM
Shafeera Shafeera is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
Shafeera is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
everybody, thanks for your kind reply. Akak dapat beli RM150 for 18kg, tu la yg cuba ni.
akak beli kak mane ye? ni harga utk kitten punya ke adult?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2010, 01:00 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Hai Shafeera, akak beli kat satu petshop kat setapak, owner dia tinggal kat Bukit Antarabangsa, dekat kat umah akak, tu dia bagi murah. kalau interested leh akak tanya dia sal kitten food.

Dia kata normal price untok 18kg tu 189.00.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-05-2010, 03:29 PM
Shafeera Shafeera is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
Shafeera is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Quote:
Hai Shafeera, akak beli kat satu petshop kat setapak, owner dia tinggal kat Bukit Antarabangsa, dekat kat umah akak, tu dia bagi murah. kalau interested leh akak tanya dia sal kitten food.

Dia kata normal price untok 18kg tu 189.00.
oic.. sy tinggal kat Hulu Klang.. kira dekat dah la 2 dengan umah akak or setapak 2..
A'ah.. akak tolong tanya kan tuk Feera ye.. Kalau murah hujung bulan nanti bleh beli.. sebab Feera selalu beli stok mknan kitten setiap kali gaji.. Feera selalu beli pek besar sebab Feera selalu bagi mkn stray cats kat kawasan umah ni.
Akak Banyak cats ke?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-05-2010, 05:22 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 14
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Banyak dik...ada dalam 22 ekor, 19 dalam kandang [condo kucing] dan 3 dalam umah. Ada masa adik nak datang umah bolih. Akak tinggal kat Sering Ukay, Ukay Perdana.

Akak dah call dia tanya tentang kitten food, so bila dia dah reply akak akan post kat cni.

Baiknya Shafeera jaga stray cat n bagi makan sportman pride lak tu. Banyak ke stray kat umah.


Feera, dia baru call, makanan kitten pack paling besar 9kg harga RM110.00

Last edited by oni hatamah; 05-05-2010 at 05:34 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-06-2010, 12:09 AM
Shafeera Shafeera is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
Shafeera is on a distinguished road
Default Re: Sportman pride

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Banyak dik...ada dalam 22 ekor, 19 dalam kandang [condo kucing] dan 3 dalam umah. Ada masa adik nak datang umah bolih. Akak tinggal kat Sering Ukay, Ukay Perdana.

Akak dah call dia tanya tentang kitten food, so bila dia dah reply akak akan post kat cni.

Baiknya Shafeera jaga stray cat n bagi makan sportman pride lak tu. Banyak ke stray kat umah.


Feera, dia baru call, makanan kitten pack paling besar 9kg harga RM110.00
uis..! banyak 2.. Feera ada 4 ekor je. Nanti Kalau ada masa bleh le pi umah akak.. Apa2 kalau nak pergi Feera bg tau akak.
Stray 2 ada la 4 5 ekor cam 2.. bukan ape sportman ni Feera bagi kat kucing2 Feera pas 2 sama juga la ngan stray2 2.. Kalau nak beli lain2 nanti kalau stray 2 xde ke nak kasi sape pula kan, dah la kucing2 kat umah ni memilih sikit IAMS xnak sekarang ni yg diorg mkn pun Sportman, royalcanin & best choise. kalau nak beli royal canin semua pokai la sy kak.. so sekali harung je la ni kalau beli sportman.. senang. Stray2 cat 2 pun kadang2 ada kadang xde sebab maybe diorg jalan2 kawasan lain kot kadang2 2.
Oic..rasa2 macam baru2 ni Feera beli RM135++ kiranya murah la kat tempat akak beli 2.. xpe2 nanti kalau hujung bulan ni Feera nak Feera PM akak ye..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Proformance @ Sportsman Pride keyrol_hafiez Pet Products 42 04-03-2010 02:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.