Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-09-2008, 12:56 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Smile Kiddos In The House

Hi guys, i hope im in the right section.....

meet Meekee ...2yrs ++ spayed DSH male...adopted from spca end 2005...hobby: sleep eat sleep eat sleep sleep aka lazying...



anywhere also can do...



meekee: pls maa ..dont u have better things to do...trying to get some sleep here...



at last...aduihh jahanam baju baru lps iron...saja la nak sabotaj tuh...



Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2008, 01:13 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
Hi guys,.....

meet Meekee ...2yrs ++ spayed DSH male...adopted from spca end 2005...hobby: sleep eat sleep eat sleep sleep aka lazying...

meekee: pls maa ..dont u have better things to do...trying to get some sleep here...



at last...aduihh jahanam baju baru lps iron...saja la nak sabotaj tuh...

Aduih, alah comeyy betul si Meekee..Mama you sengaja tak nak tunjuk you punya gambar...Rhabak juak budak ni punya gaya.Budak Semunjan ka ni..?
Tu mesti mama dia punya kebaya tuh...feeeweett.Bila mama pakai kebaya...
MEkee nak cari bapak angkat tak....meh bagi sini...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2008, 01:18 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My Meekee the sleepyhead

nak kakak angkat meh sini...
nak guling2kan aja si gemok ni..huhu...nak nak!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2008, 01:24 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Aduih, alah comeyy betul si Meekee..Mama you sengaja tak nak tunjuk you punya gambar...Rhabak juak budak ni punya gaya.Budak Semunjan ka ni..?
Tu mesti mama dia punya kebaya tuh...feeeweett.Bila mama pakai kebaya...
MEkee nak cari bapak angkat tak....meh bagi sini...
apa tok rabak? kmk tau rabak poket ajak.....errr semunjan tu kat mana...sori ..mak geografi memang gagal mase skolah dulu...

nak jadik bapak angkat..boleyy boleyy...syarat2 sah: pinjam mak jand 1 minggu...ada brani...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2008, 01:26 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
nak kakak angkat meh sini...
nak guling2kan aja si gemok ni..huhu...nak nak!
Baby...dah bukak benang kucing awak belom...kita tak puas la nengok dua ekor tabbies kat siggy awak tuh...eeii geramnye akuu...omeii naa...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2008, 01:34 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
apa tok rabak? kmk tau rabak poket ajak.....errr semunjan tu kat mana...sori ..mak geografi memang gagal mase skolah dulu...

nak jadik bapak angkat..boleyy boleyy...syarat2 sah: pinjam mak jand 1 minggu...ada brani...
Rhabak tuh habis dasyat nyer posing la...sama gak poket pun abis rabak...
Mama nya balik ke kuching pun tak kan tak penah dengar semunjan...penyerlah dekat kucing dengan semunjan..

Kalau suka sama suka boleh la...jangan nanti bila nak pulang MJ tetinggal kat Umah sedara lah, MJ pi ikut anak pergi amik adik la...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #7  
Old 08-09-2008, 01:35 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
nak kakak angkat meh sini...
nak guling2kan aja si gemok ni..huhu...nak nak!
Tah Zee bila nyer tak nampak pun. kat thread intro semalam kata dah bukak dah,..mana ?
Kita orang nak guling2 lak ngan anak awak...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #8  
Old 08-09-2008, 01:43 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Rhabak tuh habis dasyat nyer posing la...sama gak poket pun abis rabak...
Mama nya balik ke kuching pun tak kan tak penah dengar semunjan...penyerlah dekat kucing dengan semunjan..

Kalau suka sama suka boleh la...jangan nanti bila nak pulang MJ tetinggal kat Umah sedara lah, MJ pi ikut anak pergi amik adik la...
muekekekkeke...tak lahh tak brani la brader nak main2 pinjam kucing orang..fuhh ngerii..nak pulak kucing din yg well taken care of tuh..

kikiki iye ke semunjan kat kuching? adeihh malu aku ...tapi tu lah..yg pure sarawakian hubby Ina..dia lagik arif la peta sarawak nun....aku ni perakklian...
Reply With Quote
  #9  
Old 08-09-2008, 01:50 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
muekekekkeke...tak lahh tak brani la brader nak main2 pinjam kucing orang..fuhh ngerii..nak pulak kucing din yg well taken care of tuh..

kikiki iye ke semunjan kat kuching? adeihh malu aku ...tapi tu lah..yg pure sarawakian hubby Ina..dia lagik arif la peta sarawak nun....aku ni perakklian...
Ho alr anak Yeop kejor rhuper nyer....Kalau tak mau bak marilah si Meekee pinjam....siap amik gambar posing giler2 nyer nanti.
Kalau bebetul nak MJ boleeyy.no problem....cumer tu la boleh handle ke si MJ tu...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #10  
Old 08-09-2008, 01:58 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
Baby...dah bukak benang kucing awak belom...kita tak puas la nengok dua ekor tabbies kat siggy awak tuh...eeii geramnye akuu...omeii naa...
Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Tah Zee bila nyer tak nampak pun. kat thread intro semalam kata dah bukak dah,..mana ?
Kita orang nak guling2 lak ngan anak awak...
dah..buat dah..
nanti kita letak berjuta2 gamabar..baru tau...
huhu...
sayang cam tak bape best je wpun 8megapixel...
olympus ja...kalau la bleh dpt casio ke,sony ke...hehe...
nak byk2 si gendut lagi....
bleh kita kumpulkan mereka dan sama2 guling2 kan depa..
bleh masuk Malaysia book of record..
paling byk guling2kan kucing2...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #11  
Old 08-09-2008, 02:04 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Zee, macm mana la you nak guling2kan kucing tu semua....ada yang malas2 gemuk garang pun ada.....dalam berapa hari punya rekod tu nak guling kan..?
__________________

MJ
Reply With Quote
  #12  
Old 08-09-2008, 02:25 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Zee, macm mana la you nak guling2kan kucing tu semua....ada yang malas2 gemuk garang pun ada.....dalam berapa hari punya rekod tu nak guling kan..?
kalau depa taknak guling,kita guling la atas dorg!
tengok dorg nak ke taknak...
mst taknak kan...
bleh punya..Malaysia bleh!
tak dpt guling 360darjah pun takpela,180 pun cukupla..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #13  
Old 08-09-2008, 09:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Encik Amad

this is Encik Amad, 10 mths spayed male...jumpa dpn rumah emak...duduk menyorok celah washer machine when he was 4 mths..kecik jek...dipercayai tersasar dari loop mummy n siblings dia...sangat attach dgn aku...sekarang ni dah hemsem...panjang dan tersangat active..tapi kurus...nevermind..mama tetap sayang...hobbies: duduk dlm washer machine (herrmm) dan suka main air..tapi tak suka mandi...





si ekor kontot lepak dlm washermachine..gotcha!..

Reply With Quote
  #14  
Old 08-09-2008, 09:54 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Itam

okeh meet Itam...ni la teman borak aku...dia ni pandai nih...aku leh layan borak miaumiau dgn dia...walaupun sorang ckp itik sorang ckp ayam...tak kisahh..janji hati aku happy...selalu teman aku lepak kat dapur bila time cooking...hahaha masa tulah kami layan borak..bising mulut dia buat daily report......Itam 10mths old spayed male...jumpa kat gerai nasik lemak masa umor dia 3/4 bulan...jumpa sekali aku buat jual mahal..aku belikan ayam goreng kasi kat dia...dijumpai 2nd time oleh hubby ..kali ni dia nak angkat mata pon tak larat ...hubby teros angkut balik..



simuncung aku...



ni gamba masa dia 8 bulan...gamba avatar aku.....



okay another 3 more cuties to introduce...later la ye...
Reply With Quote
  #15  
Old 08-09-2008, 10:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My Meekee the sleepyhead

Ina,jambu2 anak bulus ko ni.rasa nak picit2 je.dgn posing selamba rock durang.he!!he! yg kena sunat baru2 ni sapa?? si cik ahmad atau itam??
Reply With Quote
  #16  
Old 08-09-2008, 10:13 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 16
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My Meekee the sleepyhead

Quote:
Originally Posted by June View Post
Ina,jambu2 anak bulus ko ni.rasa nak picit2 je.dgn posing selamba rock durang.he!!he! yg kena sunat baru2 ni sapa?? si cik ahmad atau itam??

yg tu Acap la June...ko punye benang anak2 mana?
Reply With Quote
  #17  
Old 08-09-2008, 10:13 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Itam

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
this is Encik Amad, 10 mths spayed male...jumpa dpn rumah emak...duduk menyorok celah washer machine when he was 4 mths..kecik jek...dipercayai tersasar dari loop mummy n siblings dia...sangat attach dgn aku...sekarang ni dah hemsem...panjang dan tersangat active..tapi kurus...nevermind..mama tetap sayang...hobbies: duduk dlm washer machine (herrmm) dan suka main air..tapi tak suka mandi...





si ekor kontot lepak dlm washermachine..gotcha!..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
okeh meet Itam...ni la teman borak aku...dia ni pandai nih...aku leh layan borak miaumiau dgn dia...walaupun sorang ckp itik sorang ckp ayam...tak kisahh..janji hati aku happy...selalu teman aku lepak kat dapur bila time cooking...hahaha masa tulah kami layan borak..bising mulut dia buat daily report......Itam 10mths old spayed male...jumpa kat gerai nasik lemak masa umor dia 3/4 bulan...jumpa sekali aku buat jual mahal..aku belikan ayam goreng kasi kat dia...dijumpai 2nd time oleh hubby ..kali ni dia nak angkat mata pon tak larat ...hubby teros angkut balik..



simuncung aku...



ni gamba masa dia 8 bulan...gamba avatar aku.....



okay another 3 more cuties to introduce...later la ye...
Ayaakkks....cik amad pandai main nyorok2 dalam wsher arr...jangan lar takut nanti karang tak nampak campak2 kain dalam washer taruh air spin....mau pitam cik amad kena detergent, bleach dan aduuss...
Si itam tu nampak macho tapi perangai macam japar onn..duduk kat dapur teman mama dia...paling sempoi siap daily report tu wakakaka
apa yang dia cakap report pasal anak2 lain yg jahat kat rumah..

p/s macam mana you bersihkan telinga anak2 bulus tu...saya punya anak2 bulus tu tak bagilangsung nak bersihkan, nampak cotton bud ngan cuci telinga tu bertempiran nyorok.Cantik la anak2 bulus you saya puji ni memang ikhlas.Pandai you take care of them.
Syabas...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #18  
Old 08-09-2008, 10:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My Meekee the sleepyhead

oh!! yalah.heh!!heh!! bengong dah ni.jaga2 si Ahmad.karang spin dlm washing machine ko bukan jemur kain tp jemur kucing.

aku punya anak bulus nanti aku post.td aku dah post kat member introduce.salah thread.he!!he!!


Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
yg tu Acap la June...ko punye benang anak2 mana?
Reply With Quote
  #19  
Old 08-09-2008, 10:21 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 16
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Itam

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
Ina, good shot this one!!
Itam pandai borak ? Reminds me of my cats too ... satu cakap ayam, satu cakap itik, tapi both macam paham aje ... :)
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #20  
Old 08-09-2008, 10:25 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 15
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Itam

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
Ina, good shot this one!!
Itam pandai borak ? Reminds me of my cats too ... satu cakap ayam, satu cakap itik, tapi both macam paham aje ... :)
Alloooo...minah ni MIA....bina sorry la dah lama tak lawat blog anda....Dont asyik2 remind aje..anak2 bulus awak mana.?saya nak tengok Tiger saya, missed her already...sampai jumpa2 dalam mimpi..hehehe
__________________

MJ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macgyverjune's crew in the house June Member Introductions 52 08-13-2008 11:49 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.