Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-22-2010, 11:15 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default For adoption : dilute calico ( cokelat)

name given : cokelat
age : around 9 months
sex : female

about :

cokelat nieh basically a stray yang still roaming tapi dia akan ada di sekitar rumah I and of course will wait for me everyday kat depan umah. Cantik, dilute colour and also bulu dia panjang sikit especially dekat ekor ( which makes her a lil bit special)..manja, suka panggil dari luar pintu dan suka nak masuk umah... bila masuk selalu kena marah dek si kecik. tho she is one of my favourite and I love her so much and it's hard to let her go , I think she deserves better home, dan better care than being a stray. Too beautiful to be a stray as all I can do now is not more than feeding her..

condition :
will let her go to new home after spaying ( adopter bearing the spaying fees). Self pick up.

Location : georgetown, penang island

if interested, drop me an email at ashykyn@gmail.com . Will reply asap.TQ



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #2  
Old 05-23-2010, 01:11 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 14
thini is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Cantik cokelat ni, nak ambik..thini dh ada 4 ekor yg semuanya very territorial (a.k.a anti-social) esp si gumpy, kucing stray lum masuk pagar dia dh kejar.. Hati tu mmg teringin tapi takut cokelat ni tak diterima pulak.. camner eh.. Color cokelat could pass her as Serai punya anak hehehheheh
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2010, 09:23 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Cantik cokelat ni, nak ambik..thini dh ada 4 ekor yg semuanya very territorial (a.k.a anti-social) esp si gumpy, kucing stray lum masuk pagar dia dh kejar.. Hati tu mmg teringin tapi takut cokelat ni tak diterima pulak.. camner eh.. Color cokelat could pass her as Serai punya anak hehehheheh
owhh iyer.. heheheh
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2010, 04:25 PM
iraiqaim's Avatar
iraiqaim iraiqaim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Rep Power: 0
iraiqaim is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

mmg comel.....
i harap ada family yg sudi adopt dia...
Reply With Quote
  #5  
Old 05-23-2010, 11:14 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by iraiqaim View Post
mmg comel.....
i harap ada family yg sudi adopt dia...
hopefully,.. so far no nothing..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2010, 11:23 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : 7 baby kitties

Coklat masih lagi dibuka untuk adoption.. tapi dia sudah ada baby sekarang..kalau nak adopt dia kena adopt sekali dengan baby2 dia.. berapa ekor tak pasti sebab anak-anaknya ada di rumah jiran..

Dan juga..

si kecik baru beranak hari jumaat yang lepas.. 5 ekor semuanya.. hitam+coklat belang2.. dah pada hari sabtu.. bf saya bawak balik lagi 2 ekor kucing yang dia jumpa merangkak-rangkak tengah jalan , adik beradik 2 kucing ni dah pun mati pecah kepala, pecah perut dilenyek dek kereta dan juga kenderaan yang lalu lalang. Jadi saya letak si kembar oren nieh dengan kecik dan 2 ekor nieh sambung menyusu dengan kecik..

semua kucing-kucing ini saya letak untuk tempahan ( akan dilepaskan selepas weaning / da makan solid food ) dan boleh juga dihantar ke Kuala Lumpur/Kedah/Penang ( bf saya ulang alik KL~Pg max 3 kali sebulan). Pada sesiapa yang berminat boleh private message saya or text me @ 019-4185414 Thank you
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG00238-20100718-0950.jpg
Views:	83
Size:	58.9 KB
ID:	9671   Click image for larger version

Name:	IMG00235-20100718-0944.jpg
Views:	71
Size:	81.2 KB
ID:	9672  
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 07-19-2010 at 12:25 PM. Reason: adding phone no
Reply With Quote
  #7  
Old 07-25-2010, 05:29 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default For adoption : 10 anak kucing untuk diberi free..

another cats for adoption..anak kepada Coklet..dan juga cokelet..


2 kucing (2 bulan ++) sedia untuk pergi ke rumah baru. Area pulau pinang sahaja, boleh dihantar ke rumah... Rm10 yuran untuk pek permulaan Babycat satu kucing..

kalau boleh ambil dengan ibunya sekali... Ketiga-tiganya adalah kucing berbulu panjang sederhana.. Untuk ibunya, bayaran kasi akan disubsidi 50%..( 50% saya bayar, 50% anda bayar )..terima kasih...

Ibunya ada kucing luar kesayangan saya yang akan teman saya balik dari sekolah.. akan berlari2 ikut dari belakang.. anak-anaknya pun, dia yang bawak dan letak depan saya.. mungkin minta tolong..sbb anaknya dari 4 tinggal 2.. rasanya jiran dah tak mahu mereka ( sbb ada anak kecik dan budak2 suka main baling-baling) diorang buang luar umah..ibunya lari2 datang 'beri' pada saya... harap ada insan baik hati untuk memberi perlindungan pada 3 beranak ini.. kerana saya sendiri suah ada 10 baby kucing untuk diberi adoption.. Terima Kasih
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG00308-20100725-1644.jpg
Views:	64
Size:	100.6 KB
ID:	9719   Click image for larger version

Name:	IMG00311-20100725-1646.jpg
Views:	62
Size:	119.2 KB
ID:	9720   Click image for larger version

Name:	IMG00306-20100725-1642.jpg
Views:	64
Size:	40.1 KB
ID:	9721  
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 07-25-2010, 08:02 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Comelnya anak2 coklet..
Reply With Quote
  #9  
Old 07-25-2010, 08:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Comelnya anak2 coklet..
Ilyana, actually ada 4..lagi 2 tue kaler hitam2 kelabu tue jugak.. I pindahkan 2 ke depan umah..masuk dalam umah nampak lagi dua.. musykil camna diorag tetiba muncul..so semua sekali 4
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #10  
Old 07-25-2010, 08:09 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Yg lagi 2 tu macam yg dalam gambar first ke??
geramnye tengok..

Insyallah, Allah murahkan rezeki Kasih sebab jaga diorg sampai dpt rumah baru..
Reply With Quote
  #11  
Old 07-25-2010, 08:43 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Yg lagi 2 tu macam yg dalam gambar first ke??
geramnye tengok..

Insyallah, Allah murahkan rezeki Kasih sebab jaga diorg sampai dpt rumah baru..
a'ah..yang macam first tue.. lagi 2 tue jantan..digegetnyer tangan kiter.. tapi saya sedih jugak..sbb nieh umah mak.. bukan umah saya.. nak bawak masuk banyak mak marah.. tue pun dia dah ugut nak buang anak2 kucing tue dekat market.. saya buat sangkar 'make-shit' depan umah.. tapi mungkin di kalangan2 bau kucing2 lain.. sbb ada lagi 4 kucing depan tue.. dia pindahkan anak2 dia masuk bawah keta.. sekarang ujan lebat ya amat.. kecian pun ada... tapi apakan daya..kalau saya bawak masuk jugak, alamatnya berperang lagi dalam umah nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #12  
Old 07-25-2010, 08:57 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

cokelat nih mata warna biru kan nur..

harap ada la org adopt dia.

anak2 dia mungkin tak ada problem...sbb org suka adopt kittens

compared to adults.

anyway ..goodluck in rehoming them
Reply With Quote
  #13  
Old 07-25-2010, 09:00 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
cokelat nih mata warna biru kan nur..

harap ada la org adopt dia.

anak2 dia mungkin tak ada problem...sbb org suka adopt kittens

compared to adults.

anyway ..goodluck in rehoming them
a'ah mata biru.. memang cantik dilute kaler dia nieh.. harap ada yang nak lah.. banyak sangat nak kucing kat umah nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #14  
Old 07-26-2010, 11:12 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Anak cokelat dah satu mati kena lenyek dek keta ayah ( walaupun dah dipesan suruh ram enjin dulu..bagi diorang kuar ).. so sekarang URGENTLY needed to rehome them!!

Ada lagi 3.. kalau ada yang sanggup.. text ke 0194185414 .. URGENT~!
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #15  
Old 07-26-2010, 11:55 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)


kalo akak dok Png leh amik bawak balik . Tolong foster .
Reply With Quote
  #16  
Old 07-26-2010, 03:12 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post

kalo akak dok Png leh amik bawak balik . Tolong foster .
Tuelah.. Please anyone.. Akak, benda dulu jadik balik. I am fighting my way in keeping those babies. I am described as someone having cats and soiled the house.

orang datang umah, balik berbekalkan modal 'anak dia teruk. anak dia gila kucing, simpan kucing banyak. rumah kotor' kinda thingy ( tho my cat with 7 babies is 24/7 caged up now.. and coklat ngan anak2 ada depan umah ( sbb takut perang letak depan umah, tapi masih lagi perang and anak dia dah mati sornag sbb sikap tak peduli ). So, modal saya bagi makan kucing, dengan rajin kutip kucing luar pun dah jadi isu sekarang.. memang at the peak now. Clashing again with my family

Please anyone?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #17  
Old 07-26-2010, 03:46 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 13
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Tuelah.. Please anyone.. Akak, benda dulu jadik balik. I am fighting my way in keeping those babies. I am described as someone having cats and soiled the house.

orang datang umah, balik berbekalkan modal 'anak dia teruk. anak dia gila kucing, simpan kucing banyak. rumah kotor' kinda thingy ( tho my cat with 7 babies is 24/7 caged up now.. and coklat ngan anak2 ada depan umah ( sbb takut perang letak depan umah, tapi masih lagi perang and anak dia dah mati sornag sbb sikap tak peduli ). So, modal saya bagi makan kucing, dengan rajin kutip kucing luar pun dah jadi isu sekarang.. memang at the peak now. Clashing again with my family

Please anyone?
Kasih,
sabar la.. insyallah ada yg akan tolong..
yana nk tolong pon sama macam Kak Zai.. insyallah ada org penang yg baik hati..
Reply With Quote
  #18  
Old 07-29-2010, 11:29 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 14
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: For adoption : dilute calico ( cokelat)

Kasih, i know how u feel.. i am having the same stress.. Dah create profile in petfinder listing ke? mcm ni --> http://www.petfinder.my/pets/12962/ I received more response there either by text or emails.

Snap gambar cantik2 and put there.. atau letak di mana2 web. I saw this in your blog
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.