Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-23-2008, 12:21 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Wink Male kitten to adopt

Hi Catlovers,

Anybody is interested to give away your male kitten aged between 2-3months to me? Please contact my yeah! thank youuu..

i've browsed through the listing and contacted some of the rescuer tapi to no avail. mostly dah adopted
Reply With Quote
  #2  
Old 09-23-2008, 01:01 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Male kitten to adopt

have you seen this profiles in the listings?
i've noticed there are still some of them are not adopted yet..

http://www.petfinder.my/pets/1963/
http://www.petfinder.my/pets/1988/
http://www.petfinder.my/pets/1996/
http://www.petfinder.my/pets/1966/

do give them a try if you haven't yet..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #3  
Old 09-23-2008, 01:12 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

Thanks BabyZee

I've asked on Kiko but sadly,it's going to be adopted tomorrow.The owner will come back to me if the adopter cancels.

As for the rest, the color is not to my liking pulak..sigh..beggar can't be choosy..tp ada choosy sikit sikit..hihihihi..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2008, 03:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

Sarah, u nak srkg ke anak kucing male tu?? I got 1 dekat my area.kitten itam putih dan muka mcm pakai topeng.cute sangat.mula2 dia takut kat kita org,tp skrg ni dah okey sikit.cuma sedara2 dia yg msh takut kat kita org.umur agak2 dlm 1 1/2 bulan.dia msh menyusu dgn ibu dia.klu u don't mind mgkn blh tgu sebulan lg?? karang I masukkan gambar dia.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2008, 04:04 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

if dapat sekarang would be better..else..lepas raya pon boleh..

hitam putih sure comelll!! haaa nanti you upload kan gambar eh..let me check it outt..

maybe wait another 1 month pon bole jugak..if i nak earlier, i inform u yer..

thanks a lot june! i dah penat mencari ni..everyday dok bukak petfinder and forum jiran sebelah..kot kot ada yang nak give away kitten..yang berkenan dah di-cop pulak..

Cheers!
Reply With Quote
  #6  
Old 09-23-2008, 04:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

mula2 I ingat nak simpan anak kucing tu sebab durang dtg everyday kerumah I utk makan.pandai pula cari tempat yg ada makan free.he!!he!!he!! tp my hubby kata,sudah sudahlah tu.kat rmh dah ada 8,mau tak mati dikerjakan anak kucing sama adt cat kat rmh.he!!!he!! karang mlm I upload gambar dia sebab skrg kat office.

biasanya I tak offer kat sini my cat.cari org2 yg kita kenal utk tlg recommend sebab takut kena bg salah org.tp since you member kat petfinder,I'm sure you can be a good mother cat for him.he!!he!h!!

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
if dapat sekarang would be better..else..lepas raya pon boleh..

hitam putih sure comelll!! haaa nanti you upload kan gambar eh..let me check it outt..

maybe wait another 1 month pon bole jugak..if i nak earlier, i inform u yer..

thanks a lot june! i dah penat mencari ni..everyday dok bukak petfinder and forum jiran sebelah..kot kot ada yang nak give away kitten..yang berkenan dah di-cop pulak..

Cheers!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-23-2008, 04:15 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

of course...at the moment, memang i ada 4 kittens and 1 mommy cat..and the mommy cat is very responsible not just to her kittens..stray kittens pon sekali..so probably, your kittie bole menumpang kasih dengan mommy cat i hihihihi

ada 8 cats..wahhh..takmo cukupkan 10 ker? meriah sikit..tapi i yang 5 ekor ni pon, terok di-bully by them..so i could understand why your hubby dah bagi white flag

can't wait for the pics..i'll check again for your kittie's profile.

Cheers!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2008, 08:18 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

Hi!! Sarah,sorilah semalam I tak dpt upload gambar.My laptop meragam sebab baru install broadband.kena tunggu 24 hours.I cuba connect my old line tp sebab baru tukar hard disk so nak reformat pun half dead dah.I try again tonite.

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
of course...at the moment, memang i ada 4 kittens and 1 mommy cat..and the mommy cat is very responsible not just to her kittens..stray kittens pon sekali..so probably, your kittie bole menumpang kasih dengan mommy cat i hihihihi

ada 8 cats..wahhh..takmo cukupkan 10 ker? meriah sikit..tapi i yang 5 ekor ni pon, terok di-bully by them..so i could understand why your hubby dah bagi white flag

can't wait for the pics..i'll check again for your kittie's profile.

Cheers!
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2008, 09:36 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

Hi June, it's okay. Bila-bila u boleh online, u upload lar..i'll check the listing from time to time. btw, selamat hari raya ya!

Cheers!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hi!! Sarah,sorilah semalam I tak dpt upload gambar.My laptop meragam sebab baru install broadband.kena tunggu 24 hours.I cuba connect my old line tp sebab baru tukar hard disk so nak reformat pun half dead dah.I try again tonite.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-24-2008, 09:44 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 16
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Male kitten to adopt

sarah..

I got male kitten too...black & white...I named him TUAH....he dah gemuk ...me resccue him at aquarium shop...u can browse his pics kat my blog...but that old pics....now dah around 2-3mths mcm tu...getting fatter...cant take their pics as too active..will try to take tonite...
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 09-24-2008, 10:13 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

imann..comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...de dua tuh for adoption ke? eiiihhh suka suka sukaaaaa!!! jap eh..i nak belek2 discuss2 dulu

thanks babes!!
Quote:
Originally Posted by imann View Post
sarah..

I got male kitten too...black & white...I named him TUAH....he dah gemuk ...me resccue him at aquarium shop...u can browse his pics kat my blog...but that old pics....now dah around 2-3mths mcm tu...getting fatter...cant take their pics as too active..will try to take tonite...
Reply With Quote
  #12  
Old 09-24-2008, 12:18 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

So Sarah,u adopt anak kucing Imann ke?? klu ya tak payahlah I upload gambar lagi kitten yg I cerita tu.

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
imann..comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...de dua tuh for adoption ke? eiiihhh suka suka sukaaaaa!!! jap eh..i nak belek2 discuss2 dulu

thanks babes!!
Reply With Quote
  #13  
Old 09-24-2008, 01:28 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

takpe june..i nak tgk your kitten gak..mana tau kot i nak adopt both..if u taknak create profile the kitten, u email kat i bole? send to pathethicseben@yahoo.com.

thanks babes!
Reply With Quote
  #14  
Old 09-24-2008, 02:01 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

wokey,anak kitten tu dah mula jinak semalam dgn I dan my hubby.siap lepak terbongkang atas towel kita org alas depan rumah.tak malu betoi.he!!he!!he!

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
takpe june..i nak tgk your kitten gak..mana tau kot i nak adopt both..if u taknak create profile the kitten, u email kat i bole? send to pathethicseben@yahoo.com.

thanks babes!
Reply With Quote
  #15  
Old 09-24-2008, 02:09 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

alor comel! ni bole ke bagi orang ni june? macam dah terpaut dengan kemanjaan si kenit tuh jeeee..

Quote:
Originally Posted by June View Post
wokey,anak kitten tu dah mula jinak semalam dgn I dan my hubby.siap lepak terbongkang atas towel kita org alas depan rumah.tak malu betoi.he!!he!!he!
Reply With Quote
  #16  
Old 09-24-2008, 03:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

kena cari good home for himlah Sarah.kesian dia.klu sedara2 dia yg lain agak garang sikit tp dia dah mula jinak.selamba rock dia lepak dan baring depan pintu bila I buka pintu.kucing mcm ni mmg sesuai dikasih adopt.tp yg klu betul2 feral tu tak pek nak nolong dah.antar durang pergi neuter dan release balik kat kawasan durang.itu je I boleh buat.

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
alor comel! ni bole ke bagi orang ni june? macam dah terpaut dengan kemanjaan si kenit tuh jeeee..
Reply With Quote
  #17  
Old 09-24-2008, 04:56 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

Sarah,inilah gambar anak kucing yg I cite tu.klu u blh besarkan gambar ni.I tak reti nak enlarge.he!!he!! gambar yg pertama tu dia dan sedara2 dia basah kena simbah air dgn org.jiran I yg juga my cat sitter yg cite.masa tu I kat Perth.dia sms kat I.kucing2 tu mmg I biarkan main2 kat kawasan depan unit apartment I.mmg I feed them everyday.siap bentangkan towel dan kotak buat durang baring2.budak tu snaplah gambar kucing yg kena simbah dgn air.so i copy to my laptop.yg lain2 gambar tu I simpan durang dlm cage sementara kita org bersihkan ruang depan unit kami.sebab durang kencing dan berak.so 2 hari sekali kami cuci.durang berak dan kencing kat unti kami takpe tp jgn tempat lain.takut kena simbah dgn air lagi.nasib baik bukan air panas.total suma anak2 kucing tu ada 4 ekor.mgkn 2 ekor jantan.yg seekor tu I tak berapa nampak bola dia tp yg si kenit ni mmg confirm jantan.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Kucing.jpg
Views:	151
Size:	114.5 KB
ID:	993   Click image for larger version

Name:	Kucing2.jpg
Views:	140
Size:	82.3 KB
ID:	994   Click image for larger version

Name:	Kucing3.jpg
Views:	119
Size:	121.4 KB
ID:	995  
Reply With Quote
  #18  
Old 09-24-2008, 05:07 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Male kitten to adopt

aaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww w comelll juugggggggggaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk k...

i suka yang oren tuh..oren tu bukan jantan eh?

eihh pastu gambar last tu..nampak nenen! june ni..sajer nak soh mommy cat pose "janet jackson" hehehehe

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sarah,inilah gambar anak kucing yg I cite tu.klu u blh besarkan gambar ni.I tak reti nak enlarge.he!!he!! gambar yg pertama tu dia dan sedara2 dia basah kena simbah air dgn org.jiran I yg juga my cat sitter yg cite.masa tu I kat Perth.dia sms kat I.kucing2 tu mmg I biarkan main2 kat kawasan depan unit apartment I.mmg I feed them everyday.siap bentangkan towel dan kotak buat durang baring2.budak tu snaplah gambar kucing yg kena simbah dgn air.so i copy to my laptop.yg lain2 gambar tu I simpan durang dlm cage sementara kita org bersihkan ruang depan unit kami.sebab durang kencing dan berak.so 2 hari sekali kami cuci.durang berak dan kencing kat unti kami takpe tp jgn tempat lain.takut kena simbah dgn air lagi.nasib baik bukan air panas.total suma anak2 kucing tu ada 4 ekor.mgkn 2 ekor jantan.yg seekor tu I tak berapa nampak bola dia tp yg si kenit ni mmg confirm jantan.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-24-2008, 05:22 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Male kitten to adopt

hah!!!hah!!hah!! sabar sajalah si Sarah nih.yg oren tu betina.warna calico.calico ada 2.yg satu lg tu kelabu2 asap dan putih.mcm jantan tp bola dia tak berapa nampak.he!!he!!

alah,aksi janet jackson tu kami je yg nampak.wakakakakakak!!!

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
aaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww w comelll juugggggggggaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk k...

i suka yang oren tuh..oren tu bukan jantan eh?

eihh pastu gambar last tu..nampak nenen! june ni..sajer nak soh mommy cat pose "janet jackson" hehehehe
Reply With Quote
  #20  
Old 09-24-2008, 08:33 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 15
sarahseben is on a distinguished road
Smile Re: Male kitten to adopt

cik june mommy kucing..wat masa ni,saya dah sebulat suara nak amik kucing awak..yay yay! tapi nak tengok dulu mana satu sebab juztiny,owner kiko tu baru sms saya cakap kiko x jadi diambil orang..cadang nyer si hitam putih tuh..tapi calico tu macam dah jatuh hati ni..most probably..saya nak amik calico tu..kena tunggu after 1 month kan.by that time, insyaAllah tempat kucing tu siapla kot.

Last edited by sarahseben; 09-24-2008 at 10:42 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
adoption, male kitten

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mencari persian male/dlh male nuin83 Cats & Kittens 6 09-04-2008 04:29 PM
Adult Male Iguana Up for Sale (Just RM300) with cage and accessories included. tadaffee Reptiles 1 08-20-2008 06:56 PM
Lost our beloved Dalmatian Male Dog! dalamatian35 Lost & Found 2 06-21-2008 02:58 AM
Which dog to adopt? eyegel Dogs & Puppies 5 06-19-2008 01:15 PM
Reasons to Adopt An Adult Dog AndyKoh General Discussion 2 05-14-2008 12:43 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.