Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 05-09-2010, 07:35 PM
nadyazgal's Avatar
nadyazgal nadyazgal is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: kuala lumpur-tawau
Posts: 66
Rep Power: 13
nadyazgal is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
uih...bukan yg jiggle pet food ke namekedai tu? ari 2 ada pegi tp tutup lak..kdai tu dekat dgn kdai akuarium tu ke? ada kol owner kdai tu dia ckp mmg dia ada jual rc wetfood..
jinggle tu kat sek 9 jugak tp xpernah nmpk ada rc wetfood.. mybe xperasan. yg kedai haiwanku tu kat blok tu jugak.. selang beberapa kedai..
Reply With Quote
  #42  
Old 05-09-2010, 08:06 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
waa..dpt gak bli RC wetfood nih..kt taman segar..harga rm6 sepeket 90g..nsib baik masa bli tu stock bru smpi, amoi tu ckp mmg cpt jer abes, sbb ada org bli amek skotak trus, so org lain xde can,huhu..sapela org 2..tp yg bestnye..RC dryfood sume ada 15% diskaun,haha,murah dr st.angel lg..lain kali leh bli lg kt c2..

thanx to naq n luvnett, snang jek cari kdai 2,hehe
Sama2..
hehe.. Sape lah yg beli banyak2 2 ye.. Sy beli sekotak je.. tu pun yg kitten... yg lain sy xbeli taU
you beli yg mana 1? sy beauty ke?
Reply With Quote
  #43  
Old 05-09-2010, 08:31 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 14
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
Sama2..
hehe.. Sape lah yg beli banyak2 2 ye.. Sy beli sekotak je.. tu pun yg kitten... yg lain sy xbeli taU
you beli yg mana 1? sy beauty ke?

i beli yg kitten ngan beauty tu..amoi tu kate cpt sgt habes, pastu ble nk order smpi lmbt lak katenye, tu la jp ade jp xde...hehe..nnt nk bli lg kena contact dia dlu tanya ade ke x lagi..
Reply With Quote
  #44  
Old 05-09-2010, 08:33 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 14
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by nadyazgal View Post
jinggle tu kat sek 9 jugak tp xpernah nmpk ada rc wetfood.. mybe xperasan. yg kedai haiwanku tu kat blok tu jugak.. selang beberapa kedai..
owh..kt c2 jgk ehh..erm..tp xnmpk lak..maybe sbb mlm kot sy g tu so x brape prasan..hehe..so lokasi mmg same la kn, yg dkt surau tu kn, dkt ngan shell kn
?
Reply With Quote
  #45  
Old 05-09-2010, 09:07 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 13
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
i beli yg kitten ngan beauty tu..amoi tu kate cpt sgt habes, pastu ble nk order smpi lmbt lak katenye, tu la jp ade jp xde...hehe..nnt nk bli lg kena contact dia dlu tanya ade ke x lagi..
hehe.. 2 la.. laris juga je.. maybe sebab xbanyak tempat yg ada kot.. dah bagi anak2 bulus U mkn x? diorg suka?
Oh ye.. nak minta no phone amoi 2 la.. hari 2 ada ambil kad tapi tah mana hilang plak.. ingat dalam 2 3 hari lagi nak pi beli barang kat situ.. so nak call dulu kot nanti pi xda.
Reply With Quote
  #46  
Old 05-09-2010, 10:24 PM
nadyazgal's Avatar
nadyazgal nadyazgal is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: kuala lumpur-tawau
Posts: 66
Rep Power: 13
nadyazgal is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
owh..kt c2 jgk ehh..erm..tp xnmpk lak..maybe sbb mlm kot sy g tu so x brape prasan..hehe..so lokasi mmg same la kn, yg dkt surau tu kn, dkt ngan shell kn
?
yup.. kwsn tu jugak.. :D
Reply With Quote
  #47  
Old 12-26-2011, 03:41 PM
Twironnie Twironnie is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Rep Power: 0
Twironnie is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

Nak tanya sikit blh?...Saya nak tahu kat georgetown Penang,RC cat food blh beli kat mana?Ada tak pet shop yg jual?

Pening kepala cari..huhu..thanks in advance ya!
Reply With Quote
  #48  
Old 02-12-2012, 09:50 PM
aidamd aidamd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 35
Rep Power: 0
aidamd is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

minta maaf kalau tersalah. hari tu pet shop yg i pegi ni suggest i kasi RC babycat to my kitten sebab dia cakap elok. he also suruh i kasi RC babycat intensive (lupa dah nama dia tapi yang wetfood tu la). I balik rumah and fed my kitten tapi rasa tak sedap hati je so i pun google la pasal wetfood tu. dr website US, it stated wetfood tu ade pork.

Ingredients
Water sufficient for processing, chicken, chicken liver, pork by-products, powdered cellulose, wheat gluten, rice flour, corn starch, natural flavors, fish oil, calcium caseinate, mannan-oligosaccharides, tetrapotassium pyrophosphate, calcium carbonate, carrageenan, fructo-oligosaccharides, guar gum, taurine, sodium tripolyphosphate, Vitamins [DL-alpha tocopherol acetate (source of vitamin E), L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of vitamin C), thiamine mononitrate (vitamin B1), niacin supplement, biotin, D-calcium pantothenate, riboflavin supplement (vitamin B2), pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, folic acid, vitamin D3 supplement], choline chloride, magnesium oxide, Trace Minerals [zinc proteinate, zinc oxide, iron sulfate, copper sulfate, manganous oxide, sodium selenite, calcium iodate], marigold extract (Tagetes erecta L.), L-carnitine.


tapi orang kata untuk asian market ambil dari kilang kat jepun so i searched la japan website (sebab kat kibbles pack ada website jepun nih) and here what i found (after guna google translate):

Ingredients
肉類(鶏肉・豚肉)、ライスプロテイン、米粉、セルロース、カゼインカルシウム、魚油、酵母抽出物(マンナ ンオリゴ糖源)、フラクトオリゴ糖、マリーゴールド(ルテイン源)、ミネラル類(Zn、Ca、P、Mg、N a、K、Cl、Fe、Mn、Cu、I、キレートミネラル(Cu、Zn、Mn))、アミノ酸類(タ ウリン、L-カルニチン、グリシン)、増粘多糖類、調味料(アミノ酸等)、ビタミン類(C、E、コリン、B 1 、ナイアシン、D 3 、B 2 、パントテン酸カルシウム、B 6 、葉酸、ビオチン、B 12 ) Meat (pork, chicken), rice protein, rice flour, cellulose, calcium caseinate, fish oil, yeast extract (source of mannan oligosaccharide), fructooligosaccharides, marigold (source of lutein), minerals (Zn, Ca, P, Mg, Na, K, Cl, Fe, Mn, Cu, I, chelated minerals (Cu, Zn, Mn)), amino acids (taurine, L-carnitine, glycine), polysaccharides, thickeners, etc. seasoning (amino acid), vitamin class (C, E, choline, B 1, niacin, D 3, B 2, calcium pantothenate, B 6, folic acid, biotin, B 12)


lepas jumpa nih terus i buang wetfood tu and samak bowl n spoon. then kasi kitty minum banyak and tak main dengan kitty until he had the next meal.

tapi kalau salah minta maaf.
Reply With Quote
  #49  
Old 02-14-2012, 11:29 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 13
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

rina tahu rc kitten yg wetfood tuh ada pork..tp yg kt mesia rina tetaw...so nk selamat, rina xkasi wetfood yg rc kitten tuh..

yg kibble, klo xsilap xde.
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #50  
Old 02-15-2012, 02:24 AM
duke.pistolero's Avatar
duke.pistolero duke.pistolero is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2011
Location: Ukay Perdana
Posts: 49
Rep Power: 0
duke.pistolero is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin Wetfood

kalau refer tu US RC Sensible pun ada pork jgk but bile refer ti RC UK xde plk..kalau dh rasa was2 cari je brand lain yg u confident xde pork..so far i xpnh plk guna wet food RC, kalau Avoderm, Smart Heart & Whiskas ada laa but now dh stop mmg totally feed them with kibbles je..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
royal canin persian kitten 32 luvnett Pet Food 70 10-14-2010 11:49 AM
Royal Canin Canada adds specialty diet pet foods to recall list dog is my buddy Cats & Kittens 11 08-05-2009 11:01 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.