Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2009, 04:28 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Maaf saya terpaksa bercakap jugak pasal isu ini sbb memikirkan kesiannya pada anak-anak bulu yang tak terdaya. Pada pemerhatian saya, ada insan yang bermuka talam banyak.. Sedih saya pikirkan.. yang paling simple.. bila dibaca di forum lain caranya..sayang kucinglah kononnyer.. tapi di listing biasa..lain dibuatnya... Ada jugak yang dua2 bagusss.. tapi bila digoogle di mudah.com.my.. bila dibaca blog..tak payah cakaplah..Luluh hati bila pandang anak-anak bulu di situ...

Kenapalah nak buat macam nie...Daripada menambah beban yang tak sepatutnya di akhirat kelak...baik jangan berkucing.. dah salah etika satu pasal..bercakap bohong satu pasal...

p/s ini adalah dari pemerhatian saya secara general . Terpulang pada anda nak bersetuju atau tidak... Saya hanya mampu memerhati..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #2  
Old 11-03-2009, 04:47 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 13
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Maaf saya terpaksa bercakap jugak pasal isu ini sbb memikirkan kesiannya pada anak-anak bulu yang tak terdaya. Pada pemerhatian saya, ada insan yang bermuka talam banyak.. Sedih saya pikirkan.. yang paling simple.. bila dibaca di forum lain caranya..sayang kucinglah kononnyer.. tapi di listing biasa..lain dibuatnya... Ada jugak yang dua2 bagusss.. tapi bila digoogle di mudah.com.my.. bila dibaca blog..tak payah cakaplah..Luluh hati bila pandang anak-anak bulu di situ...

Kenapalah nak buat macam nie...Daripada menambah beban yang tak sepatutnya di akhirat kelak...baik jangan berkucing.. dah salah etika satu pasal..bercakap bohong satu pasal...

p/s ini adalah dari pemerhatian saya secara general . Terpulang pada anda nak bersetuju atau tidak... Saya hanya mampu memerhati..
Hmmm...ada Senior yang sangat senior beri saya nasihat. Nak tak nak, walaupun sakit hati kita, jangan di layan dan difikirkan orang yang sebegini sbb pemikiran mereka sangat lain dari kita. Frequency lain2 belaka :(

Kalau tidak, hati kita yang sakit...Kita cuba buat apa yang patut and educate people setakat yang boleh ye Nur...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #3  
Old 11-03-2009, 06:16 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

apa kisah sebenarnya ni?

lama tak nampak nurkasih..macam mana dgn kucing2 kat rumah?dh ok?ke masih berpanas bersejuk lagi?
  #4  
Old 11-03-2009, 06:17 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 14
alfian is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

cikgu nur...lama tak nampak....windoooo laaaa....

ha'ah betul ckp fareen....kita tak leh nak fikir sgt
buat setakat yg termampu
nak educate org bukn mudah...
sampai tergeliat lidah pun, dah mentaliti gitu, payah nak ubah
mcm ada senior yg 'close' ngan saya tu ckp
aku malas nak online lagi pian, hari2 aku mkn kuih talam
sebelum kencing manis aku makin naik...
lebih baik aku belahh......

*alaaaa windunyer kat kak zai....*
__________________
  #5  
Old 11-03-2009, 07:50 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 13
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
cikgu nur...lama tak nampak....windoooo laaaa....

ha'ah betul ckp fareen....kita tak leh nak fikir sgt
buat setakat yg termampu
nak educate org bukn mudah...
sampai tergeliat lidah pun, dah mentaliti gitu, payah nak ubah
mcm ada senior yg 'close' ngan saya tu ckp
aku malas nak online lagi pian, hari2 aku mkn kuih talam
sebelum kencing manis aku makin naik...
lebih baik aku belahh......

*alaaaa windunyer kat kak zai....*
missing kak zai too..pian nanti kalu call kak zai kent salam kat kak zai ye..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
  #6  
Old 11-03-2009, 08:16 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 14
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

apa kisah nye ni? confuse la mak...apa yang forumer tu buat? Talam cam mana tu? Ish..sorry la blur...

okey2...mak dah faham dah...

sabar ye Nur...betol Fareen cakap tu...tak payah layan org2 macam tu. Buat tak baik kat kucing, nanti kena lah balik. Karma..

Last edited by kuntum; 11-03-2009 at 09:22 PM.
  #7  
Old 11-03-2009, 09:44 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 15
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

X da specific mende yang terjadi pun cuma semenjak dua menjak saya lebih banyak membaca dari menjawab. Bila rajin n suspicious sya akan google... Google email, nick name dan yang paling best google no phone. Selalunya rahsia terbongkar.

Memang susah nak tegur tapi tak salah diketengahkan. Dah nak naik da kencing manis ponnn, jumpa talam banyak sangat....

Kucing da okey cket da.. Hehehe g pun saya tengah develop website biz. Duit untung menega bulan nieh buat beli mende mainan bulus. Tggl x jumpa cat tree jer... Heheehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #8  
Old 11-03-2009, 10:05 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Hmm... kalau difikirkan sangat... hati kita yang sakit, org tu happy jer.... Lastly, kita yang stress kena sakit jantung. So, Pakcu buat tak tahu jer la..... Kadang2 kena tengok diri kita sendiri gak, semua orang tak perfect, so sebab tu Pakcu diam jer ler. Tapi kalau dah sampai menganiaya binatang, tu dah kira kes lain.... kena dedahkan.

p/s... suka sangat kuih talam....
  #9  
Old 11-04-2009, 07:24 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Okla jugak nurkasih highlight kes2 gini..
Zee pun perasan juga and kadang2 kes2 gini la yang buat kita put off nak berforum kejap,heh...
Better kalau nurkasih ada bukti yang cukup boleh paparkan dekat sini, bukan mengaibkan orang tapi sekadar pengajaran buat mereke atau kalau nak lebih lembut lagi pm dekat forumers yang nurkasih percaya tentang orang2 macamni..
Taknak la orang lain terkena tetapi kita tak sempat membuat apa2 plak kan...

Kalau bagi Zee sejujurnya Zee takdala hebat sangat dalam knowledge (but google is always my bestfriend) and penjagaan animals ni tapi Zee buat yang termampu and sentiasa fikirkan sampai mana Zee boleh bertanggungjawab and sampai mana kemampuan Zee..
Takdala, membebankan mana2 pihak kemudian hari nanti..

p.s-Zee plak ngidam apam puteri la pakcu...heh...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "

Last edited by BabyZee; 11-04-2009 at 08:53 AM.
  #10  
Old 11-04-2009, 08:25 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 14
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Okla jugak nurkasih highlight kes2 gini..
Zee pun perasan juga and kadang2 kes2 gini la yang buat kita put off nak berforum kejap,heh...
Better kalau nurkasih ada nukti yang cukup boleh paparkan dekat sini, bukan mengaibkan orang tapi sekadar pengajaran buat mereke atau kalau nak lebih lembut lagi pm dekat forumers yang nurkasih percaya tentang orang2 macamni..
Taknak la orang lain terkena tetapi kita tak sempat membuat apa2 plak kan...

Kalau bagi Zee sejujurnya Zee takdala hebat sangat dalam knowledge (but google is always my bestfriend) and penjagaan animals ni tapi Zee buat yang termampu and sentiasa fikirkan sampai mana Zee boleh bertanggungjawab and sampai mana kemampuan Zee..
Takdala, membebankan mana2 pihak kemudian hari nanti..

p.s-Zee plak ngidam apam puteri la pakcu...heh...
hmmm.. manusia memang mcm2 ragam.. dan kita x dapat nak puaskan hati sesiapa.. yang penting kita da wat semampu yang terbaik..

p/s : auntie babyzee xmo tgk tango tido ka.. mama snap gambar utk tatapan auntie babyzee
  #11  
Old 11-04-2009, 08:33 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 15
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm...ada Senior yang sangat senior beri saya nasihat. Nak tak nak, walaupun sakit hati kita, jangan di layan dan difikirkan orang yang sebegini sbb pemikiran mereka sangat lain dari kita. Frequency lain2 belaka :(

Kalau tidak, hati kita yang sakit...Kita cuba buat apa yang patut and educate people setakat yang boleh ye Nur...
setuju..setuju
  #12  
Old 11-04-2009, 08:55 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
hmmm.. manusia memang mcm2 ragam.. dan kita x dapat nak puaskan hati sesiapa.. yang penting kita da wat semampu yang terbaik..

p/s : auntie babyzee xmo tgk tango tido ka.. mama snap gambar utk tatapan auntie babyzee
Owh...Dapat tengok *tut* Tango yang segar bugar kan?
Mau aje!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #13  
Old 11-04-2009, 09:31 AM
Lady_Diana Lady_Diana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
Rep Power: 0
Lady_Diana is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Ini adalah contoh yg paling baik.....cuba buka kat mudah...

http://www.mudah.my/Beautiful-pure-w...en-4078350.htm

she said that she love her cat so much.....ntah dah brape ribu dia dpt dgn hasil penjualan kitten dia...

sgt2 active......one om fwen said dia mmg suke jual anak kcg ...yg baru lahir pun dia dah open for booked..ksian sgt2 c kecil...klu yer pun nak jual tgggu la 3 atau 4 bulan....huhu..kcian nya c kecil..
tp contoh yg i bg tu kcg dah besar dah...mungkin yg tu yg x laku jual la kot...
http://www.petfinder.my/pets/7371/
tgk la sendiri.....brape byk keuntungannya hasil penjualan kcg...
dia ckp dia syg kan kcg...klu x salah dia dah byk kali jual kcg n this is not the first time...
klu nak tgk bukti lebey lanjut lg cuba layari adpost...nama dia jer byk...n number phone dia jugak.......
  #14  
Old 11-04-2009, 10:13 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

yalah,mmg betul ni org yg muka & kuih talam kat sini.klu ikutkan mmg ramai.I can list them down tp nanti perang dunia ketiga pula.pastu ada pula yg so called cat lovers tp beli kucing & siap nak buka cattery.apa ke hal tu?? nak tambah populasi strays yg semakin meningkat ke??

Quote:
Originally Posted by Lady_Diana View Post
Ini adalah contoh yg paling baik.....cuba buka kat mudah...

http://www.mudah.my/Beautiful-pure-w...en-4078350.htm

she said that she love her cat so much.....ntah dah brape ribu dia dpt dgn hasil penjualan kitten dia...

sgt2 active......one om fwen said dia mmg suke jual anak kcg ...yg baru lahir pun dia dah open for booked..ksian sgt2 c kecil...klu yer pun nak jual tgggu la 3 atau 4 bulan....huhu..kcian nya c kecil..
tp contoh yg i bg tu kcg dah besar dah...mungkin yg tu yg x laku jual la kot...
http://www.petfinder.my/pets/7371/
tgk la sendiri.....brape byk keuntungannya hasil penjualan kcg...
dia ckp dia syg kan kcg...klu x salah dia dah byk kali jual kcg n this is not the first time...
klu nak tgk bukti lebey lanjut lg cuba layari adpost...nama dia jer byk...n number phone dia jugak.......
  #15  
Old 11-04-2009, 10:33 AM
Lady_Diana Lady_Diana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
Rep Power: 0
Lady_Diana is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

X Pelah june..no need for us to list down........bg saja satu example dah cukup...nanti kita kena ckp bz hal diorang plak..i perna kena marah sekali..oleh breeder....huhu....

nanti kita yg kena bomb....huhu...cukup la satu...biar yg lain sedar....
  #16  
Old 11-04-2009, 10:39 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

klu saya bg satu contoh pun,sekali saya hint satu forum tau sapa ni org.boleh perang punya,most people yg muka & kuih talam ni sgt dikenali di forum.cakap bukan main lg mcm bagus.

Quote:
Originally Posted by Lady_Diana View Post
X Pelah june..no need for us to list down........bg saja satu example dah cukup...nanti kita kena ckp bz hal diorang plak..i perna kena marah sekali..oleh breeder....huhu....

nanti kita yg kena bomb....huhu...cukup la satu...biar yg lain sedar....
  #17  
Old 11-04-2009, 10:44 AM
Lady_Diana Lady_Diana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
Rep Power: 0
Lady_Diana is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

mcm best jer....bgla hint sket...dia ade kcg ape....diana pun nak tau juge......huhu....
diana ade kcg juge sebulan lalu beli kat petfinder......ksian owner tu.... student lg nak pelihara kucing.. kena la ikut kemampuan, tp ape2 pun dia bg harga murah sgt2 x mcm org lain ..okay la...
  #18  
Old 11-04-2009, 10:45 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 13
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by Lady_Diana View Post
X Pelah june..no need for us to list down........bg saja satu example dah cukup...nanti kita kena ckp bz hal diorang plak..i perna kena marah sekali..oleh breeder....huhu....

nanti kita yg kena bomb....huhu...cukup la satu...biar yg lain sedar....
yes!yes!setuju ngan lady D.takyah kak june list down..kang jadik perang dunia ke 18,then nanti dikata kita bz body mencurah pasir kat periuk nasik orgape yg kita leh buat is don't support them..e2 je..selagik mana ada supporters selagik tuh lah mereka membiakan baby bulus2 yg innocent nih.true?then again,masing2 punye selera masing2 punya wang yg berkepuk2..ooppss,so what to say?just jaga our furkids and pray that we no turn into 1 of them.
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
  #19  
Old 11-04-2009, 10:53 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 14
rock is on a distinguished road
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

kuih talam rupanya macamana?
  #20  
Old 11-04-2009, 11:43 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 16
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Talam berbagai muka dan rupa dalam berkucing..

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kuih talam rupanya macamana?
Letak kuih atas talam jadi la kuih talam!

Muahaha...
Gurau ja..ni la kuih talam dua muka yang sejati...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anak Chart Chai mati terlekat dalam rahim Bareen Health, Disease & Diet 35 12-09-2009 09:24 PM
pokok yang sesuai ditanam dalam rumah... simba Cats & Kittens 37 10-30-2009 02:49 PM
Ella dalam kenangan adamyala Pet Memorial 44 09-11-2009 04:46 PM
Kapas dalam kenangan anitayusof00 Pet Memorial 51 08-26-2009 05:58 AM
bila kita ada 1 male cat 1hn 5 bln senang ke nak bawak seekor kitten masuk dalam rumah? farrafarhana Cats & Kittens 2 08-21-2009 09:13 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.